Ναι. Νομίζω έτσι αντιλαμβάνονται την φιλοσοφία του πράγματος. Και πραγματικά δεν γίνεται να αποφύγεις προστριβές όταν συναναστρέφεσαι με άλλους που κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα προβληματικοί (ναρκομανείς, κλεφτρόνια, διαταραγμένοι). Ωστόσο το να έχεις ανωτέρους που εμπνέουν σεβασμό λόγω χαρακτήρα, ηγετικών προσόντων και κατάρτισης και όχι λόγω βαθμού ήταν κάτι θετικό σε κάθε περίπτωση.foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:03 Τι πάει να πει "δε θα πρέπει να υπάρχουν"; Τα μισά πράγματα υπάρχουν αυτονόητα λόγω των συνθηκών (πολλοί άγνωστοι κλεισμένοι σε μικρό χώρο, απόλυτες ιεραρχικές σχέσεις κλπ) και τα βλέπεις με τη μία ή την άλλη μορφή σε σχολεία, φυλακές κλπ.
Αλλά γενικά η κεντρική ιδέα του στρατού από τους Ρωμαίους και μετά είναι ότι πρέπει να γίνεις κάποιος που υπακούει σε διαταγές. Πρέπει να μη γουστάρεις, το να κάνεις πράγματα που γουστάρεις δεν είναι υπακοή σε διαταγές αλλά συνεργασία.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στράτευση γυναικών
Re: Στράτευση γυναικών
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Απλή απορία. Δεν κρύβει κάτι από πίσω.Chainis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:09Αν υπηρετουσαν ολα τα κοριτσια γιατι να μην θελω;Gherschaagk έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:05Η κόρη σου θα ήθελες να υπηρετήσει;Chainis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:59 Η θητεια ΣΗΜΕΡΑ επρεπε να ειναι 18 μηνες για τους αντρες και 12 για τις γυναικες, υποχρεωτικη για ολους και στρατευση στα 18 αμεσως μετα το λυκειο.
Δεν ειμαι βεβαιος για το νοημα της ερωτησης αλλα γιτι ειναι οκ να φυγει στα 18 ενα κοριτσι μακρια για σπουδες κι οχι για ενα χρονο στον στρατο;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Συμφωνώgassim έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:19
Κοίτα, πλην ελάχιστων εργασιών στο στρατόπεδο που απαιτούν μια άλφα σωματική δύναμη δεν νομίζω οτι υπάρχει στρατιωτική εργασία που να μην μπορεί να κάνει μια μέση γυναίκα 20 χρονών.
Εν καιρώ ειρήνης, σε μια στρατιωτική θητεία, δε μιλάω για ειδικές δυνάμεις, σ αυτό που κάνει ο μέσος Έλληνας που πήγε φαντάρος
enaon έγραψε: 23 Μάιος 2019, 09:25
επιτέλους, κάτι που μπορούμε άνετα να διαφωνήσουμε. Εγώ νομίζω οτι άντρες είναι μόνο εκείνοι που πήγαν και ήρθαν χωρίς να πάρουν την μαμά τους τηλέφωνο.![]()
Ασέβαστος έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:27
α, ολα κι ολα, τη μαμα την τηλεφωνουσαμε απαξ εβδομαδιαιως, αλλιως θα ειχε τσοκαρο με βαλλιστικη τροχια 300 χλμ και απολυτη ακριβεια στην κεφαλα μας.![]()
αλλα μια φορα που τσακιστηκα και ημανε στο στρατιωτικο νοσοκομειο, δεν της το ειπα, για θα ρχοτανε παραυτα με στολη νοσοκομας και ενα κοντεινερ ταπερακια.![]()
Όχι, δεν κάνετε κάτι διαφορετικό και δε λέω να μη τα κάνουμε καθόλου, να τα κάνουμε, όπως όλοι όμως, να τα κάνουν οι οι άντρες, όχι να μας πάρουν για λόγους ισότητας και να μας έχουν μόνο γι αυτά. Νομίζω ότι οι άντρες που παραπονιούνται γι αυτά στο στρατό είναι τα κακομαθημένα απ τη μανούλα τουςΑσέβαστος έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:41
γιατι, νομιζεις οτι οι αντρες κανουμε κατι διαφορετικο; οι περισσοτερες θεσεις ειναι εφοδιασμος, υποστηριξη, συντηρηση κουνημα φραπε κλπ.
βασικα το καλυτερο για την εθνικη αμυνα ειναι να μην παμε. σε αυτο το χρονο, αν δουλευουμε, θα παραγουμε φορους ικανους να προσφερουν στην αμυνα πολλα περισσοτερα απο οτι η θητεια μας.
Κοίτα, ένα 3μηνο ή 6μηνο για να μάθουμε όλοι βασικά πράγματα, τί θα γίνεται σε περίπτωση πολέμου και για να σφίξουν μερικοί καμομαθημενοι κώλοι ανδρών-γυναικών, δε θα ήταν άσχημα. Και μετά ας παράγουμε φόρους ικανούς που θα προσφέρουν στην άμυνα πολλά περισσότερα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ίφιδα την 23 Μάιος 2019, 12:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
εμπλοκή με 3 μέρες;vantono έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:51 Μια φορά που ειχαμε φαει μια μινι εμπλοκη, μου ειχαν τυχει 3 σερι σκοπετονούμερα του 4-6,
Τεσπά. Το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν μη σπάσω κάνα κόκαλο σε εκπαίδευση και δεν μπορέσω να αποθεραπευτώ σωστά και μείνει κουσούρι. Είχα λογαγό κουτσό από ατύχημα στη Ευελπίδων.
- hellegennes
Γνώστης της ελληνικής γλώσσας.stavmanr έγραψε: 23 Μάιος 2019, 06:49Ψυχαναλυτής συντάγματος;hellegennes έγραψε: 22 Μάιος 2019, 23:01 Η κρίση του ποιοι μπορούν γίνεται με την κατάταξη σε ικανότητες 1 ως 5. Αυτό εννοεί το σύνταγμα και τίποτα άλλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Να συμπληρώσουμε καπου εδω, οτι κατι λοχίες,εποπάδες κτλ ειναι τα μεγαλύτερα μουνόπανα. Εχω πεσει σε δεκάδες εποπαδες που με το παραμικρό με εβγαζαν αναφερόμενο για "αξυρισία"*, ενώ ενας υπολοχαγός μου απο Ευελπίδων και απόφοιτος ΣΥΚ με ειχε πιασει γλαρωμένο μια φορά που εκανα θαλαμοφυλίκι, και ενω θα επρεπε να με καμπανιάσει γερά, με σκουντηξε κανοντας μονο χαβαλέ σε φάση "να σου φέρουμε και καμιά κουβερτούλα πασά μου?"
Οι εποπ πρέπει να ειναι ό,τι πιο κομπλεξικό υπάρχει, γενικά.
*άλλο πουτσιλίκι κι αυτό με το 24/7 ξύρισμα. Για καποιον ηλίθιο λογο πρέπει να γαμάς το δέρμα σου περνώντας το λεπίδι όλη την ώρα, λες και αυτο θα σε εκανε "καλύτερο πολεμιστή", ξερω 'γω. Και η πλακα ειναι οτι τα εξοδα για ξυραφια και αφρους τοσους μηνες κτλ, τα πληρωνεις απ την τσέπη σου, δεν στα βαζει ο στρατός, ως όφειλε.
Οι εποπ πρέπει να ειναι ό,τι πιο κομπλεξικό υπάρχει, γενικά.
*άλλο πουτσιλίκι κι αυτό με το 24/7 ξύρισμα. Για καποιον ηλίθιο λογο πρέπει να γαμάς το δέρμα σου περνώντας το λεπίδι όλη την ώρα, λες και αυτο θα σε εκανε "καλύτερο πολεμιστή", ξερω 'γω. Και η πλακα ειναι οτι τα εξοδα για ξυραφια και αφρους τοσους μηνες κτλ, τα πληρωνεις απ την τσέπη σου, δεν στα βαζει ο στρατός, ως όφειλε.
Βεβαίως να κάνω πράγματα που δεν γουστάρω, αλλά όχι να πουλάνε μαγκιές και εξουσία.foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:03Τι πάει να πει "δε θα πρέπει να υπάρχουν"; Τα μισά πράγματα υπάρχουν αυτονόητα λόγω των συνθηκών (πολλοί άγνωστοι κλεισμένοι σε μικρό χώρο, απόλυτες ιεραρχικές σχέσεις κλπ) και τα βλέπεις με τη μία ή την άλλη μορφή σε σχολεία, φυλακές κλπ.Naida έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:55Να αυτά είναι που δεν θα πρέπει να υπάρχουν.ST48410 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:48
Εξαρτάται. Αν δεν βρίσκεσαι σε παραμεθόριες μονάδες που να έχεις κάποιο πραγματικό κίνδυνο επεισοδίου το περισσότερο που μπορείς να αντιμετωπίσεις πέρα της φυσικής κόπωσης και της έλλειψης ύπνου είναι το σπάσιμο νεύρων.
Αυτό προέρχεται από 4 πηγές κυρίως. Πολλές φορές έχεις ανώτερους στην βαθμίδα που είναι πραγματικά στουρνάρια και αν έχεις έχοντας ήδη κάποια μόρφωση αντιμετωπίζεις απίστευτα κόμπλεξ. Αυτά στην πράξη μπορεί να εκδηλωθούν με συνεχείς αγγαρείες που φορτώνουν άδικα σε σένα καθώς και διάφορες μικρο ποινές με κάθε ευκαιρία που θα βρεθεί. Ψάχνονται δηλαδή να σε τιμωρήσουν. Δεν συμβαίνει πάντα άλλα όλοι στην θητεία μας συναντήσαμε και κάποιους βλαμμένους με βαθμό. Στατιστικά δεν μπορείς να το αποφύγεις.
Δεύτερο και μάλλον σοβαρότερο τα καψώνια από παλαιότερους φαντάρους - κλίκες. Φαντάσου πχ να είσαι ο μόνος Αθηναίος στο θάλαμο με καμιά 20αριά Κρητικούς και να μαλώσεις με κάποιον. Ξαφνικά έχεις απέναντί σου ένα μπλοκ ανθρώπων να σου κάνουν την ζωή δύσκολη σε κάθε ευκαιρία. Να αναφέρουν ψευδώς για σένα, να σου κλέβουν πράγματα για τα οποία τιμωρείσαι, να σου ασκούν ψυχολογική βία κοκ. Τα καψώνια έχουν περιοριστεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες αλλά οι μεγαλύτεροι καταλαβαίνουν.
Το τρίτο και ίσως κυριότερο για να αντεπεξέλθεις είναι ο χαρακτήρας σου. Θα σου φανεί απίστευτο αλλά σε συνθήκες παρατεταμένου εγκλεισμού σε στρατόπεδο χωρίς κάποια έξοδο μιζεριάζεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βλέπεις άλλους να παίρνουν μέσω γνωριμιών εξόδους και να πρέπει να κάνεις εσύ την υπηρεσία τους στερούμενη διασκέδαση και ύπνο και πραγματικά τρελαίνεσαι. Τέτοιου είδους αδικίες ήταν το νούμερο ένα θέμα καθημερινής συζήτησης. Αν σε αυτά προστεθεί κάποιο προσωπικό πρόβλημα στην οικογένεια ή στην σχέση, δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να το διαχειριστούν.
Όχι τόσο σημαντικό αλλά η βρώμα σε τουαλέτες, θαλάμους, φαγητό ήταν κάτι που επίσης αποτελούσε πρόβλημα. Γνώρισα άτομα που στο κέντρο κατάταξης δεν πάτησαν στην τουαλέτα για μέρες. Δεν είναι εύκολο...
Αλλά γενικά η κεντρική ιδέα του στρατού από τους Ρωμαίους και μετά είναι ότι πρέπει να γίνεις κάποιος που υπακούει σε διαταγές. Πρέπει να μη γουστάρεις, το να κάνεις πράγματα που γουστάρεις δεν είναι υπακοή σε διαταγές αλλά συνεργασία.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Πανω κατω αυτά που σου ειπε ο Στ ,τωρα αν πας σε μοναδα καλη,θα προσθεσεις και το βαρος της εκπαιδευσηςΕν καιρώ ειρήνης, σε μια στρατιωτική θητεία, δε μιλάω για ειδικές δυνάμεις, σ αυτό που κάνει ο μέσος Έλληνας που πήγε φαντάρος
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Η εμπλοκη γενικά ηταν κανα 12ημερο τοτε αν θυμαμαι καλά, απλώς 3 μέρες σερί εγώ προσωπικα χτυπούσα το 4-6.ST48410 έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:14εμπλοκή με 3 μέρες;vantono έγραψε: 23 Μάιος 2019, 11:51 Μια φορά που ειχαμε φαει μια μινι εμπλοκη, μου ειχαν τυχει 3 σερι σκοπετονούμερα του 4-6,11, 16, 18 και να ΄χεις τα βύσματα να μπαινοβγαίνουνε...
Τεσπά. Το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν μη σπάσω κάνα κόκαλο σε εκπαίδευση και δεν μπορέσω να αποθεραπευτώ σωστά και μείνει κουσούρι. Είχα λογαγό κουτσό από ατύχημα στη Ευελπίδων.
- hellegennes
Ακόμα και για τους πατεράδες υπάρχει σχετική ρύθμιση, από τα 3 παιδιά και πάνω.gassim έγραψε: 23 Μάιος 2019, 10:04 Επίσης η στράτευση γίνεται στα 18 -20 δεν νομίζω οτι τεκνοποιεί κάποια σε αυτή την ηλικία. Αν όντως ειναι μαμα μπορεί να υπάρχει κάποια σχετική ρύθμιση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
δεν γίνεται αλλιώς γιατί κάποιοι δεν κατανοούν ότι πρέπει να κάνουν και πράγματα που δεν τους αρέσει. Προκειμένου να σπάσει τον τσαμπουκά σε αυτούς ταλαιπωρεί όλους τους υπολοίπους.Naida έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:17 Βεβαίως να κάνω πράγματα που δεν γουστάρω, αλλά όχι να πουλάνε μαγκιές και εξουσία.
βασικά έχουν όντως εξουσία. Έχουν εξουσία σε καιρό πολέμου να βγάλουν περίστροφο και να σε εκτελέσουν επειδή δεν υπάκουσες εντολή χωρίς να δώσουν λόγο σε κανέναν. Αυτό είναι όλο το νόημα του στρατού.Naida έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:17Βεβαίως να κάνω πράγματα που δεν γουστάρω, αλλά όχι να πουλάνε μαγκιές και εξουσία.foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:03Τι πάει να πει "δε θα πρέπει να υπάρχουν"; Τα μισά πράγματα υπάρχουν αυτονόητα λόγω των συνθηκών (πολλοί άγνωστοι κλεισμένοι σε μικρό χώρο, απόλυτες ιεραρχικές σχέσεις κλπ) και τα βλέπεις με τη μία ή την άλλη μορφή σε σχολεία, φυλακές κλπ.
- hellegennes
Ναι, αλλά ήταν μια άσχετη φλασιά. Ο άτεκνος, αν θες να το πιάσουμε έτσι, προσφέρει περισσότερους φόρους.Ίφιδα έγραψε: 23 Μάιος 2019, 10:30 'Οχι, δεν το πήγα στον στρατό αλλά σε ζητήματα ισότητας. Τα παιδιά προσφέρουν ευτυχία αλλά και πολλές δυσκολίες.
Δε λέω ότι οποιος κάνει παιδί δεν χρειάζεται να πληρώνει φόρους, αλλά ότι όποιος κάνει παιδί συμβάλλει στην διαιώνιση του έθνους, της κοινωνίας, της επιβίωσης ακόμα και των άτεκνων. Ενώ ο άτεκνος όχι.
Τέλος πάντων δεν ειναι αυτό το θέμα μας, μια φλασιά ηταν
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
σωστά, το δεύτερο πράγμα που μαθαίνουμε στον στρατό είναι οτι η μαμά μας δεν θέλει αλήθεια να γίνουμε άντρες. Αλλά οκ, δεν με παίρνει να πώ άλλα, ο,τι πούνε τα κορίτσιαΊφιδα έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:12ινποσιμπολ, έστω κι ένας να το έκανε θα υπήρχε στρατιωτικός νόμος επιβολής τηλεφώνου στη μαμάκα γιατί θα ήμασταν έξω απ τα στρατόπεδα με πλακάτ " πάρε ένα τηλέφωνο την μανούλα ρε αλjήτη να πεις ότι είσαι καλά", τα τηλέφωνα στο στρατόπεδο θα χτυπούσαν ασταματάτητα, οι παντόφλες θα σκεπάζανε τα Ρεο και τετοια
Δεν πουλάνε εξουσία. Έχουν εξουσία.Naida έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:17Βεβαίως να κάνω πράγματα που δεν γουστάρω, αλλά όχι να πουλάνε μαγκιές και εξουσία.foscilis έγραψε: 23 Μάιος 2019, 12:03Τι πάει να πει "δε θα πρέπει να υπάρχουν"; Τα μισά πράγματα υπάρχουν αυτονόητα λόγω των συνθηκών (πολλοί άγνωστοι κλεισμένοι σε μικρό χώρο, απόλυτες ιεραρχικές σχέσεις κλπ) και τα βλέπεις με τη μία ή την άλλη μορφή σε σχολεία, φυλακές κλπ.
Αν αρνηθείς διαταγή από ανώτερο θα λάβεις προειδοποίηση, αν επιμείνεις θα τιμωρηθείς αν επιμείνεις κι άλλο θα τιμωρηθείς χωρίς έλεος (και πιθανόν και όλος ο λόχος μαζί σου). Δε λέει κάπου ότι πρέπει να συμφωνείς με τη διαταγή ή να τη βρίσκεις λογική ή να γουστάρεις τη φάτσα και το ύφος αυτού που τη δίνει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 23 Απαντήσεις
- 640 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
-
- 1 Απαντήσεις