Golden Age έγραψε: 14 Μάιος 2019, 01:49
hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2019, 01:38
Σε σχέση με το 1970, ναι. Όπως το και το 1970 σε σχέση με το 1870 ήταν ζάπλουτοι. Η διαφορά είναι ποιοτική. Και φτωχός να είσαι, έχεις στο σπίτι σου ηλεκτρονικά, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, σκεύη και λοιπά αντικείμενα που είναι κατασκευαστικά και χρηστικά κλάσεις ανώτερα από οτιδήποτε είχε η μέση οικογένεια το 1970. Επίσης μεταφέρονται πιο εύκολα.
Συν τοις άλλοις, ήταν σαφώς δυσκολότερο να κλέψεις σε εποχές που τα σπίτια δεν έμεναν σχεδόν ποτέ τελείως άδεια από κόσμο και που έμεναν πολύ περισσότερα άτομα ανά νοικοκυριό. Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται όταν ο κόσμος λείπει. Πολύ σπάνια έμεναν παππούδες μόνοι τους και τα νοικοκυριά του ενός ή δύο ατόμων ήταν το 15% ενώ σήμερα είναι το 60%.
Χαίρω πολύ. Ήδη απο τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης είχαν αρχίσει να αυξάνονται φαινόμενα ληστειών, διαρρήξεων κλπ.
Και τότε ήταν ακόμη δεκαετία '70. Αλλά και στη δεκαετία του '80, δεν υπήρξαν και τρομερές αλλαγές.
Επίσης, στόχος διαρρηκτών είναι συχνά τα χρυσαφικά (όχι απαραίτητα τα πολυτελή που έχουν οι πλούσιοι), τα οποία είναι διαχρονικά αντικείμενα.
Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία πριν το 1990. Αν έχεις στοιχεία από το 1960 ως το 1990, φέρ' τα. Αλλιώς μην ισχυρίζεσαι πράγματα που δεν μπορείς να αποδείξεις.
Στόχος διαρρηκτών δεν είναι τα χρυσαφικά. Σιγά τα χρυσαφικά που έχει ακόμα και σήμερα ο μέσος Έλληνας. Εγώ βασικά δεν ξέρω κανέναν στον ευρύτερο κύκλο μου που να έχει ή να είχε ποτέ. Στόχος των διαρρηκτών είναι πρώτα τα χρήματα, αν υπάρχουν, και είναι πολύ πιθανότερο να υπάρχουν σήμερα, και δευτερευόντως όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα που μπορεί να έχουν χρήση και μεταφέρονται εύκολα. Τηλεοράσεις, υπολογιστές, κινητά, μικρές οικιακές συσκευές, κτλ.
Εξάλλου, όλα αυτά στοιχειοθετούνται και από το γεγονός ότι οι διαρρήξεις εμφανίζουν ανάλογη πορεία στις άλλες χώρες. Το 1960 στο ΗΒ οι διαρρήξεις κατοικιών ήταν περίπου 50 χιλιάδες. Το 1993 έφτασαν τις 720 χιλιάδες και έκτοτε πέφτουν.