!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ειναι ο Ιησους ιστορικο προσωπο?

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

User_601

Re: Ειναι ο Ιησους ιστορικο προσωπο?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:58
Εσθήρ έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:37
Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:36 Να βάλεις λινκ για να αποδείξεις την επαγγελματική λύσσα σου και το ηλιθιο σου!
Παπουλη,εγω δεν σε εβρισα ναι; μιλησα γενικα για ηλιθιοτητα,οχι για δικια σου,εσυ αντιθετα λες για δικια μου.Αντε νανακια.Και ενα χαμομηλακι μπας και ηρεμισεις.
Θείτσα, όταν μπουκάρεις με επιθετικό ύφος και πρόκληση θα διαβάσεις ακριβώς τα ίδια!
Άντε βάλε την αντιγηραντική σου τώρα!
.
Εγω θειτσα δεν ειμαι.Εσυ ομως παπουλης εισαι.Και αυτο ΔΕΝ ειναι καθολου κακο.Μακαρι ολοι να γινουμε παπουλήδες και γιαγιαδες.Το κακο ειναι στο κολλημα που εχεις,στο απθυμενο μισος σου(προσεξε..σε γερναει περισσοτερο αυτο) και στην ΜΗΝ επιχειρηματολογια,αλλα συνεχως μπουρδολογια. :102: Εισαι παππουλης ακριβως στην ιδεολογια γμτ.Γερασμενος αιωνες τωρα ,σαν προσωπικοτητα,οχι σαν πραγματικη ηλικια.ΚΑΡΑΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ,ΑΚΡΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ εσυ που λες τους χριστιανους δογματικους,εισαι πιο δογματικος απο αυτους,δυστυχως και το χειροτερο,δεν το καταλαβαινεις.Ξεκολλα γμτ.Και προσπαθησε να δεις τα πραγματα πιο αντικειμενικα.
Και τηλιο,μια χαρα ειναι. :smt023
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 25 Απρ 2019, 22:05, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

OrderAndChaos έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:37 Nandros, η πλειοψηφία των Jesus scholars είναι απο θεολογικές σχολές (λογικο). Εδω σου λένε πως και άθεοι/αγνωστικιστες αποδέχονται την ιστορικότητα του (όποιου) Ιησου. Δεν αλλάζει τίποτα αυτό.
Το testimonium Flavianum είναι πλαστογραφία.
Η αναφορά του Τάκιτου είναι πλαστογραφία.
Υπάρχουν κι άλλα: Μια αναφορά κάποιου που την σώζει κάποιος άλλος, που την σώζει ένας χριστιανός, αλλά τα γραπτά των δύο πρώτων είναι χαμένα, κλπ, κλπ, κλπ.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OrderAndChaos »

Υπάρχει ένας άθεος ιστορικός, ο Tim O Neill, o οποίος τα χει παρει στην κράνα με όσους αμφισβητούν την ιστορικότητα του Ιησου. Οσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε το μπλογκ του.

https://historyforatheists.com/jesus-mythicism/

Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:02
OrderAndChaos έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:37 Nandros, η πλειοψηφία των Jesus scholars είναι απο θεολογικές σχολές (λογικο). Εδω σου λένε πως και άθεοι/αγνωστικιστες αποδέχονται την ιστορικότητα του (όποιου) Ιησου. Δεν αλλάζει τίποτα αυτό.
Υπάρχουν κι άλλα: Μια αναφορά κάποιου που την σώζει κάποιος άλλος, που την σώζει ένας χριστιανός, αλλά τα γραπτά των δύο πρώτων είναι χαμένα, κλπ, κλπ, κλπ.
.
Ρε μπάρμπα, παρακολουθείς καθόλου την επιστημονική βιβλιογραφια; Το ΤF θεωρείται κατα ένα μέρος "πειραγμενο" . Επίσης υπάρχει και μια δευτερη αναφορά στις Ιουδαϊκές αρχαιότητες. Του Τάκιτου ποιος σου είπε πως αμφισβητείται;
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Ο Βούδας, παιδιά, είναι πλάσμα της φαντασίας του αυτοκράτορα Ασοκα. Δεν υπάρχουν εξάλλου σύγχρονα του κείμενα που να τον αναφέρουν.

Η υπόθεση λύθηκε!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
User_601

OrderAndChaos έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:05
.
Ρε μπάρμπα, παρακολουθείς καθόλου την επιστημονική βιβλιογραφια; Το ΤF θεωρείται κατα ένα μέρος "πειραγμενο" . Επίσης υπάρχει και μια δευτερη αναφορά στις Ιουδαϊκές αρχαιότητες. Του Τάκιτου ποιος σου είπε πως αμφισβητείται;
Τι ερωτησεις ειναι αυτες;Μα ο ''εγκεφαλος'' του βεβαια. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Nandros

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:43
Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:33
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:27Το επιχείρημα του Νανδρου μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όποιος θεολόγος ή ιστορικός της Καινης Διαθήκης ή της Θρησκείας αποδέχεται την ιστορικότητα του Ιησού δεν μπορεί να εκληφθεί ως αμερόληπτος. Αμεροληπτοι είναι μόνο όσοι δεν την αποδέχονται αρκεί να είναι και μηχανικοί αυτοκινήτων ή ναυτικοί!
Οι θεολόγοι κουκιά έφαγαν, κουκιά μολογούν. Μην γελοιοποιείστε με παπαρολογίες τύπου μηχανικοί αυτοκινήτων ή ναυτικοί!

Υπάρχουν Ιστορικοί που αμφισβητούν την αληθότητα των "αποδείξεων" που παρουσιάζουν οι χριστιανοί. Παραδείγματα σας παρουσίασα ήδη.
Εσείς επιλέγετε να πιστεύετε αυτό που θέλετε να πιστέψετε, αλλιώς πάει φούντο η πίστη σας.
.
Ο Ρομπερτ Πηρς, που αμφισβητεί την ιστορικότητα του Ιησού ειναι Θεολόγος, για παράδειγμα. Αυτός δεν έφαγε κουκιά;

Στην επιστημονική κοινότητα είναι βασική αρχή να επιχειρηματολογείς πάνω στα επιχειρήματα του αλλού και όχι να τον κρίνεις με βάση τα προσωπικά του πιστεύω. Όποιος επιχειρηματολογεί, μεταξύ επιστημόνων με βάση τα προσωπικά πιστεύω του "αντιπάλου" θεωρείται επιστημονικώς σκουπίδι! Είτε σου αρέσει είτε όχι.

Και για να αντιστρέψω λίγο το επιχείρημα σου, είναι φανερή η αγωνία ορισμένων να μην υπήρξε ο Ιησούς διότι, αν υπήρξε, τότε η Κόλαση θα τους χαμογελάσει και θα τους γνέφει από μακριά! :)
Καλά θα κάνεις να παρουσιάζεις πηγές, όπως έκανα εγώ (και όπως μου απαίτησες στο άλλο νήμα).
Καμία αγωνία δεν έχω προσωπικά. Δεν είμαι χριστιανός. Να μην σου πω πού γράφω κολάσεις, κλπ σκιάχτρα και φόβητρα!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
User_601

1 εκατομυριο πηγες να βαλουμε,λες αγαπουλα οτι ειναι πλαστες.Σε βαριομαστε κιολας.Ποσες πηγες πχια;Σε βαρεθηκα και εγω που δεν σε ξερω και απο το παλιο πχωρουμ.Συζητηση μαζι σου ΔΕΝ μπορει να γινει γμτ,καταλαβε το.Διοτι εισαι απο μονος ΤΟ ΔΟΓΜΑ.ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΟΓΜΑ.Λασπη στα ματια και τελος. :102:
:wave:
Άβαταρ μέλους
Nandros

Εσθήρ έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:01
Εσθήρ έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:37 Παπουλη,εγω δεν σε εβρισα ναι; μιλησα γενικα για ηλιθιοτητα,οχι για δικια σου,εσυ αντιθετα λες για δικια μου.Αντε νανακια.Και ενα χαμομηλακι μπας και ηρεμισεις.
Θείτσα, όταν μπουκάρεις με επιθετικό ύφος και πρόκληση θα διαβάσεις ακριβώς τα ίδια!
Εγω θειτσα δεν ειμαι.Εσυ ομως παπουλης εισαι.Και αυτο ΔΕΝ ειναι καθολου κακο.Μακαρι ολοι να γινουμε παπουλήδες και γιαγιαδες.Το κακο ειναι στο κολλημα που εχεις,στο απθυμενο μισος σου(προσεξε..σε γερναει περισσοτερο αυτο) και στην ΜΗΝ επιχειρηματολογια,αλλα συνεχως μπουρδολογια. :102: Εισαι παππουλης ακριβως στην ιδεολογια γμτ.Γερασμενος αιωνες τωρα ,σαν προσωπικοτητα,οχι σαν πραγματικη ηλικια.ΚΑΡΑΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ,ΑΚΡΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ εσυ που λες τους χριστιανους δογματικους,εισαι πιο δογματικος απο αυτους,δυστυχως και το χειροτερο,δεν το καταλαβαινεις.Ξεκολλα γμτ.Και προσπαθησε να δεις τα πραγματα πιο αντικειμενικα.
Στα "ευγενικά" λόγια κάποιας που το παίζει "κυρία" αλλά δεν είναι, απαντώ αναλόγως!

.
User_601

Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:13
Εσθήρ έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:01
Στα "ευγενικά" λόγια κάποιας που το παίζει "κυρία" αλλά δεν είναι, απαντώ αναλόγως!

.
Το αν ειμαι κυρια εσυ δεν εισαι σε θεση να το ξερεις,αυτο ειναι σιγουρο.Εννοειται αν σε υποστηριζα θα ημουν κυρια βεβαια.Κατα τα αλλα,αντι επιχειρηματων ,βαζεις φωτο για κατι που σαφως εσενα χαρακτηριζει,επισης δεν εισαι καν σε θεση να κανεις στην πραγματικοτητα. :g094:
Και βεβαια τιποτα λιγοτερο απο τον νεαντερνταλ νανδρο. :smt023
Άβαταρ μέλους
Nandros

OrderAndChaos έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:03 Υπάρχει ένας άθεος ιστορικός, ο Tim O Neill, o οποίος τα χει παρει στην κράνα με όσους αμφισβητούν την ιστορικότητα του Ιησου. Οσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε το μπλογκ του.

https://historyforatheists.com/jesus-mythicism/

Βρήκα αυτ5ό αλλά δεν πρόλαβα να το διαβάσω:
the indomitable asscrank Tim O’Neil
Άβαταρ μέλους
Nandros

OrderAndChaos έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:05
Αρχίσαμε τις προκλησεις τώρα;
Για τον Τάκιτο έγραψα ήδη στο παρόν νήμα. Ψάξε το!
.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Είναι ο Ρομπερτ Πραϊς και όχι Πηρς, όπως εκ παραδρομής, έγραψα. Θεολόγος που αμφισβητεί την ιστορικότητα του Ιησού.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Price
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Nandros

Εσθήρ έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:15
Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:13
Εσθήρ έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:01 Εγω θειτσα δεν ειμαι.Εσυ ομως παπουλης εισαι.Και αυτο ΔΕΝ ειναι καθολου κακο.Μακαρι ολοι να γινουμε παπουλήδες και γιαγιαδες.Το κακο ειναι στο κολλημα που εχεις,στο απθυμενο μισος σου(προσεξε..σε γερναει περισσοτερο αυτο) και στην ΜΗΝ επιχειρηματολογια,αλλα συνεχως μπουρδολογια. :102: Εισαι παππουλης ακριβως στην ιδεολογια γμτ.Γερασμενος αιωνες τωρα ,σαν προσωπικοτητα,οχι σαν πραγματικη ηλικια.ΚΑΡΑΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ,ΑΚΡΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ εσυ που λες τους χριστιανους δογματικους,εισαι πιο δογματικος απο αυτους,δυστυχως και το χειροτερο,δεν το καταλαβαινεις.Ξεκολλα γμτ.Και προσπαθησε να δεις τα πραγματα πιο αντικειμενικα.
Το αν ειμαι κυρια εσυ δεν εισαι σε θεση να το ξερεις,αυτο ειναι σιγουρο.Εννοειται αν σε υποστηριζα θα ημουν κυρια βεβαια.Κατα τα αλλα,αντι επιχειρηματων ,βαζεις φωτο για κατι που σαφως εσενα χαρακτηριζει,επισης δεν εισαι καν σε θεση να κανεις στην πραγματικοτητα. :g094:
Και βεβαια τιποτα λιγοτερο απο τον νεαντερνταλ νανδρο. :smt023
Άσε μας ρε θείτσα, που μπήκες προκαλώντας και βρίζοντας, χωρίς να συνεισφέρεις στο νήμα, άκουσες αυτά που σου αξίζουν και ζητάς και τα ρέστα! Εσύ έβαλες την φωτιά και όχι, δεν είσαι κυρία.
.
Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 22:21 Βρήκα αυτ5ό αλλά δεν πρόλαβα να το διαβάσω:
the indomitable asscrank Tim O’Neil
Ναι ήταν μια οργισμένη απάντηση του Καρριερ. Δεν του βγηκε όμως σε καλό :)

https://historyforatheists.com/2016/07/ ... ispleased/

https://historyforatheists.com/2018/10/ ... sed-again/

Για τον Τακιτο εδώ,απο το μπλογκ του πάλι.

https://historyforatheists.com/2017/09/ ... -to-jesus/
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”