1. Μάλλον και για αυτό είμαι εδώ να σας δείξω τις αντιφάσεις που έχει.Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2019, 00:53Μα αν δεν ξεχωρίσουν οι δύο πληθυσμοί, θα ανταλλάσσουν συνεχώς γενετικό υλικό και επομένως δεν είναι δυνατόν να εμφανισθούν χωριστά είδη. Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει τι είναι η εξέλιξη;nrg έγραψε: 05 Μάιος 2019, 23:25Γιατί όχι, αφού προήλθαν από το ίδιο είδος. Μόλις ξεχώρισαν σαν είδη, ή θα έπρεπε να ζουν παράλληλα ή να κάνουν μεταξύ τους υβρίδια.Τα υβρίδια που κολλάνε στην όλη φάση; Τι 95% άνθρωπος και 5% χιμπατζής ; Για να γίνει αυτό πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν επιμειξίες με χιμπατζήδες και να κάνουν και γόνιμους απογόνους.
Και αυτό για όλα τα είδη, ακόμα και σήμερα που μιλάμε.Μα μόνο αν αναπτυχθούν δύο είδη σε διαφορετικούς τόπους θα διακρίνονται. Η άλλη περίπτωση να έχουμε δύο συγγενή είδη που να ζούν δίπλα - δίπλα, είναι να έχουν αναπτυχθεί σε διαφορετικούς τόπους, αλλά το ένα είδος να μετανάστευσε στην περιοχή του άλλου. Εστι έγινε με τους σύγχρονους ανθρώπους και τον άνθρωπο του Νεάντερταλ.nrg έγραψε: 05 Μάιος 2019, 23:25Πχ μπορείς να μου δείξεις 5-10 ζωντανά παραδείγματα, από πολύ συγγενικά είδη, που να μοιάζουν τόσο πολύ που μόνο ειδικός να τα ξεχωρίζει;
Πρόσεξε όμως: Όχι 2 μύγες που βρέθηκαν σε 2 νησιά.Ανώφελο το βρίσκω, γιατί σε έχω μάθει. Αν είναι πολύ κοντινά τα είδη, θα αμφισβητήσεις ότι πρόκειται γιά δύο είδη. Αν δεν είναι πολύ κοντινά, θα πείς ότι διαφέρουν πολύ και έτσι δεν πληρούν το κριτήριο που έθεσες. Εν πάσει περιπτώσει, να πάρε:nrg έγραψε: 05 Μάιος 2019, 23:25Αλλά 5-10 ζωντανές μύγες που είναι πολύ κοντινά είδη, σχεδόν όμοια.
5-10 ζωντανά πουλιά που είναι πολύ κοντινά είδη, σχεδόν όμοια.
5-10 ζωντανά τετράποδα που να είναι πολύ κοντινά είδη, σχεδόν όμοια.
https://en.wikipedia.org/wiki/Subspecies
Αφού ο Αμαζόνιος δεν έχει χωριστεί ποτέ, πώς γίνεται και έχει τόσα διαφορετικά είδη ζώων, στην ίδια περιοχή;
Το ίδιο δάσος για χιλιάδες χρόνια με τόσα διαφορετικά είδη. Αντίφαση.
Στο ίδιο δάσος, άνθρωποι, πίθηκοι, γορίλες. Αντίφαση.
2. Η υπόθεση που κάνεις για Νεάτερνταλ, αναιρείται από την σημερινή πραγματικότητα για τους ανθρώπους.
Διότι γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα δάση, αλλά στις ερήμους, στους παγετούς και στα βουνά, ζουν άνθρωποι σε φυλές απομονωμένες για χιλιάδες χρόνια. Στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, απομακρυσμένοι κατά ένα ημισφαίριο και τελικά το είδος είναι το ίδιο.
Γιατί να δεχτώ υπόθεση Νεάτερνταλ;
Τι λόγους είχαν μερικές εκατοντάδες νοματαίοι να απομακρυνθούν χιλιάδες χιλιόμετρα από εκεί που ζούσαν;
Από την άλλη, τα πουλάκια στο ίδιο δάσος, εμφάνισαν αμέτρητα είδη και χρώματα και μεγέθη. Χρώματα που αντί να τα καμουφλάρουν, τα ξεχωρίζουν. Ολοφάνερη αντίφαση.
3. Μπορεί να μου βρεις εκείνο το χωρίο της wiki που απαντά σε αυτά που ρώτησα;