Nero έγραψε: 25 Απρ 2019, 20:36
ελπίζω να μην συνυπολογίζεις κι εμένα γιατί είμαι άθεος. Να πω την αμαρτία μου όμως, ελιτιστής άθεος. Δε θέλω στον χώρο λιμά όπως οι μυθικιστές ούτε με αρέσει που είναι μόδα και την είδε ο καθε τυχάρπαστος μαχητής της αλήθειας που έπιασε ένα πληκτρολόγιο και ανέλαβε να διαφωτίσει τις μάζες που βρίσκονται στο σκοτάδι. Όχι κύριε
Είμαι άθεος πολύ πριν εσύ γίνεις σκέψη στο μυαλό του μπαμπά σου, πολύ προ ιντερνέτ και πολύ πριν γίνει της μοδός, από τα χρόνια της χούντας που ήταν καλύτερα να δηλώσεις κομμουνιστής παρά άθεος. Αυτά τα περί πληκτρολογίου δεν με αφορούν.
Και τα γραπτά σου αποδεικνύουν ότι είσαι χριστιανός αλλά μάλλον ντρέπεσαι να το παραδεχτείς.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Ed Parish Sanders is an American New Testament scholar and a principal proponent of the "New Perspective on Paul". He is a major scholar in the scholarship on the historical Jesus and contributed to the view that Jesus was part of a renewal movement within Judaism.[4] He has been Arts and Sciences Professor of Religion at Duke University, North Carolina, since 1990.
Sanders is a Fellow of the British Academy. In 1966 he received a Doctor of Theology degree from Union Theological Seminary in New York City. In 1990 he received a Doctor of Theology degree from the University of Helsinki.
He has received a number of prizes, including the 1990 University of Louisville and Louisville Presbyterian Theological Seminary Grawemeyer Award for the best book on religion published in the 1980s for Jesus and Judaism.
Μια "εγκυρότατη" τρίτη και αμερόληπτη πηγή!
.
Σοβαρή επιστημονική κριτική έχεις να μας κάνεις επί των θέσεων του συγκεκριμένου ή θα αρκεστείς στον να τον απαξιώνεις επειδή δεν σε αρέσουν τα συμπεράσματα του και κυρίως οι σπουδές του;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Ed Parish Sanders is an American New Testament scholar and a principal proponent of the "New Perspective on Paul". He is a major scholar in the scholarship on the historical Jesus and contributed to the view that Jesus was part of a renewal movement within Judaism.[4] He has been Arts and Sciences Professor of Religion at Duke University, North Carolina, since 1990.
Sanders is a Fellow of the British Academy. In 1966 he received a Doctor of Theology degree from Union Theological Seminary in New York City. In 1990 he received a Doctor of Theology degree from the University of Helsinki.
He has received a number of prizes, including the 1990 University of Louisville and Louisville Presbyterian Theological Seminary Grawemeyer Award for the best book on religion published in the 1980s for Jesus and Judaism.
.
Παρεπιμπτοντως το ίδιο επιχείρημα λένε οι αντιεμβολιαστες όταν τους φέρνουν τα επιχειρήματα των γιατρών.
" οι Γιατροί τα παίρνουν από τις εταιρίες που πουλάνε τα εμβόλια, ωραία "αμερόληπτη " πηγή."
μπορούσες να βάλεις σποιλερ
για την ώρα φαίνεται αντικειμενικός και παρέχει ωραίες πληροφορίες για την διακυβέρνηση της εποχής και ενδιαφέρουσες ερμηνίες
Μα το μπλε κείμενο ΔΕΝ είναι από το βιβλίο του αλλά από την Βίκι!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Καλά άλλη φορά θα ρωτήσουμε τον υδραυλικό της γειτονιάς που διάβαζε δαυλο στα νιάτα του και είναι ψαγμένος
Είναι παρόμοια περίπτωση με την παρακάτω:
Nandros έγραψε: 25 Απρ 2019, 18:15Οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι έχουν ανασκάψει την χώρα κοντά-κοντά, ψάχνοντας για αποδείξεις που να τους συνδέουν με την γη του Ισραήλ, για τεράστιους γεωπολιτικοστρατηγικούς λόγους και αναγκάζονται να παραδεχτούν πως το πρώτο μισό της Βίβλου είναι μυθολογία.
Οι Βιβλικοί "αρχαιολόγοι", που ανασκάπτουν με την Βίβλο, ως δια μαγείας και μεγάλης συμπτώσεως βρίσκουν αυτά που θέλουν να βρουν, αλλά δεν βρήκαν οι Ισραηλινοί!
.
Nero έγραψε: 25 Απρ 2019, 20:36
ελπίζω να μην συνυπολογίζεις κι εμένα γιατί είμαι άθεος. Να πω την αμαρτία μου όμως, ελιτιστής άθεος. Δε θέλω στον χώρο λιμά όπως οι μυθικιστές ούτε με αρέσει που είναι μόδα και την είδε ο καθε τυχάρπαστος μαχητής της αλήθειας που έπιασε ένα πληκτρολόγιο και ανέλαβε να διαφωτίσει τις μάζες που βρίσκονται στο σκοτάδι. Όχι κύριε
Είμαι άθεος πολύ πριν εσύ γίνεις σκέψη στο μυαλό του μπαμπά σου, πολύ προ ιντερνέτ και πολύ πριν γίνει της μοδός, από τα χρόνια της χούντας που ήταν καλύτερα να δηλώσεις κομμουνιστής παρά άθεος. Αυτά τα περί πληκτρολογίου δεν με αφορούν.
Και τα γραπτά σου αποδεικνύουν ότι είσαι χριστιανός αλλά μάλλον ντρέπεσαι να το παραδεχτείς.
.
Το επιχείρημα του Νανδρου μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όποιος θεολόγος ή ιστορικός της Καινης Διαθήκης ή της Θρησκείας αποδέχεται την ιστορικότητα του Ιησού δεν μπορεί να εκληφθεί ως αμερόληπτος. Αμεροληπτοι είναι μόνο όσοι δεν την αποδέχονται αρκεί να είναι και μηχανικοί αυτοκινήτων ή ναυτικοί!
Stalker έγραψε: 25 Απρ 2019, 20:07
Γιατί η ιστορία δεν είναι δικαστήριο, είναι ΟΚ να χρησιμοποιείς circumstantial στοιχεία, ειδικά αν υπάρχουν πολλά από αυτά.
Αν θες ρίξε μια ματιά στο βίντεο που έβαλε ο περτιναξ με τον Ερμαν και τον Πράις, νομίζω γίνεται εμφανές το βασικό πρόβλημα του μυθικισμού, που είναι ότι ενώ έχει μια αληθοφάνεια που οφείλεται στο ότι είναι εύκολο να απορρίψεις μεμονωμένα έμμεσα στοιχεία σαν την στήλη ως μη τελεσίδικα, αυτό απαιτεί να υιοθετηθεί κατ επανάληψη η μειοψηφική ερμηνεία των δεδομένων (ότι το τάδε γράμμα του Παύλου είναι μεταγενέστερο και ψευδεπίγραφο, ότι η στήλη είναι σύμπτωση κ.λπ.) με αποτέλεσμα κάπου να δυσαρεστείται και ο Οκκαμ: μπορεί να μην σώζεται ρεπορτάζ από φυλλάδα της εποχής με προφίλ του Τζήζας σαν τον μεσσία της εβδομάδας, αλλά εν τέλει το να θεωρήσεις ότι ένα κάποιο τέτοιο άτομο υπήρξε φαίνεται να χρειάζεται λιγότερες παραδοχές από ότι το αντίθετο.
Τώρα αν αυτό το άτομο ήταν ξυλουργός ονόματι Ίσσα που τα έσπασε με τους ρωμαίους και τον σταύρωσαν, ή κάποιος βαθιά θρήσκος τυρέμπορας που τον έλεγαν Παντελή που είχε ρεύμα άλλα τον έφαγε λάχανο το ιερατικό κατεστημένο της εποχής, δύσκολο να πει κανείς.
Προφανώς, απλά για τον μπαρμπα Νάνδρο όλα είναι δικαστήριο και οι διαμάχες οποιασδήποτε φύσης είναι μάχες μέχρι τελικής εξόντωσης του αντιπάλου λες και εξαρτάται η επιβίωσή των συνομιλητών απο την έκβαση οπότε δεν δέχεται τίποτα άλλο έκτος από σκληρές αποδείξεις
Για τον υπόλοιπο κόσμο τώρα, τα περιστασιακά στοιχεία που λένε ότι ένα τύπος που μάλλον τον Έλεγαν Γιεσούα γεννήθηκε κάπου στην περιοχή, απέκτησε κοινό ραβίνος/προφήτης/θεραπευτής και καταδικάστηκε όταν δυσαρέστησε τον λάθος κόσμο είναι όπως είπα υπερβολικά πολλά για να τα αγνοήσεις+ το γεγονός ότι οι δευτεραγωνιστές της ιστορίας ήταν σε γενικές γραμμές πραγματικά πρόσωπα+ το γεγονός ότι στην αρχαιότητα ακόμα ποτέ κανένας δεν έκανε τον κόπο να θεωρήσει την ύπαρξή του απάτη...ε, όλα αυτά συγκλίνουν προς το "υπήρξε" και για να υποστηρίζεις το αντίθετο πάει να πει ότι στην καλύτερη το κανεις λόγο συγκεκριμένων προκαταλήψεων...ότι δηλαδή είναι περισσότερο επιθυμία να μην υπήρξε παρά οτιδήποτε άλλο
Κάποιος κάνει πολλά-πολλά θαύματα, ανασταίνει νεκρούς, με τον θάνατο του ραγίζει ο ναός, ανοίγουν οι τάφοι και οι νεκροί περιφέρονται σαν ζόμπι, αλλά δεν γίνεται τεράστιο πατατράκ αμέσως, τουλάχιστον στην περιοχή του. Ε τότε δεν υπάρχει και όσα λέγονται εκ των υστέρων είναι παραμύθια. Τόσο απλά!
Αρκεστείτε στην πίστη σας και μην σκαλίζετε γιατί δεν υπάρχουν αυτά που ψάχνετε.
.
Μην μενεις στο μεταφυσικο κομματι για να απορριψεις την ιστορικοτητα του Ιησου.Το ζητημα ειναι το επιστημονικο ιστορικο κομματι γυρω απο την υπαρξη του Ιησου ειναι προβληματικο.
Καποιοι επαγγελματιες αθεοι,λυσσανε οτι ο χριστος δεν υπηρξε σαν προσωπο.Ειναι οτι πιο ηλιθιο.
Δεν μπορουν καν να αντιληφθουν οτι αλλο πραγμα ειναι να πιστευει καποιος οτι ο Χριστος ειναι ο Θεος και αλλο πραγμα να λεει οτι υπηρξε σαν ιστορικη προσωπικοτητα.Γιατι;;;αναρωτιεμαι.Το να βαλω λινκ απο πηγες,δενε χει νοημα,το εχω κανει σε αλλα θεματα,οτι οντως Ο Χριστος υπηρξε σαν προσωπικοτητα.Οι επαγγελματιες παντα θα λενε τις ιδιες παπαριες.
Ξεχωριστε λεμε την Θεοτητα του Χριστου απο το αν ηταν υπαρκτο προσωπο.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:27
Το επιχείρημα του Νανδρου μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όποιος θεολόγος ή ιστορικός της Καινης Διαθήκης ή της Θρησκείας αποδέχεται την ιστορικότητα του Ιησού δεν μπορεί να εκληφθεί ως αμερόληπτος. Αμεροληπτοι είναι μόνο όσοι δεν την αποδέχονται αρκεί να είναι και μηχανικοί αυτοκινήτων ή ναυτικοί!
Οι θεολόγοι κουκιά έφαγαν, κουκιά μολογούν. Μην γελοιοποιείστε με παπαρολογίες τύπου μηχανικοί αυτοκινήτων ή ναυτικοί!
Υπάρχουν Ιστορικοί που αμφισβητούν την αληθότητα των "αποδείξεων" που παρουσιάζουν οι χριστιανοί. Παραδείγματα σας παρουσίασα ήδη.
Εσείς επιλέγετε να πιστεύετε αυτό που θέλετε να πιστέψετε, αλλιώς πάει φούντο η πίστη σας.
.
Εσθήρ έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:31
Καποιοι επαγγελματιες αθεοι,λυσσανε οτι ο χριστος δεν υπηρξε σαν προσωπο.Ειναι οτι πιο ηλιθιο.
Δεν μπορουν καν να αντιληφθουν οτι αλλο πραγμα ειναι να πιστευει καποιος οτι ο Χριστος ειναι ο Θεος και αλλο πραγμα να λεει οτι υπηρξε σαν ιστορικη προσωπικοτητα.Γιατι;;;αναρωτιεμαι.Το να βαλω λινκ απο πηγες,δενε χει νοημα,το εχω κανει σε αλλα θεματα,οτι οντως Ο Χριστος υπηρξε σαν προσωπικοτητα.Οι επαγγελματιες παντα θα λενε τις ιδιες παπαριες.
Να βάλεις λινκ για να αποδείξεις την επαγγελματική λύσσα σου και το ηλιθιο σου!
.
Nandros, η πλειοψηφία των Jesus scholars είναι απο θεολογικές σχολές (λογικο). Εδω σου λένε πως και άθεοι/αγνωστικιστες αποδέχονται την ιστορικότητα του (όποιου) Ιησου. Δεν αλλάζει τίποτα αυτό.
.
Παπουλη,εγω δεν σε εβρισα ναι; μιλησα γενικα για ηλιθιοτητα,οχι για δικια σου,εσυ αντιθετα λες για δικια μου.Αντε νανακια.Και ενα χαμομηλακι μπας και ηρεμισεις.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 25 Απρ 2019, 21:27
Οι θεολόγοι κουκιά έφαγαν, κουκιά μολογούν. Μην γελοιοποιείστε με παπαρολογίες τύπου μηχανικοί αυτοκινήτων ή ναυτικοί!
Υπάρχουν Ιστορικοί που αμφισβητούν την αληθότητα των "αποδείξεων" που παρουσιάζουν οι χριστιανοί. Παραδείγματα σας παρουσίασα ήδη.
Εσείς επιλέγετε να πιστεύετε αυτό που θέλετε να πιστέψετε, αλλιώς πάει φούντο η πίστη σας.
.
Ο Ρομπερτ Πηρς, που αμφισβητεί την ιστορικότητα του Ιησού ειναι Θεολόγος, για παράδειγμα. Αυτός δεν έφαγε κουκιά;
Στην επιστημονική κοινότητα είναι βασική αρχή να επιχειρηματολογείς πάνω στα επιχειρήματα του αλλού και όχι να τον κρίνεις με βάση τα προσωπικά του πιστεύω. Όποιος επιχειρηματολογεί, μεταξύ επιστημόνων με βάση τα προσωπικά πιστεύω του "αντιπάλου" θεωρείται επιστημονικώς σκουπίδι! Είτε σου αρέσει είτε όχι.
Και για να αντιστρέψω λίγο το επιχείρημα σου, είναι φανερή η αγωνία ορισμένων να μην υπήρξε ο Ιησούς διότι, αν υπήρξε, τότε η Κόλαση θα τους χαμογελάσει και θα τους γνέφει από μακριά!
Παπουλη,εγω δεν σε εβρισα ναι; μιλησα γενικα για ηλιθιοτητα,οχι για δικια σου,εσυ αντιθετα λες για δικια μου.Αντε νανακια.Και ενα χαμομηλακι μπας και ηρεμισεις.
Θείτσα, όταν μπουκάρεις με επιθετικό ύφος και πρόκληση θα διαβάσεις ακριβώς τα ίδια!
Άντε βάλε την αντιγηραντική σου τώρα!
.