2. ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ
3. ΜΕΡΑ (ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ)
4. ΣΥΡΙΖΑ
5. Υποψήφιο που επιθυμεί μετάθεση λόγω κοινωνικοικονομικών αναγκών
Αιτιολόγηση:
Γενικά, ανήκω ή ανήκα στον δημοκρατικό σοσιαλιστικό χώρο ή στην λεγόμενη παλιά σοσιαλδημοκρατία με αριστερίζουσες επιρροές και κομμουνιστική ανατροφή. Κατανοώ, πως πολιτικά, στην σημερινή εποχή, σοσιαλδημοκρτία ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει μόνο ένας μεσαίος χώρος με τα άκρα του. Αλλά επειδή μιλάμε για εκλογές και όχι για ανατροπές (δεξιές ή αριστερές) ή φιλοσοφικοπολιτικά ρεύματα, έχουμε και λέμε:
1. Δήμος, σταυρό σε συνάδελφο που είναι μάχιμος συνδικαλιστής, καλός επαγγελματίας, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων (έχοντας διακομματική στήριξη πολλές φορές), γέννημα θρέμα ΚΚΕ.
2. Στην Περιφέρεια, αποφάσισα (χωρίς καθόλου σκέψη ή ψάξιμο) να στηρίξω έναν υποψήφιο που είναι άριστος γιατρός, δεν έχει πάρει φακελάκια, ανήκει κοντά στον πολιτικό χώρο που κάπως με εκφράζει. Δεν πρόκειται όμως να εκλεγεί. Προηγείται πανηγυρικά ο υποψήφιος της ΝΔ.
3. Ευρωεκλογές, πιστεύω τα αμιγώς εθνικά κόμματα ΔΕΝ έχουν καμία δουλειά στις υπερεθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και ευρωπαϊκές πολιτικές. Απαιτούνται ευρωπαϊκά κινήματα και διεθνείς πολιτικές μπας και αλλάξει κάτι. Στα συν η πρόταση για Προοδευτική Διεθνή (Βαρουφάκης-Σάντερς). Για λόγους λοιπόν καθαρά ιδεολογικοπολιτικούς και θεσμικούς, ΜΕΡΑ/Diem25.
4. Στις εθνικές: Δεν θέλω (πάλι) να απέχω όπως την τελευταία φορά. Είχα ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Και πιο πριν ΣΥΡΙΖΑ (πρώτη φορά). Τον έχω βρίσει ουκ ολίγες φορές, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω πως έχει κάνει και κάποιο έργο. Είμαι αντίθετος ιδιοσυγκρασιακά και πολιτικά με τον Κούλη. Καθαρά, λοιπόν, κυβερνητική ψήφος και όχι ψήφο διαμαρτυρίας ή αποχή. Οι εκλογές, δυστυχώς, είναι για το ποιος θα κάτσει στον θρόνο αλά got. Αλλά αυτό είναι ένα θεσμικό και δημοκρατικό πρόβλημα, πέρα από τον έλεγχο μας... Ανάμεσα στους δύο, Τσίπρας.
5. Κοινότητες: Πολύ πιθανά να μετακομίσω σύντομα. Δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω. Δεν θα ψήφιζα, μου είπαν ένα όνομα κι αυτό είναι όλο.
ΥΓ. Στα παραπάνω, να προσθέσω πως ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έχει και πολλές πιθανότητες να βγει πρώτος ο ίδιος ή ο συνδιασμός του. Ψήφιζα πάντα τον πιο αδύναμο. Δεν ξέρω γιατί...
ΥΓ2. Το 4 μπορεί και να αλλάξει, προς αποχή ή ΚΚΕ. Αυτές τις 3 επιλογές έχω στο μυαλό μου. Εάν ο Τσίπρας πάρει ρεύμα νκητή (λέμε τώρα), δεν θα τον ψηφίσω.