!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δìγλωσσοι

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
fagano3

Re: Δìγλωσσοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Ομπι έγραψε: 17 Μάιος 2018, 11:58 ηταν ενα απο τα πραγματα που ειχε προβληματισει σε μια σχεση μου. με την κοπελα συνεννοούμασταν αγγλικα, δεν ηξερε γερμανικα παρα ελαχιστα. το να μεγαλωσω παιδι στην Γερμανια, οταν ο ενας μιλαει ελληνικα, η αλλη σλαβικα, μεταξυ μας μιλουσαμε αγγλικα και στο σχολειο γερμανικα μου φαινοταν μαρτυριο για το παιδι.
Ναι αυτο οντως ειναι θεμα προβληματισμου.Ναι μεν τα παιδια ειναι σφουγγαρια αλλα το ζητημα ειναι να μαθουν να μιλαν σωστα ολες τις γλωσσες και αυτο απαιτει μεγαλη προσπαθεια και απο τους γονεις και απο το παιδι. 4 γλωσσες νομιζω ειναι πολλες.

Επισης θεωρω οτι πρεπει να ξερεις την γλωσσα του μερους που ζεις.Θα παει το παιδι στο σχολειο.Να μην καταλαβαινεις τι κανουν στο σχολειο ή τι σου λεει στην ντοπια γλωσσα;

Πως θα το βοηθησεις ή πως θα του εξηγησεις την αντιστοιχη εννοια στην δικη σου μητρικη γλωσσα οταν δεν ξερεις τι σου λεει;
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

fagano3 έγραψε: 17 Μάιος 2018, 14:53 4 γλωσσες νομιζω ειναι πολλες.
Τι γλώσσα θα μάθουν τα φαγανάκια ύστερα από τα ισπανικά;
fagano3

mec_ έγραψε: 17 Μάιος 2018, 15:19
Ελληνικα,ισπανικα,βαλενσιανικα (παραπλησια με τα καταλανικα) σιγουρα.Για αυτο πρεπει να ειναι ισπανιδα γιατι ποσες γλωσσες θα πρεπει να μαθει ο ερμος ο πατερας :lol:

Μετα στο σχολειο αγγλικα και μαλλον και μια δευτερη ξενη γλωσσα.
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

fagano3 έγραψε: 17 Μάιος 2018, 15:39
mec_ έγραψε: 17 Μάιος 2018, 15:19
Ελληνικα,ισπανικα,βαλενσιανικα (παραπλησια με τα καταλανικα) σιγουρα.Για αυτο πρεπει να ειναι ισπανιδα γιατι ποσες γλωσσες θα πρεπει να μαθει ο ερμος ο πατερας :lol:

Μετα στο σχολειο αγγλικα και μαλλον και μια δευτερη ξενη γλωσσα.
Α ναι ξέχασα την τοπική γλώσσα. Σίγουρα βαλενσιάνικα και ισπανικά λόγω συνθηκών. Από κει και πέρα, αν ήμουν στη θεση σου, μόνο για αγγλικά θα επέμενα και μάλιστα από την πιο μικρή ηλικία. Ακόμα και νταντά αγγλίδα θα έπαιρνα (αν βοήθαγε το οικονομικό).

Είναι τόσο απαραίτητη η ρημάδα η αγγλική και παρόλο που έχω τις βάσεις από μικρός με δυσκόλεψε, γιατί δεν την τελειοποίησα εγκαιρα και ζορίστηκα μετά αρκετά. Δεν θα έκανα το ίδιο λάθος αν ειχα παιδί. Θα έκοβα το κεφάλι μου να τη μάθει σαν μητρική. Η επαγγελματική αποκατάσταση γαρ.

Με ελληνικά δεν θα ασχολιόμουνα. Δεν θα ήταν asset για ένα παιδί που σίγουρα θα αισθάνεται ισπανάκι. Μπορεί να ήταν και πρόβλημα, διότι αν αρχίζεις να του μαθαίνεις ελληνικά από πολύ μικρό και καθώς δεν θα είναι σε φυσικό ελληνικό περιβάλλον να τα μαθαίνει αβίαστα από διάφορες πηγές (γονέις, συμμαθητές, τηλεόραση κλπ) θα πάρει χρόνο να τα μάθει και θα πέσει καπάκι το σχολείο, όπου εκεί θα πρέπει να κάνεις μια ρεαλιστικότερη επιλογή από τις προτεινόμενες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά κλπ).

Δηλαδή Ισπανικά, βαλενθιανά, αγγλικά θα ήταν οι προτεραιότητες μου. Μετά ό,τι θέλει αυτό (αν θέλει).
fagano3

Ελληνικα θα μαθει σιγουρα.Βαλενθιανικα δεν ξερω ποσο καλα θα τα μαθει Ελληνικα παντως θα μαθει.Πηγες θα εχει.Και γιουτιουμπ εχουμε, και παιχνιδια θα του παρουμε και με αλλα μωρακια ελληνακια θα γνωριστει απο μικρος και ολα θα γινουν.Ηδη εχω αγορασει λεξικα και γραμματικες που θα τα παρω μαζι μου στην Ισπανια.Παραμυθακια και παιδικα βιβλια και παιχνιδια με ελληνικους ηχους επισης υπαρχουν πολλα.Τα εψαξα και αυτα.

Για τα αγγλικα θα ηθελα και γω μια νταντα αγγλοφωνη αλλα θα εξαρτηθει και απο την μανα.Αμα η μανα εχει ως μητρικη τα βαλενθιανικα τι θα της πω;Οχι δεν θα μαθει την γλωσσα σου θα μαθει μονο καστιλιανικα για να εχει περιθωριο για αγγλικα;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”