μιλησα για πενεπιστημιακη ελιτ που περασε από την σοβιετια στην αμερικη και γερμανιαΖαποτέκος έγραψε: 18 Μάιος 2019, 16:13Yochanan έγραψε: 18 Μάιος 2019, 15:50 Δεν υπάρχει ποντιακη γενοκτονια κανεις δεν το δεχεται αυτο, μονο οι καμμενοι λαζοι μυτογκες
Αυτο που υπάρχει και εχει αναγνωριστει ειναι ελληνικη γενοκτονια
τα υπολοιπα ηταν για να καπηλευονται οι ξεφτυλισμενοι πασοκοι τις ψηφους των ωμογεμών με προφαση τη μνημη της γελοκτονιαςΥπάρχουν ιστορικοί που δεν δέχονται τον όρο "γενοκτονία" για αυτό που έγινε στην Μικρασία και τον Πόντο. Το πολύ πολύ εθνοκάθαρση στα πλαίσια δημιουργίας εθνικού κράτους. Διαφωνούν επίσης πως οι νεκροί ήταν 350.000 ( ή 250.000 ή 200.000 ). Π.χ. ο καθηγητής ΑΕΙ Γεώργιος Μαργαρίτης :Yochanan έγραψε: 18 Μάιος 2019, 15:52 οσο μιλατε για ποντιακη και οχι ελληνικη γενοκτονια ξεφτυλιζεστε
Εξυπακούεται ότι η «ειρήνευση» της περιοχής έγινε με τη γνωστή μέθοδο με την οποία πετυχαίνουν οι ειρηνεύσεις: με εκτοπίσεις, εκτελέσεις,φυλακίσεις, δημεύσεις, βασανιστήρια, σκοτωμούς δικαίων και αδίκων, πυρπολήσεις περιουσιών και όλα τα συναφή. Όσο για τους αριθμούς των θυμάτων, φαίνεται πως ο προσδιορισμός των μεγεθών έχει πλέον ανατεθεί στα κοινοβούλια και ότι οι ιστορικοί είναι αναρμόδιοι να τα εκτιμήσουν. Ο τουρκικός στρατός πάντως αναφέρει ότι 1.800 περίπου στρατιώτες του σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών του Πόντου την περίοδο αυτή. Για τους αμάχους οι αριθμοί δυσκολεύουν: Η πρώην προσωρινή κυβέρνηση του Πόντου έδωσε στον Βενιζέλο εν όψει των διαπραγματεύσεων ειρήνης το φθινόπωρο του 1922 (sic) τον αριθμό των 303.000 θυμάτων (χριστιανών), που διορθώθηκαν λίγες εβδομάδες μετά σε 353.000… Ένας Ρωμιός ιστορικός, ο Στέφανος Γεράσιμος,υπολογίζει τα θύματα σε 65.000 με 70.000 – ευλογοφανής αριθμός. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αριθμοί για κάθε άποψη και θέση. Το γεγονός πάντως είναι ότι ο πληθυσμός της επικράτειας που αποτέλεσε την Τουρκία στα 1922 μειώθηκε από 14.100.000 σε 11.600.000 κατοίκους ανάμεσα στα 1911 και στα 1922. Δηλαδή συρρικνώθηκε κατά 2.500.000 ανθρώπους, παρά την έλευση πολύ μεγάλου αριθμού προσφύγων (μουσουλμάνων των Βαλκανίων, της Συρίας, της Αραβίας, της Ρωσίας κ.λπ.) και παρά τη φυσική δημογραφική ανάπτυξη του πληθυσμού. Εχω την αίσθηση ότι ο προσδιορισμός της θρησκείας και της εθνότητας των θυμάτων είναι δευτερεύον ζήτημα. Η τουρκική εθνογένεση θεμελιώθηκε και αυτή σε ποταμούς αίματος, όπως συνήθως συμβαίνει στις εθνογενέσεις .
ΥΓ.: Στον γράφοντα δεν αρέσει το παιχνίδι του εκβιασμού των αριθμητικών δεδομένων στο όνομα κάποιας ιστορικής δικαίωσης, η οποία μάλιστα δύσκολα συνυφαίνεται με την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, δεν οδηγεί παρά σε παραϊστορικά αναθέματα που μετά βίας υποκρύπτουν φυλετικές θεωρήσεις του κόσμου – ότι δηλαδή υπάρχουν «κακές» φυλές και «καλές» φυλές.
Βρίσκει, δε, το «λογικό» συμπέρασμα της φυλετικής αξιολόγησης -ότι οι «καλές» φυλές «πρέπει» να έχουν αυξημένα δικαιώματα στην ιστορία και την πολιτική σε σχέση με τις «κακές»- εξαιρετικά επικίνδυνο και θανατηφόρο – ενίοτε για τους θεωρούμενους «καλούς» που αφήνονται να παρασυρθούν στη φαντασίωση. Είναι χρήσιμο να τα σκεφτόμαστε αυτά, μέρες που ζούμε.
Γιώργος Μαργαρίτης
καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ποντος 19 μαίου
Re: ποντος 19 μαίου
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
και ποιος τον γαμει αυτον και ποιος τον ξέρει; διάβασε αγοράκι μου λιγο ξενους ακαδημαικους να ξεστραβωθεις.Υπάρχουν ιστορικοί που δεν δέχονται τον όρο "γενοκτονία" για αυτό που έγινε στην Μικρασία και τον Πόντο. Το πολύ πολύ εθνοκάθαρση στα πλαίσια δημιουργίας εθνικού κράτους. Διαφωνούν επίσης πως οι νεκροί ήταν 350.000 ( ή 250.000 ή 200.000 ). Π.χ. ο καθηγητής ΑΕΙ Γεώργιος Μαργαρίτης :
https://web.archive.org/web/20080227043 ... ocides.pdf
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Ε, δεν τα ξέρω αυτά.run έγραψε: 18 Μάιος 2019, 16:15 μιλησα για πενεπιστημιακη ελιτ που περασε από την σοβιετια στην αμερικη και γερμανια
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
εγω τους γνωριζω από τη καλη και την αναποδη
μεσα στις κοβες γαλουχηθηκαν στον ανθελληνισμο και αυτους χρησιμοποιησε ο νεοφιλελεφτερισμος
μεσα στις κοβες γαλουχηθηκαν στον ανθελληνισμο και αυτους χρησιμοποιησε ο νεοφιλελεφτερισμος
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
όπως το βαζουν οι νεοταξιτες γενοκτονια υπέστησαν οι εβραιοι και οι χουτου στη ρουαντα
οι αρμενηδες όμως που ειχαν σαυτο το ζητημα ομοψυχια καταφεραν να αναγνωριστεί
οι ελληνικες ελιτ δεν ειχαν δεν εχουν ομοψυχια για τα εθνικα συμφεροντα και κανουν εν τελει ότι διαταχτουν
πχ συμφωνια τω ν πρεσπων και ελειψη βούλησης να αναθεωρηθεί αυτή η συμφωνια
οι αρμενηδες όμως που ειχαν σαυτο το ζητημα ομοψυχια καταφεραν να αναγνωριστεί
οι ελληνικες ελιτ δεν ειχαν δεν εχουν ομοψυχια για τα εθνικα συμφεροντα και κανουν εν τελει ότι διαταχτουν
πχ συμφωνια τω ν πρεσπων και ελειψη βούλησης να αναθεωρηθεί αυτή η συμφωνια
-
alamo
Εχω το ΜΑΗ δεκαεννιά πόντους κυρίως τα πρωινά μετά πέφτει.υδραυλικο το φαινόμενο. Αλλά θα το θεραπεύσω.γαμω τον πόντο μου μέσα γαμω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alamo την 18 Μάιος 2019, 16:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Yochanan έγραψε: 18 Μάιος 2019, 16:22
και ποιος τον γαμει αυτον και ποιος τον ξέρει; διάβασε αγοράκι μου λιγο ξενους ακαδημαικους να ξεστραβωθεις.
https://web.archive.org/web/20080227043 ... ocides.pdf
Δεν συμφωνώ με τον Μαργαρίτη
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
και που να το ξερω εγω; δεν φαινεται καθαρα απο το ποστ σου οτι δε συμφωνεις
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Καλά, δεν έχει και μεγάλη σημασία.Yochanan έγραψε: 18 Μάιος 2019, 16:41 και που να το ξερω εγω; δεν φαινεται καθαρα απο το ποστ σου οτι δε συμφωνεις
Πάντως σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ιστορικών. Αν στο μέλλον κάποια πλειοψηφία αποφασίσει πως αυτό που έγινε στους Τούρκους το '21 ήταν γενοκτονία, θα το δεχτείς ;
φυσικα και δεν υπάρχει ομοφωνια, ουτε για το ολοκαυτωμα υπαρχει πως να γινει αφου υπάρχουνε πολιτικες ατζεντες. δε σημαινει οτι καποιος απεξω δεν μπορει να δει τι παιζει
Γιατί όμως να έχει πολιτική ατζέντα το 20% που δεν αναγνώρισε ελληνική και ασσυριακή γενοκτονία και όχι το 80% που αναγνώρισε ; Για το ολοκαύτωμα μέχρι και ο Irving δέχεται στα βιβλία του την στοχευμένη εξαφάνιση των Εβραίων ( αθωώνει βέβαια τον Χίτλερ ).Yochanan έγραψε: 18 Μάιος 2019, 16:50φυσικα και δεν υπάρχει ομοφωνια, ουτε για το ολοκαυτωμα υπαρχει πως να γινει αφου υπάρχουνε πολιτικες ατζεντες. δε σημαινει οτι καποιος απεξω δεν μπορει να δει τι παιζει
μοιρολογι
Συνήθως το 99,9% των ανθρώπων στην Ελλάδα που αναφέρονται στους Έλληνες του Πόντου λένε Πόντιοι, άρα όταν κάποιος μιλάει για γενοκτονία των Ποντίων σίγουρα θα αναφέρεται στην ίδια γενοκτονία που αναφέρεσαι κι εσύ, των Ελλήνων του Πόντου δηλαδή. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα χαρά μου κτλ.Yochanan έγραψε: 18 Μάιος 2019, 15:50 Δεν υπάρχει ποντιακη γενοκτονια κανεις δεν το δεχεται αυτο, μονο οι καμμενοι λαζοι μυτογκες
Αυτο που υπάρχει και εχει αναγνωριστει ειναι ελληνικη γενοκτονια
τα υπολοιπα ηταν για να καπηλευονται οι ξεφτυλισμενοι πασοκοι τις ψηφους των ωμογεμών με προφαση τη μνημη της γελοκτονιας
Τούτου λεχθέντος φαίνεται ότι έχεις μπερδέψει και κάτι ακόμη, αυτό το ωμό εννοώ με το οποίο οπισθογεμίζεσαι και κάνεις τους άλλους να πεθαίνουν από τα γέλια.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
don't speak
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Re: Ποντος 19 μαίου
Διορθώστε τον τίτλο, όλο την πατάω 
Re: Ποντος 19 μαίου
δεν διευκρινισες αν θελεις να αλλαχτει ο Ποντος ή το 19
(τωρα που σε βρηκα ευκαιρη, θα σε παιρνω ολο απο πισω)
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση