Μόνο ο Αγις έχει φωνή;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
-
don't speak
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Να την βγάλεις τότε και με τον Άγη παρόντα.don't speak έγραψε: 07 Μάιος 2019, 21:57Μόνο ο Αγις έχει φωνή;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Ναι, ναι μη ρωτάς. Ο άσσος της μαγειρικής.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
don't speak
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Ας ψήσει αυτός τα κρέατα.vagabondo έγραψε: 07 Μάιος 2019, 22:11Να την βγάλεις τότε και με τον Άγη παρόντα.![]()
Θα εκτιμήσει όμως το παγωτό μου
- Βινόσαυρος
πύραυλος;don't speak έγραψε: 07 Μάιος 2019, 22:13Ας ψήσει αυτός τα κρέατα.
Θα εκτιμήσει όμως το παγωτό μου![]()
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Και όμως οι Αιγύπτου δε θεωρούνται άσχημες απο τις εισαγωγής.shrike έγραψε: 07 Μάιος 2019, 19:44'μεις 'δω σ' απάν παίρνουμε Νευροκοπίου. Ή Μυλοποτάμου.Custom_F έγραψε: 07 Μάιος 2019, 19:40Για ωραιες πατατες φουρνου θα παιρνετε Τριπολεως και θα γινονται λουκουμι χωρις πολλα πολλα.shrike έγραψε: 07 Μάιος 2019, 19:34
Btw, αν δεν το κάνεις ήδη δηλαδή (υποψιάζομαι πως δεν το κάνεις, αν κρίνω από το χρώμα των πατατών), μπορείς να στίψεις και λίγο πορτοκάλι μαζί με το λεμόνι που θα περιχύσεις. Και βοηθάει να γίνουν πιο νιαμ-νιαμ γίνονται οι πατάτες (ψιλο-κριτσανιστές απ' έξω και μαλακές μέσα), αλλά και δίνει πολύ καλύτερο χρώμα, δεν μοιάζουν με ωμές (άσχετα αν είναι ή όχι).
Τριπόλεως δεν έχω πετύχει ακόμα. Κάτι Αιγύπτου κλπ ούτε τις πλησιάζω. Κυπριακές έχω πάρει μερικές φορές, είναι αρκετά καλές στη γεύση και λεπτόφλουδες.
Της τρίπολης είναι πολύ καλές, αλλά τίποτα δε φτάνει τις αξιώτικες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Τρίπολης δεν έτυχε να πετύχω ακόμα σε μανάβικο ή Σ/Μ.Ερμής έγραψε: 08 Μάιος 2019, 10:10Και όμως οι Αιγύπτου δε θεωρούνται άσχημες απο τις εισαγωγής.shrike έγραψε: 07 Μάιος 2019, 19:44'μεις 'δω σ' απάν παίρνουμε Νευροκοπίου. Ή Μυλοποτάμου.Custom_F έγραψε: 07 Μάιος 2019, 19:40
Για ωραιες πατατες φουρνου θα παιρνετε Τριπολεως και θα γινονται λουκουμι χωρις πολλα πολλα.
Τριπόλεως δεν έχω πετύχει ακόμα. Κάτι Αιγύπτου κλπ ούτε τις πλησιάζω. Κυπριακές έχω πάρει μερικές φορές, είναι αρκετά καλές στη γεύση και λεπτόφλουδες.
Της τρίπολης είναι πολύ καλές, αλλά τίποτα δε φτάνει τις αξιώτικες.
Καλά, δεν ψωνίζω και σε καθημερινή βάση, αυτά τα κάνει η σύζυγος συνήθως, απλά όταν πάω να πάρω τίποτα για ΣΚ τις προσέχω και ακόμα δεν μου έτυχαν (ή δεν τις πρόσεξα).
Btw, η απορία σου για το γρήγορο ψήσιμο του αρνιού λύθηκε; Το είδες το ποστ μου με τις φωτογραφίες;
Ναι αν και μου κάνει εντύπωση που ειπες πως αυτό είναι ρουμελιώτικη τεχνική.
Φέτο έκανα πάσχα στην καρδιά της Ρούμελης και δεν είδα να τα τυλίγουν με λαδόκολα.
λαμαρίνα, κάρβουνο, αλατοπίπερο και περίπου 4 ώρες για 13κιλο αρνί.
Φέτο έκανα πάσχα στην καρδιά της Ρούμελης και δεν είδα να τα τυλίγουν με λαδόκολα.
- shrike
Όχι δεν είπα ότι είναι "ρουμελιώτικη". Είπα ότι το έμαθα από Ρουμελιώτη επαγγελματία, έχει διαφορά.Ερμής έγραψε: 08 Μάιος 2019, 12:01 Ναι αν και μου κάνει εντύπωση που ειπες πως αυτό είναι ρουμελιώτικη τεχνική.
Ο επαγγελματίας θέλει και να τελειώνει γρήγορα (για ευνόητους λόγους), αλλά και να μην στεγνώνει το ζώο, αφού μετά θα το κόψει και θα το πουλήσει με το κιλό. Πιθανότατα να το κάνουν και σε άλλα μέρη έτσι κάποιοι επαγγελματίες, απλά από Ρουμελιώτη έτυχε να το μάθω. Μάλιστα, η βασική συμβουλή του ήταν "πολύ δυνατή φωτιά και γρήγορο γύρισμα", αυτός αν θυμάμαι καλά μόνο την κοιλιά σκέπαζε. Εμείς το... εξελίξαμε λίγο παραπάνω.
Αυτό που έμαθα από Νοτιοελλαδίτες (και όχι επαγγελματίες) είναι το στενό κοκορέτσι. Εδώ πάνω συνηθίζεται να τα κάνουν γομάρια και έτσι το κάναμε κι εμείς για χρόνια. Πλέον, αντί για ένα θηριώδες κάνω δύο μικρότερα και είναι και πολύ πιο καλοψημένα, αλλά και σαφώς πιο νόστιμα.
Στο νότο τα κάνουν πάνχοντρα απο άντερο. Στη Ρούμελη είναι τα στενά.
- shrike
Εγώ πάντως τα στενά που σου λέω τα έμαθα στη Λιβαδιά. Έγινα κουμπάρος εκεί (έκαψα πάντρεψα τον καλύτερό μου φίλο) και το πρωτο-είδα στον αρραβώνα που είχαν ετοιμάσει ψητά, σούβλες κλπ. Μετά, το ξαναπέτυχα σε Πάσχα, οπότε ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι έτσι τα κάνουν. Το δοκίμασα κι εγώ τον επόμενο χρόνο και από τότε τα κάνω κι εγώ στενά.Ερμής έγραψε: 08 Μάιος 2019, 13:27 Στο νότο τα κάνουν πάνχοντρα απο άντερο. Στη Ρούμελη είναι τα στενά.
Edit: ναι, οκ. Για μένα οτιδήποτε κάτω από Λάρισα είναι Νότος. Σαν τον Τόρμουντ ένα πράμα, όταν μιλάει για το Γουίντερφελ.
Όπως για εμένα είναι βορράς οτιδήποτε πάνω απο Λαμία. 
Στραπατσάδα κι έβαλα και φέτα και πιπεριά Φλωρίνης.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Τι θα μαγειρέψεις στο tinderοφλερτ σου;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-