!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στράτευση γυναικών

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Στράτευση γυναικών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ST48410 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:48 Γνώρισα άτομα που στο κέντρο κατάταξης δεν πάτησαν στην τουαλέτα για μέρες. Δεν είναι εύκολο...
18 μερες, προσωπικο ρεκορ, επρεπε να παω στο γκινες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

gassim έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:20
Naida έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:17
foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:03

Τι πάει να πει "δε θα πρέπει να υπάρχουν"; Τα μισά πράγματα υπάρχουν αυτονόητα λόγω των συνθηκών (πολλοί άγνωστοι κλεισμένοι σε μικρό χώρο, απόλυτες ιεραρχικές σχέσεις κλπ) και τα βλέπεις με τη μία ή την άλλη μορφή σε σχολεία, φυλακές κλπ.

Αλλά γενικά η κεντρική ιδέα του στρατού από τους Ρωμαίους και μετά είναι ότι πρέπει να γίνεις κάποιος που υπακούει σε διαταγές. Πρέπει να μη γουστάρεις, το να κάνεις πράγματα που γουστάρεις δεν είναι υπακοή σε διαταγές αλλά συνεργασία.
Βεβαίως να κάνω πράγματα που δεν γουστάρω, αλλά όχι να πουλάνε μαγκιές και εξουσία.
βασικά έχουν όντως εξουσία. Έχουν εξουσία σε καιρό πολέμου να βγάλουν περίστροφο και να σε εκτελέσουν επειδή δεν υπάκουσες εντολή χωρίς να δώσουν λόγο σε κανέναν. Αυτό είναι όλο το νόημα του στρατού.
και η εντολή μπορεί ανετότατα να είναι "πήγαιντε εσείς οι δέκα να την πέσετε στους χίλιους για αντιπερισπασμό ώστε όσο σας γαζώνουν, οι υπόλοιποι να κάνουμε την τάδε κίνηση".
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:24
ST48410 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:48 Γνώρισα άτομα που στο κέντρο κατάταξης δεν πάτησαν στην τουαλέτα για μέρες. Δεν είναι εύκολο...
18 μερες, προσωπικο ρεκορ, επρεπε να παω στο γκινες.
:o Δεν σου πετάγονταν απ'τον αφαλό? Απορω πως δεν σου έγινε καμιά έκρηξη εντέρου.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:23 Δεν πουλάνε εξουσία. Έχουν εξουσία.

Αν αρνηθείς διαταγή από ανώτερο θα λάβεις προειδοποίηση, αν επιμείνεις θα τιμωρηθείς αν επιμείνεις κι άλλο θα τιμωρηθείς χωρίς έλεος (και πιθανόν και όλος ο λόχος μαζί σου). Δε λέει κάπου ότι πρέπει να συμφωνείς με τη διαταγή ή να τη βρίσκεις λογική ή να γουστάρεις τη φάτσα και το ύφος αυτού που τη δίνει.
ο περσέας φαντάζομαι τα ξέρει, αλλά όχι παιδιά, ο σκοπός δεν ήταν να μάθουμε να υπακούμε σε ό,τι μας λέγανε, ήταν να μάθουμε να εκτελούμε ο,τι πρέπει. Ήταν δική μας δουλειά να ξεχωρίσουμε τα χαζά απο τα σοβαρά, τα χαζά δεν έπρεπε να τα κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Chainis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:59 Η θητεια ΣΗΜΕΡΑ επρεπε να ειναι 18 μηνες για τους αντρες και 12 για τις γυναικες, υποχρεωτικη για ολους και στρατευση στα 18 αμεσως μετα το λυκειο.

Αυτο θα ειχε σαν αποτελεσμα:
Καλυτερη επανδρωση των μοναδων στα συνορα.
Λιγοτερες αγγαριες ξαι πιο σωστη εκπαιδευση.
Λογω νεαρης ηλικιας και του οτι κανενας δεν εχει προλαβει στα 18 να ξεκινησει επαγγελματικες και οικογενειακες δραστηριοτητες, καλυτερη αποδοχη της θητειας και καλυτερη ψυχολογια.
Σε περιπτωση κρισης οι επιστρατοι θα ειναι κυριως 20αριδες στην ηλικια κι οχι 30ρηδες με οικογενειακες και επαγγελματικες υποχρεωσεις.
Αναλογα ενας νεος στην ηλικια των 20 αντιμετωπιζει πιο ευκολα τις απαραιτητες μετεκπαιδευσεις και ασκησεις εφεδρων.
Α, όταν η θητεία ήταν 18 μήνες είχε λιγότερες αγγαρείες; Γιατί εγώ άλλα ξέρω. Ή μήπως είχε εκπαίδευση; :smt005:
Οι επίστρατοι έτσι κι αλλιώς θα είναι 20άρηδες. Από πού κι ως πού θα καλέσουν πρώτα τους 30άρηδες; Μην μου πεις ότι νομίζεις πως έχει σχέση με το ότι οι δεύτεροι έχουν «εκπαιδευτεί». :smt005:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:26

Αν αρνηθείς διαταγή από ανώτερο θα λάβεις προειδοποίηση, αν επιμείνεις θα τιμωρηθείς αν επιμείνεις κι άλλο θα τιμωρηθείς χωρίς έλεος (και πιθανόν και όλος ο λόχος μαζί σου). Δε λέει κάπου ότι πρέπει να συμφωνείς με τη διαταγή ή να τη βρίσκεις λογική ή να γουστάρεις τη φάτσα και το ύφος αυτού που τη δίνει.
ο περσέας φαντάζομαι τα ξέρει, αλλά όχι παιδιά, ο σκοπός δεν ήταν να μάθουμε να υπακούμε σε ό,τι μας λέγανε, ήταν να μάθουμε να εκτελούμε ο,τι πρέπει. Ήταν δική μας δουλειά να ξεχωρίσουμε τα χαζά απο τα σοβαρά, τα χαζά δεν έπρεπε να τα κάνουμε.
Παιδιά αυτό είναι που λέω παραπάνω "ο ελληνικός στρατός είναι ασυνήθιστα απείθαρχο μπουρδέλο".

Το exhibit A παραπάνω κατάλαβε ότι α) πήγε να γίνει άντρας και β) να διαλέγει ποιες διαταγές θα εκτελέσει.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

vantono έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:16 *άλλο πουτσιλίκι κι αυτό με το 24/7 ξύρισμα. Για καποιον ηλίθιο λογο πρέπει να γαμάς το δέρμα σου περνώντας το λεπίδι όλη την ώρα, λες και αυτο θα σε εκανε "καλύτερο πολεμιστή", ξερω 'γω. Και η πλακα ειναι οτι τα εξοδα για ξυραφια και αφρους τοσους μηνες κτλ, τα πληρωνεις απ την τσέπη σου, δεν στα βαζει ο στρατός, ως όφειλε.
Μάρκετινγκ της ζιλέτ και της μπικ. Πολλά τα λεφτά, Άρη. Φυσικά αυτό είναι επινόηση του 20ού αιώνα. Ξεκίνησε μετά τον Α΄ΠΠ. Τι άλλο ξεκίνησε μετά τον Α΄ΠΠ; Η ζιλέτ και η μπικ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:29 να διαλέγει ποιες διαταγές θα εκτελέσει.
ημουν έφεδρος, αλλά ναι, το έμαθα καλά και εγώ και όλοι οι αξιωματικοί που δεν το είχαν καταλάβει. :003:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εσθήρ έγραψε: 23 Μάιος 2019, 08:53
hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:04
Εσθήρ έγραψε: 22 Μάιος 2019, 20:48 Οτι δειχνει και οτι ολοι ξερουμε για μεγαλη μεριδα του πχωρουμ.ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. :102:
Τράβα πλύνε κάνα πιάτο.
To να σου πω να τραβηξεις μια μ@λακια,δεν εχει νοημα,διοτι το κανεις συνεχεια. :wave:

ΥΓ.Τραβα πλυνε κανα πιατο τουτεστιν παραδοσιακος ρολος γυναικας,αλλα στο κερασμα αρχιτσιγκουναρε ,καρμιρη θες ισα δικαιωματα,η γυναικα να πλερωνει τα δικα της ναι;Σου αρεσε τοτε που ελεγα οτι εγω ποτε δεν δεχομαι να πληρωνει ο αντρας τα δικα μου...αλλα πλυσιμο πιατα κατα τα αλλα;Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ.Για απολυτη λυπηση. :102:
Δεν θα τα 'λεγες αυτά μπροστά μου. Θα πήγαινες να μου φτιάξεις ένα σάντουιτς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ίφιδα έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:12
Όχι, δεν κάνετε κάτι διαφορετικό και δε λέω να μη τα κάνουμε καθόλου, να τα κάνουμε, όπως όλοι όμως, να τα κάνουν οι οι άντρες, όχι να μας πάρουν για λόγους ισότητας και να μας έχουν μόνο γι αυτά. Νομίζω ότι οι άντρες που παραπονιούνται γι αυτά στο στρατό είναι τα κακομαθημένα απ τη μανούλα τους

Κοίτα, ένα 3μηνο ή 6μηνο για να μάθουμε όλοι βασικά πράγματα, τί θα γίνεται σε περίπτωση πολέμου και για να σφίξουν μερικοί καμομαθημενοι κώλοι ανδρών-γυναικών, δε θα ήταν άσχημα. Και μετά ας παράγουμε φόρους ικανούς που θα προσφέρουν στην άμυνα πολλά περισσότερα
υπαρχει μια φυσικη ροη των πραγματων. οταν παρουσιαζεσαι, σε ρωτανε τι ξερεις να κανεις, τι εκανες στην πολιτικη σου ζωη, και αν υπαρχουν αναλογες αναγκες, σε κατευθυνουν εκει. αν ειχαμε γυναικες, θα ηταν φυσικο περισσοτερες απο αυτες να κατευθυνονται προς κουζινα, λιγοτερες προς συντηρηση οχηματων. το αναποδο στους αντρες. περισσοτερες προς τη γραφειοκρατια του ανεφοδιασμου, λιγοτερες στο κουβαλημα των εφοδιων, κλπ.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

vantono έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:51
Ίφιδα έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:04 Ποιό ειναι το πιο δύσκολο πράγμα στον στρατό;

Ας πούμε ο πλήρης φόρτος ;
Ο απειροελάχιστος ύπνος. Τίποτα δεν με ενοχλησε ποτέ στο στρατό, οσο αυτο. Μια φορά που ειχαμε φαει μια μινι εμπλοκη, μου ειχαν τυχει 3 σερι σκοπετονούμερα του 4-6, τότε που μολις παραδίδεις τη σκοπια και ετοιμαζεσαι να ξεκουραστεις λιγο, βαραει αμεσως εγερτήριο. Παιζει να μην ειχα κλεισει καν ματι τοτε, ή να κοιμομουν ορθιος και να μην το καταλάβαινα. Την 3η μερα έβλεπα οράματα, όπως δεντρα να μετακινουνται αν εστιαζα βαθια το βλέμμα μου στο απειρο, ακομα και κατι σαν αλογο είδα σε καποια φάση.
Πωωω! Μεγαλη αληθεια! Επισης εβλεπα οραματα, ανθρωπους που δεν υπηρχανε, την συγχωρεμενη τη γιαγια μου, τον δεκανεα αλλαγης να ερχεται και να μου φωναζει απο μακρια ενω δεν ηταν κανεις κλπ μεχρι που ο αλλος σκοπος ηρθε και μου ειπε με ποιον μιλας ρε; Αυτο το θεμα του υπνου ρε γαμωτο...ηταν το χειροτερο.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Ίφιδα έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:04 Ποιό ειναι το πιο δύσκολο πράγμα στον στρατό;

Ας πούμε ο πλήρης φόρτος ;
Εμένα στον θάλαμο, το air condition έκανε λίγο θόρυβο :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:29
enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:26

Παιδιά αυτό είναι που λέω παραπάνω "ο ελληνικός στρατός είναι ασυνήθιστα απείθαρχο μπουρδέλο".

Το exhibit A παραπάνω κατάλαβε ότι α) πήγε να γίνει άντρας και β) να διαλέγει ποιες διαταγές θα εκτελέσει.
εχει να κανει με τη χρονικη στιγμη στη θητεια. τον πρωτο καιρο νομιζεις οτι εισαι σε στρατο, και τα κανεις ολα προβλεπομενα, γυαλιζεις, χαιρετας κλπ, απο καποια στιγμη και μετα παιρνεις χαμπαρι οτι ολα ειναι θεατρο, και στη διαταγη του λοχαγου (που εχει δηθεν δικαιωμα να σε εκτελεσει για αρνηση της) απαντας "σαλτα και γαμησου πρωινιατικα, βαριεμαι, παω κψμ, θε να φερω κανα γκαφε;"

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Πολυ σπανιο να σου πει κάποιος κατι τρελλο (εξαιρουνται τα καψωνια) απλα δεν γινεται να εξηγεις τα παντα σε ολους ,ας πουμε αν πρεπει να φτιαξεις ενα ορυγμα ολμου 3 μετρα * 1.50 βαθος δεν θα το κανεις θα κανεις ενα 2*0.40 διοτι θα γινει επανάσταση αλλα και εκει θα γκρινιαξουν
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:15
stavmanr έγραψε: 23 Μάιος 2019, 06:49
hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:01 Η κρίση του ποιοι μπορούν γίνεται με την κατάταξη σε ικανότητες 1 ως 5. Αυτό εννοεί το σύνταγμα και τίποτα άλλο.
Ψυχαναλυτής συντάγματος;
Γνώστης της ελληνικής γλώσσας.
:lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”