!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μπορώ να Κοινωνήσω το βράδυ Της Ανάστασης, έστω κι αν δεν έχω Εξομολογηθεί;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Μπορώ να Κοινωνήσω το βράδυ Της Ανάστασης, έστω κι αν δεν έχω Εξομολογηθεί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

tanipteros έγραψε: 29 Απρ 2019, 01:08 ...
Άσχετο, αλλά το άνθος του λωτού είναι σύμβολο των ανατολικών θρησκειών.
Και κάτι παραφυάδων σαν την Νέα Ακρόπολη.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Μηχανικός έγραψε: 29 Απρ 2019, 01:22
είναι διότι αυτήν την εποχή μελετάω τον Βουδδισμό.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
tanipteros

tanipteros έγραψε: 29 Απρ 2019, 01:35
Μηχανικός έγραψε: 29 Απρ 2019, 01:22
είναι διότι αυτήν την εποχή μελετάω τον Βουδδισμό.
το άλλαξα για να μην μπερδεύεσαι!
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Pam έγραψε: 27 Απρ 2019, 13:55
Spoiler
shrike έγραψε: 27 Απρ 2019, 13:48
Patriot έγραψε: 27 Απρ 2019, 13:43

Εγώ ξέρω ένα χωριό που όταν ο παπάς του χωριού γέρασε και αποσύρθηκε από τα ιερατικά καθήκοντα πήγε εκεί ένας νέος παπάς που δεν ήταν καθόλου αγαπητός και είχε τσακωθεί με όλο το χωριό.Το χωριό έστειλε αντιπροσωπεία και διαμαρτυρήθηκε στον μητροπολίτη.Αυτός(ο μητροπολίτης) ήταν ευτυχώς άνθρωπος σοβαρός και άλλαξε ιερέα στο χωριό και έστειλε άλλον ο οποίος αποδείχθηκε ιερέας που τιμούσε και με το παραπάνω τα ράσα του.Ενέπνευσε τόση εμπιστοσύνη στο χωριό που άρχισαν όλοι να πηγαίνουν να του εξομολογούνται άφοβα όχι μόνο πριν το Πάσχα αλλά και άλλες φορές τον χρόνο.Σήμερα αυτός ο ιερέας έχει γίνει γνωστός σε όλη την περιοχή και πηγαίνουν να του μιλήσουν/εξομολογηθούν και άτομα από άλλα χωριά και από την κοντινή πόλη.
Εντάξει, διαφορετική περίπτωση απ' αυτό που λέω εγώ (εγώ μίλησα για κατάχρηση απορρήτου για λόγους κουτσομπολιού), αλλά είναι πολύ σημαντικό να εμπνέει εμπιστοσύνη ο εξομολόγος στους πιστούς.

Θυμάμαι και μια κουβέντα που έλεγε συχνά ιερέας της εκκλησίας μου όταν πήγαινα μικρός: "να προτιμάτε να εξομολογείστε σε παντρεμένους παπάδες, και τώρα που είστε παιδιά και αργότερα που θα κάνετε οικογένειες". Επίσης πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου.
Δεν έχει να κάνει με το αν είναι έγγαμος ή όχι ο ιερέας.Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες κατά πόσον θα είναι άξιος ή ανάξιος ένας παπάς.
Πως δεν έχει να κάνει. Έχει και παραέχει. Είναι πολλές οι παράμετροι όπως λες, και μία απ' αυτές είναι και η οικογενειακή του κατάσταση.

Για μένα είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους (αν όχι η πιο σημαντική), εφόσον εξομολογεί καθημερινά οικογενειάρχες, γονείς, παιδιά κλπ.

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

Μπορώ να Κοινωνήσω το βράδυ Της Ανάστασης, έστω κι αν δεν έχω Εξομολογηθεί;
[/quote]

και γιατί πρέπει να κοινωνήσεις, τι ζόρι τραβάς ;
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Άβαταρ μέλους
tanipteros

ακόμα αυτό συζητάτε....πάει πέρασε ...!
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

tanipteros έγραψε: 01 Μάιος 2019, 20:53 ακόμα αυτό συζητάτε....πάει πέρασε ...!
Τώρα πάμε για 15 Αυγούστου της Παναγίας.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

Northern Spirit έγραψε: 29 Απρ 2019, 00:32
Natasha έγραψε: 28 Απρ 2019, 23:57

Προσωπικά πιστευω ότι σε τέτοια σοβαρά αμαρτήματα ο μόνος που μπορεί να ανακουφίσει την ψυχή και την συνείδηση και να απαλλάξει τελείως τον θυτη απο τις ενοχές και τις τυψεις είναι ο Θεός. Σίγουρα όπως λες βοηθάει να το πεις σε κάποιον και μάλιστα σ αυτόν που έχει άμεση σχέση με το συμβάν, αλλά μόνο ο Θεός απαλλάσει πλήρως απο την ενοχή.
Συνηθως για να ηρεμησεις ει συνειδηση ενος εγκληματια πρεπει να προβει στη συνεχεια σε ενεργειες αντιθετες απο αυτες στις οποιες υπεπεσε. Αν πχ αφαιρεσε μια ζωη να σωσει μια αλλη κοκ..Τοτε επερχεται καποια καθαρση αλλα γι'αυτο δεν χρειαζεσαι εξομολογο..
Η εξομολόγηση είναι ΜΥΣΤΗΡΙΟ όπως και άλλες ιερές πράξεις όπου "έρχεται" και παρεμβαίνει το ίδιο το άγιο Πνεύμα. Την εξουσία να εξομολογουν οι άποστολοι και κατόπιν οι πνευματικοί ιερείς και εξομολόγοι την έδωσε ο ίδιος ο Χριστός όπως διαβάζουμε στο κατά Ιωάννην, στο Κ κεφάλαιο, στίχοι 22 και 23:

22 καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐνεφύσησε καὶ λέγει αὐτοῖς· λάβετε Πνεῦμα ῞Αγιον·
23 ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται.

Λες να είναι τό ίδιο όπως όταν εξομολογείσαι σε άνθρωπο;;;
Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να σου μεταδώσει την χάρη του αγίου Πνεύματος εν ονοματι του Χριστου γι αυτό που εξομολογήθηκες;;;
Δεν το νομίζω.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Natasha έγραψε: 05 Μάιος 2019, 08:00
Natasha έγραψε: 28 Απρ 2019, 23:57

Προσωπικά πιστευω ότι σε τέτοια σοβαρά αμαρτήματα ο μόνος που μπορεί να ανακουφίσει την ψυχή και την συνείδηση και να απαλλάξει τελείως τον θυτη απο τις ενοχές και τις τυψεις είναι ο Θεός. Σίγουρα όπως λες βοηθάει να το πεις σε κάποιον και μάλιστα σ αυτόν που έχει άμεση σχέση με το συμβάν, αλλά μόνο ο Θεός απαλλάσει πλήρως απο την ενοχή.
Συνηθως για να ηρεμησεις ει συνειδηση ενος εγκληματια πρεπει να προβει στη συνεχεια σε ενεργειες αντιθετες απο αυτες στις οποιες υπεπεσε. Αν πχ αφαιρεσε μια ζωη να σωσει μια αλλη κοκ..Τοτε επερχεται καποια καθαρση αλλα γι'αυτο δεν χρειαζεσαι εξομολογο..
Η εξομολόγηση είναι ΜΥΣΤΗΡΙΟ όπως και άλλες ιερές πράξεις όπου "έρχεται" και παρεμβαίνει το ίδιο το άγιο Πνεύμα. Την εξουσία να εξομολογουν οι άποστολοι και κατόπιν οι πνευματικοί ιερείς και εξομολόγοι την έδωσε ο ίδιος ο Χριστός όπως διαβάζουμε στο κατά Ιωάννην, στο Κ κεφάλαιο, στίχοι 22 και 23:

Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να σου μεταδώσει την χάρη του αγίου Πνεύματος εν ονοματι του Χριστου γι αυτό που εξομολογήθηκες;;;
Δεν το νομίζω.
Δηλαδη να κανω κακο σε καποιον ανθρωπο και το θυμα με συγχωρησει αυτο δεν μετραει; Θα πρεπει να με συγχωρησει και η εκκλησια;
Αυτο το αποσπασμα που εβαλες αν το διαβασεις προεκτικα λεει: οτι οποιων συγχωρειτε τις αμαρτιες αυτες συγχωρουνται και οποιων δεν συγχωρειτε δεν συγχωρουνται..

Δεν λεει ομως τιποτε για οποιους δεν πανε καν στον παπα για εξομολογηση...Αυτοι ειναι συγχωρεμενοι ή ασυγχωρητοι; Ουτε λεει καπου οτι μονο μεσω του παπα μπορεις να συγχωρηθεις.Λεει απλα οτι μπορεις να πας στον παπα και να ζητησεις συγχωρεση..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Northern Spirit έγραψε: 05 Μάιος 2019, 12:50
Natasha έγραψε: 05 Μάιος 2019, 08:00

Δεν το νομίζω.
Δηλαδη να κανω κακο σε καποιον ανθρωπο και το θυμα με συγχωρησει αυτο δεν μετραει; Θα πρεπει να με συγχωρησει και η εκκλησια;
Αυτο το αποσπασμα που εβαλες αν το διαβασεις προεκτικα λεει: οτι οποιων συγχωρειτε τις αμαρτιες αυτες συγχωρουνται και οποιων δεν συγχωρειτε δεν συγχωρουνται..

Δεν λεει ομως τιποτε για οποιους δεν πανε καν στον παπα για εξομολογηση...Αυτοι ειναι συγχωρεμενοι ή ασυγχωρητοι; Ουτε λεει καπου οτι μονο μεσω του παπα μπορεις να συγχωρηθεις.Λεει απλα οτι μπορεις να πας στον παπα και να ζητησεις συγχωρεση..
Δεν είπα ότι αν ζητήσεις συγγνώμη απο κάποιον που του έκανες ένα κακό δεν είναι εξομολόγηση, αλλά μετά ΔΕΝ σου διαβάζει κανείς την συγχωρητική ευχή στο όνομα του Χριστού! Θεωρώ δηλ ότι ναι μεν λυτρώνεται το μέσα σου αν ζητήσεις συγγνώμη, αλλά δεν αποκτά η συνείδηση την ίδια δυναμη όπως όταν σε διαβάσει ένας παπάς που εξομολογεί. Το ίδιο πιστευω και για τους ψυχολόγους, ότι τους πεις είναι όντως εξομολόγηση απο την μεριά σου, αλλά ΔΕΝ μπορούν να σου διαβάσουν την ευχή της συγχωρήσεως γιατί απλά δεν έχουν την εξουσία και την δυναμη απο τον Θεό!

Το αποσπασμα που έβαλα είναι το αποδεικτικό της εξουσίας που έδωσε όντως στους ιερείς ο Χριστός να συγχωρούν και να "κρατούν" τις αμαρτίες και έτσι θέσπισε το Μυστήριο της Εξομολόγησης.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Natasha έγραψε: 05 Μάιος 2019, 17:09

Δεν είπα ότι αν ζητήσεις συγγνώμη απο κάποιον που του έκανες ένα κακό δεν είναι εξομολόγηση, αλλά μετά ΔΕΝ σου διαβάζει κανείς την συγχωρητική ευχή στο όνομα του Χριστού! Θεωρώ δηλ ότι ναι μεν λυτρώνεται το μέσα σου αν ζητήσεις συγγνώμη, αλλά δεν αποκτά η συνείδηση την ίδια δυναμη όπως όταν σε διαβάσει ένας παπάς που εξομολογεί. Το ίδιο πιστευω και για τους ψυχολόγους, ότι τους πεις είναι όντως εξομολόγηση απο την μεριά σου, αλλά ΔΕΝ μπορούν να σου διαβάσουν την ευχή της συγχωρήσεως γιατί απλά δεν έχουν την εξουσία και την δυναμη απο τον Θεό!

Το αποσπασμα που έβαλα είναι το αποδεικτικό της εξουσίας που έδωσε όντως στους ιερείς ο Χριστός να συγχωρούν και να "κρατούν" τις αμαρτίες και έτσι θέσπισε το Μυστήριο της Εξομολόγησης.

Δηλαδη ο θεος στην Δευτερα Παρουσια (λεμε τωρα) θα σου ζητησει το λογο γιατι πηρες συγχωρεση απο το θυμα αλλα οχι και απο τον παπα; Δεν νομιζω να το κανει γιατι αν το κανει δεν ειναι θεος αλλα μικροψυχος αλλαζονας ηγετισκος.

Το ευρυτερο θεμα τωρα των εξουσιων τον ιερεων σηκωνει μεγαλη κουβεντα.. Αν "κρατησει" πχ ο παπας τις αμαρτιες καποιου επειδη ας πουμε δεν τον χωνευει δεν νομιζω να μετρησει πουθενα αυτο.

Το ποιντ μου ειναι οτι η εννοια της δικαιοσυνης και της συγχωρεσης αμαρτιων που μας λενε οτι εκροσωπει ο θεος δεν συμβαδιζει με διαδικασιες που θυμιζουνε ανθρωπινα δικαστηρια.

Το ερωτημα για μενα ειναι αν ο θεος συγχωρει η οχι γιατι αυτο ειναι το ανωτερο απο το να σε στειλει στον παπα για να παρει συγχωρωχαρτι οπως κανανε οι καθλικοι στο μεσαιωνα..

Ο ιδιος ο χριστος αλλους λεει "την δικαια κριση κρινατε".
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Beria έγραψε: 28 Απρ 2019, 21:06
tanipteros έγραψε: 28 Απρ 2019, 20:27 Αφήστε τα μαλώματα και τα μίση μέρες που είναι.
Εδώ γιορτάζουμε τον θρίαμβο της ζωής εναντιον του θανάτου.
Μια παράδοση που κρατάει από αρχαία χρόνια από τα Αδώνεια...

Χαρούμενη νέα ζωή σε όλους χωρίς κακίες και με όλες τις αρετές!

«….Κι η Αφροδίτη με τα μαλλιά της ξέπλεκα, στους λόγγους τριγυρνάει, μαυροντυμένη, ξέζωστη, ξυπόλητη ως διαβαίνει τη σκίζουνε και το θεϊκό της πίνουν αίμα οι βάτοι γοερά θρηνώντας λαγκαδιές περνάει, και τον Ασσύριον άντρα της κράζει, τ’ όνομά του λέει, και ξαναλέει….... Έτσι τον θρήνησε και κλαίν και οι Έρωτες μαζί της . "Μαύρη Κυθέρεια, χάθηκε, αχ, ο Aδωνης ο ωραίος".
Όσο αίμα χύνει ο Aδωνης, τόσα η Παφία δάκρυα ! κι όπως στο χώμα πέφτουνε, λουλούδια γίνονται όλα. Απ’ το αίμα ρόδο φύτρωσε, απ’ τα δάκρυα η ανεμώνη…."

Βίωνας (325-267 π.Χ), "ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ"

Καλή Ανάσταση Κυρίου, αδέλφια
Υπέροχος.
:smt023
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

ξέρεις όμως ποια η διαφορά του αναστάντα Ιησού με τους Άλλους σταυρωθέντες θεούς?
- Όλοι οι παγανιστικοί θεοί με τον θάνατο και την ανασταση συμβόλιζαν τον κύκλο των εποχών (άνοιξη-χειμώνας)
- Ο Ιησούς ταυτίζεται με την σωτηρία των ψυχών από τον Άδη. Πρόκειται για σωτηρία του ανθρώπου και όχι για φυσιολατρεία. Για αυτό ξεχωρίζει και έποιασε 2000 χρόνια τώρα.
- Είναι ο μοναδικός Θεός που ανασταίνεται και αναστένει νεκρούς και σώζει ψυχές.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Northern Spirit έγραψε: 06 Μάιος 2019, 11:36
Natasha έγραψε: 05 Μάιος 2019, 17:09

Δηλαδη ο θεος στην Δευτερα Παρουσια (λεμε τωρα) θα σου ζητησει το λογο γιατι πηρες συγχωρεση απο το θυμα αλλα οχι και απο τον παπα; Δεν νομιζω να το κανει γιατι αν το κανει δεν ειναι θεος αλλα μικροψυχος αλλαζονας ηγετισκος.

Το ευρυτερο θεμα τωρα των εξουσιων τον ιερεων σηκωνει μεγαλη κουβεντα.. Αν "κρατησει" πχ ο παπας τις αμαρτιες καποιου επειδη ας πουμε δεν τον χωνευει δεν νομιζω να μετρησει πουθενα αυτο.

Το ποιντ μου ειναι οτι η εννοια της δικαιοσυνης και της συγχωρεσης αμαρτιων που μας λενε οτι εκροσωπει ο θεος δεν συμβαδιζει με διαδικασιες που θυμιζουνε ανθρωπινα δικαστηρια.

Το ερωτημα για μενα ειναι αν ο θεος συγχωρει η οχι γιατι αυτο ειναι το ανωτερο απο το να σε στειλει στον παπα για να παρει συγχωρωχαρτι οπως κανανε οι καθλικοι στο μεσαιωνα..

Ο ιδιος ο χριστος αλλους λεει "την δικαια κριση κρινατε".
Οι αμαρτίες γίνονται όχι μόνο προς τον συνάνθρωπο αλλά και προς τον Θεό και προς τον εαυτό μας. Αν νομίζεις ότι δεν σου χρειάζεται η εξομολόγηση μην πας, τί να σου πω. Επίσης, στο μυστήριο της εξομολόγησης σου δίνεται η δύναμη να ΜΗΝ ξαναμαρτήσεις.
Το χωρίο που σου ανάφερα το θεωρώ αληθινό. Δηλαδή ο Χριστός δεν ήξερε τί έκανε όταν θεσπισε το μυστήριο;
Μου θυμίζεις κάτι συνανθρώπους μας που λένε "α, εγώ εξομολογουμαι στην εικόνα!"...
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

tanipteros έγραψε: 06 Μάιος 2019, 13:26 ξέρεις όμως ποια η διαφορά του αναστάντα Ιησού με τους Άλλους σταυρωθέντες θεούς?
- Όλοι οι παγανιστικοί θεοί με τον θάνατο και την ανασταση συμβόλιζαν τον κύκλο των εποχών (άνοιξη-χειμώνας)
- Ο Ιησούς ταυτίζεται με την σωτηρία των ψυχών από τον Άδη. Πρόκειται για σωτηρία του ανθρώπου και όχι για φυσιολατρεία. Για αυτό ξεχωρίζει και έποιασε 2000 χρόνια τώρα.
- Είναι ο μοναδικός Θεός που ανασταίνεται και αναστένει νεκρούς και σώζει ψυχές.
Δηλαδή οσοι θεοί σταυρωθηκαν και αναστήθηκαν το κάναν για επιδειξη ας πουμε; Δεν βοήθησαν με την θυσία τους το ανθρώπινο γένος στην σωτηρία του;
"Άχρι καιρού..."
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”