δεν έκανα σκοπιές γιατί ήμουν έφεδρος σου είπα, αλλά ναι, τέτοια έφοδο έκανα, στο τέλος τέτοια κάνανε όλοι γιατί δεν είχαν επιλογές. Κουραζόμουν παραπάνω, αλλά δεν βαρέθηκα, δεν χρειάστηκε να δεχθώ τα παράλογα, όλοι πέρναγαν ωραία και δεν έχω τώρα να λέω ιστορίες για αγρίους στην νάιδα.gassim έγραψε: 23 Μάιος 2019, 14:11 α δηλαδή θέλεις πιο δύσκολες σκοπιές, περισσότερες ώρες με εφοδεύοντες που θα έρχονται απο παντού, με έρπινγκ και τέτοια.....
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στράτευση γυναικών
Re: Στράτευση γυναικών
Oλες οι γυναικες στις καταδρομες.
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!
Naida έγραψε: 23 Μάιος 2019, 13:45 δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα αμφισβήτησης εντολών. Εκτός κι αν είναι παράλογες. Ή όταν ρωτήσεις γιατί,να σου εξηγήσουν
"παρεις ρε το τουτο το κεινο το αλλο και το βαλεις εκει. διαταγη ρε. το λογαγο το τριαστερο ρε."
ακριβης διαταγη που ελαβα, απο τριαστερο λοχαγο, το βραδυ των ιμιων οταν (νομιζαμε πως) παμε πολεμο. τι θες τωρα; να κρινουμε αν ειναι παραλογη η να κανουμε προσπαθεια να καταλαβουμε τι ειναι το τουτο και το κεινο;
οχι. ουρλιαζουμε "μαλιστα κυριε λοχαγε" και συνεχιζουμε οτι καναμε και πριν, υπολογιζοντας οτι αυτονε πρεπει να τουφεκισουμε πρωτο, πριν δουμε τουρκο, για το καλο της πατριδος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
καλό. Και τελικά τι έγινε φός, ξέχασαν όλοι οτι ο δόκιμος δεν προβλέπεται να είναι αυδμ για να έχει πλάκα η ιστορία σου;Ασέβαστος έγραψε: 23 Μάιος 2019, 14:12 Στη μονάδα ο διοικητής έστειλε κανονικά στρατοδικείο έναν που κοιμήθηκε στη σκοπιά και τον δόκιμο που ήταν ΑΥΔΜ.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Και σε εμάς πολλές φορές , δόκιμος ήταν ο ΑΥΔΜ.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
τυχερός, μπορούσε να βάλει φωτιά στο τάγμα και να μην φταίει, εκτός αν ήταν απο σεαπ και ήταν ψαρωμένος.
Τι λες ρε φίλε που δεν προβλέπεται.
Εδώ στο ΓΕΕΘΑ μέχρι και επιλοχίας έκανε που τυπικά είναι οπλίτης όχι αξιωματικός.
Εδώ στο ΓΕΕΘΑ μέχρι και επιλοχίας έκανε που τυπικά είναι οπλίτης όχι αξιωματικός.
Πάντως παιδιά για αυτό λέω οτι ο στρατός έχει πλάκα, γιατί αυτό που ζούμε είναι αυτό που επιτρέπουμε. Όταν έφτασα στην δεύτερη μονάδα, με 18 φυλάκια, ρώτησα τον αξιωματικό υπηρεσίας που θα μπορούσα να βρώ σπίτι. Γέλασε και μου είπε οτι δεν έχει έρθει ποτέ δόκιμος στο τάγμα που να μην πήγε σε φυλάκιο. Του χαμογέλασα και εγώ και του ευχήθηκα να μην χρειαστεί να συνεργαστούμε. Την επόμενη έφτασε και η φήμη μου, αλλά ήταν άτυχος. 
Η εκπαίδευση στις μάχιμες μονάδες των περισσοτέρων χωρών περιλαμβάνει καψόνια.Naida έγραψε: 23 Μάιος 2019, 13:45
Νομίζω το πρόβλημα ξεκινάει επειδή ξέρουν ότι θα πάνε στρατό και θα βγαλει ο καθένας δεκανέας τ' απωθημένα του. Αν υπάρχει σωστή εκπαίδευση και συμπεριφορά δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα αμφισβήτησης εντολών. Εκτός κι αν είναι παράλογες. Ή όταν ρωτήσεις γιατί,να σου εξηγήσουν
Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο νεοσύλλεκτος "αποδέχεται" την εξουσία του/των ανωτέρω του (ιεραρχικά).
Και για να προλάβω όσους ορμήξουν να με πουν στρατόκαυλο, να πω ότι είναι απαραίτητη αυτή η διαδικασία για τους ακόλουθους λόγους:
- Καλώς ή κακώς ο στρατός πρέπει να σε προετοιμάζει για πόλεμο. Και όταν λέμε πόλεμο δεν εννοούμε Call Of Duty στο Playstation, αλλά πραγματικό πόλεμο όπου κάποιοι θα σκοτωθούν ή θα τραυματιστούν στα αλήθεια. Η αποστολή του καθενός είναι ενάντια στο ένστικτο της αυτο συντήρησης, το οποίο θα σου φωνάζει μέσα στο κεφάλι σου να φύγεις από τον κίνδυνο όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αλλά εσύ θα πρέπει να μείνεις και να εκτελέσεις διαταγές που σου έχουν δώσει χωρίς να τις αμφισβητείς, ξέροντας ότι αυτός που τις έδωσε γνωρίζει καλύτερα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια για συζήτηση ή εξηγήσεις. Αναφέρθηκε προηγουμένως ότι μπορεί να σε διατάξουν να πας να σκοτωθείς προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος άλλος στρατηγικός στόχος (κάτι σχετικό με το να πάνε λίγοι εναντίων πολλών). Πώς να το εξηγήσεις αυτό στους τρομοκρατημένους φαντάρους (ο φόβος και ο τρόμος είναι φυσικά και αναμενόμενα); Εκείνη τη στιγμή δεν έχει σημασία αν αυτός που τους δίνει τη διαταγή χαίρει εκτίμησης ή είναι μαλάκας. Αυτό που προέχει είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου.
- Αναφέρθηκαν κάποιες "παράλογες" απαιτήσεις όπως το άψογο ξύρισμα κλπ. Ο σκοπός δεν είναι να είσαι μοντέλο. Σκοπός είναι να μάθεις να εκτελείς ρουτίνες ανελλιπώς γιατί αυτές θα σε σώσουν. Όπως συνηθίζεις να ξυρίζεσαι συνεχώς, έτσι θα συνηθίσεις να παίρνεις μέτρα ασφαλείας συνεχώς, να περιποιείσαι τον εξοπλισμό σου, να τυποποιείς τις κινήσεις σου, κλπ. Αν αρχίσεις να βάζεις νερό στο κρασί σου σε ένα τομέα, είναι πιο εύκολο να το κάνεις και σε κάποιον άλλο κ.ο.κ.
Συμφωνώ μαζί σου ότι απαιτείται σωστή εκπαίδευση, κυρίως για αυτούς που δίνουν τις εντολές.
Όπως συμφωνώ και ότι η εμπειρία των περισσοτέρων που κάνουν τη θητεία τους, όσον αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, δεν θα πρέπει να είναι πολύ καλή γιατί δεν έχουν την ευκαιρία να δουν τα οφέλη από όλα αυτά που τραβάνε...
Yippie Kay Yay
foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 14:39 Τι λες ρε φίλε που δεν προβλέπεται.

Καλά εντάξει.
Είπαμε εσύ πήγες εκεί και έφυγες άντρας με γνώση τι διαταγές να αποφεύγεις.
Μήπως όλη την υπηρεσία την έκανες στην Πεντελη? Μια βδομάδα κάθε δύο χρόνια ως την οριστική απαλλαγη και το ενδιάμεσο άπειρα μανιτάρια?
Γιατί σίγουρα κάπως έτσι μοιάζει
Είπαμε εσύ πήγες εκεί και έφυγες άντρας με γνώση τι διαταγές να αποφεύγεις.
Μήπως όλη την υπηρεσία την έκανες στην Πεντελη? Μια βδομάδα κάθε δύο χρόνια ως την οριστική απαλλαγη και το ενδιάμεσο άπειρα μανιτάρια?
Γιατί σίγουρα κάπως έτσι μοιάζει
καλά βρε, το είπα και πιο πριν, μερικοί κακώς πήγαν, ίδιοι βγήκαν.
και δεν είπα οτι βγαίνεις αντρας, καταλαβαίνεις όμως αν έχεις λέπια.
και δεν είπα οτι βγαίνεις αντρας, καταλαβαίνεις όμως αν έχεις λέπια.
απολυμένοι εδω και δεκαετίες μαλώνουν ποιος είναι πιο ψαρας 
σειρα 257 εδω πέστε και πάρτε
όχι εντάξει στάνταρ έλεγες στον παλιό "άντε γαμήσου" όταν ήμουν εγώ.
δεν φεύγουν τα λέπια με την απόλυση πάντως, αλλιώς δεν θα ήταν ο κόσμος γεμάτος ψάρια ακόμα.gassim έγραψε: 23 Μάιος 2019, 14:51 απολυμένοι εδω και δεκαετίες μαλώνουν ποιος είναι πιο ψαρας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 23 Απαντήσεις
- 640 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
-