!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κτηματογράφηση

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Κτηματογράφηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ανοίγω το τρέχον θέμα εδώ για συζήτηση, συμβουλές, απορίες που αφορούν τη διαδικασία και το νομικό χαρακτήρα της Κτηματογράφησης.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Κτηματογράφηση

ΝΕΑ:

Παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού
- έως τις 7 Ιουνίου στις ΠΕ Εύβοιας και Αχαΐας και
- µέχρι τις 10 Ιουνίου στις ΠΕ Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

- Πότε είναι απαραίτητο το τοπογραφικό διάγραμμα;

Όπου δεν υπάρχουν σαφείς τρόποι προσδιορισμού/εντοπισμού της ιδιοκτησίας και των ακριβών ορίων. Πχ. όταν θέλουμε να κάνουμε χρησικτησία ή όταν αναφέρεται η ύπαρξη του τοπογραφικού στο συμβόλαιο, που συνήθως σημαίνει ότι έγινε κάποια νέα πράξη προσδιορισμού των ορίων. Επιπλέον, είναι σχεδόν αυτονόητο σε ιδιοκτησίες εντός οικισμών/σχεδίου πόλεως, όπου το κάθε τετραγωνικό έχει τη σημασία του.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Ένα πρόβλημα είναι πως όταν θες να δηλώσεις ένα χωράφι που είναι μέσα σε δάσος αν απ τους δορυφόρους φανεί ότι πριν 40 χρόνια μέσα είχε δένδρα δεν το δέχονται και στο πιάνουν για δασική έκταση.
Μπορείς να κάνεις ένσταση με τοπογραφικά κλπ αλλά είναι σαν να σου το ακυρώνουν και να λαμβάνουν υπόψιν μόνο τα του δορυφόρου.
Περιμένω το δασαρχείο σε ένσταση που έχω ήδη κάνει από πέρσι για να δούνε το χωράφι και ευτυχώς οι παππούδες είχαν μέσα διάφορα οπωροφόρα.

Αν έχετε κάποιο θέμα πρέπει να γίνει κατάθεση των ανάλογων δικαιολογητικών(ακόμη και συμβόλαιο χειρόγραφο αν έχετε πριν το 1940 λαμβάνονται υπόψιν) στην διεύθυνση δασών της περιοχής σας και στο κτηματολόγιο.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Οι δασικές εκτάσεις δεν επιδέχονται καν χρησικτησίας. Ο χαρακτηρισμός μίας έκτασης σε δασική, αλλάζει το χαρακτήρα της ιδιοκτησίας.

https://www.tanea.gr/2019/02/27/greece/ ... dioktites/
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Μου έτυχε σε χωράφι δίπλα σε δάσος να μου κόψουν κάποια τ.μ επειδή στις δορυφορικές φαινόταν κάτι πλατάνια.
Αν σας συμβεί μπορείτε να το διορθώσετε στην διεύθυνση δασών με αίτηση για πρόδηλο σφάλμα μαζί με τα ανάλογα δικαιολογητικά χωρίς καμία επιβάρυνση.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

ρε πουστη και οτι ημουν ετοικος να τα στειλω αυριο ,τωρα πανε για 9 ιουνιου.
Εγω παντως που ρωτησα για τα +- εντος οριων μου απαντησαν οτι δεν κανεις τιποτα ουτε αλλαζεις τιποτα στο ε9.

Ας συγχωνευση καποιος μοντ και το δικο μου θεμα οπου απαντουνται καποιες ερωτησεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”