Αν αληθευει, θα "μείνουμε"όταν παμε στον άλλον κόσμο. ΑΝ αληθευει. Γιατί η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία.
Πάντως καλό το σκεπτικό σου και το ερώτημα που θέτεις με τον βιαστή και το θυμα.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
loaded question methinks!Αν δεν ήσασταν χριστιανοί, τι θα ήσασταν;
Η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία γιατί είναι προσβολή προς τον θεό. Έδωσε ζωή σοτν αυτόχειρα και αυτός δεν τη θέλεις και τον ακυρώνει.Natasha έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:38 Juno είχα ακουσει σχετικά πρόσφατα μία αποψη απο έναν άγνωστο γέροντα ότι οσοι αυτοκτονουν στις μέρες μας θεωρουνται μαρτυρες.
Αν αληθευει, θα "μείνουμε"όταν παμε στον άλλον κόσμο. ΑΝ αληθευει. Γιατί η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία.
Πάντως καλό το σκεπτικό σου και το ερώτημα που θέτεις με τον βιαστή και το θυμα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Juno έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:43Η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία γιατί είναι προσβολή προς τον θεό. Έδωσε ζωή σοτν αυτόχειρα και αυτός δεν τη θέλεις και τον ακυρώνει.Natasha έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:38 Juno είχα ακουσει σχετικά πρόσφατα μία αποψη απο έναν άγνωστο γέροντα ότι οσοι αυτοκτονουν στις μέρες μας θεωρουνται μαρτυρες.
Δηλαδή ο θεός συγχωρεί μία αδικία που έγινε εναντίον μας (τον φονιά μας, τον βιαστή μας κλπ), αλλά την αδικία που γίνεται στο πρόσωπό του, δεν τη συγχωρεί;
Λίγο άκυρο δεν είναι αυτό; Αν αυτός αποφασίζει αν συγχωρεθεί ο αυτόχειρας, τότε και εγώ θα αποφασίσω αν συγχωρεθεί αυτός που μου έκανε κακό.
Με την αυτοκτονία όμως ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα για μετάνοια. Η μετάνοια δίνεται για αυτόν εδώ τον κόσμο, όχι για τον άλλον. Εκεί, ότι κάναμε, κάναμε, τέλος οι εξετάσεις και η δοκιμασία.Juno έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:43Η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία γιατί είναι προσβολή προς τον θεό. Έδωσε ζωή σοτν αυτόχειρα και αυτός δεν τη θέλεις και τον ακυρώνει.Natasha έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:38 Juno είχα ακουσει σχετικά πρόσφατα μία αποψη απο έναν άγνωστο γέροντα ότι οσοι αυτοκτονουν στις μέρες μας θεωρουνται μαρτυρες.
Δηλαδή ο θεός συγχωρεί μία αδικία που έγινε εναντίον μας (τον φονιά μας, τον βιαστή μας κλπ), αλλά την αδικία που γίνεται στο πρόσωπό του, δεν τη συγχωρεί;
Λίγο άκυρο δεν είναι αυτό; Αν αυτός αποφασίζει αν συγχωρεθεί ο αυτόχειρας, τότε και εγώ θα αποφασίσω αν συγχωρεθεί αυτός που μου έκανε κακό.
Τίποτα.Custom_F έγραψε: 22 Απρ 2018, 09:41 Αν δε γνωριζατε το χριστιανισμο, αν δεν ειχατε μεγαλωσει μεσα σαυτον ή αν δεν ειχε εμφανιστει ακομη, τι πιστευετε οτι θα ειχατε καταληξει να ειστε ή τι θα θελατε να ειστε;
Σε όλους έδωσε ελεύθερη βούληση, αλλά πολλούς τους σκότωσε επειδή έκαναν του κεφαλιού τους.lolek1 έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:45Juno έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:43Η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία γιατί είναι προσβολή προς τον θεό. Έδωσε ζωή σοτν αυτόχειρα και αυτός δεν τη θέλεις και τον ακυρώνει.Natasha έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:38 Juno είχα ακουσει σχετικά πρόσφατα μία αποψη απο έναν άγνωστο γέροντα ότι οσοι αυτοκτονουν στις μέρες μας θεωρουνται μαρτυρες.
Λίγο άκυρο δεν είναι αυτό; Αν αυτός αποφασίζει αν συγχωρεθεί ο αυτόχειρας, τότε και εγώ θα αποφασίσω αν συγχωρεθεί αυτός που μου έκανε κακό.ο Θεος μας εδωσε ελευθερη βουληση για να αποφασιζουμε τι θα την κανουμε την ζωη μας
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
ΔΕΝ υπάρχει ελευθερη βουληση έτσι όπως το εννοείτε. Δηλ ζωή χωρίς να υπολογιζουμε τον εαυτό μας πρώτα, τον συνάνθρωπό μας και τον θεό. Η ζωή λειτουργεί συμφωνα με τους πνευματικους νόμους και οι οποιοι απορρέουν απο την ίδια την αξία του Θεού που δεν σηκώνει τρέλες και παλαβομάρες.Juno έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:52Σε όλους έδωσε ελεύθερη βούληση, αλλά πολλούς τους σκότωσε επειδή έκαναν του κεφαλιού τους.lolek1 έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:45Juno έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:43
Η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία γιατί είναι προσβολή προς τον θεό. Έδωσε ζωή σοτν αυτόχειρα και αυτός δεν τη θέλεις και τον ακυρώνει.
Λίγο άκυρο δεν είναι αυτό; Αν αυτός αποφασίζει αν συγχωρεθεί ο αυτόχειρας, τότε και εγώ θα αποφασίσω αν συγχωρεθεί αυτός που μου έκανε κακό.ο Θεος μας εδωσε ελευθερη βουληση για να αποφασιζουμε τι θα την κανουμε την ζωη μας
![]()
Στο πρώτο ερώτημα βρήκα απάντηση. Πολύ καλό το βίντεο!!!Juno έγραψε: 08 Μάιος 2019, 21:34Ας είναι όπως θέλει.bluerose έγραψε: 08 Μάιος 2019, 01:35Juno έγραψε: 08 Μάιος 2019, 00:23
Εάν όμω ςμέχρι τότε οι αμαρτωλοί έχουν αλλάξει την πίστη στους υπόλοιπους;
Πχ: κάποιος βιάζει, το θύμα αυτοκτονεί, άρα πάει στην κόλαση. Ο βιαστής προλαβαίνει να μετανοήσει, άρα πάει στον παράδεισο. Αυτό είναι δικαιοσύνη;
Πώς θα είναι η ψυχοσύνθεση του βιαστή από κει κι έπειτα;;
Ακόμη κι αν μετανοήσει
Το θύμα γιατί να πάει στην κόλαση, αν αυτοκτονήσει;
Αν τα μεγαλύτερα ρουσφέτια τα κάνουν οι παπάδες, θα ήσουν ιεροκήρυκας.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 08 Μάιος 2019, 20:29 Πάντως παιδες τα μεγαλύτερα ρουσφέτια στην Ελλάδα τα κάνουν οι παπάδες .
Ακόμη και οίκο ανοχής αν ανοίξεις στην γειτονιά σου αν ...δεν φωνάξεις παπά να κάνει αγιασμό για να μην φωνάζουν οι γειτόνισσες ..δουλειά δεν γίνεται ...
Νεοβουδιστης.