Με αυτά τα κριτήρια θα έβγαζες παπάρες τον Σαχτούρη, τον Εμπειρίκο, τα χαικού, τον υπερρεαλισμό και ένα σωρό άλλους....name έγραψε: 14 Μάιος 2018, 21:20Εγψ διαφωνω, αν ενα ποιημα ειναι καλο, βγαζει ματι. Αν δεν ειναι σε αφηνει αδιαφορο. Βεβαια υπαρχουν και αβαντγκαρντ ποιητες (πχ της beat generation) που πρεπει να ξερεις καποια πραγματα για να εχεις ολοκληρωμενη αποψη.gassim έγραψε: 14 Μάιος 2018, 20:51 Τώρα δεν συζητάμε για τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις ψωνίσματος, αλλά αν έρθει κάποιος φέρελπις ποιητής και σου διαβάσει ένα ποίημα του, πόσοι είναι αυτοί που όντως μπορούν να κρίνουν αν το ποίημα είναι καλό; Θέλω να πω υπάρχουν ψωνάρες και ψωνάρες αλλά πόσοι είναι και οι κατάλληλοι να τις αναγνωρίσουν; Είναι πολύ πιθανό να φάνε κράξιμο και άνθρωποι που δεν είναι για κράξιμο.
Το πρωτο ερωτημα ειναι αν καταλαβαινεις τι λεει ο ποιητης. Απ την στιγμη που το καταλάβαινεις η ολη τεχνη ειναι το πως στο παρουσιασε
Παραδειγμα το προηγουμενο που εγραψα εγω σε 10"
Ο χρονος περναει σαν ανεμος
Και εγω μενω μονη
Ολη την νυχτα εδω να σκεφτομαι
Αν αυριο θα μαζεψουν τα σκουπιδια
Τι λεει εδω; Μεγαλωμα, μοναξια απομονωση αλλα ετσι ξερα και χωρις φαντασια
Ο καβαφης τωρα
Του μέλλοντος η μέρες στέκοντ’ εμπροστά μας
σα μια σειρά κεράκια αναμένα —
χρυσά, ζεστά, και ζωηρά κεράκια.
Η περασμένες μέρες πίσω μένουν,
μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων·
Λεει τα ιδια ( ε οκ περιπου), αλλα πως; παρομοιωσεις, μεταφορες. επιθετα, εικονες, συναισθηματα που υπαινισονται, και αυτα σε 5 γραμμες χωρις να σε μπερδεψει για το τι ακριβως λεει. Το ενα το εγραψε ποιητης το αλλο ενας παπαρας. Η διαφορα νομιζω ειναι εμφανης.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η ζωή κάποτε σε εκδικείται
Re: Η ζωή κάποτε σε εκδικείται
Δεν λέω για εσένα που ασχολείσαι, ούτε για την συγκεκριμένη που προφανώς είχε τα θέματα της.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 23:10Πιστεύω ότι θα καταλάβαινα αν ήταν καλό το ποίημα. Αλλά η πιθανότητα να ισχύει αυτό και να απαγγέλλει ποιήματα με στόμφο και κινήσεις μπαλαρίνας σε αγνώστους είναι... μηδενική να το πω;gassim έγραψε: 14 Μάιος 2018, 20:51 Τώρα δεν συζητάμε για τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις ψωνίσματος, αλλά αν έρθει κάποιος φέρελπις ποιητής και σου διαβάσει ένα ποίημα του, πόσοι είναι αυτοί που όντως μπορούν να κρίνουν αν το ποίημα είναι καλό; Θέλω να πω υπάρχουν ψωνάρες και ψωνάρες αλλά πόσοι είναι και οι κατάλληλοι να τις αναγνωρίσουν; Είναι πολύ πιθανό να φάνε κράξιμο και άνθρωποι που δεν είναι για κράξιμο.
Στην ζωγραφική παίζει το αντίθετο πάλι, τα πρώτα σπουδαστικά έργα που κάνει κανείς τα περιφέρει σε συγγενείς και φίλους που είναι υπερβολικά ενθουσιώδεις στις κριτικές με αποτέλεσμα να ψωνίζεται κόσμος άδικα.
Εγώ είχα πετύχει πενηντάρα που είχε φέρει τα παιδιά της σε έκθεση ζωγραφικής δημοτικού εργαστηρίου και τους έλεγε ανοίχτε τα μάτια σας να δείτε τι στερήθηκα για εσάς. Οτι και καλά δηλαδή αν δεν είχε παιδιά θα γινόταν ζωγράφος. Και το φώναζε στα παιδάκια που είχαν λουφάξει σαν να τα μάλωνε. Κακό πράγμα τα απωθημένα.
Γενικά μιλάω.
γυναίκες, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, έχουν χιλιάδες.bluerose έγραψε: 14 Μάιος 2018, 21:37 Ετσι νοιωθω τωρα το τι θα πω..
Ειναι φρικι κατασταση αυτο δεν ειναι πλακα
Κανονικα συστηνεσε αν πας
Απο την μία πλευρά θα πιστεψουν στο μάτι, στα αστέρια, στα ζώδια, την τύχη, στις κατάρες, στις ευχές, στον Θεό, σε ό,τι θές,
αλλα όχι, οτι τα άστρα του φορουμ συντονίστηκαν με το ζώδιο του χελη
και μία λευκή νεράιδα πήγε να πάρει το αίμα μας πίσω, όχι,
να πάρουμε την αστυνομία.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
ποια αλλη ?Η άλλη είχε κρυφτεί πίσω από το ψυγείο
εγω δεν πιστευω οτι ειναι τρολλαρισμα απλα ορισμενοι ανθρωποι τραβανε τους τρελλους.
- Βινόσαυρος
Μια χαρά είναι η κοπέλα, γιατί την ειρωνεύεται ο ελληγεννης και πεσατε να την φατε οι υπολοιποι
είναι εμφανές ότι ζηλεύετε οποιον άνθρωπο παράγει εργο και θέλετε να αποτρεψετε οποιαδήποτε πηγαια έκφραση εχουν οι "ζωντανοί". Καθίστε στο πχορουμ, κλειστειτε στο κουφαρι σας και γελαστε χαιρεκακα με τους δημιουργους και την δημιοργια.
είναι εμφανές ότι ζηλεύετε οποιον άνθρωπο παράγει εργο και θέλετε να αποτρεψετε οποιαδήποτε πηγαια έκφραση εχουν οι "ζωντανοί". Καθίστε στο πχορουμ, κλειστειτε στο κουφαρι σας και γελαστε χαιρεκακα με τους δημιουργους και την δημιοργια.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- hellegennes
Η υπάλληλος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ΕΕΕ ΡΕΕ HELLEGENES ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ......,
ΠΑΧΥ, ΜΑΚΡΥ, ΧΟΝΤΡΟ, ΖΕΣΤΟ, ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΦΛΕΒΩΔΕΣ HELLEGENESS
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ...
ΠΑΧΥ, ΜΑΚΡΥ, ΧΟΝΤΡΟ, ΖΕΣΤΟ, ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΦΛΕΒΩΔΕΣ HELLEGENESS
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ...
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Nαι το ξερωgassim έγραψε: 14 Μάιος 2018, 23:56
Με αυτά τα κριτήρια θα έβγαζες παπάρες τον Σαχτούρη, τον Εμπειρίκο, τα χαικού, τον υπερρεαλισμό και ένα σωρό άλλους....
- hellegennes
Επεισόδιο νούμερο 2:
Γύρισε και μου έφερε το βιβλίο της. Μου έγραψε και αφιέρωση. Το πλερούα κιόλας, 10 ευρώ, γιατί μού είπε ότι τα έσοδα θα πάνε στα χωριά SOS. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά την καλή μου πράξη την έκανα για φέτος. Τώρα ετοιμαστείτε για τις κακές.
Γύρισε και μου έφερε το βιβλίο της. Μου έγραψε και αφιέρωση. Το πλερούα κιόλας, 10 ευρώ, γιατί μού είπε ότι τα έσοδα θα πάνε στα χωριά SOS. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά την καλή μου πράξη την έκανα για φέτος. Τώρα ετοιμαστείτε για τις κακές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν έχεις ξεπληρώσει ακόμαhellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2018, 23:26 Επεισόδιο νούμερο 2:
Εχουμε διαβάσει ποιήματά σου, τόσα, που πρέπει να περάσει όλος ο Σύλλογος Ευαισθήτων Κυριών που γράφουν Ποιήματα, από το μαγαζί σου
Ακόμα το Κάρμα σου δεν είναι καθαρισμένο
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- hellegennes
Πρόσεχε τα λόγια σου γιατί δεν το έχω σε τίποτα...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
mec
Ελληγενή, αν ξανάρθει, διάβασέ της ένα απόσπασμα από τον Μεγάλο Ανατολικό. 
εγώ δεν είμαι σίγουρος οτι θέλω να πιστέψω οτι ήταν τυχαίο, μου άρεσε η η ιδέα της φορουμικής μεταφυσικής λύσης.
συνέχισε να λες ποιήματα σαν να μην έγινε τίποτα, να δούμε το επόμενο φάντασμα με τί θα μοιάζει.
συνέχισε να λες ποιήματα σαν να μην έγινε τίποτα, να δούμε το επόμενο φάντασμα με τί θα μοιάζει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 867 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
-
- 1 Απαντήσεις