!!! DEVELOPMENT MODE !!!
3 ευρώ το σουβλάκι
- Dwarven Blacksmith
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Καλά, βάζετε κρέας στο κρέας σας;
Ναι, είναι βαρύ... Μετά από πολύ αλκοόλ λέει . Όταν είσαι γκολ, βάζεις κ μπέικον κ στρωνεις. Τσεκαρισμενο.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- hellegennes
Καλά, πώς γίνεται; Όλες οι γνωστές φίρμες έτοιμων σαλατών έχουν. Π.χ. η Αμβροσία. Πείτε μου ότι δεν πουλάνε στην Αθήνα αυτές τις σαλάτες. Βλέπω στο site του ΑΒ υπάρχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν έχεις ακούσει ποτέ γαλοπούλα γεμιστή με κρέας;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Τις πουλάνε, το έχω ακούσει ως όνομα.
Την έχω φάει κιόλας, δεν θυμάμαι που. Απλά δεν μου έκανε τόσο εντύπωση.
Την έχω φάει κιόλας, δεν θυμάμαι που. Απλά δεν μου έκανε τόσο εντύπωση.
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι υποχρεουμεθα να συνομιλούμε για το σουβλάκι με τύπους που βάζουν αλοιφη ... Ουγγαρέζαhellegennes έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:39Η ουγγαρέζα είναι κρεμώδης αλοιφή από μαγιονέζα και ζαμπόν.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:33Εγώ ξέρω σχεδόν όλα τα μαγαζιά έχουν κίτρινη σως, και ροζ σως (αυτή μάλλον λες Ουγγαρέζα). Το ποια από τις δύο θα σου βάλουν αν πεις σκέτο "σως" εξαρτάται από το μαγαζί.Γαληνός έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:32
Νομίζω την αγνοούν πλήρως. Πρώτη φορά την άκουγε η κοπέλα. 90% των γυραδικων θα βρεις μόνο σως (κάτι σαν μαγιονομουσταρδα), τζατζικι, μουστάρδα, κέτσαπ, γιαούρτι. Κι αυτό ήταν.
Άλλο κουλό, που έχουν σως που την λένε σως!Είχα βρει κ μαγαζιά με Ουγγαρέζα, ελάχιστα ήταν. Μάλλον κανένας από επαρχία θα τα είχε ανοίξει.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- hellegennes
Δεν βάζω. Δεν μ' αρέσει προσωπικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.Κουρκούας έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:52και στο μοριά κανονικά μιλάνε. οι αθηναίοι είναι τραγικά μόνοι τους εδώ.shrike έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:41Εγώ είπα ένα υπαρκτό παράδειγμα πιο πάνω, αλλά μάλλον δεν το είδες.Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:36 Ο μεγαλύτερος μύθος των Θεσαλλονικιών είναι ότι υπάρχουν "Αθηναϊκά ιδιώματα". Ότι μιλιέται στην Αθήνα μιλιέται και στην υπόλοιπη Ελλάδα πλην μπουγατσούπολης. Και αυτό το λέω ως τίποτα από τα δύο.
Στη Λιβαδιά, μια γκαζιά δρόμο απ' την Αθήνα, σουβλάκι λένε το... σουβλάκι. Αυτό που θ' ακούσεις και στον Βόλο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλονίκη... παντού. Μόνο στην Αθήνα λένε έτσι τα πιτόγυρα, δεν ξέρω τι παίζει με Πελοπόννησο επειδή δεν έχω πάει ποτέ. Και στην Αθήνα ακόμα, η ιστορία για το σουβλάκι = τυλιχτό σάντουιτς πρέπει να 'ναι των τελευταίων λίγων δεκαετιών, παλιότερα το καλαμάκι με κομάτια κρέας λέγαν κι αυτοί έτσι.
Τώρα, να μου πεις για τα κασέρια και τα τυριά, αυτό είναι άλλη ιστορία.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Chilloutbuddy
στην Ουγγαρία έχουν ρολό λίπος με λίπος, εκεί σε θέλω
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Ζωγραφου το πιτογυρο το 2001 ειχε 200 δρχ ,στηνβΑγια μαρινα κορωπιου 160 ,το 1999 εγω εδινα τονουζο μεζε 200 δρχ,το 5λιτρο ο πιλαβας εκανε 6800 και εαμ δεν εχεις εργαστηριον επεξεργασιας κρεατος δεν επιτρρεπεται να φτιαχνεις γυρο ,γνωστος μου που δουλευει σε μεγαλο σουβλατζίδικο των ιωαννινων μου ειπε οτι κοβουν αυτοι τα κρεατα και τα στελνουν σε εξωτερικο εργαστηριο για τυποποιηση
Δεν έχει καμία σημασία. Άμα δεν αναγνωρίσουμε εμείς το όνομα ώς "Μακ...."....Chilloutbuddy έγραψε: 20 Απρ 2019, 06:52 Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.
εεε, μπερδεύτηκα, τι λέγαμε;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
Al Bundy
Να το πούμε βορειοσουβλάκι;Yochanan έγραψε: 20 Απρ 2019, 08:00Δεν έχει καμία σημασία. Άμα δεν αναγνωρίσουμε εμείς το όνομα ώς "Μακ...."....Chilloutbuddy έγραψε: 20 Απρ 2019, 06:52 Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.
- Βινόσαυρος
όπως τότε με την απαγορευση τουDwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2019, 00:31 https://www.facebook.com/events/1752727 ... _tab=about
κοκορετσίου(;) από την ένωση
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Chilloutbuddy
Μάλλον για τα ΜακΝτόναλντς λέειAl Bundy έγραψε: 20 Απρ 2019, 08:02Να το πούμε βορειοσουβλάκι;Yochanan έγραψε: 20 Απρ 2019, 08:00Δεν έχει καμία σημασία. Άμα δεν αναγνωρίσουμε εμείς το όνομα ώς "Μακ...."....Chilloutbuddy έγραψε: 20 Απρ 2019, 06:52 Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Και γιατί όχι απλά Λεξικό Αθηναϊκών; ΛΑΘΗ δηλαδή.hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 22:58Το καλαμάκι είναι τοπικός ιδιωματισμός. Θεωρώ δε ντροπή που είναι στο λεξικό Μπαμπινιώτη σαν έννοια, αν και φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα του συγκεκριμένου λεξικού. Τουλάχιστον ας το μετονομάσει Λεξικό της Αθηναϊκής Διαλέκτου (ΛΑΘΗΔΙ) αντί για Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας (ΛΝΕΓ).shrike έγραψε: 19 Απρ 2019, 19:30Το καλαμάκι σαν όρος δεν είναι παράλογο, αν βγαίνει (όπως λες) από τα καλάμια.
Σε παλιές ταινίες βέβαια, δεκαετίας 60 πχ, δεν έχει τύχει ποτέ να το ακούσω, μόνο σουβλάκια τα λέγανε. Ακόμα και σε σκηνές σε σουβλατζίδικα στην Αθήνα.
Το σουβλάκι μπορείς να μου εξηγήσεις πού σκατά έχει την βάση του, να το λέτε έτσι; Εννοώ, το τυλιχτό σάντουιτς/πιτόγυρο ή όπως αλλιώς θες να το πεις. Αλλά... σουβλάκι ρε πούστη μου; Από πού κι ως πού;
Edit: επίσης, λίγο πιο βόρεια από σας εκεί χάμου, στη Λιβαδιά που μη μου πεις ότι δεν ξέρουν από σουβλάκια ή ότι είστε πιο ειδικοί απ' αυτούς για κάποιον λόγο, σουβλάκια τα λένε. Τα καλαμάκια για τον φραπέ τα 'χουν μόνο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 143 Απαντήσεις
- 3435 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
-
- 7 Απαντήσεις