!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ελεύθερο κάμπινγκ υπέρ ή κατά

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Re: Ελεύθερο κάμπινγκ υπέρ ή κατά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Πολύ ωραία τα είπε ο κ. Νίκος Μηχανικέ
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Ορέστης 35 έγραψε: 24 Μάιος 2019, 16:36
waldorf έγραψε: 24 Μάιος 2019, 16:30
blackpaint έγραψε: 24 Μάιος 2019, 16:11
...
Για τουαλετα ειτε βρισκω ενα απομερο μερος οπου σκαβω λακο τουλαχιστον 60-70 εκ και θαβω την παραγωγη μου, ...
Ρε`συ κόψε κάτι.
Για να σκάψεις 60-70 εκατοστά βάθος με τα μέσα που έχεις κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ θες ένα μεροκάματο γεμάτο κι αν τα καταφέρεις!
Στη αμμο σκαβει με τον εξοπλισμο επιβιωσης.
Εικόνα
όταν πηγαίναμε με την ανιψιά μου για μπάνιο ,το απολάμβανα αυτό με τα κουβαδάκια. :smt023
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ίφιδα έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:21 Πολύ ωραία τα είπε ο κ. Νίκος Μηχανικέ
Εγώ του έκανα πλάκα, αν είναι να κάνω όλα αυτά, κάθομαι σπίτι μου. :D
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:22
Ορέστης 35 έγραψε: 24 Μάιος 2019, 16:36
waldorf έγραψε: 24 Μάιος 2019, 16:30

Ρε`συ κόψε κάτι.
Για να σκάψεις 60-70 εκατοστά βάθος με τα μέσα που έχεις κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ θες ένα μεροκάματο γεμάτο κι αν τα καταφέρεις!
Στη αμμο σκαβει με τον εξοπλισμο επιβιωσης.
Εικόνα
όταν πηγαίναμε με την ανιψιά μου για μπάνιο ,το απολάμβανα αυτό με τα κουβαδάκια. :smt023
Ναικαι εμενα μου αρεσε μικρος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Airman68 έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:08
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:04 Mπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει με σαφήνεια τις διαφορές μεταξύ διακοπών σε ελεύθερο κάμπινγκ και σκάφους 8-10 μέτρων;
Το κόστος του εξοπλισμού...
Αυτό ισχύει και για τις διακοπές, δεν μένουν όλοι σε πεντάστερα με ιδιωτικούς χώρους.
Μην κοιτάς στο φόρουμ, που πέσαμε σε πρωτοκλασάτους τουρίστες, υπάρχει και πιο απλός κόσμος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Μηχανικός έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:23
τρία ντούζ λέει για να φύγει το αλάτι. :003:
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Aυτό που μου κάνει πάντα εντύπωση σε μερικά κάμπινγκ, είναι πως κάποιοι έχουν φτιάξει ολόκληρο νοικοκυριό, τηλεοράσεις, σωστό σπιτικό και απλώς νοικιάζουν θέση κάμπινγκ. Περνούσα από ένα κάμπινγκ στο Πήλιο δίπλα στον Άη Γιάννη, και έπαθα πλάκα, πιο οργανωμένο διαμέρισμα είχε ο άλλος κι από το δικό μου στην πόλη. Υποτίθεται ότι το κάμπινγκ έχει και μια προχειρότητα, είναι κατασκήνωση. Ακόμα και η σκηνή του Καντάφι ήταν πιο εξοχική από αυτά που είδα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Μηχανικός έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:23
Καλά ναι, απλώς έδειξε ότι για όλα υπάρχουν λύσεις.
Και όντως τις πρώτες 2 μέρες μπορεί να νιώθεις λίγο κάπως μέχρι να βρεις τους τρόπους σου αλλά μετά είναι όνειρο.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Cavaliere έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:27 Aυτό που μου κάνει πάντα εντύπωση σε μερικά κάμπινγκ, είναι πως κάποιοι έχουν φτιάξει ολόκληρο νοικοκυριό, τηλεοράσεις, σωστό σπιτικό και απλώς νοικιάζουν θέση κάμπινγκ. Περνούσα από ένα κάμπινγκ στο Πήλιο δίπλα στον Άη Γιάννη, και έπαθα πλάκα, πιο οργανωμένο διαμέρισμα είχε ο άλλος κι από το δικό μου στην πόλη. Υποτίθεται ότι το κάμπινγκ έχει και μια προχειρότητα, είναι κατασκήνωση. Ακόμα και η σκηνή του Καντάφι ήταν πιο εξοχική από αυτά που είδα.
Σε παραλία, σε ελεύθερο κάμπινγκ για σαββατοκύριακο, οικογένεια είχε φέρει κανονικά κρεβάτια, ξαπλώστρες, τραπέζι, καρέκλες, γεννήτρια που δούλευε συνέχεια για τους ανεμιστήρες, την τηλεόραση, το ψυγείο, το ηλεκτρικό κουζινάκι, τους προβολείς το βράδυ. Πλήρη εξοπλισμό κουζίνας σε σκεύη μαγειρέματος και φαγητού, δύο σανίδες σέρφ, φουσκωτή βάρκα, τεράστια τέντα μπροστά στην σκηνή, δεύτερη τέντα πάνω στο κύμα, δύο σκυλιά, μία γάτα, ....
Το μεσημέρι η γυναίκα έφτιαξε γεμιστά στο φούρνο. :smt005:
Τουλάχιστον πρέπει να ήταν φοβερή νοικοκυρά.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μηχανικός έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:44Σε παραλία, σε ελεύθερο κάμπινγκ για σαββατοκύριακο, οικογένεια είχε φέρει κανονικά κρεβάτια, ξαπλώστρες, τραπέζι, καρέκλες, γεννήτρια που δούλευε συνέχεια για τους ανεμιστήρες, την τηλεόραση, το ψυγείο, το ηλεκτρικό κουζινάκι, τους προβολείς το βράδυ. Πλήρη εξοπλισμό κουζίνας σε σκεύη μαγειρέματος και φαγητού, δύο σανίδες σέρφ, φουσκωτή βάρκα, τεράστια τέντα μπροστά στην σκηνή, δεύτερη τέντα πάνω στο κύμα, δύο σκυλιά, μία γάτα, ....
Βασικά, ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν βαριούνται; Σαββατοκύριακο είναι, μέχρι να φτάσεις και να κάνεις ένα μπάνιο, πέρασε, και ξαναφεύγεις. Αν η γυναίκα μου με έβαζε να τα κάνω όλα αυτά, θα την έπνιγα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μηχανικός έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:13 6) Το καλοκαίρι για να έχεις ζεστό νερό, αρκεί να αφήσεις ένα δοχείο νερό στον ήλιο. Τα δοχεία ντους τύπου «camp shower» ή «ηλιοντούς» όπως το μεταφράζουν κάποιοι στα ελληνικά, έχουν μαύρη εξωτερική επιφάνεια για να ζεσταίνουν πολύ και γρήγορα το νερό. Κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολή και πάντως μην δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις το νερό τους χωρίς πρώτα να έχεις ελέγξει τη θερμοκρασία του. Αν έχει μείνει πολύ ώρα στον ήλιο, το πιθανότερο είναι να πάθεις εγκαύματα. Επίσης μη δοκιμάσεις να κρεμάσεις ψηλά σε κάποιο δέντρο ή οπουδήποτε αλλού το «ηλιοντούς» όντας ήδη γεμάτο με νερό. Θα είναι πολύ βαρύ και θα σε κουράσει. Κρέμασέ το πρώτα άδειο και εν συνεχεία γέμισέ το. Επιμένω πάντως πως αυτά όλα είναι περιττά gadgets. Τρία-τέσσερα μπουκάλια νερού ελεγχόμενης ροής αφημένα μια ωρίτσα στον ήλιο, αρκούν για ένα πλήρες «μποτέ»…
Κάπου στο πατάρι πρέπει να βρίσκονται δύο τέτοιες ντουσιέρες. Τις χρησιμοποιήσαμε μόνον την πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια. Ένας κουβάς γεμάτος με νερό, ένα κανάτι (ή κομμένο πλαστικό μπουκάλι νερού) και τελειώνει η ιστορία. Αν έχεις αυτοκίνητο, γεμίζεις τον κουβά με διάφορα μικροπράγματα και τα έχεις συγκεντρωμένα, αν έχεις μηχανή αγοράζεις έναν από ένα μαγαζί και μετά τον αφήνεις στην ανακύκλωση ή τον δίνεις σε κάποιον άλλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

blackpaint έγραψε: 24 Μάιος 2019, 15:04
shrike έγραψε: 24 Μάιος 2019, 14:59 Πσσσσς, γατάκια.

Εικόνα
δεν ειναι οτι καλυτερο για καμπινγκ. Ειναι ογκωδες και δεν διπλωνει. Επισης δεν βλεπω κανενα παρελκομενο, συνδεσμολογιες, μπαταρια κλπ. Αναζητω κατι πιο συνθετο αλλα και ελεφρυ με μεγαλη φορητοτητα σα λυση.
Και που να δεις συνδεσμολογία; Μαϊμού είναι, για πλάκα το 'βαλα (θυμήθηκα ότι είχα την φωτό στο κινητό μου).

Είναι μια εργασία που είχε κάνει ο γιος μου (λέμε τώρα... ξες, απ' αυτές που συνήθως κάνουν οι γονείς) πριν 7-8 χρόνια για το μάθημα της τεχνολογίας στο σχολείο. :lol:

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:49 Κάπου στο πατάρι πρέπει να βρίσκονται δύο τέτοιες ντουσιέρες. Τις χρησιμοποιήσαμε μόνον την πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια. Ένας κουβάς γεμάτος με νερό, ένα κανάτι (ή κομμένο πλαστικό μπουκάλι νερού) και τελειώνει η ιστορία. Αν έχεις αυτοκίνητο, γεμίζεις τον κουβά με διάφορα μικροπράγματα και τα έχεις συγκεντρωμένα, αν έχεις μηχανή αγοράζεις έναν από ένα μαγαζί και μετά τον αφήνεις στην ανακύκλωση ή τον δίνεις σε κάποιον άλλο.
Εγώ με το αυτοκίνητο έχω δύο πτυσσόμενα δοχεία των 20 λίτρων που έχουν βρυσάκι.
Τα κρεμάω σε ένα δέντρο και πλένομαι από κάτω.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μηχανικός έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:44
Cavaliere έγραψε: 24 Μάιος 2019, 17:27 Aυτό που μου κάνει πάντα εντύπωση σε μερικά κάμπινγκ, είναι πως κάποιοι έχουν φτιάξει ολόκληρο νοικοκυριό, τηλεοράσεις, σωστό σπιτικό και απλώς νοικιάζουν θέση κάμπινγκ. Περνούσα από ένα κάμπινγκ στο Πήλιο δίπλα στον Άη Γιάννη, και έπαθα πλάκα, πιο οργανωμένο διαμέρισμα είχε ο άλλος κι από το δικό μου στην πόλη. Υποτίθεται ότι το κάμπινγκ έχει και μια προχειρότητα, είναι κατασκήνωση. Ακόμα και η σκηνή του Καντάφι ήταν πιο εξοχική από αυτά που είδα.
Σε παραλία, σε ελεύθερο κάμπινγκ για σαββατοκύριακο, οικογένεια είχε φέρει κανονικά κρεβάτια, ξαπλώστρες, τραπέζι, καρέκλες, γεννήτρια που δούλευε συνέχεια για τους ανεμιστήρες, την τηλεόραση, το ψυγείο, το ηλεκτρικό κουζινάκι, τους προβολείς το βράδυ. Πλήρη εξοπλισμό κουζίνας σε σκεύη μαγειρέματος και φαγητού, δύο σανίδες σέρφ, φουσκωτή βάρκα, τεράστια τέντα μπροστά στην σκηνή, δεύτερη τέντα πάνω στο κύμα, δύο σκυλιά, μία γάτα, ....
Μας έχει τύχει τέτοιο σκηνικό, στα Κύθηρα. Ήμασταν σε μια περιοχή με δέντρα (σαν μικρό δασάκι) περίπου 10 σκηνές σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων η μία από την άλλη, εκτός από αυτές που ήταν δίπλα επειδή ήταν παρέα. Και σκάει μύτη τέτοια οικογένεια. Κανονική μετακόμιση. Φωταγωγήθηκε όλη η περιοχή. Ούτε σε προεκλογική ομιλία, τόση ζωντάνια, τόσο μεγάφωνο και τόσος παλμός. Την άλλη μέρα φύγαμε όλοι. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Στα Κύθηρα πού; Εμείς πηγαίνουμε Αγία Πελαγία.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”