Δεν το βλέπω έτσι. Και τους εργοδότες τους ζορίζει με χίλιους τρόπους. Απλώς είναι ανοργάνωτο και σαχλό με έλλειψη συνέχειας σε ότι αφορά την εφαρμογή πολιτικής. Ο κάθε ένας κάνει κατά καιρούς ότι νομίζει και ο Έλληνας είτε επιχειρηματίας είναι είτε υπάλληλος δεν το σέβεται.Naida έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:45 Όταν έχεις ένα κράτος που πρώτη του μέριμνα είναι ο εργοδότης λογικό είναι να μην λειτουργεί τίποτα από τους κρατικούς φορείς ελέγχου![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εργασιακή ζούγκλα
Re: Εργασιακή ζούγκλα
-
Γραφικός
Άρα, άμα σου πει το αφεντικό "τράβα εκεί" και τον υπακούσεις είναι εργασία, έστω κι αν, υπ' ευθύνη του εργοδότη, δεν παράγεται έργο.
Όταν είσαι υπάλληλος θέλοντας και μη θα κάνεις αυτό που σου ζητούν γιατί θα αντικατασταθείς. Δηλαδή υπάρχει ο πιο "ισχυρός" που λόγω συνθηκών θα σου επιβάλει τους όρους του. Αν από την άλλη είσαι εργοδότης δεν σε αγγίζει κανείς στα εργασιακά. Κάνεις ότι θες.ST48410 έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:50Δεν το βλέπω έτσι. Και τους εργοδότες τους ζορίζει με χίλιους τρόπους. Απλώς είναι ανοργάνωτο και σαχλό με έλλειψη συνέχειας σε ότι αφορά την εφαρμογή πολιτικής. Ο κάθε ένας κάνει κατά καιρούς ότι νομίζει και ο Έλληνας είτε επιχειρηματίας είναι είτε υπάλληλος δεν το σέβεται.Naida έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:45 Όταν έχεις ένα κράτος που πρώτη του μέριμνα είναι ο εργοδότης λογικό είναι να μην λειτουργεί τίποτα από τους κρατικούς φορείς ελέγχου![]()
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΦυσικαΓραφικός έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:51Άρα, άμα σου πει το αφεντικό "τράβα εκεί" και τον υπακούσεις είναι εργασία, έστω κι αν, υπ' ευθύνη του εργοδότη, δεν παράγεται έργο.
Μερι τωρα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος για το τι ενοχλει τον φιλο σου
Το ωραριο η το οτι δεν πληρωνεται υπερωριες(κατα τα λεγομενα του)
Οι εργαζομενοι πουδουλευουν υπερωριες εχουν μια ταση να απαιτουννα πληρωθουν ωρες που δεν εχουν δουλεψει
Πανταειχα θεμα σο να συμφωνησω ποσες ωρες δουλεψαν
Παντα κατεγραφανυπερβολικες ωρες
Το προβλημα λυθηκε οριστικα με την καθιερωση χτυπηματος καρτας
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
-
Ορέστης 35
μονο η αυτοδικια ειναι λυσηJuno έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:151) Κατά πολύ, χειρότερα από αυτά που σου είπε.Γραφικός έγραψε: 10 Μάιος 2019, 21:34 ...
1) Κατά πόσον ισχύει αυτό που λέει για την επιθεώρηση εργασίας;
2) Γίνεται εν έτη 2019, ο εργαζόμενος να είναι τόσο απροστάτευτος;
3) Υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορεί να ενεργήσει έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη; Υπάρχει κανένας τρόπος να ενεργήσει ώστε να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες;
4) Από πότε οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να είναι όσο τσουτσέκια τους αρέσει;
5) Εσείς τι θα κάνατε στην θέση του;
6) Το να υπάρχει τόση πολλή καταπίεση, με τις ευλογίες στην ουσία των θεσμών, σε τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, δεν είναι αιτία για επανάσταση;
7) Θα ήθελα να δω και τα επιχειρήματα κάποιου που θεωρεί ότι ορθώς πράττει ο εργοδότης, ότι ορθώς δεν υπάρχει τρόπος να τιμωρηθεί κι ότι δεν θα ήταν δίκαιο να πάει κανείς να του κάψει το μαγαζί.
Γνωστή μου που εργάζεται στην περιοχή που μένω, όχι επαρχία, μου είπε πως ένας συνάδελφός της, διαμαρτυρήθηκε στην επιθεώρηση της εργασίας, επειδή οι εργοδότες δεν τους έδιναν τα δώρα. Συγκεκριμένα, τα έβαζαν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας στην τράπεζα και μετά οι υπάλληλοι τους τα έδιναν στο χέρι, άρα επίσημα φαινόταν ότι τα είχαν πάρει.
Ήρθε η βλαμμένη από τη επιθεώρηση, αυτοί τους έβγαλαν όλους μπροστά και την ρώτησαν, ποιος το είπε. Και η άλλη τον έδειξε και είπε "αυτός", έτσι, χωρίς κουκούλα. Και ο εργοδότης του είπε "απολύεσαι" και κάπως έτσι έμαθαν ότι είναι κολλητοί.
2) Δυστυχώς, ναι.
3) Με δικηγόρο που γνωρίζει από εργατικό δίκαιο για να τον ενημερώσει ΑΝ μπορεί να κάνει κάτι.
Γενικώς, τέτοια καθάρματα-εργοδότες, ξέρουν πώς να φυλάγονται, ο φίλος σου δεν είναι ο πρώτος που σκέφτεται να στραφεί εναντίον τους.
Αλλά ξέρεις τα πρώτα πράγματα που ρωτάει ο δικηγόρος είναι, αν υπάρχουν αποδείξεις, ποιος άλλος ήταν μπροστά και αν έρχεται για μάρτυρας. Και ναι να πεις σε όλα αυτά, θα σου πουν να μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ο άλλος θα έρθει μάρτυρας στο τέλος και δεν θα του αλλάξουν γνώμη.
4) Από τότε που υπάρχει διαφθορά και όλοι λαδώνονται.
5) Δεν ξέρω. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχω πει πράγματα τύπου θα τους έκαιγα το αυτοκίνητο, θα ξεμάλλιαζα την υπάλληλο από την επιθεώρηση της εργασίας και θα την άφηνα τσίτσιδη στον δρόμο, αλλά όταν έρχεται η ώρα να το κάνεις, αλλάζουν όλα.
Πιστεύω πως δεν θα τα έκανα ποτέ αυτά και πως το χειρότερο που θα τους έκανα, θα ήταν να τους παρατήσω ακριβώς τη στιγμή που θα με χρειάζονταν απεγνωσμένα και θα ήμουν 100% αναντικατάστατη. Ξέρω 'γω ακριβώς πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ή όποτε ήταν το κορύφωμα των αφίξεων και όλοι οι άλλοι οδηγοί θα ήταν κλεισμένοι. Και γενικώς όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα ήταν καβατζωμένοι αλλού.
Εκτός από κανέναν μπεκρή, χασικλή, άντε δώσ'του το αυτοκίνητο να οδηγήσει και μάλιστα σε ελληνικό νησί.![]()
![]()
6) Έχουν εξασκηθεί πάρα πολύ καλά στο να καταπνίγουν διαμαρτυρίες.
Η τελική πρόβα ήταν τότε με τον Γρηγορόπουλο, όταν άλλαξε και η νομοθεσία και πλέον μπορούν να κατεβάσουν και τον στρατό στους δρόμους, αν κριθεί απαραίτητο, χωρίς να θεωρηθεί πραξικόπημα.
Η μοναδική αντίδραση που τους τρομάζει συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και λέγεται ψήφος.
Και όπως βλέπεις προσπαθούν να ελέγξουν και αυτό, δίνοντας αβέρτα εκλογικά δικαιώματα στους αλλαχμπαράκηδες για να έχουν αποσταθεροποιητικό παράγοντα στα πάντα. Και στις "επαναστάσεις" που λες και στις κάλπες. Οι φετινές εκλογές, ίσως είναι οι τελευταίες όπου μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Δεν ξέρεις ποιοι θα ψηφίζουν μαζί μας σε τέσσερα χρόνια. Ποιοι και πόσοι.
7) Εδώ δεν ξέρω.
Παρόλο που νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι ευνοημένη, ο τελευταίος που είχε μαγαζί στην bloodline, ήταν ο ένας παππούς μου και όταν πέθανε, οι υπάλληλοί του έκλαιγαν όσο έκλαιγε ο πατέρας μου και ο αδελφός του.
14 ωρες, ορθοστασια, ζεστη αν εισαι κουζινα, θορυβος, ενταση, ελλειψη υπνου. Πραγματικη κολαση.Naida έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:47Τι φυσικές αντοχές να έχεις; Δουλειά είναι και γίνεται η καθημερινότητα σου.Ορέστης 35 έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:45 πρεπει να εχει τρομερες φυσικες αντοχες ενας ανθρωπος σημερα για να εργαστει.
-
Γραφικός
Ο συνδυασμός τους. Αν έχεις δύσκολο ωράριο και το πληρώνεσαι λες "χαλάλι, δεν έχω χρόνο, αλλά βάζω κάτι στην μπάντα". Αν έχεις εύκολο ωράριο λες "μπορεί να μην έχω αρκετά φράγκα, αλλά τον χρόνο που μου μένει μπορώ να τον επενδύσω σε κάτι άλλο". Αν πρέπει να είσαι συνέχεια σε επιφυλακή, να ξοδεύεις 12-13 ώρες την ημέρα στην δουλειά σου, και πληρώνεσαι τον βασικό λες "γιατί ξοδεύεις το οξυγόνο του κόσμου ρε μπάσταρδε;"ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:55 Φυσικα
Πάντως, αυτό με την σύμβαση που είπες είναι σημαντικό και δεν το ξέρω.
-
Γραφικός
Εν τω μεταξύ, οι νόμοι περί ανεργίας στερούν κάθε ευελιξία από τον εργαζόμενο. Δεν μπορείς να πεις "πάμε και στην χειρότερη αρχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε". Χάνεις και πολλά μόρια και το επίδομα.
Το ίδιο το κράτος ενθαρρύνει τους εργοδότες να μεταχειρίζονται σαν δούλους τους εργαζόμενους.
Το ίδιο το κράτος ενθαρρύνει τους εργοδότες να μεταχειρίζονται σαν δούλους τους εργαζόμενους.
ασε ρεΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:55ΦυσικαΓραφικός έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:51Άρα, άμα σου πει το αφεντικό "τράβα εκεί" και τον υπακούσεις είναι εργασία, έστω κι αν, υπ' ευθύνη του εργοδότη, δεν παράγεται έργο.
Οι εργαζομενοι πουδουλευουν υπερωριες εχουν μια ταση να απαιτουννα πληρωθουν ωρες που δεν εχουν δουλεψει
Συνήθεια είναι. Όπως ο άνθρωπος που θα δουλεύει μέσα στον ήλιο το καλοκαίρι ή η κομμώτρια ή ο γιατρός ή ο υπάλληλος στο ταμείο κτλ.Ορέστης 35 έγραψε: 11 Μάιος 2019, 00:00 14 ωρες, ορθοστασια, ζεστη αν εισαι κουζινα, θορυβος, ενταση, ελλειψη υπνου. Πραγματικη κολαση.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Γιατί ας πούμε αφήνατε το μαγαζί στον υπάλληλο και φεύγατε και σας έκλεβε σε ώρες. Άσε ρε Γιαννόπουλος για σένα μιλάμε που θα μετράς ακόμα και τις ανάσες που παίρνει ο υπάλληλοςΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:55ΦυσικαΓραφικός έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:51Άρα, άμα σου πει το αφεντικό "τράβα εκεί" και τον υπακούσεις είναι εργασία, έστω κι αν, υπ' ευθύνη του εργοδότη, δεν παράγεται έργο.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέτοια εποχή δουλεύουν τα πούλμαν με τουρίστες μέρα - νύχτα. Σίγουρα για τουρίστες πρόκειται;

Σοβιετια στο δημόσιοwooded glade έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:09 Πάντως μεγαλύτερη εργασιακή ζούγκλα από τη μεγάλη σοβιετικιά μας πατρίδα δεν πρέπει να υπήρξε.
Καπιταλο-ισλαμιστες στον ιδιωτικό
Καμία παιδεία, κανένα δίκαιο, καμία προοπτική σ αυτό το μπουρδέλο.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
Ορέστης 35
Αυτος ειναι ο λαος που κατοικει τον τοπο.Γαληνός έγραψε: 11 Μάιος 2019, 04:50Σοβιετια στο δημόσιοwooded glade έγραψε: 10 Μάιος 2019, 23:09 Πάντως μεγαλύτερη εργασιακή ζούγκλα από τη μεγάλη σοβιετικιά μας πατρίδα δεν πρέπει να υπήρξε.
Καπιταλο-ισλαμιστες στον ιδιωτικό
Καμία παιδεία, κανένα δίκαιο, καμία προοπτική σ αυτό το μπουρδέλο.
- plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
Σε αυτη την περιπτωση θα συμφωνησω με Γιαννοπουλα.Γραφικός έγραψε: 10 Μάιος 2019, 21:48Ο Γιαννόπουλος θα πει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις μικρές επιχειρήσεις, γι' αυτό θα πρέπει να κλείσουν όλες και να κάνει κουμάντο μόνο το άγιο κεφάλαιο.πήζον bot έγραψε: 10 Μάιος 2019, 21:36 να ταγκαρεις τον γαιννοπουλο αν θελεις τη γνωμη των εργοδοτων, ειναι εργολαβος. οτι ναρκωτικα υπαρχουν εχε τα κοντα, θα σου χρειαστουν
Οι μικρες οικογενιακες επιχειρησεις ειδικα στον τουριστικο τομεα ειναι οτι χειροτερο για τους απλους εργαζομενους:απληρωτες υπερωριες και ασφαλιστικες εισφορες και φτηνος τσαμπουκας απο τα αφεντικα.
Ε ναι λοιπον οι πραγαματικα σοβαρες επιχειρησεις δεν τα κανουν αυτα και τηρουν τον νομο στο ακεραιο.
Τα οικογενειακα κωλοχανεια να κλεισουν και να μην μεινει ΟΥΤΕ ΕΝΑ αυτο σας αξιζει ελληνιολοι μου γιατι ειστε ασοβαροι.
Τις ομορφες καλημερες μου.
θα ζητουσα να πληρωθω τις υπερωριες. αν δεν πληρωνόμουν, δεν θα πηγαινα. δηλαδη θα χτυπουσε το τηλ, και θα ελεγα "δεν ερχομαι, γιατι δεν με πληρωνεις, θα ερθω στην ωρα μου, και θα φυγω στην ωρα μου. και αστονε να βρει ακρη με τους τουριστες να περιμενουν, η να βρει αλλον οδηγο τελευταια στιγμη.
ταυτοχρονα φυσικα και θα εψαχνα για αλλη δουλεια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 119 Απαντήσεις