Προς το παρόν γράφω επιστημονικά άρθρα για να με κρίνουν Το χρήμα είναι ατμός Η στήριξη θα έρθει όταν μπορέσουν να κατανοήσουν την έρευνα.stergiosbik έγραψε: 16 Μάιος 2019, 18:51 Νομιζω οτι πρεπει να ελθεις σε επαφη με τον Αρτεμη τον Σωρρα.
Αυτος και σοβαρος ανθρωπος ειναι για να σε πιστεψει και πολυ χρημα εχει για να σε στηριξει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!
Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
-
stergiosbik
στηριζω.stergiosbik έγραψε: 16 Μάιος 2019, 18:51 Νομιζω οτι πρεπει να ελθεις σε επαφη με τον Αρτεμη τον Σωρρα.
Αυτος και σοβαρος ανθρωπος ειναι για να σε πιστεψει και πολυ χρημα εχει για να σε στηριξει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Κύριε seismic ... Αυτός που ευαγγελίζεται νέα γνώση, αυτός ΠΡΕΠΕΙ να αποδείξει ότι είναι γνώση και όχι οι ...άλλοι! Το βάρος της απόδειξης και μάλιστα με επιστημονικό τρόπο είναι δικό σας και μόνο δικό σας! Ισχυρίζεστε κάτι, κάποιοι δεν σας πιστεύουν ( συμπεριλαμβανομένου κι εμένα... ) άρα ΕΣΕΙΣ πρέπει να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ στις απορίες και όχι ...εμείς! Έχετε άραγε απαντήσεις σε όσα σας ρώτησαν / σας ρώτησα; Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να απαντήσω στις ερωτήσεις σας γιατί δεν θέλω να αποδείξω τίποτα... Εσείς όμως πρέπει να με σταματήσετε να αποδεικνύω ότι αγνοείτε βασικά πράγματα. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Προσπαθώντας φυσικά ( άντε πάλι τα ίδια... ) να απαντήσετε και όχι να προκαλείτε με την αλαζονία σαςseismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 16:24Όχι δεν απαντώ Θα απαντήσετε πρώτα για τον σχεδιασμό που κάνετε εσείς και είναι για κλάματα, και μετά θα απαντήσω και για αυτά.
Δεν θέλω να ...έρθω γιατί δεν έχετε να μου πείτε τίποτα! Τίποτα τουλάχιστον νέο και αξιόλογο... Θα αρχίσετε πάλι τα κατεβατά αντιγραφή - επικόληση και θα αγνοήσετε ( όπως έχετε κάνει μέχρι τώρα... ) τις πραγματικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που σας έκανα... Να σας θυμίσω δυο από τις πιο σημαντικές αυτές ερωτήσεις;seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 16:06Και εσύ και οι μηχανικοί του φόρουμ ελάτε στον θείο να τα πούμε τώρα.
- Αφού δεν υπάρχει ο μηχανισμός σας στα ...πειράματα που κάνατε, πώς αυτά αποδεικνύουν ότι λειτουργεί ο ...μηχανισμός;
- Πού και πώς αποδεικνύεται ότι ο μηχανισμός είναι μονόδρομος από το κτήριο στο έδαφος και δεν μεταφέρει ενέργεια από το έδαφος την ώρα του σεισμού; Αφού έτσι κι αλλιώς δεν τον δοκιμάσατε πουθενά; [Δείτε προηγούμενη ερώτηση]
Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά. ( Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, 1927-2014, Κολομβιανός συγγραφέας)
AreSMareS έγραψε: 15 Μάιος 2019, 20:39Τα παιδιά επίσης έχουν έναν μοναδικό τρόπο να ξεχωρίζουν αμέσως τις ...αερολογίες και μάλιστα βλέπουν / καταλαβαίνουν πράγματα που εμένα μου διαφεύγουν!
Ναι έχω μια ...θεωρία. Πιστεύω ότι επειδή τα παιδιά δεν έχουν ακόμη σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένα τα λεγόμενα κοινωνικά φίλτρα ( αδόκιμος όρος αλλά ας μείνουμε σε αυτόν θα εγηξήσω λίγο πιο κάτω ) μπορούν και βλέπουν με αυτό που εμείς οι εκπαιδευτικοί λέμε "καθαρή ματιά". Η παροιμία πολύ σοφά λέει "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλλήθεια".Nandros έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:45Αυτό που εμένα με εντυπωσίασε είναι το τονισμένο/υπογραμισμένο κείμενο.
AreSMareS, έχεις κάποιαν ιδέα/θεωρία πώς και συμβαίνει αυτό;
Παρένθεση: Τι είναι αυτά τα κοινωνικά φίλτρα που αναφέρω πιο πάνω; Είναι σιωπηλά αποδεκτές κοινωνικές συνθήκες που μας επιτρέπουν να ζούμε σε μια ...πολιτισμένη (;) κοινωνία χωρίς πολλές και μεγάλες εντάσεις. Παράδειγμα: Μόνο σε πάρα πολύ κοντινούς σου ανθρώπους θα πεις πραγματικά την αλήθεια αν η εξωτερική τους εμφάνιση είναι για εσένα ...άθλια! Σε όλους τους άλλους θα τους κοιτάξεις ίσως επιτιμητικά αλλά δεν θα μιλήσεις ή θα πεις ένα γενικό σχόλιο του στυλ "μήπως να προσέξεις λίγο την εμφάνισή σου γιατί νομίζω ότι και να ξέρεις και ίσως...". Αυτά είναι μισόλογα απόρροια μιας σιωπηλής κοινωνικής συνθήκης ( που παρεπιπτόντως σε διάφορες περιπτώσεις έχει ποινικοποιηθεί κιόλας με τον χαρακτηρισμό: εξύβριση ή τώρα τελευταία με όλο το κίνημα του gender neutrality και γενικώς αποφυγής χαρακτηρισμών που έχουν να κάνουν με [σχεδόν] οποιοδήποτε χαρακτηριστικό! ). Είναι μισόλογα που κρατούν ένα βασικό επίπεδο σιωπηλής αποδοχής γιατί πολύ πιθανόν αν έλεγες την αλήθεια να πλακωνώσουν στο ξύλο με τον - την άλλο - άλλη ή γενικότερα να επικρατούσαν εντάσεις. Την μια λές ...μισόλογα και όλα καλά κι ωραία, την άλλη λές την αλήθεια κι αυτό που πιστεύεις και φταις κιόλας! Τέλος παρένθεσης.
Τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό αυτά τα κοινωνικά φίλτρα. Σε κουβέντα που είχα με συνάδελφο ανέφερα το πως δυσκολεύομαι μερικές φορές όταν πηγαίνω για γενικές ιατρικές εξετάσεις να περάσω το τεστ κοπώσεως. Έτυχε να περνά ένας από τους μαθητές μου από δίπλα και χωρίς να κρυφακούσει ( τα έλεγα φωναχτά, δεν είχα λόγο να ψιθυρίζω και καταλάβαινα ότι είμαι στην αυλή του σχολείου με δεκάδες μαθητές ) το άκουσε και το κράτησε. Σε μια συζήτηση που είχαμε στην τάξη για το πώς οι αλλαγές στην κοινωνία και συγκεκριμένα οι αλλαγές στην διατροφή επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, ζήτησε τον λόγο και είπε ( δεν είναι ακριβώς τα λόγια του ): "Δάσκαλε που δίδασκες. Είσαι χοντρός και τώρα τρέχεις σε γιατρούς να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι καλά". Το "είσαι χοντρός" το είπε όμως έτσι ακριβώς! Χωρίς να ντραπεί. Κοινωνικά φίλτρα OFF! Κλειστά και απομονωμένα...
Όταν λοιπόν βλέπεις έτσι καθαρά τον κόσμο χωρίς υποκρισία και απανωτά στρώματα από τέτοια ...φίλτρα είναι σχετικά εύκολο να διακρίνεις το ψευτο-[βάλε ότι θέλεις εδώ].
Πολλά έγραψα... Πήρα φόρα και ξέχασα να σταματήσω. Συγγνώμη για την πολυλογία μου. Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας την σοφή λαϊκή παροιμία: "Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια"
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Δεν θα διαφωνήσω. Δεν έχω παιδιά και μου λείπουν οι σχετικές εμπειρίες συμπεριφοράς τους.AreSMareS έγραψε: 16 Μάιος 2019, 21:07AreSMareS έγραψε: 15 Μάιος 2019, 20:39Τα παιδιά επίσης έχουν έναν μοναδικό τρόπο να ξεχωρίζουν αμέσως τις ...αερολογίες και μάλιστα βλέπουν / καταλαβαίνουν πράγματα που εμένα μου διαφεύγουν!Ναι έχω μια ...θεωρία. Πιστεύω ότι επειδή τα παιδιά δεν έχουν ακόμη σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένα τα λεγόμενα κοινωνικά φίλτρα ( αδόκιμος όρος αλλά ας μείνουμε σε αυτόν θα εγηξήσω λίγο πιο κάτω ) μπορούν και βλέπουν με αυτό που εμείς οι εκπαιδευτικοί λέμε "καθαρή ματιά". Η παροιμία πολύ σοφά λέει "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλλήθεια".Nandros έγραψε: 16 Μάιος 2019, 17:45Αυτό που εμένα με εντυπωσίασε είναι το τονισμένο/υπογραμισμένο κείμενο.
AreSMareS, έχεις κάποιαν ιδέα/θεωρία πώς και συμβαίνει αυτό;
Παρένθεση: Τι είναι αυτά τα κοινωνικά φίλτρα που αναφέρω πιο πάνω; Είναι σιωπηλά αποδεκτές κοινωνικές συνθήκες που μας επιτρέπουν να ζούμε σε μια ...πολιτισμένη (;) κοινωνία χωρίς πολλές και μεγάλες εντάσεις. Παράδειγμα: Μόνο σε πάρα πολύ κοντινούς σου ανθρώπους θα πεις πραγματικά την αλήθεια αν η εξωτερική τους εμφάνιση είναι για εσένα ...άθλια! Σε όλους τους άλλους θα τους κοιτάξεις ίσως επιτιμητικά αλλά δεν θα μιλήσεις ή θα πεις ένα γενικό σχόλιο του στυλ "μήπως να προσέξεις λίγο την εμφάνισή σου γιατί νομίζω ότι και να ξέρεις και ίσως...". Αυτά είναι μισόλογα απόρροια μιας σιωπηλής κοινωνικής συνθήκης ( που παρεπιπτόντως σε διάφορες περιπτώσεις έχει ποινικοποιηθεί κιόλας με τον χαρακτηρισμό: εξύβριση ή τώρα τελευταία με όλο το κίνημα του gender neutrality και γενικώς αποφυγής χαρακτηρισμών που έχουν να κάνουν με [σχεδόν] οποιοδήποτε χαρακτηριστικό! ). Είναι μισόλογα που κρατούν ένα βασικό επίπεδο σιωπηλής αποδοχής γιατί πολύ πιθανόν αν έλεγες την αλήθεια να πλακωνώσουν στο ξύλο με τον - την άλλο - άλλη ή γενικότερα να επικρατούσαν εντάσεις. Την μια λές ...μισόλογα και όλα καλά κι ωραία, την άλλη λές την αλήθεια κι αυτό που πιστεύεις και φταις κιόλας! Τέλος παρένθεσης.
Τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό αυτά τα κοινωνικά φίλτρα. Σε κουβέντα που είχα με συνάδελφο ανέφερα το πως δυσκολεύομαι μερικές φορές όταν πηγαίνω για γενικές ιατρικές εξετάσεις να περάσω το τεστ κοπώσεως. Έτυχε να περνά ένας από τους μαθητές μου από δίπλα και χωρίς να κρυφακούσει ( τα έλεγα φωναχτά, δεν είχα λόγο να ψιθυρίζω και καταλάβαινα ότι είμαι στην αυλή του σχολείου με δεκάδες μαθητές ) το άκουσε και το κράτησε. Σε μια συζήτηση που είχαμε στην τάξη για το πώς οι αλλαγές στην κοινωνία και συγκεκριμένα οι αλλαγές στην διατροφή επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, ζήτησε τον λόγο και είπε ( δεν είναι ακριβώς τα λόγια του ): "Δάσκαλε που δίδασκες. Είσαι χοντρός και τώρα τρέχεις σε γιατρούς να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι καλά". Το "είσαι χοντρός" το είπε όμως έτσι ακριβώς! Χωρίς να ντραπεί. Κοινωνικά φίλτρα OFF! Κλειστά και απομονωμένα...
Όταν λοιπόν βλέπεις έτσι καθαρά τον κόσμο χωρίς υποκρισία και απανωτά στρώματα από τέτοια ...φίλτρα είναι σχετικά εύκολο να διακρίνεις το ψευτο-[βάλε ότι θέλεις εδώ].
Πολλά έγραψα... Πήρα φόρα και ξέχασα να σταματήσω. Συγγνώμη για την πολυλογία μου. Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας την σοφή λαϊκή παροιμία: "Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια"
Στο μεσοδιάστημα που περίμενα την απάντηση σου, σκέφτηκα το θέμα και πιθανολόγησα το λεγόμενο "άγραφο τετράδιο" των παιδιών στην τυποποιημένη γνώση που έχουμε οι ενήλικες και που περιλαμβάνει παγιωμένες απόψεις/ προκαταλήψεις, σωστές ή μη.
Τα παιδιά αγνοούν τα λεγόμενα "κατά συνθήκην ψεύδη" των μεγάλων.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Μα σου απάντησα και στα δύο αλλά κούκου. Θα κατέβω πάλη μερικά σκαλιά.Δεν θέλω να ...έρθω γιατί δεν έχετε να μου πείτε τίποτα! Τίποτα τουλάχιστον νέο και αξιόλογο... Θα αρχίσετε πάλι τα κατεβατά αντιγραφή - επικόληση και θα αγνοήσετε ( όπως έχετε κάνει μέχρι τώρα... ) τις πραγματικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που σας έκανα... Να σας θυμίσω δυο από τις πιο σημαντικές αυτές ερωτήσεις;
Αφού δεν υπάρχει ο μηχανισμός σας στα ...πειράματα που κάνατε, πώς αυτά αποδεικνύουν ότι λειτουργεί ο ...μηχανισμός;
Πού και πώς αποδεικνύεται ότι ο μηχανισμός είναι μονόδρομος από το κτήριο στο έδαφος και δεν μεταφέρει ενέργεια από το έδαφος την ώρα του σεισμού; Αφού έτσι κι αλλιώς δεν τον δοκιμάσατε πουθενά; [Δείτε προηγούμενη ερώτηση]
Θα συνεχίσω να κάνω υπομονή και να περιμένω απαντήσεις αν και ...
Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά. ( Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, 1927-2014, Κολομβιανός συγγραφέας)
Τον μηχανικό γρύλο του αυτοκινήτου τον ξέρεις. Όταν βιδώνεις την βίδα αυτός εξασκεί πιέσεις στο έδαφος και στο αυτοκίνητο. Το ίδιο κάνει και ο μηχανισμός μου προς τα πρανή της γεώτρησης. Δεν ξέρεις ότι όταν ένας μηχανισμός ασκεί πιέσεις προς τα πρανή της γεώτρησης από την μία συμπυκνώνει τα μαλακά πρανή και από την άλλη λόγο τριβής επέρχεται πάκτωση? Το πόσο γερή είναι η πάκτωση εξαρτάτε από το βάθος της γεώτρησης την ελαστικότητα του εδάφους και από την πίεση που ασκούν οι σιαγόνες του μηχανισμού ακτινικά στα πρανή.
Δεύτερη ερώτηση.
Τα τοιχώματα κατά το λίκνισμα της κατασκευής παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q )
Τις θλιπτικές δυνάμεις ( Ν ) τις παραλαμβάνει η διατομή του τοιχώματος και τις μεταφέρει στον μηχανισμό πάκτωσης εδάφους, ο οποίος τις στέλνει στα πρανή της γεώτρησης. Ο μηχανισμός πάκτωσης αυξάνει την αντοχή του χαλαρού εδάφους θεμελίωσης δημιουργόντας ισχυρές εδαφικές ζώνες αναλαβής φορτίων. Οι ανοδικές εντάσεις του τοιχώματος, και οι κατακόρυφες συνιστώσες φορτίων, δημιουργούν εφελκυσμό ( Ν ) Οι ανοδικές εντάσεις παραλαμβάνοντε από τον τένοντα από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης και εκτρέποντας αυτές τις κατευθύνει μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας την μια εκ των δύο δυνάμεων που δημιουργεί τον εφελκυσμό στην παρειά του τοιχώματος. Κατά αυτήν την μέθοδο σταματά η ανάκληση του πέλματος βάσης καθώς και κάμψη του τοιχώματος, αιτίες οι οποίες δημιουργούν τις ροπές ( Μ ) στους κόμβους υπεύθυνες για την κάμψη του κορμού των στοιχείων του φέροντα οργανισμού.
Οι εντάσεις εφελκυσμού ( Ν ) στην παρειά πλέον δεν υφίστανται.
Που βλέπεις μεταφορά εντάσεων από το έδαφος προς την κατασκευή?
Αυτά διδάσκεις στα παιδιά ότι είμαι μπούφος γιατί δεν βρίσκω έξυπνους να με καταλάβουν?
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με τον δικό μου τρόπο στα παιδιά που διδάσκεις στο ερώτημα του προβληματισμού που έχω σαν εφευρέτης στην Ελλάδα. Η επιστήμη είναι ο πυρήνας της γνώσης. Γένους θηλυκού σαν την μήτρα της γυναίκας Όλοι θέλουν να μπουν μέσα σαν τα σπερματοζωάρια. Γύρο από την μήτρα της πεπατημένης επιστήμης υπάρχουν σε κυκλική διάταξη οι επιστήμονες που είναι οι φύλακες της. Έχουν ανοίξει τα πόδια, έχουν ανοίξει τα χέρια και έχουν ενωθεί σχηματίζοντας έναν κύκλο αδιαπέραστο για τα άλλα εξωθεσμικά σπερματοζωάρια. Γύρω από αυτόν τον κύκλο υπάρχουν οι θεσμοθετημένοι ερευνητές που κόβουν κύκλους και είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την διάταξη της σειράς των επιστημόνων πάνω στον κύκλο και να τους μετατοπίσουν λίγο δεξιά ή αριστερά. Υπάρχουν και οι εφευρέτες οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο από τα σπερματοζωάρια. Στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα στην μήτρα της γνωστικής επιστήμης οι εφευρέτες αρχίζουν να ρίχνουν κλωτσιές στα@@@των επιστημόνων. Αν η κλωτσιά είναι πολύ δυνατή οι επιστήμονες κουλουριάζονται γονατίζουν και ο εφευρέτης ανοίγει ένα μικρό πέρασμα προς την μήτρα της γνώσης. Στην Ελλάδα όμως οι επιστήμονες έχουν κάνει την δική τους πατέντα. Αντί να έχουν ανοιχτά τα πόδια για καλύτερη στήριξη, αυτοί κάθονται σε καρέκλα. Ο κακόμοιρος ο εφευρέτης όσες κλωτσιές και να ρίχνει σπάει το πόδι του στην καρέκλα. Αυτός ο κύκλος δεν σπάει με τίποτα. Η επιστήμη στην Ελλάδα δεν θα κυοφορήσει ποτέ. «Τι αξία θα είχε η μανία για τη γνώση, αν επρόκειτο να μας εξασφαλίσει μονάχα την απόκτηση γνώσεων και όχι, κατά κάποιον τρόπο και όσο αυτό είναι εφικτό, το παραστράτισμα από εκείνο που ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που το ερώτημα του αν μπορείς να σκέφτεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, είναι αναγκαίο, για να συνεχίσεις να ερευνάς ή να στοχάζεσαι». M. Foucault (1926 “ 1984) Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη παράδειγμα. Κάθε ιστορική περίοδος λοιπόν έχει το δικό της παράδειγμα, τις δικές της επιστημονικές θεωρίες. Ακόμα και αν πάψουν να ισχύουν στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αληθινές, αφού, όταν αυτές διατυπώθηκαν, μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεταν οι επιστήμονες της εποχής. Αρκεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας. Η νέα θεωρία γίνεται, τότε, ανώτερη, γιατί μπορεί να απαντάει στο ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντήσει η προηγούμενη, να εξηγεί μεγαλύτερο αριθμό φαινομένων και να διατυπώνει ακριβέστερες προβλέψεις. Μια νέα θεωρία πατάει με το ένα πόδι στη συσσωρευμένη γνώση, αλλά με το άλλο δίνει μια κλωτσιά και αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι κείνη τη στιγμή. Φαίνεται πως η επιστημονική πρόοδος (όπως κάθε πρόοδος εξάλλου) είναι περισσότερο το προϊόν μιας ρήξης με την παράδοση παρά η συνέχειά της.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
γεώτρηση = η ενέργεια με την οποία "τρυπώντας" τη γη, δημιουργούμε ένα κατακόρυφο στενό και μεγάλου βάθους άνοιγμα.seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 21:49 Μα σου απάντησα και στα δύο αλλά κούκου. Θα κατέβω πάλη μερικά σκαλιά.
Τον μηχανικό γρύλο του αυτοκινήτου τον ξέρεις. Όταν βιδώνεις την βίδα αυτός εξασκεί πιέσεις στο έδαφος και στο αυτοκίνητο. Το ίδιο κάνει και ο μηχανισμός μου προς τα πρανή της γεώτρησης. Δεν ξέρεις ότι όταν ένας μηχανισμός ασκεί πιέσεις προς τα πρανή της γεώτρησης από την μία συμπυκνώνει τα μαλακά πρανή και από την άλλη λόγο τριβής επέρχεται πάκτωση? Το πόσο γερή είναι η πάκτωση εξαρτάτε από το βάθος της γεώτρησης την ελαστικότητα του εδάφους και από την πίεση που ασκούν οι σιαγόνες του μηχανισμού ακτινικά στα πρανή.
Δεύτερη ερώτηση.
Τα τοιχώματα κατά το λίκνισμα της κατασκευής παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q )
Τις θλιπτικές δυνάμεις ( Ν ) τις παραλαμβάνει η διατομή του τοιχώματος και τις μεταφέρει στον μηχανισμό πάκτωσης εδάφους, ο οποίος τις στέλνει στα πρανή της γεώτρησης. Ο μηχανισμός πάκτωσης αυξάνει την αντοχή του χαλαρού εδάφους θεμελίωσης δημιουργόντας ισχυρές εδαφικές ζώνες αναλαβής φορτίων. Οι ανοδικές εντάσεις του τοιχώματος, και οι κατακόρυφες συνιστώσες φορτίων, δημιουργούν εφελκυσμό ( Ν ) Οι ανοδικές εντάσεις παραλαμβάνοντε από τον τένοντα από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης και εκτρέποντας αυτές τις κατευθύνει μέσα στο έδαφος, αφαιρώντας την μια εκ των δύο δυνάμεων που δημιουργεί τον εφελκυσμό στην παρειά του τοιχώματος. Κατά αυτήν την μέθοδο σταματά η ανάκληση του πέλματος βάσης καθώς και κάμψη του τοιχώματος, αιτίες οι οποίες δημιουργούν τις ροπές ( Μ ) στους κόμβους υπεύθυνες για την κάμψη του κορμού των στοιχείων του φέροντα οργανισμού.
Αυτά διδάσκεις στα παιδιά ότι είμαι μπούφος γιατί δεν βρίσκω έξυπνους να με καταλάβουν?
πρανές = πλαγιά / υπώρεια.
Συνώνυμα: κατωφέρεια / πρόποδες
Πάει, την μάμησε την ελληνική ο σεισμοπαθής!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Εσύ πως θα τα ανέφερεςNandros έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:03γεώτρηση = η ενέργεια με την οποία "τρυπώντας" τη γη, δημιουργούμε ένα κατακόρυφο στενό και μεγάλου βάθους άνοιγμα.seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 21:49 Μα σου απάντησα και στα δύο αλλά κούκου. Θα κατέβω πάλη μερικά σκαλιά.
Δεύτερη ερώτηση.
πρανές = πλαγιά / υπώρεια.
Συνώνυμα: κατωφέρεια / πρόποδες
Πάει, την μάμησε την ελληνική ο σεισμοπαθής!![]()
.
Έχεις ιδιαίτερη πλάκα όταν αντιγράφεις κείμενα προπαθώντας να περάσεις ως κάτι που δεν είσαι.seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:02Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη παράδειγμα
Πρόκειται φυσικά για λογοκλοπή.
Που αναφέρω ότι αυτό είναι δικό μου ? Λέω τι θα δίδασκα τα παιδιά. Αλλά έτοιμοι να με φάτε είσαστε όλοι. Αυτοί είναι η ΕλλάδαArchmage έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:19Έχεις ιδιαίτερη πλάκα όταν αντιγράφεις κείμενα προπαθώντας να περάσεις ως κάτι που δεν είσαι.seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:02Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη παράδειγμα
Πρόκειται φυσικά για λογοκλοπή.
Θα αντιπαρέλθω την αλαζονική ειρωνία...
"Δός μοι πᾷ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινήσω"
Δώσε μου μέρος να ΣΤΑΘΩ και θα κινήσω και την γή. Αν δεν μπορώ να ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, δεν γίνεται τίποτα...
Να το πω κι αλλιώς. Δείτε την παρακάτω εικόνα: Ναι ξέρω είναι άθλιο το σχέδιο αλλά νομίζω θα καταλάβετε τι εννοώ. Ένας αθλητής της άρσης βαρών πατά πάνω σε μια μεταλική βάση βάρους 5 κιλών, η οποία βάση ΔΕΝ είναι στερεωμένη, βιδωμένη, πακτωμένη, έτσι απλά ακουμπά πάνω στο έδαφος. Ο αθλητής έχει βάρος 90 κιλά και μπορεί να σηκώσει 150 κιλά. Αν πιάσει την βάση με τα χέρια του και την τραβήξει προς τα πάνω τι θα γίνει; Θα ...απογειωθεί; Αφού το βάρος του και η βάση είναι 95 κιλά κι αυτός τραβά προς τα επάνω με δύναμη 150 κιλών...
Θα επιμείνω και στο άλλο που μάλλον ποιείτε την νήσσα ( κάνετε την πάπια κοινώς ):
και θα μείνω στο παράδειγμα με τον μηχανικό γρύλο που αναφέρετε. Γράφετε:seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 21:49Μα σου απάντησα και στα δύο αλλά κούκου. Θα κατέβω πάλη μερικά σκαλιά.
Τέλεια! Άρα συμφωνούμε με την φυσική που λέει ότι για κάθε δράση υπάρχει και μια ίση και αντιθετη αντίδραση! Το γράφετε κι εσείς ότι το ίδιο κάνει και ο μηχανισμός σας! Πώς όμως μετά από ...κάμποσες σειρές γράφετε αυτό;seismic έγραψε: 16 Μάιος 2019, 21:49Τον μηχανικό γρύλο του αυτοκινήτου τον ξέρεις. Όταν βιδώνεις την βίδα αυτός εξασκεί πιέσεις στο έδαφος και στο αυτοκίνητο. Το ίδιο κάνει και ο μηχανισμός μου προς τα πρανή της γεώτρησης.
αν ο μηχανισμός σας λειτουργεί όπως ο μηχανικός γρύλος ( δικά σας γραφόμενα! ) γιατί δεν ...σηκώνει ταυτόχρονα το κτήριο; Σε ποιό σημείο ακριβώς αποσβένεται η ενέργεια που έρχεται από το έδαφος λόγω σεισμού; Η ...θεωρία που αντιγράφετε ξανά και ξανά με τα ...πρανή και πως μεταφέρουν τον ...εφελκυσμό κι εγώ δεν ξέρω τι παραβλέπει κάτι πολύ σημαντικό πολύ πιθανόν εν αγνοία σας ή ίσως γιατί δεν γνωρίζετε βασική φυσική! Η κατασκευή βρίσκεται πάνω σε ένα σύστημα το οποίο σύστημα εν όλω ( ολόκληρο! ) ταλαντώνεται! Να σας το πω αλλιώς: "Βιδώνετε" την κατασκευή πού ακριβώς; Στο σημείο που ταλαντώνεται!!! Στο έδαφος! Και ισχυρίζεστε ότι αυτό το ...βίδωμα είναι μονόδρομος! Με ένα μαγικό τρόπο έχετε καταρίψει κάθε έννοια μεταφοράς ενέργειας. Ουσιαστικά κάνετε τον σεισμό να ...αυτο-ακυρώνεται! Θα είχε έστω και μερικά ψήγματα λογικής η ...θεωρία σας αν η κατασκευή ταλαντωνόταν σε ένα σημείο ή μία πλευρά και όχι ολόκληρη! Όταν όλο το σύστημα αναφοράς ταλαντώνεται δεν ισχύει τίποτα από ...πρανή και εφελκυσμό που γράφετε... Να σας θυμίσω το ρητό του Αρχιμήδη:
"Δός μοι πᾷ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινήσω"
Δώσε μου μέρος να ΣΤΑΘΩ και θα κινήσω και την γή. Αν δεν μπορώ να ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, δεν γίνεται τίποτα...
Να το πω κι αλλιώς. Δείτε την παρακάτω εικόνα: Ναι ξέρω είναι άθλιο το σχέδιο αλλά νομίζω θα καταλάβετε τι εννοώ. Ένας αθλητής της άρσης βαρών πατά πάνω σε μια μεταλική βάση βάρους 5 κιλών, η οποία βάση ΔΕΝ είναι στερεωμένη, βιδωμένη, πακτωμένη, έτσι απλά ακουμπά πάνω στο έδαφος. Ο αθλητής έχει βάρος 90 κιλά και μπορεί να σηκώσει 150 κιλά. Αν πιάσει την βάση με τα χέρια του και την τραβήξει προς τα πάνω τι θα γίνει; Θα ...απογειωθεί; Αφού το βάρος του και η βάση είναι 95 κιλά κι αυτός τραβά προς τα επάνω με δύναμη 150 κιλών...
Θα επιμείνω και στο άλλο που μάλλον ποιείτε την νήσσα ( κάνετε την πάπια κοινώς ):
- Πώς αποδεικνύεται από τα ...πειράματα που κάνατε ότι ο μηχανισμός σας λειτουργεί όταν δεν υπήρχε στα ...πειράματα;
Τι να απαντήσω σε αυτά που γράφεις? Δεν έχουν λογική.
Όταν είσαι σε ένα λεωφορείο όρθιος γιατί κρατιέσαι από την χειρολαβή ?
Γιατί βιδώνουν τις θέσεις στα λεωφορεία?
Ξέρετε τι μου λέτε? να καταργείσουμε τις χειρολαβές να αφήσουμε τις θέσεις αβίδωτες... όλα χύμα
Όταν ξεκινήσει ή φρενάρει το λεωφορείο ξέρεις που θα πας?
Όταν είσαι σε ένα λεωφορείο όρθιος γιατί κρατιέσαι από την χειρολαβή ?
Γιατί βιδώνουν τις θέσεις στα λεωφορεία?
Ξέρετε τι μου λέτε? να καταργείσουμε τις χειρολαβές να αφήσουμε τις θέσεις αβίδωτες... όλα χύμα
Όταν ξεκινήσει ή φρενάρει το λεωφορείο ξέρεις που θα πας?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 16 Μάιος 2019, 22:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
stergiosbik