Πιό λογικό ακούγεται αυτό.Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:41
Ξεκόλλα πολέμαρχε...έρχεται νόμος που τους αναγκάζει να ασφαλίσουν τους ντελιβεράδες και να τους παρέχουν μηχανάκια και κράνη.
Κουπτόβε;![]()
(πολέμαρχος; moi?Κάτι δεν πιάνω εδώ.)
Πιό λογικό ακούγεται αυτό.Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:41
Ξεκόλλα πολέμαρχε...έρχεται νόμος που τους αναγκάζει να ασφαλίσουν τους ντελιβεράδες και να τους παρέχουν μηχανάκια και κράνη.
Κουπτόβε;![]()
(τίποτα,,,το waldorf μου έφερνε λίγο στο warlord)
Εγώ πάντως που πουλάω και νωπό χοιρινό και διάφορα προϊόντα χοιρινού (κονσέρβες, αλλαντικά, κ.α.) δεν παρατήρησα καμμιά αλλαγή στην τιμή του.waldorf έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:37 Πάντως,είτε λέγονται καλαμάκια είτε σουβλάκια,λίγο βρώμα είναι όλη αυτή η ιστορία.
Οκ ακρίβυνε το χοιρινό οπότε ακριβαίνουν και όλα τα προϊόντα που το περιέχουν.Πόσο ακρίβυνε πια ώστε να χρεώσουν επιπλέον ένα ευρώ ή έστω 80 λεπτά τα 100-120 γραμμάρια;10 ευρώ ανέβηκε το κιλό;
Περιμένω απόδειξη ότι η έννοια καλαμάκι αντί σουβλάκι, ένας τοπικός ιδιωματισμός της Αθήνας, είναι παλιότερος από το καλαμάκι πόσης.Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:19Αλεξανδρινέ...κόψε τη μαλακία και βρες γυναίκα πάραυτα!hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:16Σαφώς.Beria έγραψε: 19 Απρ 2019, 16:53 Εννοείς δηλαδή ότι το καλαμάκι πόσης είναι έννοια πολύ παλαιότερη απο το καλάμι ψησίματος![]()
Γιατί δεν μας φέρνεις εσύ την ανταπόδειξη;hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:47Περιμένω απόδειξη ότι η έννοια καλαμάκι αντί σουβλάκι, ένας τοπικός ιδιωματισμός της Αθήνας, είναι παλιότερος από το καλαμάκι πόσης.
Tι εννοείς Βίρνα; Ότι θα ανεβάσουν 30% τις τιμές επειδή τους αναγκάζουν να τηρήσουν τον νόμο;Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:41Ξεκόλλα πολέμαρχε...έρχεται νόμος που τους αναγκάζει να ασφαλίσουν τους ντελιβεράδες και να τους παρέχουν μηχανάκια και κράνη.waldorf έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:37 Πάντως,είτε λέγονται καλαμάκια είτε σουβλάκια,λίγο βρώμα είναι όλη αυτή η ιστορία.
Οκ ακρίβυνε το χοιρινό οπότε ακριβαίνουν και όλα τα προϊόντα που το περιέχουν.Πόσο ακρίβυνε πια ώστε να χρεώσουν επιπλέον ένα ευρώ ή έστω 80 λεπτά τα 100-120 γραμμάρια;10 ευρώ ανέβηκε το κιλό;
Κουπτόβε;![]()
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Beria έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:49Tι εννοείς Βίρνα; Ότι θα ανεβάσουν 30% τις τιμές επειδή τους αναγκάζουν να τηρήσουν τον νόμο;Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:41Ξεκόλλα πολέμαρχε...έρχεται νόμος που τους αναγκάζει να ασφαλίσουν τους ντελιβεράδες και να τους παρέχουν μηχανάκια και κράνη.waldorf έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:37 Πάντως,είτε λέγονται καλαμάκια είτε σουβλάκια,λίγο βρώμα είναι όλη αυτή η ιστορία.
Κουπτόβε;![]()
Σαν να λες δηλ ότι τα βενζινάδικα θα ανεβάσουν τις τιμές επειδή δεν τους αφήνουν να νοθεύουν τη βενζίνη
Μερικές φορές κολλάει η κεφάλα σου, όμως!hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:47Περιμένω απόδειξη ότι η έννοια καλαμάκι αντί σουβλάκι, ένας τοπικός ιδιωματισμός της Αθήνας, είναι παλιότερος από το καλαμάκι πόσης.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Εμ, αυτό λέω. Φυσοκάλαμο θα του έφερνε ο Θανάσης του κυρίου Επαμεινώνδα
Θα παρατηρήσεις στην επόμενη παραλαβή λογικά. Νομίζω (δεν παίρνω όρκο) ότι η αύξηση θα είναι κάπου 20 με 30 λεπτά το κιλό (εγώ θα το δω μετά το Πάσχα αφού κλείνω για δύο βδομαδουλες διακοπές).hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:46Εγώ πάντως που πουλάω και νωπό χοιρινό και διάφορα προϊόντα χοιρινού (κονσέρβες, αλλαντικά, κ.α.) δεν παρατήρησα καμμιά αλλαγή στην τιμή του.waldorf έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:37 Πάντως,είτε λέγονται καλαμάκια είτε σουβλάκια,λίγο βρώμα είναι όλη αυτή η ιστορία.
Άρα μάλλον σωστά μας βρωμάει κάτι,γιατί 30 λεπτά/κιλό αύξηση στην πρώτη ύλη δεν δικαιολογεί 1 ευρώ αύξηση στο τελικό προϊόν.Sid Vicious έγραψε: 19 Απρ 2019, 18:19
Θα παρατηρήσεις στην επόμενη παραλαβή λογικά. Νομίζω (δεν παίρνω όρκο) ότι η αύξηση θα είναι κάπου 20 με 30 λεπτά το κιλό (εγώ θα το δω μετά το Πάσχα αφού κλείνω για δύο βδομαδουλες διακοπές).
Στην Κίνα θανατωσαν 200 εκατομμύρια από τα 350 που έχουν συνολικό πληθυσμό λόγω πανωλης και κάναν ντου στην ευρωπαϊκή αγορά για να καλύψουν τις ανάγκες τους, για αυτό και η αύξηση, αυτά τουλάχιστον έχω ακούσει.
Πίνανε χυμούς με καλαμάκι. Τα καλαμάκια εφευρέθηκαν για τους χυμούς, όχι για τον φραπέ. Εκτός κι αν είναι ελληνική εφεύρεση του καλαμάκι και δεν το θυμάμαι.Beria έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:56Μερικές φορές κολλάει η κεφάλα σου, όμως!hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:47Περιμένω απόδειξη ότι η έννοια καλαμάκι αντί σουβλάκι, ένας τοπικός ιδιωματισμός της Αθήνας, είναι παλιότερος από το καλαμάκι πόσης.
Όλη η Ελλάδα που βρέχεται από θάλασσα κι έχει καλαμιές, έψηνε το κρέας σε καλάμια
Όταν άρχισε να φτιάχνει μαγαζιά που έψηναν στο πόδι κομμάτια κεμπαπ τα έψηνε σε ξυσμένα καλαμάκια
Από το 1920 στανταρ
Ε το 1920 κανείς δεν έπινε ροφήματα με καλαμάκι
Το σκέφτεσαι να εμφανιζόταν ο κύριος Επαμεινώνδας στο καφενείο στην πλατεία και να έλεγε: "Έναν τούρκικο με ολίγην, Θανάση παιδίμου και ένα καλαμάκι"![]()
Πινακίδες, ταινίες κτλ που αναφέρεται ως σουβλάκι, εννοείς; Υπάρχουν άφθονες πηγές.Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:48Γιατί δεν μας φέρνεις εσύ την ανταπόδειξη;hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 17:47Περιμένω απόδειξη ότι η έννοια καλαμάκι αντί σουβλάκι, ένας τοπικός ιδιωματισμός της Αθήνας, είναι παλιότερος από το καλαμάκι πόσης.
Ίσως. Πάντως οι προμηθευτές μας δεν μας έχουν πει τίποτα προς ώρας. Συνήθως μας ειδοποιούν αρκετά πιο πριν.Sid Vicious έγραψε: 19 Απρ 2019, 18:19 Θα παρατηρήσεις στην επόμενη παραλαβή λογικά. Νομίζω (δεν παίρνω όρκο) ότι η αύξηση θα είναι κάπου 20 με 30 λεπτά το κιλό (εγώ θα το δω μετά το Πάσχα αφού κλείνω για δύο βδομαδουλες διακοπές).
Στην Κίνα θανατωσαν 200 εκατομμύρια από τα 350 που έχουν συνολικό πληθυσμό λόγω πανωλης και κάναν ντου στην ευρωπαϊκή αγορά για να καλύψουν τις ανάγκες τους, για αυτό και η αύξηση, αυτά τουλάχιστον έχω ακούσει.