1 και 3 κυρίως.Δεν είναι σοβαρή παραχώρηση και δεν θα έχει επίδραση στο Αιγαίο.vc15 έγραψε: 29 Μάιος 2019, 22:43 Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι ο Τσίπρας επέλεξε να φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών με κίνδυνο αυτό να είναι και η ταφόπλακα στην πιθανότητα επανεκλογής του?
1)Γραμμάτιο του εμφυλίου και ικανοποίηση παρεακιου του 3% ώστε να τον καλουν στις ρακόμελο συγκεντρώσεις τους
2)Αντάλλαγμα σε στηρίξη Αμερικανών και Γερμανών ώστε να μπορεί να κάνει κάποια παροχολογια χωρίς παρεμβάσεις τους
3)άποψη του ότι όντος είναι μια καλη λύση του προβλήματος που θα το αναγνωρίσει η ιστορία και ο ίδιος θα μνημονεύεται στο διηνεκές?
4)κάποιος άλλος λόγος?
Επίσης, πιστεύετε ότι η παραπάνω παραχώρηση είναι τέτοιας αξιας προς το ΝΑΤΟ και την Αμερική ώστε ως κρυφό αντάλλαγμα να παρείχαν στήριξη στο θέμα της άντλησης των υδρογονανθράκων του Αιγαίου ?
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί ο Τσίπρας έφερε τις Πρέσπες?
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Γιατί ο Τσίπρας έφερε τις Πρέσπες?
Ο Σαμαρας αλλαξε θεση απο την στιγμη που αποδεχεται το παραμυθακι του Κουλη ((τραβατε με και ας κλαιω)).Η συμφωνια εγινε διοτι οι ανταγωνισμοι μεταξυ ΝΑΤΟ-Ρωσσοκινεζικου αξονα εχουν ενταθει και δεν θα ηθελαν οι Νατοικοι μελλοντικα μια Ρωσσικη βαση στα πλευρα τους.Αντι αυτου μια χαρα κερδιζουν μια Νατοικη βαση στην Βορεια Μακεδονια.Επισης την συμφωνια την ηθελε και το Ελληνικο κεφαλαιο που βλεπωντας την καταρευση της ενδιαμεσης συμφωνια κινηθηκε προς την λυση του ζητηματος προκειμενου να παρει καλλυτερες θεσεις στα Βαλκανια για τον ανατγωνισμο του με το Τουρκικο κεφαλαιο. 
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και η απόφαση της Ελλάδας για βέτο ήταν ενάντια στις διεθνείς πρακτικές (καταδίκη ΟΗΕ).hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2019, 23:45Μα είναι ενάντια στο σύμφωνο. Πώς θα το έκαναν; Θα έδιωχναν εμάς;Γαληνός έγραψε: 29 Μάιος 2019, 23:30
Τυπικά, έχεις δίκιο. Όμως, εάν καιγοντουσαν για είσοδο στο ΝΑΤΟ (λόγω Ρώσων/Σερβίας), πιστευεις δεν θα τους βάζανε?
Πολεμική συμμαχία είναι.
Θεωρώ ότι ήταν θέμα χρόνου πλέον να δημιουργηθεί παραθυράκι (μη τήρηση των διεθνών κανονισμών) για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Ποιο Αιγαιο ρε φιλε ?πατησιωτης έγραψε: 30 Μάιος 2019, 09:10 1 και 3 κυρίως.Δεν είναι σοβαρή παραχώρηση και δεν θα έχει επίδραση στο Αιγαίο.
Παει αυτο. Οσο ο κοσμος ψηφιζει Αλεξη και Κουλη, τελειωσε.
Θυμασαι την επακουμβιση ?
Θυμασαι τον ΥΠΕΘΑ Καμμενο, να ριχνει το στεφανι πεντε ναυτικα μιλια μακρυα απο τα Ιμια ?
(Γιατι οι Τουρκοι του απαγορευσαν να παει πιο κοντα).
Θυμασαι τον Μειμαρακη που δωρισε το καραβακι στον Τσαβουσογλου λεγοντας, η θαλασσα δεν εχει συνορα,
(ή κατι παρεμφερες ?).
Τις δηλωσεις Κοτζια για το Καστελοριζο ? (Μην ειμαστε μοναχοφαγαδες).
Αν και στις επομενες βουλευτικες εκλογες, δουμε Κουλη και Αλεξη,
αποχαιρετα το Αιγαιο που χανεται.
25ος Μεσημβρινος, και αν ...
- hellegennes
Οι καταδίκες είναι ένα κούνημα του δάχτυλου. Νομικά δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν ανοίγουν παραθυράκια σε συμφωνίες ούτε υπάρχει «μη τήρηση διεθνών κανονισμών». Δεν υπάρχει καν τέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί σε κάτι και να τους υπογράψαμε. Είναι απλώς ένα «μπου» που κάνουν κάποιες χώρες όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις μιας άλλης χώρας. Δεν υπάρχει κάποια παραβίαση διεθνούς συνθήκης που έχουμε υπογράψει.stavmanr έγραψε: 30 Μάιος 2019, 09:28Και η απόφαση της Ελλάδας για βέτο ήταν ενάντια στις διεθνείς πρακτικές (καταδίκη ΟΗΕ).hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2019, 23:45Μα είναι ενάντια στο σύμφωνο. Πώς θα το έκαναν; Θα έδιωχναν εμάς;Γαληνός έγραψε: 29 Μάιος 2019, 23:30
Τυπικά, έχεις δίκιο. Όμως, εάν καιγοντουσαν για είσοδο στο ΝΑΤΟ (λόγω Ρώσων/Σερβίας), πιστευεις δεν θα τους βάζανε?
Πολεμική συμμαχία είναι.
Θεωρώ ότι ήταν θέμα χρόνου πλέον να δημιουργηθεί παραθυράκι (μη τήρηση των διεθνών κανονισμών) για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Northern Spirit
Η μονη γεναια κινηση Τιπρα ολα αυτα τα χρονια ητανε αυτην με τις Πρεσπες..Καποτε το Μακεδονικο επρεπε να κλεισει. Το εκανε για ιδεολογικοους λογους κυριως πιστευω..Την πληρωσε βεβαια την κινηση με ψηφους Βορειοελλαδιτων αλλα αυτο υποτιθεται ζητουνε πολλοι εδω μεσα: πολιτικους να μην υπολογιζουνε το πολιτικο κοστος..Και στο συγκεκριμενο αυτο συνεβηκε..
Τα καραγκιοζιλικια των πολιτικων αρχηγων για το Μακεδονικο που κραταει εδω και 3 δεκαετιες επρεπε να τελειωσουνε..
Τα καραγκιοζιλικια των πολιτικων αρχηγων για το Μακεδονικο που κραταει εδω και 3 δεκαετιες επρεπε να τελειωσουνε..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Τίποτα δεν σημαίνει νομικά οτιδήποτε σε πλαίσιο διεθνών σχέσεων. Ούτε καν η συμφωνία του ΝΑΤΟ.hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2019, 13:01Οι καταδίκες είναι ένα κούνημα του δάχτυλου. Νομικά δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν ανοίγουν παραθυράκια σε συμφωνίες ούτε υπάρχει «μη τήρηση διεθνών κανονισμών». Δεν υπάρχει καν τέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί σε κάτι και να τους υπογράψαμε. Είναι απλώς ένα «μπου» που κάνουν κάποιες χώρες όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις μιας άλλης χώρας. Δεν υπάρχει κάποια παραβίαση διεθνούς συνθήκης που έχουμε υπογράψει.stavmanr έγραψε: 30 Μάιος 2019, 09:28Και η απόφαση της Ελλάδας για βέτο ήταν ενάντια στις διεθνείς πρακτικές (καταδίκη ΟΗΕ).hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2019, 23:45
Μα είναι ενάντια στο σύμφωνο. Πώς θα το έκαναν; Θα έδιωχναν εμάς;
Πρόκειται για διακρατικές συμφωνίες. Όση νομική ισχύ έχει το ΝΑΤΟ άλλη τόση έχει ο ΟΗΕ.
Το πρόβλημα επομένως δημιουργείται όταν καταδικάζεσαι από έναν διεθνή οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν τα μέλη του ΝΑΤΟ, για λειτουργίες που προκαλούν ταυτόχρονα ζημιά στο ΝΑΤΟ (μη ένταξη κράτους).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 30 Μάιος 2019, 13:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Το Μακεδονικό έπρεπε κάποτε να λυθεί. Και το Κυπριακό πρέπει κάποτε να λυθεί. Πώς μεταφράζεται αυτό στο μυαλό σου ως «ας λυθεί με όποιον τρόπο, έστω κι αν δώσουμε γη και ύδωρ» μόνο εσύ το ξέρεις.Northern Spirit έγραψε: 30 Μάιος 2019, 13:04 Η μονη γεναια κινηση Τιπρα ολα αυτα τα χρονια ητανε αυτην με τις Πρεσπες..Καποτε το Μακεδονικο επρεπε να κλεισει. Το εκανε για ιδεολογικοους λογους κυριως πιστευω..Την πληρωσε βεβαια την κινηση με ψηφους Βορειοελλαδιτων αλλα αυτο υποτιθεται ζητουνε πολλοι εδω μεσα: πολιτικους να μην υπολογιζουνε το πολιτικο κοστος..Και στο συγκεκριμενο αυτο συνεβηκε..
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Πάλι άνοιξες το κουτάκι με τις ανοησίες. Η παραβίαση συνθηκών συνεπάγεται πολλά πράγματα. Πρώτα απ' όλα, η παραβίαση των όρων του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι παίρνεις τον πούλο από το ΝΑΤΟ. Οι διεθνείς συμφωνίες είναι το ίδιο δεσμευτικές με τις εθνικές. Οι καταδίκες του ΟΗΕ δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα σε κανένα επίπεδο. Η μη τήρηση υπογεγραμμένης συμφωνίας συνεπάγεται κυρώσεις. Χώνεψέ το και σταμάτα να κάνεις ηλίθιους συμψηφισμούς για να σου βγούνε τα κουκιά.stavmanr έγραψε: 30 Μάιος 2019, 13:14 Τίποτα δεν σημαίνει νομικά οτιδήποτε σε πλαίσιο διεθνών σχέσεων. Ούτε καν η συμφωνία του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για διακρατικές συμφωνίες. Όση νομική ισχύ έχει το ΝΑΤΟ άλλη τόση έχει ο ΟΗΕ.
Το πρόβλημα επομένως δημιουργείται όταν καταδικάζεσαι από έναν διεθνή οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν τα μέλη του ΝΑΤΟ, για λειτουργίες που προκαλούν ταυτόχρονα ζημιά στο ΝΑΤΟ (μη ένταξη κράτους).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Northern Spirit
Πού την ειδες την γη και το υδωρ;hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2019, 13:15Το Μακεδονικό έπρεπε κάποτε να λυθεί. Και το Κυπριακό πρέπει κάποτε να λυθεί. Πώς μεταφράζεται αυτό στο μυαλό σου ως «ας λυθεί με όποιον τρόπο, έστω κι αν δώσουμε γη και ύδωρ» μόνο εσύ το ξέρεις.Northern Spirit έγραψε: 30 Μάιος 2019, 13:04 Η μονη γεναια κινηση Τιπρα ολα αυτα τα χρονια ητανε αυτην με τις Πρεσπες..Καποτε το Μακεδονικο επρεπε να κλεισει. Το εκανε για ιδεολογικοους λογους κυριως πιστευω..Την πληρωσε βεβαια την κινηση με ψηφους Βορειοελλαδιτων αλλα αυτο υποτιθεται ζητουνε πολλοι εδω μεσα: πολιτικους να μην υπολογιζουνε το πολιτικο κοστος..Και στο συγκεκριμενο αυτο συνεβηκε..
Υποτιθεται οτι για το Μακεδονικο (οπως και το Κυπριακο) κανεις διαπραγματευση...Διαραγματευση σημαινει οτι δινεις κατι και παιρνεις κατι αλλο..
Στα μυαλα των φανατικων της μπανανιας διαπραγματευση σημαινει να μας δωσει η αλλη πλευρα ο,τι ζηταμε και εμεις να μην δωσουμε τιποτε..
Αυτο ομως δεν ειναι διαπραγματευση...Καλο ειναι να ανοιξουνε καποιο σχετικο λεξικο οι Μακεδονομαχοι..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- hellegennes
Τι ακριβώς πήραμε, εκτός από τα παπάρια τους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Συγκρίνω ευρωεκλογές με ευρωεκλογές γιατί εκεί η ψήφος είναι πιο χαλαρή. Ξέρω συριζαίους οι οποίοι μου είπαν ότι στις εθνικές θα ψηφίσουν συριζα και στις ευρωεκλογές κάτι άλλο (Βαρουφάκη, Ζωή, Λαφαζάνη κ.λπ.).Patriot έγραψε: 30 Μάιος 2019, 07:04Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 πήρε 35,46%.Στις ευρωεκλογές έπεσε στο 23,78%.Γάταρος έγραψε: 30 Μάιος 2019, 01:07Νίκη της νδ ήταν κυρίως, όχι ήττα του συριζα. Ο συριζα έχασε μικρό μέρος των ποσοστών του αλλά η νδ κέρδισε πολύ. Ναί μεν το μακεδονικό δεν απομάκρυνε τους συριζαίους από τον συριζα συνάσπισε όμως όλους τους άλλους στη νδ. Αυτό που σου λέω το αναφέρει και ο Μαραντζίδης ως αντισύριζα μέτωπο στο βίντεο που παρέθεσες.Τοξοβόλος_UK έγραψε: 30 Μάιος 2019, 00:54
Λόγω Μακεδονικού δεν ήταν πάντως. Πολυπαραγωντική ήταν η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένω πως αυτό ακριβώς ήταν.
Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως όχι νίκη της ΝΔ.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
-
Uppercut
Λάθος, τις μπερδεύεις με τις Εθνικές του Σεπτεμβρίου του 14. Με τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι καν 150 πάνω από αυτές, είναι 200κ πιο πάνω. Από τις εθνικές. 1.526.205 τον Σεπτέμβριο του 15, 1.827.814 τώρα. Στις ευρωεκλογές του 14 είχε πάρει 1.298.948 . Δηλαδή, τώρα πήρε μισό εκατομμύριο παραπάνω από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Για αυτό ήταν νίκη της ΝΔ κι όχι απλά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.Τοξοβόλος_UK έγραψε: 30 Μάιος 2019, 00:16Συγκρίνοντας πάντως τις Ευρωεκλογές 2014 με τις φετινές η ΝΔ πήρε μόλις 150 χιλιάδες ψήφους περισσότερες σε απόλυτους αριθμούς.Uppercut έγραψε: 30 Μάιος 2019, 00:10
Αυτό θα ίσχυε αν είχαμε μόνο απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς σημαντική ενίσχυση και της ΝΔ. Και τα δύο έγιναν.
- NewModelArmy
Πηρατε συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο erga omnes που ηταν ο στοχος των ελληνικων κυβερνησεων εδω και χρονια.
Εσυ τι περιμενες,να ονομαστουν Βαρντασκα;Να δωσουν πισω το Μοναστηρι;
Γιατί πολύ απλά το ζήτημα κάποια στιγμή έπρεπε να λυθεί (δυστυχώς). Όποιος και να ήτανε στην εξουσία θα το έλυνε. Απλώς ευνόησαν οι συνθήκες και στα Σκόπια πρόεδρος ήταν ο Ζάεφ και όχι ο Γκρούεφσκι σε συνδυασμό με πίεση των Αμερικάνων Γερμανών τελείωσε το θέμα.
Αν ήταν ο Ζάεφ ή κάτι σαν και αυτόν και το 2008 ή πιο μετά θα το είχανε λύσει και οι προηγούμενοι. Ο ΚΚ πρώτος ήθελε σύνθετη ονομασία erga omnes.
Θα πω και κάτι τελευταίο που δεν ξέρω αν ισχύει σίγουρα. Το 2008 στο Βουκουρέστι μας έδωσαν διορία ακριβώς 10 χρόνια (2018) για να λυθεί το θέμα. Το καλοκαίρι του 2018 έληγε η ενδιάμεση Συμφωνία.
Αν ισχύει το τελευταίο δεν χρειάζεται να συζητάμε κάτι άλλο απλά έπεσε η κληρωτίδα στον Τσίπρα.
Αν ήταν ο Ζάεφ ή κάτι σαν και αυτόν και το 2008 ή πιο μετά θα το είχανε λύσει και οι προηγούμενοι. Ο ΚΚ πρώτος ήθελε σύνθετη ονομασία erga omnes.
Θα πω και κάτι τελευταίο που δεν ξέρω αν ισχύει σίγουρα. Το 2008 στο Βουκουρέστι μας έδωσαν διορία ακριβώς 10 χρόνια (2018) για να λυθεί το θέμα. Το καλοκαίρι του 2018 έληγε η ενδιάμεση Συμφωνία.
Αν ισχύει το τελευταίο δεν χρειάζεται να συζητάμε κάτι άλλο απλά έπεσε η κληρωτίδα στον Τσίπρα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 328 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 82 Απαντήσεις