Otto Weininger έγραψε: 20 Απρ 2019, 19:01
Ράτσες που έγιναν για σκυλομαχιες :
1. Staffordshire Bull Terrie
2. American Staffordshire, έμμεσα, αλλά κατέληξε εκεί αρχικά.
3)Tosa Inu.
Τα γκούγκλαρα όλα. Γλύκες είναι!
Τα Τόζα Ινου ειδικά είναι πανέμορφα, αλλά πραγματικά τρομοκρατία αν φρικαρουν. Πρέπει να το πυροβολήσεις στο κεφαλι για να σταματήσει την επίθεση.
Σκέψου ότι έγιναν με γνώμονα καθαρά σκυλομαχιες και με απαίτηση να είναι τόσο σκληρά, που να τρώγονται χωρίς να βγάζουν ούτε κιχ.
Let them make the first mistake. We make the last move.
νομίζω η κουβέντα έχει να κάνει με τα αστικά κέντρα που με βία αντέχουν εμάς, δεν υπήρχαν στα αρχαία χρόνια και δεν νομίζω κανείς να συζητά για σπίτι με 2 στρέμματα κήπο και να λέει οτι είναι πρόβλημα οι σκύλοι μαχητές.
Δηλαδή υπάρχει κάποια επιβάρυνση του αστικού ιστού απο την ύπαρξη δεσποζόμενων σκύλων; Ενας σκύλος που ζει σε διαμέρισμα και βγαίνει στην πόλη μια ώρα την ημέρα για την βόλτα του τι πρόβλημα δημιουργεί;
Θα κλείσεις ένα ζωντανό που είναι για τα γκρεητ αουτντορς στο διαμέρισμα και θα περάσει καλά;
κοίτα ανάλογα με την ράτσα και το μέγεθος του σκύλου υπάρχουν και κάποια μίνιμουμ στανταρτς για την καλή τους διαβίωση. Δεν θα πάρεις κανένα ντοπερμαν να το κλείσεις σε γκαρσονιέρα, ούτε φυσικά θα αφήσεις τον οποιοδήποτε σκύλο χωρίς τις βόλτες του ή θα τον έχεις μόνιμα στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται οτι γενικά τα σκυλιά δεν μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα.
gassim έγραψε: 20 Απρ 2019, 19:05
Δηλαδή υπάρχει κάποια επιβάρυνση του αστικού ιστού απο την ύπαρξη δεσποζόμενων σκύλων; Ενας σκύλος που ζει σε διαμέρισμα και βγαίνει στην πόλη μια ώρα την ημέρα για την βόλτα του τι πρόβλημα δημιουργεί;
Άμα είναι σιχ τσου ή τζακ ράσελ κανένα. Άμα είναι ράτσες όπου και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κουβαλάμε σκυλιά ίδιου μεγέθους ή και όπλα/ράβδους για προστασία όταν βγαίνουν βόλτα χάνεται όλο το κόνσεπτ του αστικού ιστού.
ή και πιο μεγάλο.
ε και σκέψου ότι είχαμε (αν είχαμε κι άλλα εργαστήρια) μαχαίρια,ξυράφια,σύριγγες.
Μμμμμ, σιγά, στο χωριό μου με αλυσοπρίονο κλαδεύουν οι χουργιάτες, και γκαρίζουν κιόλας (διαφωνούν ποιό κλαδί να κόψουν και μαλλώνουν στα χωριάτικα). Ακούγεται "βρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ "ούχι αυτού βρι γαμ'τ που να σ'πάρ ουδιάουλς" "άντι βρι απ'κει πουθα'μπείςιμέν" βρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ "βρι γμτ' (βρίζουν ο,τι μπορείς να φανταστείς) δουςιδ΄τπριουν" "διστουδινναπαρςδικος"
Μαχαίρια ξυράφια μάλλον για "μπουλιασμ'" τις σύριγγες δεν τις γνωρίζω. Δεν αντέχατε και χτυπούσατε ενέσεις?
όταν θέλαμε να κάνουμε κάποιο μπόλι όπως λες ή να δείξουμε τον σωστο τρόπο κλαδεματος.ή αν θέλαμε να κάνουμε καποια πειράματα με την ορμόνη ριζοβολίας(μέθοδοι αναπαραγωγής τέλος ΄πάντων)
ξυράφια και σύριγγες χρησίμευαν σε κάτι βοτανολογίες που βλέπαμε στο μικροσκόπιο κι έπρεπε να κόψουμε δείγμα από το σπέρμα του καρπού ή του φύλλου.
αθώες εποχές!!
ένας εύκολος τρόπος παιδιά να το καταλάβουμε το θέμα της κουβέντας νομίζω ειναι να δούμε λίγο χ-μεν, αυτό πραγματεύεται. Έστω οτι όχι σκυλιά, εμείς, κάποια απο εμάς βγάζανε νύχια απο αδαμάντιο ή φλόγες απο τα μάτια αν χάνανε τον έλεγχο στο λεωφορείο. Τα καλύτερα παιδιά κανονικά. Τι κάναμε; Καμία σχέση νομίζω η κουβέντα δεν έχει με τον σεβασμό στο ανοικτό πεδίο και την φύση και την ανάγκη του ζώου, απλά φοβόμαστε.
Κάπου εδώ να σημειώσω ότι ευχαριστώ τον Μάγο που μου είπε 2-3 πράγματα για τα Tosa Inu και το έψαξα λίγο παραπάνω όταν σκεφτόμουν να πάρω σκυλί φύλακα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
enaon έγραψε: 20 Απρ 2019, 19:18
ένας εύκολος τρόπος παιδιά να το καταλάβουμε το θέμα της κουβέντας νομίζω ειναι να δούμε λίγο χ-μεν, αυτό πραγματεύεται. Έστω οτι όχι σκυλιά, εμείς, κάποια απο εμάς βγάζανε νύχια απο αδαμάντιο ή φλόγες απο τα μάτια αν χάνανε τον έλεγχο στο λεωφορείο. Τα καλύτερα παιδιά κανονικά. Τι κάναμε; Καμία σχέση νομίζω η κουβέντα δεν έχει με τον σεβασμό στο ανοικτό πεδίο και την φύση και την ανάγκη του ζώου, απλά φοβόμαστε.
Και κάπου εδώ τελειώνει η κουβέντα και πάμε για τσίπουρα.
vantono έγραψε: 20 Απρ 2019, 17:16
απ τις πιο άσχημες επιθέσεις πιτμπουλ που κυκλοφορουν σε ιντερνετ, πιστευω πως ειναι αυτη. Με σόκαρε αρκετά οταν την πρωτοειδα.
ή και πιο μεγάλο.
ε και σκέψου ότι είχαμε (αν είχαμε κι άλλα εργαστήρια) μαχαίρια,ξυράφια,σύριγγες.
Μμμμμ, σιγά, στο χωριό μου με αλυσοπρίονο κλαδεύουν οι χουργιάτες, και γκαρίζουν κιόλας (διαφωνούν ποιό κλαδί να κόψουν και μαλλώνουν στα χωριάτικα). Ακούγεται "βρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ "ούχι αυτού βρι γαμ'τ που να σ'πάρ ουδιάουλς" "άντι βρι απ'κει πουθα'μπείςιμέν" βρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ "βρι γμτ' (βρίζουν ο,τι μπορείς να φανταστείς) δουςιδ΄τπριουν" "διστουδινναπαρςδικος"
Μαχαίρια ξυράφια μάλλον για "μπουλιασμ'" τις σύριγγες δεν τις γνωρίζω. Δεν αντέχατε και χτυπούσατε ενέσεις?
όταν θέλαμε να κάνουμε κάποιο μπόλι όπως λες ή να δείξουμε τον σωστο τρόπο κλαδεματος.ή αν θέλαμε να κάνουμε καποια πειράματα με την ορμόνη ριζοβολίας(μέθοδοι αναπαραγωγής τέλος ΄πάντων)
ξυράφια και σύριγγες χρησίμευαν σε κάτι βοτανολογίες που βλέπαμε στο μικροσκόπιο κι έπρεπε να κόψουμε δείγμα από το σπέρμα του καρπού ή του φύλλου.
αθώες εποχές!!
αθώες εποχές!!
Αγις έγραψε: 20 Απρ 2019, 18:31
Πολυ ελαφρα παίρνετε τα δαγκωματα και τα νυχιασματα απο γατιά - αγνοια κινδυνων.
τι κίνδυνοι υπάρχουν;
το στόμα τους έχει ένα σφουγκαράκι που μαζέυει ακαθαρσίες απο την γούνα τους κλπ, ένα μικρό σμυριδόπανο, και τα δόντια τους ειναι σαν βελόνες, κάνουν πολύ μικρές τρύπες που πάνε σε βάθος, εναποθέτουν βαθειά το κακό και κλείνουν απο πάνω την πληγή βγαίνοντας, δεν φτάνει να μπει οινόπνευμα κλπ. Ύπουλες πληγές τα δαγκώματα γάτας.
Ενδιαφέρον. Και για τα νύχια τι ισχύει; Ένας φίλος έχει πάρει γάτο στον πιτσιρικά του και το παιδί είναι μέσα στις νυχιές. Το γατί δεν είναι επιθετικό αλλά πολύ παιχνιδιάρικο. Κάτι πήγα να πω - δεν ξέρεις εσύ...
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι δεν έχουν κατοικίδια είναι οτι ο ιδιοκτήτης του ζώου έχει δημιουργήσει έναν δεσμό με τον σκύλο ή την γάτα του. Όταν το ζώο πάθει κάτι δεν είναι μόνο το ζώο που πληγώνεται είναι και ο άνθρωπος που έχει αφιερώσει χρόνο και έχει δεθεί. Οκ ένας σκύλος είναι που σκοτώθηκε αλλά για την γυναίκα που είδε να σφαγιάζεται μπροστά στα μάτια της ο σκύλος της που δεν πείραξε κανέναν, είναι κάτι παραπάνω.
το στόμα τους έχει ένα σφουγκαράκι που μαζέυει ακαθαρσίες απο την γούνα τους κλπ, ένα μικρό σμυριδόπανο, και τα δόντια τους ειναι σαν βελόνες, κάνουν πολύ μικρές τρύπες που πάνε σε βάθος, εναποθέτουν βαθειά το κακό και κλείνουν απο πάνω την πληγή βγαίνοντας, δεν φτάνει να μπει οινόπνευμα κλπ. Ύπουλες πληγές τα δαγκώματα γάτας.
Ενδιαφέρον. Και για τα νύχια τι ισχύει; Ένας φίλος έχει πάρει γάτο στον πιτσιρικά του και το παιδί είναι μέσα στις νυχιές. Το γατί δεν είναι επιθετικό αλλά πολύ παιχνιδιάρικο. Κάτι πήγα να πω - δεν ξέρεις εσύ...