Μπααα! Δεν νομιζω πως θα διωχθει κανεις.aljawn έγραψε: 28 Μάιος 2019, 21:57 Φέτος γενικά έγινε πανικός με τις εφορευτικές και αυτός είναι ένας λόγος (μαζί με την φαεινή ιδέα του να κάνουν κουπλινγκ τις ευρωεκλογές με τις εκλογές των ΟΤΑ, και τις πρώτες ευρωεκλογές με 40 συνδυασμούς και σταυρό) που ακόμα και τώρα που μιλάμε γύρω στα 1000 εκλογικά κέντρα δεν έχουν παραδώσει ψηφοδέλτια και σάκο. Όπως έχω πει, το να προσέλθουν τέσσερις (το μαξ των μελών) είναι εξαιρετικό νέο και βοηθά πραγματικά όλους να ξεπετάξουν την διαδικασία πιο γρήγορα. Συμφωνώ ότι πρέπει να δοθεί ίσως και οικονομικό κίνητρο (τα χρήματα που παίρνω εγώ και ο γραμματέας είναι πάντως αποζημίωση), και τα λεφτά υπάρχουν, αλλά κατά πάγια τακτική προτιμούμε να δίνονται στην μαύρη τρύπα της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Όσον αφορά τη φετινή μου εμπειρία, ήταν μακράν οι δυσκολότερες εκλογές που έχω κάνει. Από την εφορευτική μου εμφανίστηκαν τέσσερις: (1) ένας μεσήλικας που χωρίς να πει κιχ ήρθε από τις 6 και έκατσε μέχρι τις 23.00 (όταν έβγαλα τα αποτελέσματα των κομμάτων, την σταυροδοσία που είναι το γαμήσι την έκανα μόνος μου με τον γραμματέα) και τιμής ένεκεν τον διόρισα δεύτερο γραμματέα, (2) ένας πατέρας που έφερε φορολογικές δηλώσεις εξωτερικού για τον γιο του και ως εκ τούτου απαλλάχθηκε, (3) ένας επαγγελματίας που ωρυόταν ότι δεν μπορεί να κάτσει γιατί δουλεύει Κυριακάτικα και έτσι του ζήτησα να κάτσει ένα δίωρο για να ξεπετάξουμε την μια κάλπη, το έκανε και περάσαμε ένα ωραίο βράδυ και (4) ένας που δεν καθόταν με τίποτα, γιατί έτσι και φυσικά τον ανέφερα στην αναφορά μου στον έφορο (και ας κάνει ότι νομίζει μαζί του). Από τους άλλους τέσσερις ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Για την ιστορία, περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των δικηγορικών συλλόγων. Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές αυτές να σημαδευτούν ακόμα και από μη παραδιδόμενα τμήματα (για πρώτη φορά κληρώθηκαν και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν μυρωδιά από την διαδικασία), και γενικότερα υπήρξαν αντιδράσεις και από τους διορισθέντες δικαστικούς για τις ελλείψεις των εφορευτικών, δεν θα μου φανεί απίθανο να ασκηθούν μαζικά ποινικές διώξεις για όσους δεν εκπλήρωσαν τα καθήκοντα τους.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
taliban έγραψε: 28 Μάιος 2019, 22:37Αν βάλουμε όμως υποψήφιοι στις επόμενες ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ !!
[img]https://i.postimg.cc/CKDMrhsD/09-r ... .jpg[/img]
Σε σωματεία κτλ παίζει ορισμένες φορές αυτό το κίνητρο.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Πεστα ρε fosci με ολους τους tech savvy που εχουμε μπλεξει. Αυτοι ειναι ικανοι μια απλη και αποδοτικη εφευρεση αιωνων πχ μαχαιρι να την αντικαταστησουν με μαχαιρι λεηζερ και να σπανε το κεφαλι τους πως θα το φορτιζουν και πως θα λυσουν ενα προβλημα που δεν υπηρχε πριν.foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2019, 22:27 Όταν λέω πολυπλοκότητα εννοώ κατά Κολμογκοροφ.
Η ψηφοφορία με χαρτί πλεονεκτεί λόγω της ίδιας της φύσης του πραγματικού κόσμου σε σχεση με τον ψηφιακο.
Ας πούμε ξέρουν όλοι ότι ο φάκελος είναι αυθεντικός γιατί έχει σφραγίδα και υπογραφή. Όλοι σε βλέπουν με τα μάτια τους να ρίχνεις ακριβώς έναν. Πιστοποιείται ότι είσαι εσύ από τη φάτσα και την ταυτότητα (και σε μικρά μέρη από παριστάμενους που σε ξέρουν προσωπικά). Δε μπορείς να διπλοψηφισεις γιατί σβήνεται με γραμμή το όνομα σου από τη λιστα και γράφεται σε άλλη και το κάνουν διαφορετικά άτομα (πρέπει να συνενοηθειτε και οι τρεις για να παιχτεί πουστια). Όλα αυτά βασίζονται σε ιδιότητες των υλικών οντοτήτων που εμπλέκονται.
Το αντίστοιχο ψηφιακά είναι μια ατελείωτη αλυσίδα από ασύμμετρα και συμμετρικά κρυπτογραφημένα μηνύματα που είναι εντελώς ξεχωριστό πρόβλημα να εμπιστεύονται όλοι όλους χωρις μάλιστα να ξέρουν ποιος είναι ποιος και πάλι δεν έχεις αληθινή εγγύηση ότι δεν έκλεψε κάποιος τους κωδικούς κάποιου αλλου. Και για ποιον ακριβώς λόγο? Για να αντικαταστήσεις κάτι που όντως δουλεύει.
Η πολυπλοκότητα δεν είναι καθόλου αδιάφορη πρώτον γιατί συνεπαγεται αυξημένη πιθανότητα κάπου να έχει γίνει λάθος και δεύτερον δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει να χειριστείς αληθινά ασφαλές σύστημα με κωδικούς στυλ hyaDaEkT.)%467@',etx που πρέπει να αλλάζεις ανά 90 μερε; και tokens που αλλάζουν ανά 45 δευτερόλεπτα και βιομετρικά που σκαλωνουν επειδή έβγαλε σπυριά η μούρη σου: η πολυπλοκότητα πάντα διαχέεται στη χρήση, ασφάλεια και ευχρηστία είναι επίσης αντιφατικοί στόχοι. Οι πιο πολλοί χρήστες σε όλα τα επίπεδα τείνουν να "κόβουν δρόμο" για να κάνουν τη δουλειά τους (δε μπορείς να θυμάσαι ένα ππλυπλοκο κλειδί πχ, ή θα διαλεξεις κάτι εύκολο ή θα το γράψεις σε ένα χαρτι, ρισκάροντας και στις δύο περιπτώσεις να βρεθει) οπότε το ασφαλές σύστημα στην πραγματικότητα είναι διάτρητο.
- hellegennes
Με λίγα ταχυδακτυλουργικά μπορείς να ρίξεις και 5 φακέλους, αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι τραβηγμένο. Η πιστοποίηση από την φάτσα σου δεν είναι καθόλου ασφαλές μέσο. Είναι αστείο να πλαστογραφήσεις ταυτότητα με την μορφή που έχει η ελληνική.foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2019, 22:27 Όταν λέω πολυπλοκότητα εννοώ κατά Κολμογκοροφ.
Η ψηφοφορία με χαρτί πλεονεκτεί λόγω της ίδιας της φύσης του πραγματικού κόσμου σε σχεση με τον ψηφιακο.
Ας πούμε ξέρουν όλοι ότι ο φάκελος είναι αυθεντικός γιατί έχει σφραγίδα και υπογραφή. Όλοι σε βλέπουν με τα μάτια τους να ρίχνεις ακριβώς έναν. Πιστοποιείται ότι είσαι εσύ από τη φάτσα και την ταυτότητα (και σε μικρά μέρη από παριστάμενους που σε ξέρουν προσωπικά).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ατυχής η σύγκριση. Ποιο κοντά είσαι στην χάραξη αντικειμένων με λέιζερ vs ατσάλινων εργαλείων, που επίσης δούλευαν για αιώνες μια χαρά.paul25 έγραψε: 28 Μάιος 2019, 22:53 Πεστα ρε fosci με ολους τους tech savvy που εχουμε μπλεξει. Αυτοι ειναι ικανοι μια απλη και αποδοτικη εφευρεση αιωνων πχ μαχαιρι να την αντικαταστησουν με μαχαιρι λεηζερ και να σπανε το κεφαλι τους πως θα το φορτιζουν και πως θα λυσουν ενα προβλημα που δεν υπηρχε πριν.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Και το κάρο δουλεύει. Πολλά πράγματα δούλευαν πριν τα αλλάξει η τεχνολογία.foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2019, 22:27 Το αντίστοιχο ψηφιακά είναι μια ατελείωτη αλυσίδα από ασύμμετρα και συμμετρικά κρυπτογραφημένα μηνύματα που είναι εντελώς ξεχωριστό πρόβλημα να εμπιστεύονται όλοι όλους χωρις μάλιστα να ξέρουν ποιος είναι ποιος και πάλι δεν έχεις αληθινή εγγύηση ότι δεν έκλεψε κάποιος τους κωδικούς κάποιου αλλου. Και για ποιον ακριβώς λόγο? Για να αντικαταστήσεις κάτι που όντως δουλεύει.
Σημασία έχει πώς δουλεύει και τι σημαίνει η αλλαγή. Ε, στην συγκεκριμένη περίπτωση η μετάβαση σε ηλεκτρονική ψήφο σημαίνει χιλιάδες λιγότερες εργατοώρες χαμένες, στην πολύ βάση του. Δευτερευόντως έχεις ταχύτερες διαδικασίες, λιγότερη αναστάτωση, μικρότερο κόστος, όχι καταναγκαστικές εργασίες, κτλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Το χαρτί που πεταμε πάει ανακύκλωση?
Να κάθεσαι να φτιάχνεις πακους ψηφοδέλτια...για το τίποτα.
Εξαρταται, οχι ομως κατα κανονα.taliban έγραψε: 28 Μάιος 2019, 23:11 Το χαρτί που πεταμε πάει ανακύκλωση?
Κάποιος ανέφερε ότι δεν έχει χαρτί υγείας στις τουαλέτες.taliban έγραψε: 28 Μάιος 2019, 23:11 Το χαρτί που πεταμε πάει ανακύκλωση?
Problem solved.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Βγαίνει χολή απένανι σε μία επαγγελματική ομάδα (δικηγόρους) επειδή σε τελική ανάλυση, τα μέλη της εφορευτικής δεν πληρώνονται 50 ή 100€.
Χάνεται η ουσία και η ουσία είναι ότι οι εκλογές οφείλουν να είναι αδιάβλητες για να μπορεί συνολικά η κοινωνία να αποδέχεται απροβλημάτιστα το αποτέλεσμα των εκλογών. Μπαίνει μία λογική σύγκρισης με άλλα επαγγέλματα και τις αμοιβές τους, π.χ. τους γιατρούς, ωσάν να μην πληρώνονται γιατροί δεκάδες χιλιάδες ευρώ για επεμβάσεις λίγων ωρών χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία ή ωσάν να μην κακοπληρώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δικηγόροι για ατελείωτες ώρες εργασίας και προετοιμασίας για μία δίκη.
Πολύ ωραία, την επόμενη φορά ας πάρουν το 1400άρι (700άρι για μία Κυριακή) οι γιατροί. Η ενσωμάτωση θα είναι περίπου 10% μετά από ένα μήνα.
Για να πάμε λίγο και στα πρακτικά ζητήματα, το θέμα της αποζημίωσης της εφορευτικής δεν αφορά τους δικηγόρους. Ούτε αρμοδιότητα των δικηγορικών συλλόγων είναι ούτε υπήρξε ποτέ διατύπωση ένστασης περί της αποζημίωσης της εφορευτικής από δικηγόρους.
Αλλά για κάποιο λόγο, τα "ακούνε" οι δικηγόροι επειδή πληρώνονται για να φέρουν εις πέρας μία σημαντικότατη δουλειά. Για μία ακόμα φορά ορισμένοι πετύχατε διάνα. Έχετε όλα τα φόντα να κάνετε καριέρα ως ταξιτζήδες.
Όλα αυτά για 50 ή 100€, το τονίζω αυτό. Τόσο στοιχίζει η ευθιξία ορισμένων, που φτάνουν στο σημείο να θεωρούν τρελό βύσμα τους γραμματείς που λαμβάνουν αυτά τα 100€ γιατί έχουν το προνόμιο να εργαστούν τουλάχιστον το Σάββατο πριν τις εκλογές, όλη την Κυριακή από τις 6 το πρωί μέχρι - στην καλύτερη περίπτωση - τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και κατά κανόνα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.
Σε ό,τι με αφορά λοιπόν μιας και είμαι κι εγώ "τρελό βύσμα", "τσιράκι" κλπ ταξιτζίδικα, να σας πληροφορήσω ότι υπήρξαν εκλογές που δεν πήγα καν να πάρω την αποζημίωση από την εφορία, που έχω εργαστεί άτυπα ως γραμματέας χωρίς να πληρωθώ επειδή στα χωριά οι κοινοτάρχες ζητάνε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να βάλει "δικό τους παιδί" και ότι την ερχόμενη Κυριακή που δικαιολογείται ένας γραμματέας, πάλι θα πάω χωρίς αποζημίωση γιατί θα διοριστεί γραμματέας η κοπέλα που ήταν και την προηγούμενη Κυριακή για να πάρει εκείνη την αποζημίωση. Θα πάω απλά για να βοηθήσω στη διαδικασία τη σύζυγό μου και θα το κάνω με χαρά γιατί ζω από πρώτο χέρι την κούρασή της και είναι το λιγότερο που έχω να κάνω για αυτή.
Είναι αδικία να μην αποζημιώνονται τα μέλη της εφορευτικής; Ασφαλώς και είναι. Αλλά όχι επειδή πληρώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, Είναι επειδή δεν αποζημιώνονται και τα μέλη της εφορευτικής.
Μπορεί όμως να γίνει και το εξής, να μην υπάρχει ο θεσμός της εφορευτικής επιτροπής. Οπότε σε χιλιάδες τμήματα όπου δεν υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος, τις εκλογές θα τις κάνει μόνος του ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Μόνο μετά μη γκρινιάζετε για διαβλητές διαδικασίες, ποιός τη γαμεί τη δημοκρατία αν είναι να μην πληρώνεται η εφορευτική;
Χάνεται η ουσία και η ουσία είναι ότι οι εκλογές οφείλουν να είναι αδιάβλητες για να μπορεί συνολικά η κοινωνία να αποδέχεται απροβλημάτιστα το αποτέλεσμα των εκλογών. Μπαίνει μία λογική σύγκρισης με άλλα επαγγέλματα και τις αμοιβές τους, π.χ. τους γιατρούς, ωσάν να μην πληρώνονται γιατροί δεκάδες χιλιάδες ευρώ για επεμβάσεις λίγων ωρών χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία ή ωσάν να μην κακοπληρώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δικηγόροι για ατελείωτες ώρες εργασίας και προετοιμασίας για μία δίκη.
Πολύ ωραία, την επόμενη φορά ας πάρουν το 1400άρι (700άρι για μία Κυριακή) οι γιατροί. Η ενσωμάτωση θα είναι περίπου 10% μετά από ένα μήνα.
Για να πάμε λίγο και στα πρακτικά ζητήματα, το θέμα της αποζημίωσης της εφορευτικής δεν αφορά τους δικηγόρους. Ούτε αρμοδιότητα των δικηγορικών συλλόγων είναι ούτε υπήρξε ποτέ διατύπωση ένστασης περί της αποζημίωσης της εφορευτικής από δικηγόρους.
Αλλά για κάποιο λόγο, τα "ακούνε" οι δικηγόροι επειδή πληρώνονται για να φέρουν εις πέρας μία σημαντικότατη δουλειά. Για μία ακόμα φορά ορισμένοι πετύχατε διάνα. Έχετε όλα τα φόντα να κάνετε καριέρα ως ταξιτζήδες.
Όλα αυτά για 50 ή 100€, το τονίζω αυτό. Τόσο στοιχίζει η ευθιξία ορισμένων, που φτάνουν στο σημείο να θεωρούν τρελό βύσμα τους γραμματείς που λαμβάνουν αυτά τα 100€ γιατί έχουν το προνόμιο να εργαστούν τουλάχιστον το Σάββατο πριν τις εκλογές, όλη την Κυριακή από τις 6 το πρωί μέχρι - στην καλύτερη περίπτωση - τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και κατά κανόνα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.
Σε ό,τι με αφορά λοιπόν μιας και είμαι κι εγώ "τρελό βύσμα", "τσιράκι" κλπ ταξιτζίδικα, να σας πληροφορήσω ότι υπήρξαν εκλογές που δεν πήγα καν να πάρω την αποζημίωση από την εφορία, που έχω εργαστεί άτυπα ως γραμματέας χωρίς να πληρωθώ επειδή στα χωριά οι κοινοτάρχες ζητάνε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να βάλει "δικό τους παιδί" και ότι την ερχόμενη Κυριακή που δικαιολογείται ένας γραμματέας, πάλι θα πάω χωρίς αποζημίωση γιατί θα διοριστεί γραμματέας η κοπέλα που ήταν και την προηγούμενη Κυριακή για να πάρει εκείνη την αποζημίωση. Θα πάω απλά για να βοηθήσω στη διαδικασία τη σύζυγό μου και θα το κάνω με χαρά γιατί ζω από πρώτο χέρι την κούρασή της και είναι το λιγότερο που έχω να κάνω για αυτή.
Είναι αδικία να μην αποζημιώνονται τα μέλη της εφορευτικής; Ασφαλώς και είναι. Αλλά όχι επειδή πληρώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, Είναι επειδή δεν αποζημιώνονται και τα μέλη της εφορευτικής.
Μπορεί όμως να γίνει και το εξής, να μην υπάρχει ο θεσμός της εφορευτικής επιτροπής. Οπότε σε χιλιάδες τμήματα όπου δεν υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος, τις εκλογές θα τις κάνει μόνος του ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Μόνο μετά μη γκρινιάζετε για διαβλητές διαδικασίες, ποιός τη γαμεί τη δημοκρατία αν είναι να μην πληρώνεται η εφορευτική;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- hellegennes
Διότι είναι μια τόσο πολύπλοκη, επιστημονική διαδικασία, που μπορούν να την κάνουν μόνο άτομα που δεν σπούδασαν καμμιά επιστήμη (δηλαδή σπούδασαν νομική).vatraxos έγραψε: 28 Μάιος 2019, 23:26 Βγαίνει χολή απένανι σε μία επαγγελματική ομάδα (δικηγόρους) επειδή σε τελική ανάλυση, τα μέλη της εφορευτικής δεν πληρώνονται 50 ή 100€.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
the comet the course the tail
μέλη τις εφορευτικής επιτροπής θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι συνδυασμών. ένας από κάθε συνδυασμό.
Είσαι ελεύθερος; Μαρούσι πάω.hellegennes έγραψε: 28 Μάιος 2019, 23:31Διότι είναι μια τόσο πολύπλοκη, επιστημονική διαδικασία, που μπορούν να την κάνουν μόνο άτομα που δεν σπούδασαν καμμιά επιστήμη (δηλαδή σπούδασαν νομική).vatraxos έγραψε: 28 Μάιος 2019, 23:26 Βγαίνει χολή απένανι σε μία επαγγελματική ομάδα (δικηγόρους) επειδή σε τελική ανάλυση, τα μέλη της εφορευτικής δεν πληρώνονται 50 ή 100€.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Are you kidding me? Παίρνεις 1000 ευρώ και ο άλλος μηδέν για την ίδια βασικά δουλεια και θες να σου πούμε κι ευχαριστώ? Τι είμαστε ρε μλκ γκομενιτσες ένορκοι?
Μου έρχεται να κατεβάσω κόμμα με μοναδικό αίτημα να πληρώνονται οι κληρωτοί και όχι οι δικηγόροι.
Να δούμε αν θα λένε πάλι τα δακρυβρεχτα για τις αδιάβλητες εκλογές και το καθήκον του πολίτη.
Να δούμε αν θα λένε πάλι τα δακρυβρεχτα για τις αδιάβλητες εκλογές και το καθήκον του πολίτη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
-
- 288 Απαντήσεις