!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
stergiosbik

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Lord Brum έγραψε: 16 Μάιος 2019, 23:09
stergiosbik έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:39
seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:37 Τι να απαντήσω σε αυτά που γράφεις? Δεν έχουν λογική.
:lol:
Αυτα ειναι.
αυτογνωσία?
Που τετοια τυχη!
Θα ησυχαζαμε απ' αυτον.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:37 Τι να απαντήσω σε αυτά που γράφεις? Δεν έχουν λογική.
Όταν είσαι σε ένα λεωφορείο όρθιος γιατί κρατιέσαι από την χειρολαβή ?
Γιατί βιδώνουν τις θέσεις στα λεωφορεία?
Ξέρετε τι μου λέτε? να καταργείσουμε τις χειρολαβές να αφήσουμε τις θέσεις αβίδωτες... όλα χύμα
Όταν ξεκινήσει ή φρενάρει το λεωφορείο ξέρεις που θα πας?
κατσε γιατι ο αρες δεν κατεχει οικοδομικη γλωσσα, να κανω μια προσπαθεια.

το λεωφορειο κουνιεται. ολακερο. ο επιβατης κρατιεται ηδη απο χειρολαβη, ειναι δεμενος στο καθισμα και τα ποδαρια του ηλεκτροκολλημενα στο πατωμα. ειναι απολυτα σταθερος. κι εσυ λες να του περασουμε και ενα στριφωνι απο το κουτελο στο μαξιλαρακι, για καλυτερα.

οσο και να τονε βιδωνεις στο λεωφορείο, αμα κουνιεται το λεωφορείο θα κουνιεται κι αυτος. να τονε βιδωσεις σε ακινητο σημειο εξω απο το λεωφορειο, δε γινεται, θες πολυ μακρια βιδα για να πιασει η οικοδομη σε αλλο πλανητη. :102:

καλυτερα να τον αφηνες ξεβιδωτο, και ναβαζες κανα αμορτισερ στην καρεκλα του, να κουνιεται λιγοτερο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Ασέβαστος έγραψε: 17 Μάιος 2019, 09:36
Όταν είσαι σε ένα λεωφορείο όρθιος γιατί κρατιέσαι από την χειρολαβή ?
Γιατί βιδώνουν τις θέσεις στα λεωφορεία?
Ξέρετε τι μου λέτε? να καταργείσουμε τις χειρολαβές να αφήσουμε τις θέσεις αβίδωτες... όλα χύμα
Όταν ξεκινήσει ή φρενάρει το λεωφορείο ξέρεις που θα πας?
κατσε γιατι ο αρες δεν κατεχει οικοδομικη γλωσσα, να κανω μια προσπαθεια.

το λεωφορειο κουνιεται. ολακερο. ο επιβατης κρατιεται ηδη απο χειρολαβη, ειναι δεμενος στο καθισμα και τα ποδαρια του ηλεκτροκολλημενα στο πατωμα. ειναι απολυτα σταθερος. κι εσυ λες να του περασουμε και ενα στριφωνι απο το κουτελο στο μαξιλαρακι, για καλυτερα.

οσο και να τονε βιδωνεις στο λεωφορείο, αμα κουνιεται το λεωφορείο θα κουνιεται κι αυτος. να τονε βιδωσεις σε ακινητο σημειο εξω απο το λεωφορειο, δε γινεται, θες πολυ μακρια βιδα για να πιασει η οικοδομη σε αλλο πλανητη. :102:

καλυτερα να τον αφηνες ξεβιδωτο, και ναβαζες κανα αμορτισερ στην καρεκλα του, να κουνιεται λιγοτερο.
Νομίζω το πάτε το κούνημα :lol: !
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
AreSMareS
Phorum.gr user: AreSMareS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AreSMareS »

seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43...αν απαντήσεις και εσύ στην δικιά μου.Πως ισχυρίζεσαι ότι έχεις μυαλό αφού δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο κεφάλι σου?
Είναι αγαπητή τεχνική όσων δεν έχουν απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις να επιτίθενται... Δεν πειράζει όμως έτσι δείχνετε ότι έχετε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και δεν ξέρετε τι άλλο να κάνετε...
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43 Απάντηση
Εκ του αποτελέσματος
Ποιό ...αποτέλεσμα όμως; Το αποτέλεσμα μιας μεταλικής κατασκευής 1 χ 1 συνδεδεμένη σε ένα σκαπτικό; Δεν βλέπω πουθενά ....αποτέλεσμα πακτωμένου μηχανισμού σε ...βάθη γεώτρησης! Το αποτέλεσμα που δείχνετε και ξαναδείχνετε στα βίντεο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μηχανισμό αφού δεν είναι παρών ο εν λόγω μηχανισμός! Βλέπετε αδρανειακές δυνάμεις και τα αποτελέσματα αυτών αλλά μέχρι εκεί! Το ότι ο μηχανισμός δρα αδρανειακά δεν τον κάνει αυτόματα λειτουργικό χωρίς να έχει δοκιμαστεί! Με πολύ απλά λόγια μας δείχνετε ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και όχι του μηχανισμού! Δεν μπορείτε - δεν θέλετε - το καταλαβαίνετε αλλά αρνείστε να το παραδεχτείτε...
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43 Το κακόμοιρο
Το δικό μου
Το μόνο δικό σας ( αν υπάρχει ευρεσιτεχνία σε αυτό που δείχνετε στα βίντεο... ) είναι ο τρόπος που ταλαντώνετε την όλη κατασκευή με το σκαπτικό. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Η μοναδική διαφορά ανάμεσα στο "κακόμοιρο" και το "δικό" σας είναι ότι το "κακόμοιρο" αφήνετε ελεύθερα να ταλαντώνετε ενώ το "δικό" σας είναι σταθερά πάνω στην βάση. Ουσιαστικά δηλαδή ( πέρα από τον μηχανισμό ταλάντωσης λέμε... ) κάνατε ένα πείραμα ( για να χρησιμοποιήσω ένα από τα δικά σας αγαπημένα παραδείγματα που γράφετε ξανά και ξανά ) για να μας δείξετε τι γίνεται αν δεν κρατιέσαι σε ένα λεωφορείο.
Στο περιβόητο "δικό" σας ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο μηχανισμός;
Για την σχέδη δράσης - αντίδρασης και το πώς απαγορεύει στον μηχανισμός σας να είναι μονόδρομος έχετε να γράψετε τίποτα;
Για το ότι ισχυρίζεστε ότι ο σεισμός ...αυτο-ακυρώνεται έχετε να γράψετε κάτι;

Υ.Γ. -1-
Είμαι ένας από τους ( κακούς ) επιστήμονες του (κακού ) κατεστημένου και παλεύω με νύχια και με δόντια να αποδομήσω την σωτήρια εφεύρεσή σας!

Υ.Γ. -2-
Βασικά δεν χρειάζεται και πολύ για να αποδομηθεί η εφεύρεσή σας... Απλή φυσική και κοινή λογική. Πράγματα που και τα δυο σπανίζουν σε εσάς από ότι φαίνεται...

Υ.Γ. -3-
Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43Πως ισχυρίζεσαι ότι έχεις μυαλό αφού δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο κεφάλι σου?
αλλά από την ...ανάποδη!
Έχετε ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ στο κεφάλι σας κύριε seismic που μάλλον σας μπερδεύουν! Και το κακό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που έχετε είναι και ...άσχετα με ότι συζητάμε εδώ!
seismic

AreSMareS έγραψε: 17 Μάιος 2019, 16:04
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43...αν απαντήσεις και εσύ στην δικιά μου.Πως ισχυρίζεσαι ότι έχεις μυαλό αφού δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο κεφάλι σου?
Είναι αγαπητή τεχνική όσων δεν έχουν απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις να επιτίθενται... Δεν πειράζει όμως έτσι δείχνετε ότι έχετε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και δεν ξέρετε τι άλλο να κάνετε...
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43 Απάντηση
Εκ του αποτελέσματος
Ποιό ...αποτέλεσμα όμως; Το αποτέλεσμα μιας μεταλικής κατασκευής 1 χ 1 συνδεδεμένη σε ένα σκαπτικό; Δεν βλέπω πουθενά ....αποτέλεσμα πακτωμένου μηχανισμού σε ...βάθη γεώτρησης! Το αποτέλεσμα που δείχνετε και ξαναδείχνετε στα βίντεο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μηχανισμό αφού δεν είναι παρών ο εν λόγω μηχανισμός! Βλέπετε αδρανειακές δυνάμεις και τα αποτελέσματα αυτών αλλά μέχρι εκεί! Το ότι ο μηχανισμός δρα αδρανειακά δεν τον κάνει αυτόματα λειτουργικό χωρίς να έχει δοκιμαστεί! Με πολύ απλά λόγια μας δείχνετε ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και όχι του μηχανισμού! Δεν μπορείτε - δεν θέλετε - το καταλαβαίνετε αλλά αρνείστε να το παραδεχτείτε...
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43 Το κακόμοιρο
Το δικό μου
Το μόνο δικό σας ( αν υπάρχει ευρεσιτεχνία σε αυτό που δείχνετε στα βίντεο... ) είναι ο τρόπος που ταλαντώνετε την όλη κατασκευή με το σκαπτικό. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Η μοναδική διαφορά ανάμεσα στο "κακόμοιρο" και το "δικό" σας είναι ότι το "κακόμοιρο" αφήνετε ελεύθερα να ταλαντώνετε ενώ το "δικό" σας είναι σταθερά πάνω στην βάση. Ουσιαστικά δηλαδή ( πέρα από τον μηχανισμό ταλάντωσης λέμε... ) κάνατε ένα πείραμα ( για να χρησιμοποιήσω ένα από τα δικά σας αγαπημένα παραδείγματα που γράφετε ξανά και ξανά ) για να μας δείξετε τι γίνεται αν δεν κρατιέσαι σε ένα λεωφορείο.
Στο περιβόητο "δικό" σας ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο μηχανισμός;
Για την σχέδη δράσης - αντίδρασης και το πώς απαγορεύει στον μηχανισμός σας να είναι μονόδρομος έχετε να γράψετε τίποτα;
Για το ότι ισχυρίζεστε ότι ο σεισμός ...αυτο-ακυρώνεται έχετε να γράψετε κάτι;

Υ.Γ. -1-
Είμαι ένας από τους ( κακούς ) επιστήμονες του (κακού ) κατεστημένου και παλεύω με νύχια και με δόντια να αποδομήσω την σωτήρια εφεύρεσή σας!

Υ.Γ. -2-
Βασικά δεν χρειάζεται και πολύ για να αποδομηθεί η εφεύρεσή σας... Απλή φυσική και κοινή λογική. Πράγματα που και τα δυο σπανίζουν σε εσάς από ότι φαίνεται...

Υ.Γ. -3-
Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 06:43Πως ισχυρίζεσαι ότι έχεις μυαλό αφού δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο κεφάλι σου?
αλλά από την ...ανάποδη!
Έχετε ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ στο κεφάλι σας κύριε seismic που μάλλον σας μπερδεύουν! Και το κακό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που έχετε είναι και ...άσχετα με ότι συζητάμε εδώ!
Απίστευτο! Οι Έλληνες επιστήμονες μετά από το διδακτορικό δεν έμαθαν ακόμα την λειτουργία της βίδας!!! :lol:
Μου θυμίζεις την Μέρκελ που προσπαθεί απεγνωσμένα να απαξιώσει τους Έλληνες. :roll:
Αυτά έλεγε και ο Σολομός και τον έκαναν κονσέρβα.
Γερές κατασκευές μας υπόσχονται οι πολιτικοί μηχανικοί και να τα αποτελέσματα. Ούτε τα υπόγεια γλύτωσαν Εικόνα
Θα αρχίσω να πουλάω αντισεισμικά σκυλόσπιτα να γλυτώσουν τουλάχιστον τα σκυλάκια αφού εσείς δεν καταλαβαίνατε ότι υπάρχουν και μεγάλες βίδες :011:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
AreSMareS

seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 16:38Απίστευτο! Οι Έλληνες επιστήμονες μετά από το διδακτορικό δεν έμαθαν ακόμα την λειτουργία της βίδας!!!
Σας εξήγησα, τουλάχιστον προσπάθησα να σας εξηγήσω και θα προσπαθήσω να το κάνω ακόμη μια φορά...
Ποιά είναι η πηγή της ταλάντωσης κατά την διάρκεια ενός σεισμού; Το έδαφος!
Σε ποιό σημείο ..."βιδώνετε" το κτήριο; Στο έδαφος!
Στο σημείο δηλαδή που ταλαντώνετε αντί να προσπαθήσετε να μονώσετε - απομονώσετε την πηγή εσείς τι κάνετε; Την "δένετε" , την "βιδώνετε" ακόμη καλύτερα με την κατασκευή. Έτσι για να περνά περισσότερη ενέργεια.
Αυτό που μάλλον σας διαφέυγει εδώ είναι ότι ΟΛΟ το σύστημα ταλαντώνεται. Δεν μπορείτε όσο και αν προπαθήσετε να απομονώσετε την κατασκευή γιατί πολύ απλά και ο μηχανισμός σας που υποτίθεται θα κάνει την δουλειά ταλαντώνεται κι αυτός! Και μάλιστα προσθέτοντας ακαμψία στην όλη κατασκευή επιτρέπει να περάσει μεγαλύτερο ποσό ενέργειας.
Η "λειτουργία της βίδας" που ευαγγελίζεστε είναι απλά ένας συνδετικός ιστός. Ένας τρόπος να κρατήσεις ενωμένα δυο πράγματα. Δεν αποσβένει τίποτα απολύτως. Πόσο μάλιστα όταν αυτό που θέλεις να κρατήσεις ...ακίνητο το "βιδώνεις" πάνω σε αυτό που κινείται!
Οι πολιτικές χαζομαρούλες σας περί αρχηγών ξένων κρατών με βρίσκουν παντελώς αδιάφορο. Προφανώς τώρα το γυρίσατε στο εθνο-πατριωτικό, τρεχάτε Έλληνες μας κυνηγάνε οι κακοί Γερμανοί, γιατί πραγματικές απαντήσεις σε αυτά:
  • Πώς αποδεικνύεται από τα άσχετα βίντεο ότι ο μηχανισμός σας λειτουργεί όταν δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός εκεί έστω υπό κλίμακα; Τι σημαίνει όταν γράφετε "εκ του αποτελέσματος" όταν δεν είναι αποτέλεσμα του υποτιθέμενου μηχανισμού;
  • Πώς ο μηχανισμός σας είναι ...μονόδρομος; Αυτό καταρίπτει βασική αρχή της κλασσικής φυσικής!

δεν βλέπω να έχετε! Αντί για απαντήσεις βλέπω ότι γίνεστε όλο και πιο εριστικός, όλο και πιο γραφικός. Διαβάζω άσχετες πολιτικές τοποθετήσεις και αντικρίζω έναν πνιγμένο να προσπαθει να πιαστεί από τα ...μαλλιά του! Παρεπιπτόντως αν ο μηχανισμός σας είναι μονόδρομος τότε ναι και ο πνιγμένος μπορει να σωθεί τραβώντας τον εαυτό του από τα μαλλιά!!!
Λυπάμαι κύριε seismic που ένας εφυέστατος άνθρωπος σαν εσάς και στην ηλικία που είστε διάλεξε τον ...μοναχικό δρόμο. Όχι τον μοναχικό δρόμο του παρεξηγημένου ...εφευρέτη αλλά την μοναξιά της στενοκεφαλιάς και προφανώς της εμμονής. Μάλλον δεν μπορείτε πλέον να ξεχωρίσετε τι είναι σωστο και τι δεν είναι... Όλα όσα προσπαθείτε να ...αποδείξετε ( ...διδάξετε; ) είναι μεν καλυμένα με όμορφη επικάλυψη ..επιστήμης αλλά δυστυχώς στον πυρήνα τους είναι σαθρά. Να σας προτείνω κάτι:
Συνεχίστε να δουλεύετε την ιδέας σας. Έχετε πάθος και αυτό είναι καλό. Βρείτε ( τώρα με το internet είναι πολύ εύκολο ) τα σωστά βήματα για ένα επιστημονικά δομημένο πείραμα με ...επιστημονική μέθοδο και ξανακάντε τα πειράματα αλλά αυτή την φορά μην ξεχάσετε τα όργανα και ( κυρίως! ) τον μηχανισμό σας έστω υπό κλίμακα. Μην γίνεστε εριστικός σε σχετικά - άσχετα forum στο διαδίκτυο. Πολλοί θα έχουν αντίθετη άποψη από εσάς. Θα έχουν αντίθετη άποψη ακόμη και έχετε δίκιο! Εσείς ο ίδιος γράψατε ότι η επιστήμη προχωρά! Γιατί να ...σταματήσει στην δικιά σας εφεύρεση; Το ότι έχετε ξοδέψει τόσο χρόνο και ενέργεια σε όλο αυτό δείχνει έναν άνθρωπο αποφασισμένο με στόχους. Τα σχόλιά σας όμως με εκφράσεις πεζοδρομίου του στυλ: "ελατε γατάκια στον μάστορα" και "εγώ ξέρω το σωστό και θα σας το διδάξω" και "δεν έχετε τίποτα στο κεφάλι σας" δείχνουν έναν αλλαζονικό, πικραμένο, δογματιστή! "Εγώ και κανένας άλλος!" Κρίμα... Και δυο φορές κρίμα γιατί αν έχετε έστω και ίχνος δίκιου το χάνετε σε αυτό το αλαζονικό σύνεφο ιδιολατρείας.

Η επιστήμη αυτοκτονεί όποτε υιοθετεί ένα δόγμα. (Τόμας Χάξλεϋ, 1825-1895, Βρετανός βιολόγος )

Εγώ δεν θέλω να σας διδάξω... Ήρθα να γράψω εδώ γιατί βλέπω λάθη και παραλείψεις στην ...εφεύρεσή σας. Αντί να προσπαθείσετε να μου απαντήσετε μου δείξατε παντελώς άσχετα βίντεο ( αφού δεν υπάρχει εκεί ο μηχανισμός ), με αποκαλέσατε γατάκι και ότι δεν έχω τίποτα στο κεφάλι, με παρομοιάσατε με άσχετους αρχηγούς κρατών πάντα αποφεύγοντας ( άκομψα μπορώ να πω... ) τις απαντήσεις. Ευτυχώς διαβάζουν κι άλλοι τα γραφόμενά μας. Και τα δικά μου και τα δικά σας. Ας κρίνουν αυτοί. Εμένα με κρίνουν καθημερινά παιδιά που παρόλο του μικρού της ηλικίας τους ( σε αντίθεση με εσάς... ) σέβονται την αντίθετη άποψη και τον αντίλογο (σε αντίθεση με εσάς...). Με κρίνουν παιδιά που είναι έτοιμα να αποδεχτούν ότι κάτι δεν το ξέρουν και θέλουν να το μάθουν ( σε αντίθεση με εσάς... ). Παιδιά που αν δεν έχουν απαντήσεις δεν γίνονται εριστικά και αγενή ( σε αντίθεση με εσάς... ).
Δεν έμαθα ποτέ τίποτα μιλώντας. Έμαθα μόνο ρωτώντας και ακούγοντας ( Lou Holdz )
seismic

Σας εξήγησα, τουλάχιστον προσπάθησα να σας εξηγήσω και θα προσπαθήσω να το κάνω ακόμη μια φορά...
Ποιά είναι η πηγή της ταλάντωσης κατά την διάρκεια ενός σεισμού; Το έδαφος!
Σε ποιό σημείο ..."βιδώνετε" το κτήριο; Στο έδαφος!
Στο σημείο δηλαδή που ταλαντώνετε αντί να προσπαθήσετε να μονώσετε - απομονώσετε την πηγή εσείς τι κάνετε; Την "δένετε" , την "βιδώνετε" ακόμη καλύτερα με την κατασκευή. Έτσι για να περνά περισσότερη ενέργεια.
Ναι η καλύτερη κατάσταση όταν γίνεται σεισμός είναι να βρίσκεσαι στο αεροπλάνο.
Αλλά πετώντας βλακείες δεν γίνεσαι πιλότος.
Τα σπίτια δεν είναι αεροπλάνα Όσα εφέδρανα και να τους βάλεις αεροπλάνα δεν γίνονται.
Μεγάλο μέρος του σεισμού θα περάσει πάνω από τα εφέδρανα και θα την κουνήσει την αχλαδιά.
Το κυριότερο πρόβλημα σε αυτά τα συστήματα όμως δεν είναι ότι είναι εν μέρη αποτελεσματικά αλλά ότι είναι πανάκριβα
με αποτέλεσμα να μην έχουν εφαρμογή στα σπίτια των φτωχών και των πλουσίων.
Άλλο πρόβλημα που παρουσιάζουν είναι τα φορτία της κατασκευής. Μεγάλοι ουρανοξύστες δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.
Τα υψίκορμα κτίρια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον αέρα παρά από τον σεισμό. Με τα εφέδρανα θα ανατραπούν.
Υπάρχει και μια λύση 100 φορές φθηνότερη η δική μου.
Τι κάνει. Δεν κάνει σεισμική απομόνωση, αλλά όσο και να κουνάει ο σεισμός δεν βλέπεις ούτε μια βλάβη. Η εφεύρεση δεν είναι σεισμική μόνωση αλλά δίνει δυναμική απόκριση στις κατασκευές. Για τον λόγο αυτό είσαι λάθος, γιατί συγκρίνης τα φρύδια με τα μύδια.
Αλλά και πάλη η πατέντα έχει βρει μεθόδους σχεδιασμού να συνεργάζεται με τα εφέδρανα.
Αυτές τις μεθόδους δείχνουν οι φωτογραφίες. Εικόνα ΕικόναΕικόνα
Το ζητούμενο δεν είναι αν υπάρχουν προβλήματα με την πατέντα μου. Προβλήματα υπάρχουν παντού. Το ζητούμενο είναι να έχεις το μυαλό να τα λύνεις και αυτό κάνουν οι ερευνητές
AreSMareS

seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 18:05Αλλά πετώντας βλακείες δεν γίνεσαι πιλότος.
Έχετε γίνει απόλυτα προβλέψιμος κύριε seismic... "Δεν έχω απαντήσεις κάτσε να τον προσβάλλω λίγο ακόμη για να σταματήσει να ρωτά πράγματα που με ζορίζουν..."
Όσα ...σχέδια κι αν δείξετε, όσους ...τύπους κι αν αναφέρετε, όσες προσβολές κι αν πετάξετε δεξιά κι αριστερά θα συνεχίσω να ρωτώ:
  • Πού και πώς αποδεικνύονται όλα όσα λέτε όταν δεν υπάρχει μηχανισμός πουθενά στα ...πειράματα;
Ξεκινήσατε τις αναρτήσεις εδώ με τον βαρύγδουπο τίτλο "Εφαρμοσμένη έρευνα... κτλ κτλ" και τώρα δεκάδες αναρτήσεις μετά δεν μπορείτε να απαντήσετε τι ...ακριβώς έρευνα κάνατε ( αφού ...παραλείψατε από αυτήν τον μηχανισμό σας ), δεν μπορείτε να σταματήσετε τον οχετό από προσβολές γιατί είναι η (μοναδική τελικά;) διέξοδό σας από ότι φαίνεται! Περιμένετε μάλλον να σας προσβάλλω ή να σας βρίσω κι εγώ ή να σας απαγορευτεί ( με αποκλεισμό διάβαζε αγγλιστί: ban ) να γράφετε εδώ για να πάτε ...αλλού και να περιφέρετε σαν σημαία την αγένεια και αμορφωσιά των εγκάθετων και άσχετων Ελλήνων που μοιάζουν με την Μερκελ που θέλει το κακό της Ελλάδας και εσείς διδάσκετε πώς να σωθεί ( η καημένη Ελλάδα ) αλλά δεν μπορείτε να απαντήσετε με δομημένο λόγο και χωρίς εριστικές κορώνες σε απλές ερωτήσεις...
Η περίπτωσή σας θα μπορούσε να είναι υπόδειγμα για κοινωνική έρευνα αλλά προφανώς θα μείνετε σε κάποια γωνιά του διαδικτύου σαν ένας ακόμη γραφικός εθνοσωτήρας... Εσείς μόνος σας τα έχετε γράψει αυτά ( "...δεν με αφήνουν να τους σώσω", "...μόνο εγώ έχω δίκιο" ).
Περιμένω πάντως να δω τι άλλη προσβολή έχετε σκεφτεί... Δεν είναι και πολύ ευφάνταστες προς το παρόν! Θα γίνουν ...καλύτερες; Ή μήπως, λέω ...μήπως, τελικά προσπαθήσετε να απαντήσετε;
seismic

Σας παρουσιάζω τον μηχανισμό συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα που βάση αυτού σχεδιάζουν υπολογιστικά τα σπίτια μας οι πολιτικοί μηχανικοί.
Αυτός ο μηχανισμός για εμένα είναι άκρος επικίνδυνος για τον σχεδιασμό των σπιτιών μας. Δική μου έρευνα άγνωστη μέχρι τώρα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Έχετε την τιμή να σας την παρουσιάζω εγώ ο ίδιος.

Η συνεργασία μεταξύ σκυροδέματος και χάλυβα σε μια κατασκευή από Ο.Σ. ( οπλισμένο σκυρόδεμα ) επιτυγχάνεται με τη συνάφεια. Με τον όρο συνάφεια ορίζεται η συνδυασμένη δράση των μηχανισμών που παρεμποδίζουν τη σχετική ολίσθηση μεταξύ των ράβδων του οπλισμού και του σκυροδέματος που τις περιβάλλει. Οι επιμέρους μηχανισμοί της συνάφειας είναι η πρόσφυση, η τριβή και, για την περίπτωση ράβδων χάλυβα με νευρώσεις, η αντίσταση του σκυροδέματος το οποίο εγκλωβίζεται μεταξύ των νευρώσεων. Η συνδυασμένη δράση των μηχανισμών αυτών θεωρείται ισοδύναμη με την ανάπτυξη διατμητικών τάσεων στη διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα. Όταν οι τάσεις αυτές φθάσουν στην οριακή τιμή τους επέρχεται καταστροφή της συνάφειας με τη μορφή διάρρηξης του σκυροδέματος κατά μήκος των ράβδων και αποκόλλησης των ράβδων χάλυβα. Το πρώτο βασικό πρόβλημα της συνάφειας δημιουργείται από την ανάπτυξη υπεραντοχης του χάλυβα, η οποία στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή, η οποία είναι άκρως ψαθυρή. Αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα αστοχήσει διατμητικά το σκυρόδεμα, άρα πρέπει να αποτρέψουμε την ανάπτυξη της υπεραντοχής του χάλυβα που επιφέρει την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος . Η μείωση των τάσεων επιτυγχάνεται με αύξηση της επικάλυψης και μείωση της διαμέτρου των ράβδων του οπλισμού. Η αύξηση της οριακής τιμής τους επιτυγχάνεται με αύξηση της αντοχής του σκυροδέματος. Η παρουσία εγκάρσιου οπλισμού δρα ευνοϊκά περιορίζοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών
Συμπέρασμα πρώτο. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα αστοχήσει διατμητικά το σκυρόδεμα, γιατί αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της υπεραντοχής των προδιαγραφών σε εφελκυσμό του χάλυβα. Ζητούμενο στην έρευνα. Μια μέθοδος όπου το σκυρόδεμα να παραλαμβάνει μόνο εντάσεις θλίψης και ο χάλυβας μόνον εντάσεις εφελκυσμού.
Το δεύτερο πρόβλημα που παρουσιάζει ο μηχανισμός της συνάφειας είναι η διαφορά δυναμικού.
Κατά την κάμψη των καθ ύψος τοιχωμάτων αναπτύσσονται αφενός εντάσεις θλίψης στην μία παρειά και εντάσεις εφελκυσμού στην άλλη παρειά. Όταν οι εντάσεις φθάσουν σε οριακό σημείο επέρχεται αστοχία σε μια συγκεκριμένη περιοχή της διατομής στο κάτω μέρος του τοιχώματος του ισογείου η οποία ονομάζεται κρίσιμη περιοχή αστοχίας στην οποία παρατηρείτε η μεγαλύτερη συγκέντρωση εντάσεων θλίψης και εφελκυσμού. Είναι η περιοχή αυτή όπου διαχωρίζουν την φορά τους οι δυνάμεις εφελκυσμού σε αριστερόστροφης και δεξιόστροφης κατεύθυνσης, και όπου συγκρούονται οι θλιπτικές δυνάμεις. Η αντίθετη διεύθυνση των δυνάμεων εφελκυσμού διαχωρίζει τον κορμό του τοιχώματος σε δύο διαφορετικές περιοχές με ξεχωριστούς μηχανισμούς συνάφειας οι οποίες έρχονται σε αντίθεση και παρουσιάζουν διαφορά δυναμικού. Η κάτω περιοχή, έχει να παραλάβει μεγαλύτερες εντάσεις λόγο των μεγάλων ροπών που κατεβάζει ο μοχλοβραχίονας του υποστυλώματος, με μικρότερη συνάφεια από αυτήν του άνω μέρους, με αποτέλεσμα την πρόωρη εξόλκευση του χάλυβα στην περιοχή αυτή πριν εξαντλήσει τις προδιαγραφές του σε εφελκυσμό.
Εδώ υπάρχει καθαρά μεγάλη διαφορά δυναμικού στις δύο περιοχές του μηχανισμού της συνάφειας.
Ζητούμενο στην έρευνα. Μια μέθοδος συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα η οποία να μην παρουσιάζει διαφορά δυναμικού.
Τρίτο πρόβλημα
Τα κάθετα επιμήκη τοιχώματα, ευρισκόμενα το ένα πάνω στο άλλο καθ ύψος, αποτελούν τεράστιους ισχυρούς μοχλοβραχίονες, με υπομόχλιο που εμφανίζεται μεταξύ της ελαστικής και της άκαμπτης περιοχής του κορμού τους και άρθρωση, η οποία επιτρέπει την στροφή, ευρισκόμενη στην παρειά του πέλματος θεμελίωσης, που θλίβεται, και ενεργοποιείται κατά την μετατόπιση του εδάφους και την αντίθεση των αδρανιωκών εντάσεων. Η μέθοδος όπλισης του σκυροδέματος, με τον μηχανισμό της συνάφειας, σε άψογη συνεργασία με τον μηχανισμό του μοχλοβραχίονα και την άρθρωση, πολλαπλασιάζουν τις εντάσεις κατεβάζοντας μεγάλες ροπές στην βάση οι οποίες είναι αδύνατον να παραληφθούν από την κλασική μέθοδο κατασκευής της πεδιλοδοκού. Ζητούμενο έρευνας. Μία νέα μέθοδος όπλισης του σκυροδέματος η οποία να αποτρέπει τον μηχανισμό του μοχλοβραχίονα, ο οποίος κατεβάζει πολλαπλασιάζοντας τις ροπές του πέλματος βάσης.
Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Α) Με την νέα μέθοδος σχεδιασμού το σκυρόδεμα παραλαμβάνει μόνο εντάσεις θλίψης και ο χάλυβας μόνον εντάσεις εφελκυσμού. Ξέρουμε ότι το σκυρόδεμα βάση των προδιαγραφών του αναλαμβάνει 12 φορές μεγαλύτερες εντάσεις θλίψης από αυτές του εφελκυσμού. Ξέρουμε επίσης ότι ο χάλυβας διαθέτει υπέρ αντοχές στον εφελκυσμό.
Συμπέρασμα Η απουσία διατμητικής αστοχίας λόγο της ελεύθερης διέλευσης του τένοντα μέσα από σωλήνα, ο οποίος καταργεί τον μηχανισμού της συνάφειας, σε συνδυασμό, με την υπεραντοχή του σκυροδέματος σε εντάσεις θλίψης, καθώς και την υπεραντοχή του χάλυβα σε εντάσεις εφελκυσμού, είναι τρις παράγοντες που προσφέρει η νέα μέθοδος οι οποίοι συντελούν σε υπεραντοχές της κατασκευής, με λιγότερο χάλυβα. Διότι με αυτήν την μέθοδο δεν αστοχεί πρόωρα το σκυρόδεμα δίνοντας την δυνατότητα στον χάλυβα να εξαντλήσει τις υπεραντοχές του στον εφελκυσμό. Αποτέλεσμα οικονομία χάλυβα και μεγαλύτερη αντοχή. Το μόνο που πρέπει να υπολογιστεί είναι οι διατομή του σκυροδέματος να έχει τις απαιτούμενες αντοχές προς τις καθοδικές εντάσεις θλίψης και τις ανάλογες αντοχές να παρέχει και ο χάλυβας προς τις ανοδικές εντάσεις ανατροπής.
Β) Η νέα μέθοδος σχεδιασμού δεν παρουσιάζει διαφορά δυναμικού όπως παρουσιάζεται στον μηχανισμό της συνάφειας, για τον εξής λόγο. Οι εντάσεις εφαρμόζονται στα άκρα του τένοντα. Στο μεν δώμα έχουμε εντάσεις θλίψης, προερχόμενες από τις ροπές ευστάθειας που εφαρμόζει ο μηχανισμός πάκτωσης έναντι των ανοδικών εντάσεων της ροπής ανατροπής που εξασκεί η παρειά του τοιχώματος. Στην άλλη άκρη του τένοντα έχουμε εντάσεις τριβής μεταξύ των σιαγόνων του μηχανισμού πάκτωσης και του εδάφους. Οι δε εντάσεις εφελκυσμού στην διατομή του τένοντα διαχωρίζουν την φορά τους στο μέσον του μήκους του το οποίο εκτείνεται και κάτωθεν τις κατασκευής μέσα στα βάθη της γεώτρησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον καταμερισμό των εντάσεων στα δύο άκρα του και στο κέντρο του μήκους του. Συμπέρασμα Με την νέα μέθοδο σχεδιασμού δεν υφίσταται η διαφορά δυναμικού που εμφανίζετε στον μηχανισμό της συνάφειας διότι υφίσταται ισοζύγιο ισορροπίας των εντάσεων.
Γ) Η νέα μέθοδος σχεδιασμού καταργεί τον μηχανισμό του μοχλοβραχίονα διότι ο ελεύθερος τένοντας του μηχανισμού δεν κατεβάζει ροπές στην βάση όπως αυτό συμβαίνει με τον μηχανισμός της συνάφειας, αλλά τις παραλαμβάνει από την ανώτατη στάθμη της παρειάς των καθ ύψος τοιχωμάτων και τις στέλνει μέσα στο έδαφος κάτω από την θεμελίωση. Αυτό σημαίνει αφενός ότι αφαιρεί εντάσεις από τους κορμούς των στοιχείων του φέροντα οργανισμό και αφετέρου δεν πολλαπλασιάζει τις εντάσεις όπως συμβαίνει με τον μηχανισμό της συνάφειας και τον μοχλοβραχίονα. Συμπέρασμα. 1) Μικρότερες εντάσεις εφελκυσμού στον χάλυβα 2) Μείωση έως και εξάλειψη των εντάσεων των ροπών και των αντίρροπων ροπών που παρουσιάζονται γύρω από τα κομβικά σημεία. 3) Εξασφαλίσαμε τον πλήρη έλεγχο των μετατοπίσεων ελέγχοντας τον συντονισμό. 4) Εξαλείψαμε τον κίνδυνο της δημιουργίας μαλακού ορόφου και την εξάλειψη της δημιουργίας διαφοράς φάσης μεταξύ των ορόφων. Γενικός έχουμε τον έλεγχο των παραμορφώσεων.
seismic

Πού και πώς αποδεικνύονται όλα όσα λέτε όταν δεν υπάρχει μηχανισμός πουθενά στα ...πειράματα;
Υπάρχει μηχανισμός στο πείραμα ... αλλά πρέπει να έχεις και μηχανισμό το κεφάλι σου για να τον συλλάβει.
Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage »

seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 18:05 Υπάρχει και μια λύση 100 φορές φθηνότερη η δική μου. Τι κάνει. Δεν κάνει σεισμική απομόνωση, αλλά όσο και να κουνάει ο σεισμός δεν βλέπεις ούτε μια βλάβη.
Εμπνεύστηκα από το ευγενικό μήνυμα του ares και θα σου πω κι εγώ το εξής:

Αυτό που λες ισχύει όντως για τον κύβο από μπετό στην αυλή σου. Όσο και να τον κουνήσεις με το μηχάνημα δε θα πάθει τίποτα.

Αν το δεκαετές σπαμάρισμα είναι για να πείσεις τον κόσμο ότι ο κύβος από μπετό δε θα χαλάσει, τότε εγώ τουλάχιστον έχω πεισθεί :8)

Όμως ένα πραγματικό κτίριο και ο κύβος σου δε συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Αν διαφωνείς, τότε οφείλεις εσύ να το αποδείξεις.
AreSMareS

seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 18:27
Πού και πώς αποδεικνύονται όλα όσα λέτε όταν δεν υπάρχει μηχανισμός πουθενά στα ...πειράματα;
Υπάρχει μηχανισμός στο πείραμα ... αλλά πρέπει να έχεις και μηχανισμό το κεφάλι σου για να τον συλλάβει.
Μπα... Δεν είναι ...καλή προσβολή αυτή! Το ψέμα με την ύπαρξη του μηχανισμού πού ακριβώς το στηρίζετε; Μπορείτε να μου δείξετε - υποδείξετε σε ποιό σημείο ακριβώς πρέπει να κοιτάξω και τι να κοιτάξω για να δω αυτόν τον ...περιβόητο μηχανισμό;
Να σας επισημάνω επίσης ότι εσείς ο ίδιος γράψατε:
seismic έγραψε: 15 Μάιος 2019, 19:08Μηχανισμοί πάκτωσης μπορεί να υπάρξουν πολλοί. Δεν εξετάζω στο πείραμα τους μηχανισμούς Εξετάζω την μέθοδο που κατοχύρωσα διεθνώς μαζί με τους μηχανισμούς.
Δεν εξετάζετε τους ...μηχανισμούς, αλλά υπάρχουν οι ...μηχανισμοί, αλλά εξετάζετε την διεθνή μέθοδο που στηρίζεται στους ...μηχανισμούς, οι οποίοι μηχανισμοί δεν υπάρχουν στα πειράματα. Βγάζει νόημα αυτό κύριε seismic; Γιατί ουσιαστικά αυτό ισχυρίζεστε!
seismic

Archmage έγραψε: 17 Μάιος 2019, 18:33
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 18:05 Υπάρχει και μια λύση 100 φορές φθηνότερη η δική μου. Τι κάνει. Δεν κάνει σεισμική απομόνωση, αλλά όσο και να κουνάει ο σεισμός δεν βλέπεις ούτε μια βλάβη.
Εμπνεύστηκα από το ευγενικό μήνυμα του ares και θα σου πω κι εγώ το εξής:

Αυτό που λες ισχύει όντως για τον κύβο από μπετό στην αυλή σου. Όσο και να τον κουνήσεις με το μηχάνημα δε θα πάθει τίποτα.

Αν το δεκαετές σπαμάρισμα είναι για να πείσεις τον κόσμο ότι ο κύβος από μπετό δε θα χαλάσει, τότε εγώ τουλάχιστον έχω πεισθεί :8)

Όμως ένα πραγματικό κτίριο και ο κύβος σου δε συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Αν διαφωνείς, τότε οφείλεις εσύ να το αποδείξεις.
Αφού το οφείλω ας το αποδείξω εδώ και τώρα.
Ας το εξετάσουμε μαζί γιατί εσύ σαν μηχανικός ξέρεις.
Η αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών στην Ελλάδα διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια τους πιο σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς στον κόσμο! Εν τούτοις οι κατασκευές δεν αντέχουν σε οποιοδήποτε μεγάλο σεισμό. Υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή και στις ποιο σύγχρονες αντισεισμικές κατασκευές. Βασικά οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. (Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.) Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%.
Ο συσχετισμός των ποσοτήτων όπως είναι οι “αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις- δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους” είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης και δυσκολεύουν πολύ τον σωστό αντισεισμικό σχεδιασμό.
Σκοπός του σύγχρονου αντισεισμικού κανονισμού είναι να κατασκευάσει δομές που: α) Σε συχνούς σεισμούς μεγάλης πιθανότητας να συμβούν δεν θα πάθουν τίποτα, β) Σε σεισμούς μέσης πιθανότητας να συμβούν θα πάθουν μικρές, επιδιορθώσιμες ζημιές και γ) Σε πολύ ισχυρούς σεισμούς μικρής όμως πιθανότητας να συμβούν δεν θα έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Άρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «απόλυτα” στις αντισεισμικές κατασκευές. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «ποιοτικές” κατασκευές που σημαίνει εφαρμογή τουλάχιστον των απαιτήσεων όλων των σύγχρονων κανονισμών. Η ποιότητα των κατασκευών και η ασφάλειά τους, είναι και συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης των χωρών, μεταξύ των άλλων παραγόντων. Είναι ευνόητο ότι φτωχές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν με χώρες όπου έχουν ακριβούς σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς.
Συμπέρασμα… δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός σήμερα, και δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό. Οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη σήμερα να εφεύρουμε έναν πιο σύγχρονο αντισεισμικό σχεδιασμό ο οποίος να ανταποκρίνεται στον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, με μικρότερο κατασκευαστικό κόστος.
Πως σχεδιάζουν σήμερα οι πολιτικοί μηχανικοί
Σύμφωνα με τους σύγχρονους κανονισμούς, ο αντισεισμικός σχεδιασμός των κτιρίων γίνεται με βάση τις απαιτήσεις του ικανοτικού σχεδιασμού και πλαστιμότητας. Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας.
Ειδικότερα, η έλλειψη ικανοτικού σχεδιασμού των κόμβων και η σαφώς περιορισμένη πλαστιμότητα των στοιχείων οδηγούν σε ψαθυρές μορφές αστοχίας. Ο ικανοτικός έλεγχος των κόμβων γίνεται με την σύγκριση αντοχής των ροπών που δημιουργούνται προσθετικά σε όλους τους δοκούς που υπάρχουν στον κόμβο, με την σύγκριση αντοχής των ροπών όλων των υποστυλωμάτων. Ελέγχονται ως προς την πλαστιμότητα, και την αποφυγή του σχηματισμού μηχανισμού (μαλακού ορόφου). Στις κολόνες δεν επιτρέπεται η δημιουργία πλαστικών αρθρώσεων, παρά μόνο στο σημείο κοντά στην βάση, ή στο σημείο που ενώνονται με το στερεό κιβώτιο του υπογείου. Φυσικά ελέγχουμε και την αντοχή τους προς την τέμνουσα βάσης.
Όταν μιλάμε για σεισμική «ενέργεια», δεν είναι ένας δείκτης που μπορούμε να υπολογίσουμε, αλλά ένας όρος που περιγράψει την συμπεριφορά του φέροντα η οποία μπορεί να αναλυθεί με μαθηματικές εξισώσεις ισορροπίας. Η συμπεριφορά της δομής κατά τη διάρκεια ενός σεισμού είναι βασικά μια οριζόντια μετατόπιση (ας ξεχάσουμε για μια στιγμή οποιαδήποτε κατακόρυφη συνιστώσα) που επαναλαμβάνεται μερικές φορές.
Αν η μετατόπιση είναι αρκετά μικρή για να κρατήσει όλα τα μέλη της δομής εντός της ελαστικής περιοχής, η ενέργεια που δημιουργείται, είναι ενέργεια που αποθηκεύεται στη δομή και εκτονώνεται μετά για να επαναφέρει την δομή στην αρχική της μορφή. Ένα παράδειγμα είναι το ελατήριο.
Αυτή την αποθήκευση της ενέργειας και εν συνεχεία την απόδοσή της προς την αντίθετη κατεύθυνση που εφαρμόζει το ελατήριο, στη δομική κατασκευή την αποθηκεύει και την εκτονώνει το υποστύλωμα και η δοκός. Με λίγα λόγια, όλη η επιτάχυνση του σεισμού μετατρέπεται σε αποθηκευμένη ενέργεια στην δομή. Όσο η μετατόπιση κρατά κάθε τμήμα οποιουδήποτε μέλους εντός ελαστικής περιοχής, όλη η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη δομή θα κυκλοφορήσει στο τέλος του κύκλου, προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία. Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %). Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται).
Βασικά ο σχεδιασμός της αντοχής ενός σημερινού κτιρίου περιορίζεται στα όρια του ελαστικού φάσματος σχεδιασμού, και μετά περνά στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές αστοχίας, (συνήθως είναι τα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή. (Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα υποστυλώματα με λοξό/ σχήμα αστοχίας). Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει
Συμπέρασμα… δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός σήμερα, και δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό. Υπάρχει όμως ο Πλήρης αντισεισμικός σχεδιασμός.
Ας μιλήσουμε για αυτόν που είναι το όριο της στάθμης της επιστήμης.
Τι κάνει ο πλήρης αντισεισμικός σχεδιασμός?
Γεμίζει με τοιχώματα την κατασκευή.
Εδώ βάζω το εξής ερώτημα... αφού μεγαλώνει τα τοιχώματα, αυξάνει η στροφορμή τους με αποτέλεσμα να σπάει τα μικρότερα σε μέγεθος δοκάρια.
Αν αυξήσεις την διατομή των δοκών υπάρχει το πρόβλημα της μεγαλύτερης αδράνειας διότι μεγαλώνει η μάζα. Ξέρουμε ότι όσο μεγαλώνει η μάζα το ύψος και η επιτάχυνση τόσο αυξάνουν τα φορτία του σεισμού. Εδώ είναι το πρόβλημά σας. Χρειάζεστε να μεταφερθεί πάνω στην δομή μια εξωτερική δύναμη χωρίς μάζα για να σταματήσετε τις εντάσεις αδράνειας. Αυτό σας δίνω. Μία δύναμη έξω από την δομή που σταματά τις παραμορφώσεις διότι έχει δυναμική και δεν έχει την μάζα η οποία πολλαπλασιάζει τις εντάσεις.
Διάβασε και τα περί συνάφειας που έγραψα και πες μου αν απέδειξα την ανωτερότητα του σχεδιασμού μου.
ή πες μου που διαφωνείς.
seismic

Μπα... Δεν είναι ...καλή προσβολή αυτή! Το ψέμα με την ύπαρξη του μηχανισμού πού ακριβώς το στηρίζετε; Μπορείτε να μου δείξετε - υποδείξετε σε ποιό σημείο ακριβώς πρέπει να κοιτάξω και τι να κοιτάξω για να δω αυτόν τον ...περιβόητο μηχανισμό;
Άκου εδώ κάνω μια πολυδιάστατη έρευνα που έχει μέσα την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού του γεωλόγου του μηχανολόγου.
Αν πρέπει να κάνω ένα πείραμα σε φυσικό μέγεθος με έδαφος από κάτω πρέπει να βρω μια σεισμική βάση που να έχει την δυνατότητα να κουνήσει 600 τόνους με 3 g επιτάχυνση. Τέτοια σεισμική βάση δεν υπάρχει στον κόσμο. Αν υπήρχε θα χρειαζόμουνα κάπου 20000000 ευρώ για αυτό το πείραμα.
Ξέρω ότι ξέρετε ότι είμαι φτωχός και πατάτε πάνω σε αυτό και μου λέτε να κουνήσω την γη όλη για να κάνω το πείραμά μου.
Δεν γίνεται αυτό.
Υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει το πείραμα
Πρώτα από όλα ο πολιτικός μηχανικός βρίσκει τις εντάσεις αδράνειας.
Βάση των εντάσεων αυτών κατασκευάζει ο μηχανολόγος τον μηχανισμό.
Βάση των εντάσεων που θέλουμε να παραλάβουμε κάνουμε πειράματα σε έλξη του μηχανισμού σε διάφορα βάθη και σε διαφορετικής σύστασης εδάφη.
Κάνεις τις μετρήσεις τις βάζεις σε έναν πίνακα ή λογισμικό ώστε οι πολιτικοί μηχανικοί να ξέρουν τι εργαλείο έχουν
Το πείραμα που σας έδειξα δείχνει αν είναι βλακεία ή σωστό να μελετήσουμε τα υπόλοιπα. Δηλαδή δείχνει την αντίδραση της κατασκευής με και χωρίς την πατέντα. Για την άγκυρα χρειάζονται πειράματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εφεύρεση όλη είναι η άγκυρα. Όλη η άλλη έρευνα που έχω κάνει τι είναι?
Νομίζεις ότι την ήξεραν πριν την εμφανίσω?
AreSMareS

Σε εμένα πότε θα απαντήσετε κύριε seismic; Άλλα λόγια να αγαπιώμαστε; Χώρια που τώρα το ...αλλάξατε παντελώς:
https://www.researchgate.net/publicatio ... e_methodos
"Η απόλυτη αντισεισμική μέθοδος."
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 19:08 Συμπέρασμα… δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός σήμερα, και δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό.
[ Σημείωση: δυό φορές και την δεύτερη τονισμένο ]
Συμπέρασμα… δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός σήμερα, και δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Γιατί κύριε seismic αλλάξαμε το ...σλόγκαν μας; Τι έγινε; Ή μήπως δεν ...θυμόμαστε τι γράφουμε στα προηγούμενα; Γράψατε "δεν ελέγχω τους μηχανισμούς στα πειράματα.." και μετά "ο μηχανισμός είναι εκεί.." και τώρα ...η απόλυτη αντισεισμική μέθοδος έγινε ...πλήρης; Μήπως θα έπρεπε να διαβάζετε εσείς ο ίδιος αυτά που γράφετε;
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 19:47
Άκου εδώ κάνω μια πολυδιάστατη έρευνα που έχει μέσα την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού του γεωλόγου του μηχανολόγου.
Ενώ δηλώνετε περιχαρής:
seismic έγραψε: 14 Μάιος 2019, 06:58Ναι το ξέρω. δεν είμαι μηχανικός :D
και
seismic έγραψε: 15 Μάιος 2019, 20:46Εμ δεν μπορείτε να το χωνέψετε ότι ένας μάστορας θα σας διδάξει. :c020:
αλλά ...κάνετε πολυδιάστατη έρευνα που έχει μέσα ολίγη από όλα όσα είπατε ότι δεν είστε!
Αυτό πάλι:
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 19:47Το πείραμα που σας έδειξα δείχνει αν είναι βλακεία ή σωστό να μελετήσουμε τα υπόλοιπα. Δηλαδή δείχνει την αντίδραση της κατασκευής με και χωρίς την πατέντα.
Τελικά η πατέντα, ο μηχανισμός, πείτε όπως θέλετε ΥΠΑΡΧΕΙ στα βίντεο; Όχι αλλά ...ναι;
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 19:47Για την άγκυρα χρειάζονται πειράματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εφεύρεση όλη είναι η άγκυρα.
Μα για την άγκυρα δεν πήρατε την πατέντα; Μη μου πείτε τώρα ότι πήρατε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ...πάκτωση στο έδαφος; Έτσι ..γενικά κι αόριστα; Το βίντεο που δείχνετε για αυτή την περιβόητη ..πάκτωση σε βάθος γεώτρησης δεν μιλά; Αλλά τα πειράματα δεν ...έγιναν για αυτό αλλά έγιναν χωρίς και ..με αυτό;
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 19:47 Η άλλη όλη έρευνα που έχω κάνει τι είναι?
Νομίζεις ότι την ήξεραν πριν την εμφανίσω?
Ποιά για το τσιμέντο και το χάλυβα; Επειδή είπαμε δεν είναι ο τομέας μου έκανα μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρήκα αυτό: Ο σύνδεσμος είναι μακαρόνι πατήστε εδώ να τον δείτε
Με τίποτα φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ίδιο με το δικά σας κείμενα απλά αναφέρω ότι παρόμοιες έρευνες έχουν γίνει κατά κόρον! Εκτός κι αν ...σας την έκλεψαν! Να ένα κομματάκι από αυτή την εργασία:
Το σκυρόδεμα είναι ένα υλικό που μπορεί να παραλάβει μεγάλες θλιπτικές τάσεις αντιθέτως δεν μπορεί να παραλάβει εφελκυστικές τάσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια δοκός από άοπλο σκυρόδεμα θα αστοχούσε με την εμφάνιση εφελκυστικών τάσεων.Ο χάλυβας έχει είναι ένα υλικό που μπορεί να παραλάβει μεγάλες εφελκυστικές τάσεις αλλά και θλιπτικές.
δίπλα σε ένα δικό σας σύγγραμα:
seismic έγραψε: 17 Μάιος 2019, 18:22...Α) Με την νέα μέθοδος σχεδιασμού το σκυρόδεμα παραλαμβάνει μόνο εντάσεις θλίψης και ο χάλυβας μόνον εντάσεις εφελκυσμού. Ξέρουμε ότι το σκυρόδεμα βάση των προδιαγραφών του αναλαμβάνει 12 φορές μεγαλύτερες εντάσεις θλίψης από αυτές του εφελκυσμού. Ξέρουμε επίσης ότι ο χάλυβας διαθέτει υπέρ αντοχές στον εφελκυσμό.
Χμμμ... Περίεργο... Λέω να ...ψάξω περισσότερο κύριε seismic! Πού ξέρετε μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας ...αντιγράφουν!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”