!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η πρώτη μουσική ανάμνηση
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
- Sid Vicious
Re: Η πρώτη μουσική ανάμνηση
Αυτό εδώ, 3 χρονών ήμουν, είχαν οι γονείς μου ένα κουρδιστό ρολόι που το έπαιζε και δεν χόρταινα να το ακούω, μαγεία. Ακόμη δεν το χορταίνω.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Sid Vicious
Κάπου στα 5 αυτό εδώ, μια φινλανδική προτοπανκ ροκ μπάντα που γνώριζε επιτυχία στη Σουηδία τότε, από τους δίσκους του πατέρα μου, είχα μάθει να χειρίζομαι το πικαπ για να μπορω να ακουω τον δίσκο αυτόν.
- Sid Vicious
Πάλι κάπου στα 5 και από την δισκοθήκη του πατέρα μου, ένιωθα σα να είχα ανακαλύψει έναν θησαυρό στους δίσκους του (που αργότερα κατάσχεσα εννοείται)
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Έλα ρε! Εμένα είχε η μάνα μου μια μπιζουτιέρα, που όταν σήκωνες το καπάκι είχε μια μπαλαρίνα που γύριζε στο ένα πόδι και έπαιζε ακριβώς αυτό. Κι εγώ από νινί το θυμάμαι (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα η μπιζουτιέρα, πρέπει να ψάξω).Sid Vicious έγραψε: 14 Μάιος 2019, 14:05 Αυτό εδώ, 3 χρονών ήμουν, είχαν οι γονείς μου ένα κουρδιστό ρολόι που το έπαιζε και δεν χόρταινα να το ακούω, μαγεία. Ακόμη δεν το χορταίνω.
Δεν ξέρω φυσικά ποιο ήταν το πρώτο-πρώτο κανονικό μουσικό άκουσμά μου, αλλά αν κρίνω απ' τα γούστα του κατά 9 χρόνια μεγαλύτερου αδελφού μου και απ' αυτά που θυμάμαι μετά μεγαλώνοντας, θα ήταν τίποτα Beatles, Stones, Animals... κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αυτό που μου έμεινε πάντως απ' αυτήν την εποχή, είναι το "Show me the way" του Frampton.
Τι λέτε ρε τύποι;shrike έγραψε: 14 Μάιος 2019, 14:16Έλα ρε! Εμένα είχε η μάνα μου μια μπιζουτιέρα, που όταν σήκωνες το καπάκι είχε μια μπαλαρίνα που γύριζε στο ένα πόδι και έπαιζε ακριβώς αυτό. Κι εγώ από νινί το θυμάμαι (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα η μπιζουτιέρα, πρέπει να ψάξω).Sid Vicious έγραψε: 14 Μάιος 2019, 14:05 Αυτό εδώ, 3 χρονών ήμουν, είχαν οι γονείς μου ένα κουρδιστό ρολόι που το έπαιζε και δεν χόρταινα να το ακούω, μαγεία. Ακόμη δεν το χορταίνω.
Δεν ξέρω φυσικά ποιο ήταν το πρώτο-πρώτο κανονικό μουσικό άκουσμά μου, αλλά αν κρίνω απ' τα γούστα του κατά 9 χρόνια μεγαλύτερου αδελφού μου και απ' αυτά που θυμάμαι μετά μεγαλώνοντας, θα ήταν τίποτα Beatles, Stones, Animals... κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αυτό που μου έμεινε πάντως απ' αυτήν την εποχή, είναι το "Show me the way" του Frampton.
Γω είχα ένα φορητό ηλεκτρονικό που είχε τον Σιλβέστερ να κυνηγάει τον Τουίτι κι έπαιζε αυτό το κομμάτι σε 8μπιτη εκδοχή. Μου άρεσε πάρα πολύ η μελωδία και μου χαράκτηκε στο μυαλό!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
- shrike
Νεούδι. Άκου... ηλεκτρονικό. Και φορητό μάλιστα.Feindflug έγραψε: 14 Μάιος 2019, 15:20Τι λέτε ρε τύποι;shrike έγραψε: 14 Μάιος 2019, 14:16Έλα ρε! Εμένα είχε η μάνα μου μια μπιζουτιέρα, που όταν σήκωνες το καπάκι είχε μια μπαλαρίνα που γύριζε στο ένα πόδι και έπαιζε ακριβώς αυτό. Κι εγώ από νινί το θυμάμαι (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα η μπιζουτιέρα, πρέπει να ψάξω).Sid Vicious έγραψε: 14 Μάιος 2019, 14:05 Αυτό εδώ, 3 χρονών ήμουν, είχαν οι γονείς μου ένα κουρδιστό ρολόι που το έπαιζε και δεν χόρταινα να το ακούω, μαγεία. Ακόμη δεν το χορταίνω.
Γω είχα ένα φορητό ηλεκτρονικό που είχε τον Σιλβέστερ να κυνηγάει τον Τουίτι κι έπαιζε αυτό το κομμάτι σε 8μπιτη εκδοχή. Μου άρεσε πάρα πολύ η μελωδία και μου χαράκτηκε στο μυαλό!
Όταν ήμασταν εμείς μικροί ρε τύπε, δεν είχαν ανακαλυφτεί ακόμα τα ηλεκτρόνια.
- Sid Vicious
Α εγώ ακόμη μικρός είμαι shrike
Μην μας λες για Beatles τότε ρε τύπε.shrike έγραψε: 14 Μάιος 2019, 15:28Νεούδι. Άκου... ηλεκτρονικό. Και φορητό μάλιστα.Feindflug έγραψε: 14 Μάιος 2019, 15:20Τι λέτε ρε τύποι;shrike έγραψε: 14 Μάιος 2019, 14:16
Έλα ρε! Εμένα είχε η μάνα μου μια μπιζουτιέρα, που όταν σήκωνες το καπάκι είχε μια μπαλαρίνα που γύριζε στο ένα πόδι και έπαιζε ακριβώς αυτό. Κι εγώ από νινί το θυμάμαι (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα η μπιζουτιέρα, πρέπει να ψάξω).
Όταν ήμασταν εμείς μικροί ρε τύπε, δεν είχαν ανακαλυφτεί ακόμα τα ηλεκτρόνια.
Πες ότι άκουγες τον μάγο της φυλής να παίζει αυτό

Dein Herz, meine Gier
- shrike
Ένα από τα τελευταία καλοκαίρια του 60 (Ιούλιος του 68 ή του 69) πήγα με τον πατέρα μου στο κέντρο βόλτα με τον Ηλεκτρικό.
Κι όπως βγαίναμε από τις σκάλες στον Μπακάκο κι η έξοδος έβγαζε ζέστη και εκτυφλωτικό φως, άκουσα μια φωνή να τραγουδάει:
Μαχαίρι δίκοπο,
βαθεια μου μπήξανε
κι ενώ δεν είχα εγώ πληγή
πληγή μ' ανοίξανε
στην κορφή της σκάλας ήταν τυφλός με ακορντεόν που τραγούδαγε Μενιδιάτη
Και όλη η ζαλάδα από΄την ζέστη και το φως στην κορφή της σκάλας που έκανε τους ανθρώπους σαν φαντάσματα και ο τυφλός που τραγουδούσε αυτά τα παράξενα λόγια, έμεινα παγωμένος. Δεν μπορούσα να κουνηθώ.
Μου έδωσε το χέρι του ο πατέρας, κι όπως φαινόταν έτσι ψηλός με το άσπρο του πουκάμισο, ήταν ο άγγελος μου
Κάθε φορά που το ακούω μου κόβει την καρδιά
Κι όπως βγαίναμε από τις σκάλες στον Μπακάκο κι η έξοδος έβγαζε ζέστη και εκτυφλωτικό φως, άκουσα μια φωνή να τραγουδάει:
Μαχαίρι δίκοπο,
βαθεια μου μπήξανε
κι ενώ δεν είχα εγώ πληγή
πληγή μ' ανοίξανε
στην κορφή της σκάλας ήταν τυφλός με ακορντεόν που τραγούδαγε Μενιδιάτη
Και όλη η ζαλάδα από΄την ζέστη και το φως στην κορφή της σκάλας που έκανε τους ανθρώπους σαν φαντάσματα και ο τυφλός που τραγουδούσε αυτά τα παράξενα λόγια, έμεινα παγωμένος. Δεν μπορούσα να κουνηθώ.
Μου έδωσε το χέρι του ο πατέρας, κι όπως φαινόταν έτσι ψηλός με το άσπρο του πουκάμισο, ήταν ο άγγελος μου
Κάθε φορά που το ακούω μου κόβει την καρδιά
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
'
Το πρώτο τραγούδι που έμαθα τσάτρα-πάτρα!
Το πρώτο τραγούδι που έμαθα τσάτρα-πάτρα!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
μου το τραγουδούσε ο μπαμπάς μου ,για το ρεφρέν κυρίως
με το που άκουγα Ελευσίνα -μου έλεγε η μάνα μου-πεταγόμουν από το κρεβατάκι μου
καρμική σχέση με την Ελευσίνα.
(✿ ♥‿♥)
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... ofile&u=63
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... file&u=244
Je suis Joost Klein
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... ofile&u=63
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... file&u=244
Je suis Joost Klein
Πρώτη ανάμνηση θυμάμαι να βλέπω το Ντόνι Όσμοντ, τι κουκλί και να χαζεύω στην τηλεόραση. Η ζωή ήταν καλή μαζί μου και είχα στα αλήθεια μερικά κουκλιά
Όχι ότι είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι κούκλοι, δεν είμαι ούτε εγώ, αλλά έχει την ομορφιά του και αυτό! Αγγελούδια

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 57 Απαντήσεις
- 1597 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 24 Απαντήσεις