Εγώ καθόλου.Έχω πολλές φορές αναφερθεί στον κομμουνιστικό χαρακτήρα της 17Ν.Ωστόσο πρέπει να γίνεται διάκριση με νόμιμα κομμουνιστικά κόμματα και δεν εννοώ μόνο το ΚΚΕ αλλά και το ΚΚΕ (μ-λ) και διάφορα άλλα.Γάταρος έγραψε: 29 Μάιος 2019, 18:38Ο Κουφοντίνας κομμουνιστής είναι. Αυτή είναι η άποψη όλων των κομμουνιστών. Ξέρω ότι μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη έχεις πάθει ψυχολογικό και φοβάσαι ν' αναφερθείς σε αυτούς, αλλά έτσι είναι.πατησιωτης έγραψε: 29 Μάιος 2019, 18:36Αυτή ήταν η άποψη όσων διαδήλωναν χθες εναντίον του γιού του.Ακόμη σαφέστεροι ήσαν όσοι προ ημερών έγραψαν συνθήματα στα Ιωάννινα στυλ "Ντόρα το 89 έγινε μισή δουλειά".![]()
Κατά την εκτίμησή μου αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας των αναρχικών και αρκετών αριστερών.
Περιληπτικά το 1974 συμφωνήθηκε ένας συμβιβασμός : όλα τα κόμματα θα νομιμοποιούνταν αλλά και όλα θα άφηναν κατά μέρος τα κουμπούρια.Στον συμβιβασμό αυτό δεν συμφωνησαν όλοι.Υπήρχαν εκείνοι που ήθελαν τη συνέχιση του εμφυλίου πολέμου και συγκρότησαν την μεταπολιτευτική τρομοκρατία.Είναι ένα φαινόμενο συχνό στους εμφυλίους,κάποιοι να συνεχίζουν ως τρομοκράτες.Στον αμερικανικό εμφύλιο ο Νότος παραδόθηκε αλλά αυτοί που δεν το δέχθηκαν συγκρότησαν την Κου Κλουξ Κλαν.
Η Ιρλανδία κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Βρεταννία,όχι ολόκληρη,και αυτοί που απαιτούσαν να πάρει και το άλλο κομμάτι έφτιαξαν τον IRA κλπ.
Η 17Ν ήταν η ομάδα που επιχείρησε να προκαλέσει ένα τέταρτο γύρο εμφυλίου και δεν πέτυχε.Μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ οι αδιάλλακτοι από διαφωνούντες κομμουνιστές μεταλλάχθηκαν σε αναρχικούς επειδή πλέον η παλιά ιδεολογία ήταν ντεμοντέ.Το βασικό που ενώνει τους σημερινούς οπαδούς του Κουφοντίνα με αυτόν δεν είναι πια η ιδεολογία τους που απέχει παρασάγγας αλλά το εμφυλιοπολεμικό στοιχείο.
Το ότι η επίσημη ΝΔ λέει ότι η 17Ν είναι οργάνωση κοινού ποινικού δικαίου