!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στράτευση γυναικών

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Στράτευση γυναικών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Εγώ δεν πιστεύω ότι θα ωφελήσει σε κάτι την κοινωνία το να υπηρετήσει μάνα ανηλίκου. Θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα στην οικογένεια και πιθανόν στα παιδιά σε ηλικίες που είναι πολύ ευαίσθητα. Δεν μας χρειάζεται αυτό. Ωστόσο για γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνουν. Τι προστατεύει ο νόμος; Αν θεωρηθεί ότι οι συνθήκες στον στρατό επηρεάζουν μελλοντικά την γονιμότητά τους ας πούμε, τότε να υπάρξει σχετική πρόνοια. Και δεν χρειάζεται η θητεία τους να είναι ίδια με των ανδρών. Ας στελεχωθούν υπηρεσίες, ας μάθουν χειρισμό ελαφρύτερων όπλων, ας αποκτήσουν γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση βομβαρδισμού, ας συνδράμουν στην εφοδιαστική αλυσίδα κοκ.
Το θέμα είναι να υπάρχει μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έτοιμο να κάνει 5 πράγματα αν και όταν χρειαστεί ώστε να είναι μεγαλύτερο το κόστος για τον αντίπαλο και να το σκεφθεί καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

enaon έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:17 πάντως χέλι οι άντρες έχουν πάει στρατό, έχουν βαρύνει το κράτος με την σίτιση και την διαμονή τους, απο φόρους κοριτσιών μάλλον.

Τους χρωστάμε. :011:
:sal9:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ίφιδα έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:07 Έδειξα τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που λένε ότι οι οικογενειάρχες πληρώνουν περισσότερα από τους άτεκνους κι όχι τα ίδια όπως ισχυρίζεσαι. Δεν ειναι πυρηνική φυσική αυτό , είναι απλά μαθηματικά. Επιπλέον εγώ ως οικογενειάρχης καταναλώτρια αγοράζω πράγματα από σένα που δε θα τα αγόραζα αν ήμουν άτεκνη, βασικά οι τρόποι που επωφελείσαι εσύ από οικογενειάρχες με παιδιά είναι πολλοί και το παιδί μου μελλοντικά θα γίνει ένας καταναλωτής εργαζόμενος που θα στηρίζει εσένα. Αν δε το καταλαβαίνεις αυτό λυπάμαι, αλλά δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο, είμαστε εκτός θέματος κι εσένα σ έχει πιάσει η κολλημαρα
Δεν θα αγόραζες πάνες, θα αγόραζες κάτι άλλο για σένα. Εκτός αν είσαι πλούσια, οπότε ναι, το παιδί θα σήμαινε έξτρα αγορές. Αν δεν είσαι, που δεν είσαι, το παιδί σημαίνει ότι συμπιέζεις τα δικά σου έξοδα για να χωρέσει το παιδί σου στον προϋπολογισμό.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν τα έδειξες. Ένα άρθρο έδειξες χωρίς πηγή. Αν διάβαζες τα στοιχεία, θα έβλεπες ότι το άρθρο σου αναφέρεται σε σύγκριση οικογενειών με low income workers (67% του μέσου μισθού).

Φυσικά εγώ μιλάω για συγκρίσιμες περιπτώσεις. Π.χ. εμένα με εσένα, όχι εσένα με τον 20χρονο που δουλεύει μαύρα σε μπιτσόμπαρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:19 Ωστόσο για γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνουν
όλη η κουβέντα ειναι για την πλακα στ. Δεν υπάρουν υποδομές, δεν γίνεται να ειμαστε μεικτά, δεν έχει γενικά νόημα νομίζω να το λέμε πέρα απο την πλάκα, για το πάγωμα της σπονδυλικής στήλης :003:
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Το παγωμα της σπονδυλικης στηλης ισως να ειναι αντισυνταγματικο
Ας γνωμοδοτησεθ ο νηματοθετης για να ειμαστε σιγουροι
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:13
hellegennes έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:09 Το ΣτΕ δεν είναι συνταγματικό δικαστήριο
Η λειτουργια συνταγματικων δικαστηριων ειναι αντισυνταγματικη στην Ελλαδα

πολλές αποφάσεις του είναι αντισυνταγματικές
πες μας μερικες
Αν υποπτευθω οτι για την αντισυνταγματικοτητα των αποφασεων του ΣΤΕ θα επικαλεστεις και παλι τον εαυτο σου δεν θα παραξενευτω καθολου

Μα τι λεω.Το εκανες ηδη.Δικασες με προεδρο τον εαυτοσου και τις εβγαλες αντισυνταγματικες
Ας πούμε, έκριναν συνταγματικές τις περικοπές μισθών σε όλο το δημόσιο και έκριναν αντισυνταγματικές μόνο τις δικές τους περικοπές. Αυτό θα έπρεπε να σου λέει ότι λένε παπαριές. Επίσης κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να γνωμοδοτεί για επιστημονικά θέματα χωρίς επιστημονική γνώμη ούτε μπορεί να αποφασίζει ότι οι λέξεις σημαίνουν κάτι διαφορετικό απ' αυτό που σημαίνουν.
Μας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια ότι "όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, κατά το Σύνταγμα" κλπ κλπ
Ε, δεν είναι. Προφανώς η μη στράτευση γυναικών δεν είναι αντισυνταγματική όπως εξηγεί ο stavnmar και με βάση τον σχετικό νόμο αλλά σίγουρα έρχεται σε σύγκριση με την παραπάνω φράση από ηθικής σκοπιάς. Σαν θέμα αρχής δηλαδή. Αυτό το δίνω στον hellegennes.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:11 Θα μπορούσες να ζητήσεις να ενηλικιωθούν πρώτα κι έπειτα να συμπληρώσει το υπόλοιπο της θητείας του, όπως οφείλει σύμφωνα με την αρχή της ισότητας που επικαλείσαι σε όλο το νήμα. :smt047
Μην ξεχνάς ότι σύμφωνα με την ...εξαίσια οικονομοτεχνική ανάλυση του φορολογικού συστήματος που ο ίδιος επιχείρησες, εσύ πληρώνεις τα παιδιά του, κι άρα εσύ έπρεπε να έχεις μειωμένη θητεία προς αυτό.
Ξαφνικά στερεψες από δημιουργικότητα επιχειρημάτων; :smt017
Αυτά δεν είναι επιχειρήματα, είναι μαλακίες. Όσο κι αν το τραβήξεις απ' τα μαλλιά, δεν εξισώνονται οι καταστάσεις.
Feindflug έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:12 Συμφωνώ, αλλά ποια είναι η αλήθεια για το αγαπημένο σου χρώμα; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο καλύτερο από τα άλλα; Οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίστηκες με φιλικό κι ερωτικό τρόπο, είναι οι καλύτεροι που μπορούσες να έχεις, παίρνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα για την καλύτερη ζωή που θα μπορούσες να έχεις;

Καλή η μαθηματική λογική, αλλά την έχεις ξεχειλώσει για να χωράει στον μικρόκοσμό σου, τύπε.

Αναιρώ την προηγούμενη ανάρτησή μου. Είναι σαφείς οι λόγοι της αγαμίας/ατεκνίας σου.
Δεν μιλάμε για προτιμήσεις εδώ. Μιλάμε για το σύνταγμα και την φορολογία. Είμαι ανύπαντρος γιατί έτσι. Κι ο παντρεμένος είναι παντρεμένος γιατί έτσι. Μερικοί φαντασιώνονται ότι εκπληρώνουν κάποιο χρέος κι όχι ότι κάνουν οικογένεια γιατί θέλουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:26 Μας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια ότι "όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, κατά το Σύνταγμα" κλπ κλπ
Ε, δεν είναι.
ίσοι δεν είναι όμοιοι, εγώ το θεωρώ παρανόηση αυτό που διαβάζω απο τον χέλι.

ισα δικαιώματα, ως προς το αν θα πάνε στρατό πχ έχουν το δικαίωμα να εξεταστεί η περίπτωσή τους όπως και εμάς, να υπολογιστούν οι ανομοιότητες και να μας πλέκουν κάλτσες τελικά. Απο τα τζάμπο. :003:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

enaon έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:17 πάντως χέλι οι άντρες έχουν πάει στρατό, έχουν βαρύνει το κράτος με την σίτιση και την διαμονή τους, απο φόρους κοριτσιών μάλλον.

Τους χρωστάμε. :011:
Η σίτιση και η διαμονή κοστίζουν πολύ λιγότερα από τον κατώτατο μισθό και στο μεταξύ ο φαντάρος απασχολείται 20 ώρες το 24ωρο. Με θεωρητικά τον ίδιο αριθμό ΕΠΟΠ, το κράτος κερδίζει τόσα λεφτά από τους φαντάρους που θεωρείται 100% εκμετάλλευση εργασίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

ST48410 έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:26
Μας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια ότι "όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, κατά το Σύνταγμα" κλπ κλπ
Ε, δεν είναι. Προφανώς η μη στράτευση γυναικών δεν είναι αντισυνταγματική όπως εξηγεί ο stavnmar και με βάση τον σχετικό νόμο αλλά σίγουρα έρχεται σε σύγκριση με την παραπάνω φράση από ηθικής σκοπιάς. Σαν θέμα αρχής δηλαδή. Αυτό το δίνω στον hellegennes.

Ο τυπος υποστηριζει οτι πολλες αποφασεις του ΣΤΕ ειναι αντισυνταγματικες
Ε ας παρουσιασει ποιος ποτε και που αποφασισε οτι ειναι αντισυνταγματικες
Η απαντηση ειναι γνωστη
Καποιος σε ενα μινι μαρκετ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 24 Μάιος 2019, 00:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:23
ST48410 έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:19 Ωστόσο για γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνουν
όλη η κουβέντα ειναι για την πλακα στ. Δεν υπάρουν υποδομές, δεν γίνεται να ειμαστε μεικτά, δεν έχει γενικά νόημα νομίζω να το λέμε πέρα απο την πλάκα, για το πάγωμα της σπονδυλικής στήλης :003:
Γιατί να είμαστε μεικτά; Σιγά μην ασχοληθεί κανείς με εκπαίδευση αν γίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν σχολικά κτίρια που δεν λειτουργούν το καλοκαίρι; Δεν θα μπορούσαν δημοτικές και κατασκηνώσεις ιδρυμάτων που δεν λειτουργούν το χειμώνα να φιλοξενήσουν γυναίκες. Εγώ δεν σου είπα να τις στείλεις να εκπαιδευτούν στα τεθωρακισμένα ή στην πρώτη γραμμή. Αλλά να μπορούν ας πούμε να βοηθήσουν πίσω σε απλά ζητήματα: πχ μεταφορά ηλικιωμένων σε καταφύγια, παροχή πρώτων βοηθειών, ετοιμασία πακέτων εφοδίων, επικοινωνίες, κρυπτογράφηση, συστήματα παροχής ενέργειας, στήσιμο τέντας, στήσιμο πρόχειρου νοσοκομείου και χειρισμός απλών μηχανημάτων.
Εδώ πασχίζεις να βρεις άντρες να υπηρετήσουν. Μου λες ότι αν είχες άλλες 5.000 άτομα κάθε χρόνο θα σκεφτόσουν ότι δεν έχεις πως να τους ταΐσεις;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:27
stavmanr έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:11 Θα μπορούσες να ζητήσεις να ενηλικιωθούν πρώτα κι έπειτα να συμπληρώσει το υπόλοιπο της θητείας του, όπως οφείλει σύμφωνα με την αρχή της ισότητας που επικαλείσαι σε όλο το νήμα. :smt047
Μην ξεχνάς ότι σύμφωνα με την ...εξαίσια οικονομοτεχνική ανάλυση του φορολογικού συστήματος που ο ίδιος επιχείρησες, εσύ πληρώνεις τα παιδιά του, κι άρα εσύ έπρεπε να έχεις μειωμένη θητεία προς αυτό.
Ξαφνικά στερεψες από δημιουργικότητα επιχειρημάτων; :smt017
Αυτά δεν είναι επιχειρήματα, είναι μαλακίες. Όσο κι αν το τραβήξεις απ' τα μαλλιά, δεν εξισώνονται οι καταστάσεις.
Δεν αισθάνεσαι θύμα διάκρισης που κάποιος έχει τη μισή θητεία από εσένα;
Είναι συνταγματική αυτή η διάκριση; Αν ναι, με βάση ποια αρχή;
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:33 Ο τυπος υποστηριζει οτι πολλες αποφασεις του ΣΤΕ ειναι αντισυνταγματικες
Η απαντηση ειναι γνωστη
Καποιος σε ενα μινι μαρκετ
Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το γράμμα του νόμου. Για το ηθικό μέρος ενίσταμαι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:33 Ο τυπος υποστηριζει οτι πολλες αποφασεις του ΣΤΕ ειναι αντισυνταγματικες
Το σύνταγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:34 Δεν αισθάνεσαι θύμα διάκρισης που κάποιος έχει τη μισή θητεία από εσένα;
Είναι συνταγματική αυτή η διάκριση; Αν ναι, με βάση ποια αρχή;
Όχι, όπως δεν αισθάνομαι διάκριση που κάποιος πληρώνει μισό φόρο από μένα ή καθόλου, γιατί είναι κάτω απ' το αφορολόγητο όριο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”