Rojas έγραψε: 16 Απρ 2019, 22:54Ίφιδα έγραψε: 16 Απρ 2019, 22:52
Όχι μόνο απέναντι στο κράτος, κι επί της ουσίας. Να μοιραζόμαστε το βάρος της εργασίας αλλά και τις δουλειές του σπιτιού, την ανατροφή των παιδιών, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον κλπ
αν εσυείσαι ανώριμηκαι θες διαιτητη με τον άντρα σου Βρες τον
το τι θα κάνω εγώ και η γυναίκα μου,που είμαστε ώριμοι ενήλικες είναι δικό μας θέμα
Δεν είναι θέμα διαιτητή, δε χρειάζεται διαιτητές το θέμα, ώριμους ενήλικες χρειάζεται. Και το να απαντάς θιγμένος λέγοντας πως είναι δικό σου θέμα το τι κάνεις με την γυναίκα σου λες κι εγώ σου είπα ότι είναι κάποιου άλλου , μόνο ωριμότητα δε δείχνει.
Πολλοι άντρες θεωρούν ισότητα το να πηγαίνει η γυναίκα στο στρατό και να έχουν ίσα δικαιώματα σε περίπτωση επιμέλειας των παιδιών. Θέλουν οι γυναίκες τους να δουλεύουν αλλά δε θέλουν οι ίδιοι να κάνουν καμία δουλειά στο σπίτι ενώ τα παιδιά τα βλέπουν ως χόμπι, θα ασχοληθούν κάνα μισάωρο και τέλος.
Αυτό δεν είναι ισότητα. Ισότητα είναι να δουλεύουν και τα δύο φύλα ώστε να φεύγει ένα βάρος της εργασίας απ τον άντρα αλλά να έχει κι εκείνος την ίδια ευθύνη με τη γυναίκα ως προς το σπίτι του και τα παιδιά του ακριβώς γιατί το πρότυπο του πατέρα είναι εξίσου απαραιτητο στην ανατροφή των παιδιων. Όχι να δουλεύουν κι οι δυο 8ωρο π.χ και μετά ο ένας να ξυνεται κι ο άλλος να τρεχει. Απλά πράγματα.