Εντάξει, άλλο καπέλο αυτό, δεν παραβιάζεται όμως η αρχή της μυστικότητας της ψήφου.shrike έγραψε: 28 Μάιος 2019, 13:17 Γι' αυτό μίλησα για μικρά κέντρα, κάποια χωριά που ψηφίζουν 50-60 άνθρωποι (και αν...) και γι' αυτό είπα "μπορεί", όχι ότι είναι και 100% σίγουρο.
Εκεί σχεδόν όλοι ξέρουν τι ψηφίζει ο καθένας, αν ο υποψήφιος ξέρει ότι έχει 15 ψήφους σίγουρους από κολλητούς, φαμίλια κλπ και περιμένει και άλλες 3 από μιλημένους και δεν τις δει ποτέ, ε λίγο-πολύ ξέρει τι παίχτηκε. Ή αν δει ότι δεν πήγε να ψηφίσει ο τάδε κλπ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Ε! Είναι απόφαση του ιδιώτη αν θα το έχει ανοιχτό. Μπορεί να εννοεί και τους δύο γύρους συνολικά.vantono έγραψε: 28 Μάιος 2019, 13:17Και έτσι ειναι το σωστό. Θα έπρεπε να ηταν υποχρεωτικό από το νόμο, κανονικά. Εγώ για προχθες ξερω σίγουρα 3 σχολεία-εκλογικά κέντρα πάντως (εκει που πήγα να ψηφίσω, εκει που ηταν εφορευτική ενας φίλος μου, κι εκει που ηταν γραμματείς δυο γνωστοί μου) που κανενα εκ των κυλικείων δεν ηταν ανοιχτό. Ανεπίτρεπτο!paul25 έγραψε: 28 Μάιος 2019, 13:08 Σε κάποια σχολεία ανοίγουν τα κυλικεία, στα δικά μας ήταν ανοιχτά.
Κι εγώ στα 100 ξέρω για την αμοιβή του γραμματέα, αλλα πανω στα σχολια του αλμπρεχτ αναφέρθηκε κατι για 200€. Εκτος αν εννοουσε συνολικά και τα δύο άτομα αυτος που το έγραψε, και μου ξέφυγε.
Στην Καλαμάτα προβλέπεται η καταμέτρηση των σταυρών να τελειώσει την Πέμπτη.
Βάλε τώρα ότι σίγουρα μετά θα ζητήσουν κάποιοι επανακαταμέτρηση.
Σκεφτείτε να είχαμε μαζί και τις εθνικές εκλογές που έλεγαν.
Βάλε τώρα ότι σίγουρα μετά θα ζητήσουν κάποιοι επανακαταμέτρηση.
Σκεφτείτε να είχαμε μαζί και τις εθνικές εκλογές που έλεγαν.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
5απλες? Θα είχα φύγει στο εξωτερικό για σιγουριά 
Φαίνεται δυνατό milf η τύπισσα, τα σχόλια δεν μπορώ να δω....Albrecht έγραψε: 28 Μάιος 2019, 12:15 Αναρτηση φιλης φιλου στο φβ που ηταν γραμματεας. Τα ακουει για τα καλα στα σχολια.
Ηλίθιοι , ανεύθυνοι & ανεγκέφαλοι. Αυτό είσαστε η πλειοψηφία από εσάς
Θέλετε να σας πάρω στα σοβαρά όταν δεν παίρνετε στα σοβαρά εσείς οι ίδιοι ούτε τον εαυτό σας , ούτε την ίδια σας τη ζωη & πολύ χειρότερα δε παίρνετε στα σοβαρά ούτε καν δικαιώματα που έχετε τώρα & έχουν κερδηθεί με αγώνες όχι στο μακρινό παρελθόν αλλά στην πολύ πρόσφατη ιστορία μας.
Συνοπτικά περιγράφω αυτό που έζησα σε αυτές τις εκλογές :
Κυριακή πρωί πηγαίνω στο εκλογικό τμήμα που είμαι γραμματέας μαζί με την δικαστικό. Ετοιμάζουμε την αίθουσα και βλέπω την αγωνία όλων των συναδέλφων της καθώς είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε την διαδικασία των εκλογών ΑΛΛΑ εφορευτική επιτροπή δεν έχει εμφανιστεί.
Ξαφνικά έρχεται μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη μαζί με τον σύζυγό της για να μας ενημερώσει πως είναι εφορευτική αλλά έχει χαρτί γιατρού από ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που λίγο πολύ λέει πως η γυναίκα πρέπει να μείνει στο κρεβάτι.
Πριν προλάβουμε να πούμε πολλά καταλαβαίνει πως δεν έχει έρθει κανείς από την εφορευτική και μας λέει πως θα μείνει να μας βοηθήσει. Ο άντρας της μας κοιτούσε και δεν έδινα σημασία στα λόγια του. Εβλεπα έναν άντρα που καταλάβαινε την αναγκαιότητα της παρουσίας της αλλά ταυτόχρονα είχε το βλέμμα του άντρα που σπάραζε από αγωνία τόσο για τη γυναίκα του όσο & για το αγέννητο παιδί του. Ηθελε να ουρλιάξει αλλά κάτι τον φρέναρε. Και εκείνη γλυκιά , ήρεμη και χαμογελαστή του είπε :
«Πήγαινε και έλα αργότερα να με πάρεις. Πρέπει να μείνω όσο μπορώ για να τους βοηθήσω.»
Ξαφνικά μείναμε όλοι να την κοιτάμε. Δεν θέλαμε να της φορτώσουμε δουλειά αλλά δεν άκουγε τίποτα. Έφτιαξε τις ντάνες με τα ψηφοδέλτια και μετά ήρθε να βοηθήσει και στη γραμματειακή υποστήριξη.
Καθώς η ώρα περνούσε ενας – ενας τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ερχόντουσαν με χαρτιά γιατρού από ΙΔΙΩΤΕΣ και ΟΧΙ από δημόσιο νοσοκομείο για να μας πουν ότι όλοι κάτι έχουν. Κάτι που όμως δεν μας έφερναν και μια εξέταση για να το αποδείξουν. Στο τέλος ήρθε και ένας λεβέντης που απλά μας έβαλε τις φωνές και πολύ απλά μας δήλωσε ότι «δεν ήθελε» να είναι εφορευτική. Ετσι….χωρίς λόγο.
Μέχρι που τελικά καλέσαμε την αστυνομία.
Μια άλλη ήρθε και μας είπε ότι έχει αναπνευστικό & πρέπει να πάρει οξυγόνο και αφού δεν είχε χαρτί γιατρού μας είπε ότι θα πάει στη δουλειά της. Δηλαδή στη δουλειά δεν θα είχε αναπνευστικό…..
Κάπως έτσι πήγε με όλους. Που τολμούσαν μπροστά σε έγκυο γυναίκα να λένε πως αυτοί δεν μπορούσαν να κάτσουν ενώ η έγκυος μπορούσε ! ! !
Ξέρετε κάτι πανηλίθιοι ; Το δικαίωμά μας να συμμετέχει ο λαος στις εκλογές το έχουμε κερδίσει. Και δεν μας χαρίστηκε. Αγωνιστήκαμε για να το αποκτήσουμε.
Αν ο κάθε βλάκας έχει τέτοια στάση απέναντι σε αυτό το δικαίωμα μας θα καταλήξουμε να κάνουμε εκλογές ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ . Όπως γινόταν κάποτε σε μαύρες εποχές αυτού του τόπου.
Ειλικρινά αυτό θέλετε;
Να γυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές;
Να πάμε λοιπόν εκεί αλλά να μην μου ξαναέρθει κανείς να μου κάνει κήρυγμα για καμία δημοκρατία γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Οι κυβερνήσεις που έχετε είναι αυτές που σας αξίζουν και μαζί με εσάς τις λουζόμαστε και εμείς. Είσαστε ένας εμετικός όχλος που σερνόσαστε με μεγάλη ευκολία πίσω από κομματικά σημαιάκια. Αλλά λέξεις και ένοιες όπως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ούτε καν τις γνωρίζετε. ΗΛΙΘΙΟΙ.
Οι αφανείς ήρωες της διαδικασίας των εκλογών
Πολλές εργατοώρες δουλειάς, «διπλοβάρδιες» και συσσωρευμένη κόπωση προηγήθηκαν της εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία για πρώτη φορά στήθηκαν τέσσερις κάλπες. «Είχαμε αναλάβει τα ευρωψηφοδέλτια δύο κομμάτων, τυπώσαμε δηλαδή 24 εκατομμύρια ψηφοδέλτια σε οκτώ ημέρες», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής των τυπογραφείων Cloud Print κ. Ηλίας Κουτουμάνος. Τα μηχανήματα της εταιρείας δούλευαν όλο το 24ωρο, οι υπάλληλοι εργάζονταν σε κυλιόμενες βάρδιες, «το κτίριό μας άδειαζε μόνο πέντε ώρες». Ταυτόχρονα, «συνεργαστήκαμε με άλλα πέντε τυπογραφεία για τη διεκπεραίωση των ευρωεκλογών». Μετά την εκτύπωση, ακολούθησε η βιβλιοδεσία, η κοπή των ψηφοδελτίων, το πακετάρισμα ανά 500 ή 1.000 ψηφοδέλτια και η αποστολή τους σε 52 περιφέρειες και τα προξενεία του εξωτερικού.
«Ταυτόχρονα, είχαμε αναλάβει την εκτύπωση του εκλογικού υλικού για πέντε δήμους», προσθέτει ο κ. Κουτουμάνος. «Εκεί είχαμε μεγάλη πίεση από τους μεμονωμένους υποψήφιους που χρειάζονταν γρήγορα το προεκλογικό τους υλικό, αρκετές εβδομάδες πριν από τις κάλπες». Η εντατική δουλειά ξεκίνησε με την επάνοδο από τις διακοπές του Πάσχα. Οι συνήθεις παραγγελίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων κυμαίνονταν σε 2.000-3.000 κάρτες και 3.000-5.000 φέιγ βολάν, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε δήμου. Ως επί το πλείστον, ο κάθε ενδιαφερόμενος πλήρωσε τουλάχιστον 200-300 ευρώ.
Στην άλλη άκρη της Ελλάδας τα μηχανήματα της «Επικοινωνίας Α.Ε.» στην Κομοτηνή πήραν εξίσου... φωτιά. «Τυπώσαμε 10 εκατομμύρια ψηφοδέλτια περιφερειακών συνδυασμών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπως και δημοτικών και κοινοτικών συνδυασμών σε Ροδόπη και Εβρο», εξηγεί ο διευθυντής παραγωγής Θάνος Βαφειάδης. «Δουλεύαμε τρεις οκτάωρες βάρδιες, δηλαδή όλο το εικοσιτετράωρο. Προσλάβαμε οκτώ επιπλέον υπαλλήλους», προσθέτει. Οι ρυθμοί δουλειάς θύμιζαν εποχές προ κρίσης και προ ψηφιοποίησης. «Συγκριτικά με πριν από πέντε χρόνια ο όγκος της δουλειάς ήταν διπλάσιος», σχολιάζει ο ίδιος. «Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ότι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τους καθορισμένους από το Πρωτοδικείο, δεν ήξεραν πόσα ψηφοδέλτια να μας παραγγείλουν».
Οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι φάνηκαν να εμπιστεύονται τις καμπάνιες τους στο έντυπο υλικό περισσότερο από τους ομολόγους τους χριστιανούς, όπως αποδείχθηκε από τις τριπλάσιες σε μέγεθος παραγγελίες τους στο τυπογραφείο. «Στην Περιφέρειά μας λίγοι επαφίενται στα social media, κυρίως οι νεότεροι και οι γυναίκες υποψήφιοι», καταλήγει ο κ. Βαφειάδης. «Προσωπικά, είμαι υπέρ της μετάβασης, γιατί αλλιώς άπειροι τόνοι χαρτιού πάνε χαμένοι».
Η επόμενη κατηγορία εργαζομένων που έζησαν στο πετσί τους την ταλαιπωρία ήταν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη εφορευτικών επιτροπών. «Αυτή τη φορά υπήρξαν πολλές καινοτομίες: τέσσερις κάλπες αντί για δύο και ένα νέο εκλογικό σύστημα», αναφέρει δικαστική αντιπρόσωπος σε επαρχιακή πόλη, για την οποία η χθεσινή αναμέτρηση ήταν η πέμπτη στην καριέρα της. «Παλιά, υπήρχε κόντρα μεταξύ δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων», θυμάται, «αυτή τη φορά, επειδή επικράτησε η άποψη ότι τα χρήματα θα ήταν λίγα αναλογικά με την ταλαιπωρία και την ευθύνη, πολλοί κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι απείχαν και πολλοί δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση». Οι ανάγκες, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά αυξημένες. «Εξ ου και ότι ο Αρειος Πάγος δεν δέχθηκε τις αιτήσεις εξαίρεσης, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας», προσθέτει, «έτσι, όσοι είχαν ζητήσει απαλλαγή, έλαβαν... δυσμενείς μεταθέσεις πολύ μακριά από την έδρα τους, κάτι που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια».
Τυχεροί, ωστόσο, στάθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι που κλήθηκαν για πρώτη φορά να αναλάβουν χρέη δικαστικών αντιπροσώπων, κατόπιν ταχύρρυθμου σεμιναρίου, λαμβάνοντας και την ανάλογη αμοιβή που κυμαίνεται από 1.000 έως 1.470 ευρώ. «Επρόκειτο για αποφοίτους Νομικής που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, αλλά και διευθυντές σχολείων». Οπως παρατηρεί η δικαστική αντιπρόσωπος, «ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που όταν κληρώνονταν σε εφορευτική επιτροπή, ζητούσαν εξαίρεση ως δημόσιοι λειτουργοί, αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα συνεχόμενο τετραήμερο αργίας». Το πραγματικό πρόβλημα, πάντως, στη διεξαγωγή της διαδικασίας δημιουργήθηκε από την απροθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν στην εφορευτική επιτροπή, ένα απαιτητικό καθήκον χωρίς καμία ανταμοιβή. «Είμαι μόνη μου σε τρία εκλογικά τμήματα, επειδή είμαι η μοναδική που εμφανίστηκε», δηλώνει αποκαμωμένη γυναίκα που κληρώθηκε εφορευτική επιτροπή στο Θησείο. «Εξυπηρετώ 250 άτομα», προσθέτει με πικρία, «ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μου έχει προσφερθεί».
http://www.kathimerini.gr/1026010/artic ... wn-eklogwn
Πολλές εργατοώρες δουλειάς, «διπλοβάρδιες» και συσσωρευμένη κόπωση προηγήθηκαν της εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία για πρώτη φορά στήθηκαν τέσσερις κάλπες. «Είχαμε αναλάβει τα ευρωψηφοδέλτια δύο κομμάτων, τυπώσαμε δηλαδή 24 εκατομμύρια ψηφοδέλτια σε οκτώ ημέρες», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής των τυπογραφείων Cloud Print κ. Ηλίας Κουτουμάνος. Τα μηχανήματα της εταιρείας δούλευαν όλο το 24ωρο, οι υπάλληλοι εργάζονταν σε κυλιόμενες βάρδιες, «το κτίριό μας άδειαζε μόνο πέντε ώρες». Ταυτόχρονα, «συνεργαστήκαμε με άλλα πέντε τυπογραφεία για τη διεκπεραίωση των ευρωεκλογών». Μετά την εκτύπωση, ακολούθησε η βιβλιοδεσία, η κοπή των ψηφοδελτίων, το πακετάρισμα ανά 500 ή 1.000 ψηφοδέλτια και η αποστολή τους σε 52 περιφέρειες και τα προξενεία του εξωτερικού.
«Ταυτόχρονα, είχαμε αναλάβει την εκτύπωση του εκλογικού υλικού για πέντε δήμους», προσθέτει ο κ. Κουτουμάνος. «Εκεί είχαμε μεγάλη πίεση από τους μεμονωμένους υποψήφιους που χρειάζονταν γρήγορα το προεκλογικό τους υλικό, αρκετές εβδομάδες πριν από τις κάλπες». Η εντατική δουλειά ξεκίνησε με την επάνοδο από τις διακοπές του Πάσχα. Οι συνήθεις παραγγελίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων κυμαίνονταν σε 2.000-3.000 κάρτες και 3.000-5.000 φέιγ βολάν, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε δήμου. Ως επί το πλείστον, ο κάθε ενδιαφερόμενος πλήρωσε τουλάχιστον 200-300 ευρώ.
Στην άλλη άκρη της Ελλάδας τα μηχανήματα της «Επικοινωνίας Α.Ε.» στην Κομοτηνή πήραν εξίσου... φωτιά. «Τυπώσαμε 10 εκατομμύρια ψηφοδέλτια περιφερειακών συνδυασμών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπως και δημοτικών και κοινοτικών συνδυασμών σε Ροδόπη και Εβρο», εξηγεί ο διευθυντής παραγωγής Θάνος Βαφειάδης. «Δουλεύαμε τρεις οκτάωρες βάρδιες, δηλαδή όλο το εικοσιτετράωρο. Προσλάβαμε οκτώ επιπλέον υπαλλήλους», προσθέτει. Οι ρυθμοί δουλειάς θύμιζαν εποχές προ κρίσης και προ ψηφιοποίησης. «Συγκριτικά με πριν από πέντε χρόνια ο όγκος της δουλειάς ήταν διπλάσιος», σχολιάζει ο ίδιος. «Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ότι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τους καθορισμένους από το Πρωτοδικείο, δεν ήξεραν πόσα ψηφοδέλτια να μας παραγγείλουν».
Οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι φάνηκαν να εμπιστεύονται τις καμπάνιες τους στο έντυπο υλικό περισσότερο από τους ομολόγους τους χριστιανούς, όπως αποδείχθηκε από τις τριπλάσιες σε μέγεθος παραγγελίες τους στο τυπογραφείο. «Στην Περιφέρειά μας λίγοι επαφίενται στα social media, κυρίως οι νεότεροι και οι γυναίκες υποψήφιοι», καταλήγει ο κ. Βαφειάδης. «Προσωπικά, είμαι υπέρ της μετάβασης, γιατί αλλιώς άπειροι τόνοι χαρτιού πάνε χαμένοι».
Η επόμενη κατηγορία εργαζομένων που έζησαν στο πετσί τους την ταλαιπωρία ήταν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη εφορευτικών επιτροπών. «Αυτή τη φορά υπήρξαν πολλές καινοτομίες: τέσσερις κάλπες αντί για δύο και ένα νέο εκλογικό σύστημα», αναφέρει δικαστική αντιπρόσωπος σε επαρχιακή πόλη, για την οποία η χθεσινή αναμέτρηση ήταν η πέμπτη στην καριέρα της. «Παλιά, υπήρχε κόντρα μεταξύ δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων», θυμάται, «αυτή τη φορά, επειδή επικράτησε η άποψη ότι τα χρήματα θα ήταν λίγα αναλογικά με την ταλαιπωρία και την ευθύνη, πολλοί κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι απείχαν και πολλοί δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση». Οι ανάγκες, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά αυξημένες. «Εξ ου και ότι ο Αρειος Πάγος δεν δέχθηκε τις αιτήσεις εξαίρεσης, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας», προσθέτει, «έτσι, όσοι είχαν ζητήσει απαλλαγή, έλαβαν... δυσμενείς μεταθέσεις πολύ μακριά από την έδρα τους, κάτι που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια».
Τυχεροί, ωστόσο, στάθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι που κλήθηκαν για πρώτη φορά να αναλάβουν χρέη δικαστικών αντιπροσώπων, κατόπιν ταχύρρυθμου σεμιναρίου, λαμβάνοντας και την ανάλογη αμοιβή που κυμαίνεται από 1.000 έως 1.470 ευρώ. «Επρόκειτο για αποφοίτους Νομικής που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, αλλά και διευθυντές σχολείων». Οπως παρατηρεί η δικαστική αντιπρόσωπος, «ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που όταν κληρώνονταν σε εφορευτική επιτροπή, ζητούσαν εξαίρεση ως δημόσιοι λειτουργοί, αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα συνεχόμενο τετραήμερο αργίας». Το πραγματικό πρόβλημα, πάντως, στη διεξαγωγή της διαδικασίας δημιουργήθηκε από την απροθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν στην εφορευτική επιτροπή, ένα απαιτητικό καθήκον χωρίς καμία ανταμοιβή. «Είμαι μόνη μου σε τρία εκλογικά τμήματα, επειδή είμαι η μοναδική που εμφανίστηκε», δηλώνει αποκαμωμένη γυναίκα που κληρώθηκε εφορευτική επιτροπή στο Θησείο. «Εξυπηρετώ 250 άτομα», προσθέτει με πικρία, «ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μου έχει προσφερθεί».
Μια χαρά τα λέει η κοπέλα πιο πάνω
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Αυτή είναι το βύσμα των 100ε του δικηγόρου που παίρνει 1500. ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩ ΕΓΩ, δεν έχει το δικαίωμα να κράζει αυτούς που πάνε να λουφάξουν από απλήρωτη εργασία 20 ωρών.
Να βρίσει
-πρώτα τον εαυτούλη της που είναι καραβύσμα του κερατά που τα παίρνει ενώ έχει τους χαμάληδες της εφορευτικής να δουλεύουν τζάμπα,
-μετά τη φίλη της που παίρνει 1500 που η δουλειά που κάνει δεν λογίζεται ούτε καν ως paralegal αλλά ως απλή γραμματέας αλλά πληρώνεται ως Κούγιας ή λέκτορας του Harvard,
-ΚΑΙ ΜΕΤΑ να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να λουφάξουν από απλήρωτη εργασία 20 ωρών.
Κατά τα άλλα καλά ζώα και οι άλλοι που ένας δεν μπορούσε να κάτσει. Ας έπαιρνε η χρυσοπληρωμένη δικηγόρος όλους αυτούς με χαρτιά της πλάκας να έκανε μια κλήρωση και μετά έλεγχο με αστυνομία στα χαρτιά αυτών που επιλέχτηκαν, για τέτοια είναι εκεί όχι για να μονογράφει τους σταυρούς και να συμπληρώνει 3-4 φόρμες και να τσεπώνει 1500
Να βρίσει
-πρώτα τον εαυτούλη της που είναι καραβύσμα του κερατά που τα παίρνει ενώ έχει τους χαμάληδες της εφορευτικής να δουλεύουν τζάμπα,
-μετά τη φίλη της που παίρνει 1500 που η δουλειά που κάνει δεν λογίζεται ούτε καν ως paralegal αλλά ως απλή γραμματέας αλλά πληρώνεται ως Κούγιας ή λέκτορας του Harvard,
-ΚΑΙ ΜΕΤΑ να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να λουφάξουν από απλήρωτη εργασία 20 ωρών.
Κατά τα άλλα καλά ζώα και οι άλλοι που ένας δεν μπορούσε να κάτσει. Ας έπαιρνε η χρυσοπληρωμένη δικηγόρος όλους αυτούς με χαρτιά της πλάκας να έκανε μια κλήρωση και μετά έλεγχο με αστυνομία στα χαρτιά αυτών που επιλέχτηκαν, για τέτοια είναι εκεί όχι για να μονογράφει τους σταυρούς και να συμπληρώνει 3-4 φόρμες και να τσεπώνει 1500
ΣΑΣ ΦΤΥΝΩ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΡΕ που είναι λίγα τα 1500 "για την ταλαιπωρία και ευθύνη", οι γιατροί ρε σιχαμένοι που πήζουν στα νοσοκομεία με ψίχουλα και παίρνουν όλο το μήνα όσα παίρνετε εσείς για 2-3 μέρες χαμαλοδουλειά κάθε 4-5 χρόνια δεν έχουν ευθύνη; Δεν είναι κοινωνικοί λειτουργοί αυτοί; Σάλτα και πηδηχτείτεpaul25 έγραψε: 28 Μάιος 2019, 13:47
«αυτή τη φορά, επειδή επικράτησε η άποψη ότι τα χρήματα θα ήταν λίγα αναλογικά με την ταλαιπωρία και την ευθύνη, πολλοί κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι απείχαν και πολλοί δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση».
wooded glade έγραψε: 22 Μάιος 2019, 17:39Επιτρεπόταν.Kauldron έγραψε:Μιλάς γι' απατεώνες ενώ πήγες να πάρεις τα λεφτά που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους το 2007 και το έλεγες μέσα στο φόρουμ έτσι?
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Τα λέει μια χαρά όσο μια χαρά θα τα έλεγε κι ενας ΕΠΟΠ πχ, σε σενα που δεν δεχεσαι ως ψάρακλας να κανεις γόπινγκ περιμετρικά σε όλο το λόχο που ηλιθιωδώς σε διατάζει, και για να καταφέρει να σε ρίξει ύπουλα στο φιλότιμο χρησιμοποιεί ως παράδειγμα/επικληση στο συναίσθημα εμένα, λέγοντας πχ "κοίτα ο Βαντονόπουλος που ενω εχει μηνίσκο και εχει παρει παραπεμπτικό για ΓΣΝΑ, πως δέχεται να σκύψει και να κανει το καθήκον του συλλέγοντας αποτσίγαρα, κι εσύ παλιορεμπεσκέ Βατραχίδη τολμάς να αγνοείς αυτο που σε διατάζω".
Σε αυτη την περίπτωση φυσικά, υπάρχει ενας μαλάκας στην όλη φάση. Και δεν εισαι ούτε εσύ, που δεν αποδέχεσαι να φερεις εις πέρας εναν παραλογισμό χωρίς σοβαρό λόγο και κέρδος, ουτε ο εποπ λοχίας που κοιτάζει απλά τη δουλεια του, να εκμεταλλευτει και τους δυο μας δηλαδή για δικό του προσωπικό συμφέρον. Ο μαλάκας είμαι εγώ.
Οπως και στην παραπάνω περίπτωση, ο μαλάκας ειναι η έγκυος κοπέλα δυστυχως, που με κάθε ομορφη και αγνή πρόθεση δέχτηκε να βοηθησει, χωρις προσωπικό όφελος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της. Ακόμα πιο μαλάκας ο άντρας της, που καθόταν λέει και κοιτούσε με ενα βλεμμα προσπαθώντας να πνίξει την οργη του και να μην ουρλιάξει (λολ) ενώ τουλάχιστον δεν φιλοτιμήθηκε να πάρει απευθείας αυτός τη θέση της γυναίκας του στην επιτροπή, αφού πρώτα τη γυρίσει εκεινη σπίτι ή παρει τηλ καποιον δικό τους άνθρωπο να έρθει να την πάρει, και να μείνει μαζί της οσο χρειαστεί ολη τη μέρα, με ασφάλεια.
Και αν η ιστορία που παρέθεσε ο αλμπρέχτης απο την εν λόγω τύπισσα, ειναι αληθινή (που μάλλον δεν το κόβω), απορώ πως και πήρε τέτοια ευθύνη ο δικαστικός αντιπρόσωπος, πρώτα απ' όλα. Εγώ στη θεση του δεν θα το δεχόμουν αυτο. Αν τυχον συμβεί η παραμικρή επιπλοκή στην έγκυο κοπέλα, λόγω της ορθοστασίας εκει στην ταξινόμηση ψηφοδελτίων πχ, σπάσουν τιποτα νερα κτλ, τί θα γίνει, θα την ξεγεννήσουν ο αντιπροσωπος και οι γραμματείς ή θα την τρέξει καποιος απ' αυτους στο νοσοκομείο? Κάπου χωλαίνει η όλη ιστορία, γενικώς. Δεν ειναι δυνατόν να πηραν την ευθύνη να κρατήσουν έγκυο γυναίκα στην επιτροπή, όσο πρόθυμη κι αν έδειχνε.
Τεσπα, γενικως η τύπισσα κακώς μιλάει με τέτοιο ύφος και κουνάει δάχτυλο τοσο προκλητικά. Αν δεν αμειβονταν ούτε εκεινη με τον δικαστικό οπως η επιτροπή, ή αμείβονταν όλοι, ή εστω αν εσπαγε το δικό της κατοστάρι δινοντας το ενα 50αρι σε ενα ατομο της επιτροπής, θα ειχε καθε δικαίωμα να μιλάει. Τωρα, και σε τέτοιο προκλητικό ύφος, όχι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 28 Μάιος 2019, 18:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Ρε μαλακες αφού έχουμε επαναλήψεις άρα 100 και άλλα 100 ευρώ
Και τσάμπα η εφορευτική. Problem;
Και τσάμπα η εφορευτική. Problem;
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Δεν είναι το πρόβλημα τα 100 των γραμματέων, είναι ότι οι δικηγόροι παίρνουν πολλά και η εφορευτική τίποτα, πρέπει να κοπούν από τους δικηγόρους και να πάνε στην εφορευτικήenterprise-psi έγραψε: 28 Μάιος 2019, 18:02 Ρε μαλακες αφού έχουμε επαναλήψεις άρα 100 και άλλα 100 ευρώ
Και τσάμπα η εφορευτική. Problem;![]()
wooded glade έγραψε: 22 Μάιος 2019, 17:39Επιτρεπόταν.Kauldron έγραψε:Μιλάς γι' απατεώνες ενώ πήγες να πάρεις τα λεφτά που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους το 2007 και το έλεγες μέσα στο φόρουμ έτσι?
θα συμφωνησω, αν και δεν θα τα ελεγα τοσο ευγενικα.Reality έγραψε: 28 Μάιος 2019, 17:05
ΣΑΣ ΦΤΥΝΩ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΡΕ που είναι λίγα τα 1500 "για την ταλαιπωρία και ευθύνη", οι γιατροί ρε σιχαμένοι που πήζουν στα νοσοκομεία με ψίχουλα και παίρνουν όλο το μήνα όσα παίρνετε εσείς για 2-3 μέρες χαμαλοδουλειά κάθε 4-5 χρόνια δεν έχουν ευθύνη; Δεν είναι κοινωνικοί λειτουργοί αυτοί; Σάλτα και πηδηχτείτε
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Έστω οτι δεν ειναι το πρόβλημα ούτε τα 100 των γραμματέων, ούτε το χιλιάρικο των δικηγόρων, ούτε ο αέρας κοπανιστός της εφορευτικής. Αυτά μπορώ να τα δεχτώ. Αλλά τουλάχιστον δεν θα μου κουνάς τόσο προκλητικά δάχτυλο μιλώντας για καθήκον του πολίτη και πίτσες μπλε (ενω εσυ τα τσεπώνεις είτε ως γραμματέας είτε ως δικηγόρος) μη σου μπει εκει που δεν το βλέπει ήλιος.Reality έγραψε: 28 Μάιος 2019, 18:04Δεν είναι το πρόβλημα τα 100 των γραμματέων, είναι ότι οι δικηγόροι παίρνουν πολλά και η εφορευτική τίποτα, πρέπει να κοπούν από τους δικηγόρους και να πάνε στην εφορευτικήenterprise-psi έγραψε: 28 Μάιος 2019, 18:02 Ρε μαλακες αφού έχουμε επαναλήψεις άρα 100 και άλλα 100 ευρώ
Και τσάμπα η εφορευτική. Problem;![]()
- hellegennes
Εννοώ πιο εύκολα από ό,τι μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς.stavmanr έγραψε: 28 Μάιος 2019, 11:00Αυτό είναι λάθος, Χελ.hellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2019, 20:27Δεν μπορεί να γίνει συναλλαγή με την ψήφο σου. Πάψε να σκέφτεσαι με όρους του 1900.Μηχανικός έγραψε: 27 Μάιος 2019, 19:35
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι μπορεί να γίνει συναλλαγή με την ψήφο σου, προσπάθησε πάλι.
Σε τοπικές εκλογές, η συναλλαγή είναι πολύ συνηθισμένη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Τέλεια λύση δεν είναι ούτε η υπάρχουσα εκλογική διαδικασία. Το πόσο πολύπλοκο θα είναι από πλευράς software είναι αδιάφορο στον τελικό αποδέκτη. Φαντάζομαι ότι οποιοδήποτε σύστημα υψηλής ασφαλείας είναι πολύπλοκο.foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2019, 11:15 το θεμελιώδες πρόβλημα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ότι θες πλήρη ανωνυμία και ταυτόχρονα πλήρη διασφάλιση της αυθεντικότητας της ψήφου. Αυτοί οι δύο είναι αντιφατικοί στόχοι. Υπάρχουν λύσεις αλλά πρώτον δεν είναι τέλειες και δεύτερον ξεπερνούν σε πολυπλοκότητα οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς μέσα σε λίγα λεπτά τις μικρές πρωινές ώρες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
-
- 288 Απαντήσεις