Γιατι, την απαντηση του για το ονομα του "χορου", που ειναι βιασμός βασικών αρχών της γλωσσολογίας που μέχρι και έφηβος θα αναγνώριζε που το πας ?hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2019, 18:04Παραθέτει και τους δυο αριθμούς. Και φυσικά υποστηρίζεται από όλους τους σύγχρονους ιστορικούς. Μόνο κάτι δικηγόροι της πεντάρας που γράφουν για το τι σώβρακο φοράει ο Ψωμιάδης έχουν αντιρρήσεις.DIOMEDESGR έγραψε: 07 Μάιος 2019, 12:08Ούτε τους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ αριθμούς των Χριστιανών στην Τραπεζούντα δεν μπορούσε να γράψει ο "μεγας ιστορικός/λαογράφος που τα έργα του έχουν εκδοθεί από την Ακαδημία Αθηνών".dna replication έγραψε: 06 Μάιος 2019, 22:17
τα έχουμε ξανασυζητήσει πολλές φορές με αφορμή το μακεδονικό,
οι απογραφές του οθωμανικού κράτους είχαν μιλέτια και όχι εθνότητες
![]()
Ευχαριστώ dna replication που καταδεικνύεις τις αντιφάσεις των κολλημένων Εθνικά.
Όσο για τις κατα καιρούς πατάτες που έχει εκδόσει η Ακαδημία Αθηνών δεν χρειάζεται να κάνουμε περαιτέρω συζήτηση. Κλαψε τα λεφτά σου Χέλυ, κάτι μου λέει ότι δεν είναι το μόνο τούβλο που κοσμεί την βιβλιοθήκη σου.![]()
Σοβαρά, τώρα, ο αντίλογός σου στην επίσημα τεκμηριωμένη θέση των ιστορικών είναι το πόνημα κάποιου που γράφει στο ίδιο βιβλίο τι σώβρακο φοράει ο Πανίκας;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
- Alchemist501
Re: Απο που και ως που πολεμικος λαος οι ποντιοι?
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
-
Γιωργης
Συμφωνα με τον αλχημιστή ο κορμος του τουρκικου Εθνους, ποιου έθνους, της Τουρκικης φυλλης ειναι οι νεοελληνες.
Γιατι τι χορεύουν οι νεοελληνες. Ciftetelli και Zeibek. Και όχι μονο αλλα υπαρχουν και αλλες τουρκικες λεξεις οι οποιες οχι απλα περιγραφουν φαγητα αλλα και πολιτισμικα δρωμενα. Κυριοι χαιρομαι που συμφωνησαμε επιτελους.
Για να δεις ΠΟΣΟ σαχλο ειναι το επιχείρημα σου.
Γιατι τι χορεύουν οι νεοελληνες. Ciftetelli και Zeibek. Και όχι μονο αλλα υπαρχουν και αλλες τουρκικες λεξεις οι οποιες οχι απλα περιγραφουν φαγητα αλλα και πολιτισμικα δρωμενα. Κυριοι χαιρομαι που συμφωνησαμε επιτελους.
-
Γιωργης
Τωρα να σου βαλω και μερικες εκατοντάδες χιλιαδες βιντεακια απο τσιφτετέλια, ε?
- Alchemist501
Γιωργης έγραψε: 07 Μάιος 2019, 18:35 Συμφωνα με τον αλχημιστή ο κορμος του τουρκικου Εθνους, ποιου έθνους, της Τουρκικης φυλλης ειναι οι νεοελληνες.

“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- Alchemist501
Τιποτα απο αυτα δεν ειπα ουτε προκυπτει κατι τετοιο απο τα λεγομενα μου.
Αυτο ειναι δικο σου strawman και reductio ad absurdum.
Εσείς λέγατε ότι οι Πόντιοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή αλλά Λαζική και αναφέρεστε στους χορούς για να το αποδείξετε. Δικά σας κουραφέξαλα είναι αυτά. Οι υπόλοιποι λέμε ότι είναι λογικό να έχουν κοινά έθιμα καθώς συνυπήρχαν για αιώνες. Και απλώς τόνισα ότι ο "λαζικός" χορός έχει ελληνικό όνομα.
Και εκεί είναι που άρχισε η πλήρης κωμωδία που προσπαθεί ο πίθηκας να αρνηθεί ότι είναι ελληνική λέξη γιατί......υπάρχει ΠΙΕ ρίζα
Και το "Democracy" δηλαδή δεν είναι ελληνική λέξη γιατί ο "δήμος" έχει ΠΙΕ ρίζα το *deh₂mos.....
Να γελάνε και οι πέτρες δηλαδή.
Αυτο ειναι δικο σου strawman και reductio ad absurdum.
Εσείς λέγατε ότι οι Πόντιοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή αλλά Λαζική και αναφέρεστε στους χορούς για να το αποδείξετε. Δικά σας κουραφέξαλα είναι αυτά. Οι υπόλοιποι λέμε ότι είναι λογικό να έχουν κοινά έθιμα καθώς συνυπήρχαν για αιώνες. Και απλώς τόνισα ότι ο "λαζικός" χορός έχει ελληνικό όνομα.
Και εκεί είναι που άρχισε η πλήρης κωμωδία που προσπαθεί ο πίθηκας να αρνηθεί ότι είναι ελληνική λέξη γιατί......υπάρχει ΠΙΕ ρίζα
Και το "Democracy" δηλαδή δεν είναι ελληνική λέξη γιατί ο "δήμος" έχει ΠΙΕ ρίζα το *deh₂mos.....
Να γελάνε και οι πέτρες δηλαδή.
― Anurag Shourie
― Anurag Shourie
- Λίνο Βεντούρα
Ωραίο βιβλίο, πολύ καλό εύρημα, αλλά πού ακριβώς τα γράφει αυτά που παραθέτεις;hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2019, 22:47Lautlehre des Pontischen, Δ. Η. Οικονομίδου, Λειψία, 1908.
https://anemi.lib.uoc.gr/metadata/c/3/6 ... 1&offset=1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λίνο Βεντούρα την 07 Μάιος 2019, 21:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- Λίνο Βεντούρα
Για δώσε μας την ετυμολογία της λέξης αυτής στα τούρκικα.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- hellegennes
Σόρι, σόρι, σόρι. Λάθος μου. Είναι στο "Le Pont et les justes revendications de ses habitants Grecs" το οποίο βλέπω ότι επίσης υπάρχει στην Ανέμη. Ο επίμαχος πίνακας είναι στην σελίδα 25, αλλά υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 07 Μάιος 2019, 20:51Ωραίο βιβλίο, πολύ καλό εύρημα, αλλά πού ακριβώς τα γράφει αυτά που παραθέτεις;
https://anemi.lib.uoc.gr/metadata/c/3/6 ... 1&offset=1
Ο Οικονομίδης, σε αντίθεση με τους δικηγορίσκους, wanabe-ιστορικούς, δεν έκανε έρευνα από τον καναπέ του. Γύρισε τον Πόντο και συνέλεξε έναν μεγάλο αριθμό πληροφοριών σχετικά με την λαογραφία του. Τραγούδια, παραδόσεις, ονόματα, ιστορίες και έναν πακτωλό άλλων πληροφοριών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Ρε Χέλι μας τρολαρεις, για να ξεγλιστρήσεις σαν χέλι?hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2019, 18:04Παραθέτει και τους δυο αριθμούς. Και φυσικά υποστηρίζεται από όλους τους σύγχρονους ιστορικούς. Μόνο κάτι δικηγόροι της πεντάρας που γράφουν για το τι σώβρακο φοράει ο Ψωμιάδης έχουν αντιρρήσεις.DIOMEDESGR έγραψε: 07 Μάιος 2019, 12:08Ούτε τους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ αριθμούς των Χριστιανών στην Τραπεζούντα δεν μπορούσε να γράψει ο "μεγας ιστορικός/λαογράφος που τα έργα του έχουν εκδοθεί από την Ακαδημία Αθηνών".dna replication έγραψε: 06 Μάιος 2019, 22:17
τα έχουμε ξανασυζητήσει πολλές φορές με αφορμή το μακεδονικό,
οι απογραφές του οθωμανικού κράτους είχαν μιλέτια και όχι εθνότητες
![]()
Ευχαριστώ dna replication που καταδεικνύεις τις αντιφάσεις των κολλημένων Εθνικά.
Όσο για τις κατα καιρούς πατάτες που έχει εκδόσει η Ακαδημία Αθηνών δεν χρειάζεται να κάνουμε περαιτέρω συζήτηση. Κλαψε τα λεφτά σου Χέλυ, κάτι μου λέει ότι δεν είναι το μόνο τούβλο που κοσμεί την βιβλιοθήκη σου.![]()
Σοβαρά, τώρα, ο αντίλογός σου στην επίσημα τεκμηριωμένη θέση των ιστορικών είναι το πόνημα κάποιου που γράφει στο ίδιο βιβλίο τι σώβρακο φοράει ο Πανίκας;
Ο ακαδημαϊκός που σου πούλησε Εθνικό σανό γράφει:
Η επίσημη απογραφή γράφει:523 χιλιάδεςΈλληνες
Για χαζούς μας περνάς?Rumlar Trabzon161.524
Κρίμα γιατί μόνος σου βγάζεις τα μάτια σου.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- hellegennes
Αν πιστεύεις αυτόν τον πίνακα, ναι, είσαι χαζός. Και θα σου το αποδείξω οσονούπω. Πες μου μόνο αν στ' αλήθεια τον πιστεύεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- DIOMEDESGR
Απαντάω εδώ ΓΕΝΙΚΆ σε Εθνικιστές όπως ο αλχημιστης για να μην γίνουμε κωλος πάλι με τις παραθέσεις.
Η Ινδοευρωπαϊκη ρίζα λέξεων σημαίνει ότι η γλώσσα του βίντεο που ειναι Τουρκική και όχι Λαζικη (κάνεις δεν το ισχυρίστηκε αυτό, απτην στομάχα τους το βγάλανε τα εθνικιά) έχει δάνειο το horon που μπορεί να προέρχεται από ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ σύγχρονη Ινδοευρωπαϊκη γλώσσα όπως τα Αγγλικά, τα Γερμανικά κλπ. και ΌΧΙ τα Ελληνικά.
Ας αφήσουν λοιπόν οι δήθεν "επιστημονοφανεις" Εθνικιστές τις πίπες για Ελληνική γλώσσα των Λαζών του σύγχρονου Πόντου και ας κάτσουν να ξεστραβωθούν στην σύγχρονη Ιστορία των λαών και των εθνών και να μην αναμασουν Εθνικιστικές αρλούμπες του 19ου αιώνα.
Η Ινδοευρωπαϊκη ρίζα λέξεων σημαίνει ότι η γλώσσα του βίντεο που ειναι Τουρκική και όχι Λαζικη (κάνεις δεν το ισχυρίστηκε αυτό, απτην στομάχα τους το βγάλανε τα εθνικιά) έχει δάνειο το horon που μπορεί να προέρχεται από ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ σύγχρονη Ινδοευρωπαϊκη γλώσσα όπως τα Αγγλικά, τα Γερμανικά κλπ. και ΌΧΙ τα Ελληνικά.
Ας αφήσουν λοιπόν οι δήθεν "επιστημονοφανεις" Εθνικιστές τις πίπες για Ελληνική γλώσσα των Λαζών του σύγχρονου Πόντου και ας κάτσουν να ξεστραβωθούν στην σύγχρονη Ιστορία των λαών και των εθνών και να μην αναμασουν Εθνικιστικές αρλούμπες του 19ου αιώνα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 07 Μάιος 2019, 23:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- DIOMEDESGR
Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα, ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ με την γίδα στην πλάτη.hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2019, 22:28 Αν πιστεύεις αυτόν τον πίνακα, ναι, είσαι χαζός. Και θα σου το αποδείξω οσονούπω. Πες μου μόνο αν στ' αλήθεια τον πιστεύεις.
Λιγος ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν θα έβλαπτε φίλε Χέλι.
- DIOMEDESGR
Γιωργης έγραψε: 07 Μάιος 2019, 18:35 Συμφωνα με τον αλχημιστή ο κορμος του τουρκικου Εθνους, ποιου έθνους, της Τουρκικης φυλλης ειναι οι νεοελληνες.
- hellegennes
Σωστά, ο πίνακας που έγραψε ένας μαλάκας στο excel είναι ενδεικτικότερος του αυθεντικού:DIOMEDESGR έγραψε: 07 Μάιος 2019, 22:33Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα, ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ με την γίδα στην πλάτη.hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2019, 22:28 Αν πιστεύεις αυτόν τον πίνακα, ναι, είσαι χαζός. Και θα σου το αποδείξω οσονούπω. Πες μου μόνο αν στ' αλήθεια τον πιστεύεις.
Λιγος ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν θα έβλαπτε φίλε Χέλι.
![]()

Δεν είναι καλό να έχεις ιδεολογικές παρωπίδες, φίλε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- DIOMEDESGR
Συνεχίζεις τον κατηφωρο.hellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2019, 22:46 Σωστά, ο πίνακας που έγραψε ένας μαλάκας στο excel είναι ενδεικτικότερος του αυθεντικού:
Δεν είναι καλό να έχεις ιδεολογικές παρωπίδες, φίλε.
Καταρχήν ΔΕΝ υπήρχαν Greek Orthodox την εποχή της αυτοκρατορίας. Αυτό που μάλλον εννοεί η εθνικιστική πηγή που παραθέτεις ειναι το Rumlar.
Κατά δεύτερον, ΠΟΥΘΕΝΆ δεν βλεπω την Τραπεζούντα. Είναι σαν να συζητάμε για την Αθήνα και συ μας φέρνεις στοιχεία για την Ελλάδα.
Κάτι είχα γράψει παραπάνω για το πότε δεν μπορεί να γίνει συζήτηση.
Λυπάμαι ειλικρινά!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 499 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
-
- 4 Απαντήσεις