Γι αυτό και βασανίστηκε φριχτά στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ με αποτέλεσμα να του μείνουν κουσούρια
Εκανε το κινημα του Στρατου.Δεν σου κανει γιατι δεν εφαγε ξυλο ;
H αντισταση μετριέται με το αίμα που χύνεις. (Ετσι μετρήθηκε και στην Κατοχή). Οι δοσίλογοι και λαδέμποροι που μετά δήλωναν αντιστασιακοί, μονο για τα πανηγυρια ειναι με τις πετροπέρδικες.
Οι πράξεις είναι αυτές που το κρίνουν. Όχι απαραίτητα οι συνέπειες που θα υποστείς. Ο Σιάντος, δηλαδή που στα χρόνια της κατοχής δεν είχε ούτε μισή γρατσουνιά επάνω του εξαιτίας της ηγετικής και πρωταγωνιστικής συμμετοχής του στο ΕΑΜ, δεν ήταν αντιστασιακός;
H αντισταση μετριέται με το αίμα που χύνεις. (Ετσι μετρήθηκε και στην Κατοχή). Οι δοσίλογοι και λαδέμποροι που μετά δήλωναν αντιστασιακοί, μονο για τα πανηγυρια ειναι με τις πετροπέρδικες.
Οι πράξεις είναι αυτές που το κρίνουν. Όχι απαραίτητα οι συνέπειες που θα υποστείς. Ο Σιάντος, δηλαδή που στα χρόνια της κατοχής δεν είχε ούτε μισή γρατσουνιά επάνω του εξαιτίας της ηγετικής και πρωταγωνιστικής συμμετοχής του στο ΕΑΜ, δεν ήταν αντιστασιακός;
Ναι, οι πράξεις συνηθως φέρουν συνέπειες. Ακομη και αν κάποιος που κάνει πράξεις μπορει να γλυτώσει, ομως αν μια μεγάλη ομάδα λέει πως "κανει πράξεις" αλλά δεν εχει χύσει αίμα,...ε ντάξει, είναι γκρουπ με τύπους οπως τους σημερινους ράμπο του πληκτρολογίου.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Γι αυτό και βασανίστηκε φριχτά στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ με αποτέλεσμα να του μείνουν κουσούρια
Η αντίσταση μετριέται και αξιολογείται από τα αποτελέσματα της καθώς και τα πιθανά κέρδη αυτών.που αντιστέκονται σε σχέση με το κόστος και τις απώλειες της αντίστασης
Τα ..λαμόγια επιβιώνουν με κάθε καθεστώς !!! Οι Αινειαν θα επιβιώσουν ακόμη και εάν γίνει αναρχική επανασταση !!
Ναι, οι πράξεις συνηθως φέρουν συνέπειες. Ακομη και αν κάποιος που κάνει πράξεις μπορει να γλυτώσει, ομως αν μια μεγάλη ομάδα λέει πως "κανει πράξεις" αλλά δεν εχει χύσει αίμα,...ε ντάξει, είναι γκρουπ με τύπους οπως τους σημερινους ράμπο του πληκτρολογίου.
Μίλησες μεμονομένα για κάθε άτομο ξεχωριστά. Εαν το πάμε σε ομάδες, ένας απο τους συλληφθέντες του κινήματος του βασιλιά ήταν ο Μουστακλής.
Το αποτέλεσμα μετραει
Όπως το να κερδίσεις έναν πόλεμο χωρίς να χρειαστεί να ρίξεις έστω και μια σφαίρα .
southern έγραψε: 08 Μάιος 2019, 12:25
η αλήθεια είναι ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ο μόνος που έκανε ουσιαστική αντίσταση στην 7ετία
ρε συ Beria το 'χω απορία (ειλικρινά)
θα ήθελα να μου εξηγήσεις επειδή είσαι γνώστης, γιατί υπάρχει ο όρος "χουντοβασιλικοί"
αυτό δεν υποννοεί μια ενότητα; απ''όσο ξέρω βασιλικοί και χουντικοί ήταν αντίπαλοι, έτσι δεν είναι;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
η αλήθεια είναι ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ο μόνος που έκανε ουσιαστική αντίσταση στην 7ετία
θα ήθελα να μου εξηγήσεις επειδή είσαι γνώστης, γιατί υπάρχει ο όρος "χουντοβασιλικοί"
αυτό δεν υποννοεί μια ενότητα; απ''όσο ξέρω βασιλικοί και χουντικοί ήταν αντίπαλοι, έτσι δεν είναι;
Νομίζω ότι ο όρος χρησιμοποιείται από το 1974 και μετά, όταν η ΕΠΕΝ και η ΕΠ συγκόλλησαν εκλογικά χουντικούς και φιλομοναρχικούς
Δεν είμαι και τόσο μεγάλος για να ξέρω αν χρησιμοποιήθηκε ο όρος πριν το 70
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Apergos8 έγραψε: 08 Μάιος 2019, 12:53
Η Βασιλεία δοκιμάσθηκε και απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα. Το καλύτερο που θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει η χώρα ήταν να μεταβεί στην προεδρική ή έστω στην ημιπροεδρική δημοκρατία με πρόεδρο δημοκρατίας άμεσα εκλεγμένο από τον λαό με μεγάλες και ισχυρές εξουσίες και με τον πρωθυπουργό είτε να έχει περιορισμένο ρόλο είτε να μην υπάρχει καν το αξίωμα του πρωθυπουργού.
Αν θες πρόεδρο με μεγάλες εξουσίες τότε θα ήθελες και την ενισχυμένη αναλογική στο σημερινό σύστημα.
Το μόνο που έχει προσφέρει η σημερινή προεδρευομένη δημοκρατία είναι το επαίσχυντο σόου Λάκη-Χαϊκάλη είναι η αλήθεια.
Δεν είναι εκεί όμως το ζήτημα.
Είναι ότι αντί για έναν αρχηγό κράτους παγκόσμιας ακτινοβολίας, έχουμε τα διάφορα τσικό.
Δεν υπάρχει πια η ίδια επιρροή του θεσμού.Κατ αρχήν είναι κατ εξοχήν ευρωπαικός και η Ευρώπη δεν είναι πια κυρίαρχη δύναμη παγκοσμίως και δεύτερον και στην ίδια την Ευρώπη έχει αποδυναμωθεί.Όντως η βασιλεία έπαιξε αυτόν τον ρόλο,δηλαδή ήταν ένα λόμπυ των Ελλήνων προς τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης όταν αυτές είχαν βασιλικούς οίκους και κυβερνούσαν τον κόσμο.Τώρα δεν ισχύει αυτό.
Λάθος.
Αλλά αν γινόταν ΠτΔ κάποιος που έχει όνομα, π.χ. ο Μίκυ, θα άξιζε βέβαια.
Νομίζω ότι ο όρος χρησιμοποιείται από το 1974 και μετά, όταν η ΕΠΕΝ και η ΕΠ συγκόλλησαν εκλογικά χουντικούς και φιλομοναρχικούς
Δεν είμαι και τόσο μεγάλος για να ξέρω αν χρησιμοποιήθηκε ο όρος πριν το 70
Το 77 το έλεγαν αυτό με Στεφανόπουλο. Ο ίδιος ο king όμως το είχε απορρίψει αυτό το κόμμα.
Τώρα μας το παίζουν και αντιχουντικοί αγωνιστές οι χουντικοί, οι ψηφοφόροι της ΧΑ και οι αναγνώστες βιβλίων του Πλευρη.
Άμα υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τη δεξιοακροδεξιά είναι το απύθμενο θράσος.
under έγραψε: 21 Απρ 2018, 16:26
Η Χρυση Επταετια της Ελλαδος.
Η Πατρις Ευγνωμονουσα !
Δεν νομίζω πως είναι κακός άνθρωπος ο Γλυξ, ενστικτωδώς πιστεύω πως αγαπά την Ελλάδα και είναι δίκαιο που ήρθε να γεράσει ήσυχα στην πατρίδα του.
Το σωστό είναι να καταργηθεί και η ΠτΔ ως θεσμός, είναι άχρηστος εντελώς και όσοι διετέλεσαν πλην Καραμανλή δεν έχουν κανένα κύρος.
Η Βασιλεία δεν είχε μόνο μαύρες σελίδες, Όθων, Γεώργιος Α πρόσφεραν και ο Κωνσταντίνος ο παππούς ήταν τεράστια προσωπικότητα και στην ουσία ένας λαικός ηγέτης.
Highlander δεν μιλάμε για μένα και μου είναι ολοκληρωτικά αδιάφορη η άποψη σου για το άτομο μου.
Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι ο τέως βασιλιάς έκανε την πλέον δυναμική αντίσταση στην 7ετια με το αντικίνημα του.
οι γονείς μου είναι βασιλόφρονες. η 7ετία έσπασε το κράτος της βασιλικής δεξιάς που δεν κουνιόταν φύλλο από τα παρακμιακά στοιχεία.
Ήταν τότε που κλαιγόταν στην μαμά οτι του έκλεψαν το πραξικόπημα;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!