ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 04 Απρ 2019, 14:59
Της Ίλντα Νταλί. Νοσηλεύτριας στο ΨΝΑ «Δαφνί»
Δαφνί. καθομαι στο γραφειο με ανοιχτο τον υπολογιστη και μπαινει ενας τροφιμος για να μου ζητησει τα φαρμακα του που ειχε ξεχασει πως τα ηπιε. περναει η εικονα του νεκρου παιδιου στην παραλια και ακολουθει ο παρακατω διαλογος.
-τι ειναι αυτο?
-ενα παιδι
-γιατι δεν το σηκωνουν? θα πνιγει
-εχει πνιγει
-η μαμα του που ειναι?
-δεν ξερω
-να την βαλουν φυλακη. δεν προσεξε το παιδι
-δεν φταιει η μαμα του. το εβαλε σε μια βαρκα για να το σωσει απο τον πολεμο αλλα για αυτες τις βαρκες δεν υπαρχει λιμανι φύγουν από την Τουρκία όπου ζούσαν και εργάζονταν επί τρία χρόνια για να έρθουν στην Ευρώπη και να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται.
- Τότε να βάλουν και τη μαμά του και τον μπαμπά του φυλακή.
Πηγή: docmed.gr
Fixed.
Και αν η Ίλντα δεν έλεγε ψέματα, έτσι θα είχε τελειώσει η συζήτηση.
Και κανονικά η μαντάμ πρέπει να πάει σπίτι της που λέει ψέματα σε ψυχιατρικό ασθενή. Αυτό απαγορεύεται γιατί μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα και να υποτροπιάσει. Ίσως όχι το συγκεκριμένο ψέμα, αφού δεν τον αφορά άμεσα, αλλά είναι κανόνας πως δεν λένε ψέματα σε ψυχιατρικό.
Αυτήν την πληροφορία πως η οικογένεια ζούσε με τον πατέρα να εργάζεται επί τρία χρόνια στην Τουρκία (άρα ο μικρός παίζει να γεννήθηκε στην Τουρκία, δεν ξέρω πόσο χρονών ήταν), σαν ανάγκασε να καταπιείτε τη γλώσσα σας και να το βουλώσετε σχετικά με το πνιγμένο παιδί.
Μερικά χρόνια αργότερα επανέρχεστε πιστεύοντας πως το ξεχάσαμε, άρα μπορείτε να ξαναρχίσετε να κακαρίζετε χωρίς πρόβλημα.
Και γιατί να μην το πιστέψετε για έναν λαό που εξέλεξε τον σύριζα και μετά από αίσχη τεσσάρων χρόνων, οι συριζαίοι κάνουν ανενόχλητοι προεκλογική εκστρατεία αντί να σκάβουν λάκκο να κρύψουν τα μούτρα τους;
Και εγώ στη θέση σας, το ίδια θα έκανα.