!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί τα ΜΜΕ μας “βομβαρδίζουν” για την “ανάγκη” να αγοράσουμε F-35 από τις ΗΠΑ
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Re: Γιατί τα ΜΜΕ μας “βομβαρδίζουν” για την “ανάγκη” να αγοράσουμε F-35 από τις ΗΠΑ
οι κινέζοι ήδη το έχουν διαλυσει και το μελετάνε
https://www.aerotime.aero/clement.charp ... from-radar
https://www.aerotime.aero/clement.charp ... from-radar
-
stergiosbik
Re: Γιατί τα ΜΜΕ μας “βομβαρδίζουν” για την “ανάγκη” να αγοράσουμε F-35 από τις ΗΠΑ
Αυτο ηταν πρωτοτυπο.Ερμής έγραψε: 13 Απρ 2019, 00:15 Το berkut που είχαν παρουσιάσει οι Ρώσοι με τα περίεργα φτερά; νομίζω είχα δει και ένα άλλο πρωτότυπο με το όνομα su57 Που μοιάζει με το φ22.
Δεν υπαρχει.
Το Su-57 ακομη παλευουν να το βγαλουν σε κανονικη παραγωγη.
Θεωρητικα ειναι καλυτερο του F-35 αλλα δεν πετανε ακομη.
Το F-22 ειναι μακραν μπροστα.
Σκεψου οτι ολοι οι αλλοι ακομη παλευουν να βγαλουν αεροσκαφη 5ης γενιας και οι ΗΠΑ δουλευουν εδω και καιρο στα 6ης γενιας μαχητικα!
Όταν μιλάμε για εκτης γενιάς; δηλαδη;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
stergiosbik
Οι Αμερικανοι ειναι πολυ μπροστα στα stealth μαχητικα.
Δεν φτανονται.
Γι αυτο βλεπουμε ολους τους αλλους να επικεντρωνουν κυριως το ενδιαφερον τους στο να κατασκευασουν ρανταρ που θα βλεπουν αυτα τα αεροσκαφη.
Ακριβως γιατι αν το καταφερουν θα παει περιπατο η τεχνολογικη υπεροχη των Αμερικανων με κλασμα του κοστους της stealth τεχνολογιας αλλα και γιατι γνωριζουν οτι δεν μπορουν να τους φτασουν.
Ταπεινη μου αποψη ειναι οτι αν δεν το εχουν ηδη καταφερει τοτε βρισκονται πολυ κοντα σ αυτο.
Την πιο εξυπνη μαγκια ομως την εχουν κανει οι Σουηδοι με το Gripen.
Εχουν κανει τρομερα βηματα στον τομεα του ηλεκτρονικου πολεμου με αποτελεσμα το Gripen να γινεται "αορατο" απο τα ρανταρ αλλων μαχητικων λογω των παρεμβολων που κανει σ αυτα.
Υπαρχουν μαρτυριες απο ασκησεις οτι οι Σουηδοι πιλοτοι εφταναν διπλα στα "εχθρικα" μαχητικα σε σημειο να τους βλεπουν με τα ματια τους οι πιλοτοι αλλα το ρανταρ τους να μην δειχνει τιποτα!
Δεν φτανονται.
Γι αυτο βλεπουμε ολους τους αλλους να επικεντρωνουν κυριως το ενδιαφερον τους στο να κατασκευασουν ρανταρ που θα βλεπουν αυτα τα αεροσκαφη.
Ακριβως γιατι αν το καταφερουν θα παει περιπατο η τεχνολογικη υπεροχη των Αμερικανων με κλασμα του κοστους της stealth τεχνολογιας αλλα και γιατι γνωριζουν οτι δεν μπορουν να τους φτασουν.
Ταπεινη μου αποψη ειναι οτι αν δεν το εχουν ηδη καταφερει τοτε βρισκονται πολυ κοντα σ αυτο.
Την πιο εξυπνη μαγκια ομως την εχουν κανει οι Σουηδοι με το Gripen.
Εχουν κανει τρομερα βηματα στον τομεα του ηλεκτρονικου πολεμου με αποτελεσμα το Gripen να γινεται "αορατο" απο τα ρανταρ αλλων μαχητικων λογω των παρεμβολων που κανει σ αυτα.
Υπαρχουν μαρτυριες απο ασκησεις οτι οι Σουηδοι πιλοτοι εφταναν διπλα στα "εχθρικα" μαχητικα σε σημειο να τους βλεπουν με τα ματια τους οι πιλοτοι αλλα το ρανταρ τους να μην δειχνει τιποτα!
-
stergiosbik
Ακομη πιο stealth,με πολυ ανωτερα ηλεκτρονικα και οπλισμο και κυριως μη επανδρωμενα.
Ακουγεται μαλιστα οτι θα υπαρχει μητρικο μαχητικο που θα καθοδηγει αλλα μικροτερα stealth μαχητικα.
Το Skynet φτανει με βημα ταχυ!
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Και δεν παίρναμε μερικά Grippen;
Είναι ακριβά;
Είναι ακριβά;
ας πάρουμε πρώτα ανταλλακτικά για τα μιράζ και μετά συζητάμε για το ...νέο μαχητικό
Δεν νομίζω ότι μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται μόνο με οικονομικά ή στρατιωτικά κριτήρια. Αν ήταν έτσι δεν θα δεχόταν τέτοιο πρέσινκγ ο Ερντογάν. Την στιγμή που τα μελλοντικά μας έσοδα οφείλονται σε δανειστές και λοιπούς οποιαδήποτε απόφαση για νέα αγορά του αιώνα θα πρέπει να πάρει πολλαπλές άδειες από τις 2 πλευρές του Ατλαντικού.
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Όντως, αμερικάνικο θα πάρουμεST48410 έγραψε: 13 Απρ 2019, 01:00Δεν νομίζω ότι μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται μόνο με οικονομικά ή στρατιωτικά κριτήρια. Αν ήταν έτσι δεν θα δεχόταν τέτοιο πρέσινκγ ο Ερντογάν. Την στιγμή που τα μελλοντικά μας έσοδα οφείλονται σε δανειστές και λοιπούς οποιαδήποτε απόφαση για νέα αγορά του αιώνα θα πρέπει να πάρει πολλαπλές άδειες από τις 2 πλευρές του Ατλαντικού.
Chainis έγραψε: 12 Απρ 2019, 14:15 Το "ΝΑΤΟ" της εποχής είχε ήδη διαμελίσει την Οθ. αυτοκρατορία και είχε πάρει τα κομμάτια που το ενδιέφεραν.
Κάποιοι Έλληνες τότε πίστεψαν ότι μπορούσαν να μεγαλώσουν την Ελλάδα κι άλλο και να βάλουν Ελληνικούς πληθυσμούς της Σμύρνης και της Θράκης στο Ελληνικό κράτος αλλά κάποια τομάρια ονόμασαν τον πόλεμο ιμπεριαλιστικό και σαμποτάρισαν την χώρα τους όπως μπορούσαν και μετά πανηγύριζαν για την ήττα της χώρας τους, τον θάνατο και τον ξεριζωμό 2,5 εκ. Ελλήνων.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Αν θέλουμε f35 η απάντηση δεν είναι άσπρο ή μάυρο. Πιο πάνω λέει ένα φίλος για έναν πύραυλο ,μαλλον για τον meteor, να τον πάρουμε . Ο meteor έχει range 300km , και no escape zone τα 100km!!!!Απίστευτος πύραυλος. Ελα όμως που τα ραντάρ μας τον αεροπλάνων δεν φτάνουν σε τέτοια επιπεδα. Είναι σαν έχουμε ένα σνιπερ όπλο αλλα χωρίς διοπτρα. Δεν θα βλέπαμε τον στοχο.
Σε αυτο μπορεί να χρησιποιηθεί το F35 να πάει ποιο κοντά στον στόχο να δώσει στοιχεια βολής μέσω του link 16 Στο σκαφος που έχει τον meteor και να τον ριξει το αεροσκάφος απο μακρια χωρίς να έχει τον φόβο απο s400 ή οτιδήποτε άλλο. Με 60 κομάτια τους έχεις γαμήσει όλοι την αεροπορία ή μάλλον έχεις πάρει το πάνω χέρι. Πανάκριβος πύραυλος δεν θυμάμαι πόσο.
Αλλο συν του f 35 είναι οτι μπορέι να διαλύσει όλη την αεράμυνα χωρίς να το πάρουνε χαμπάρι, αντιο s400 αντιο ζωή. Αλλοι λένε οτι ο s400 μπορεί να το δεί στα 100km αρα τσάμπα κόπος. Για το τελευταίο δεν ξέρω γιατι αλλιως δεν θα είχαν φάει τα λυσακα τους οι αμερικάνοι να μήν μάθουν οι ρώσοι τα μυστικά του f35.
Το καλό με τα f35 είναι οτι αν έχουν το πρώτο πλήγμα , δηλαδή αν σηκωθουν καμια 30 απο αυτα και χτυπήσουν την τουρκία αντιο ζωή . Μέχρι να καταλάβουν τι έγινε και να σηκώσουν τα δικά τους μαχητικά τα δικά μας θα έχουν φύγει. Είναι καθαρά επιθετικό όπλο. Έλα όμως που εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό. Έχουμε αμυντικό δόγμα.
Περιμένουμε το πρώτο πλήγμα για αυτό έχουμε ένα πολύ καλό δίκτυο ραντάρ. Αν είναι ήδη σηκωμένα τα αεροπλάνα της τουρκίας δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ξεφύγουν. Ειδικά αν έχουν «στοχαστρο» με θερμικό ίχνος, irst νομίζω λέγετε.
Οι s 400 μπορούν να αντιμετωπιστούν και με άλλους τρόπους, ανάλογα που βρίσκονται. Οι μαλακίες ότι θα τα βάλουν στα παράλια για να φτάνει το range τους όσο ποιο μέσα στη Ελλάδα είναι για μικρά παιδιά. Αφού έτσι μπορείς να τα χτυπήσεις εύκολα με το απλό πυροβολικό ή με mlrs . Ενας τρόπος είναι με τους scalp που έχουν τα mirage αλλά δύσκολο να στοχεύσουν αν σε lockαρει το s400.Γενικότερα είναι γρίφος που δύσκολά λύνεται και δεν έχω το υπόβαθρο να το λύσω.
Μια άλλη καλή ιδέα είναι να έχουν scalp τα πλοία ετσι δεν φοβάσαι για s400 ούτε περιμένεις μεχρι να φορτώσουν τον επόμενο scalp τα mirage. Με ένα «κουμπί» φεύγουν όλοι.
Θα έγραφα και για το gripen αλλά βαριέμαι τώρα .Γενικότερα θέλει λεφτά τα οποία δεν έχουμε. Σε καμια δεκαρια χρόνια και άν ίσως να πάμε σε f35.
Σε αυτο μπορεί να χρησιποιηθεί το F35 να πάει ποιο κοντά στον στόχο να δώσει στοιχεια βολής μέσω του link 16 Στο σκαφος που έχει τον meteor και να τον ριξει το αεροσκάφος απο μακρια χωρίς να έχει τον φόβο απο s400 ή οτιδήποτε άλλο. Με 60 κομάτια τους έχεις γαμήσει όλοι την αεροπορία ή μάλλον έχεις πάρει το πάνω χέρι. Πανάκριβος πύραυλος δεν θυμάμαι πόσο.
Αλλο συν του f 35 είναι οτι μπορέι να διαλύσει όλη την αεράμυνα χωρίς να το πάρουνε χαμπάρι, αντιο s400 αντιο ζωή. Αλλοι λένε οτι ο s400 μπορεί να το δεί στα 100km αρα τσάμπα κόπος. Για το τελευταίο δεν ξέρω γιατι αλλιως δεν θα είχαν φάει τα λυσακα τους οι αμερικάνοι να μήν μάθουν οι ρώσοι τα μυστικά του f35.
Το καλό με τα f35 είναι οτι αν έχουν το πρώτο πλήγμα , δηλαδή αν σηκωθουν καμια 30 απο αυτα και χτυπήσουν την τουρκία αντιο ζωή . Μέχρι να καταλάβουν τι έγινε και να σηκώσουν τα δικά τους μαχητικά τα δικά μας θα έχουν φύγει. Είναι καθαρά επιθετικό όπλο. Έλα όμως που εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό. Έχουμε αμυντικό δόγμα.
Περιμένουμε το πρώτο πλήγμα για αυτό έχουμε ένα πολύ καλό δίκτυο ραντάρ. Αν είναι ήδη σηκωμένα τα αεροπλάνα της τουρκίας δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ξεφύγουν. Ειδικά αν έχουν «στοχαστρο» με θερμικό ίχνος, irst νομίζω λέγετε.
Οι s 400 μπορούν να αντιμετωπιστούν και με άλλους τρόπους, ανάλογα που βρίσκονται. Οι μαλακίες ότι θα τα βάλουν στα παράλια για να φτάνει το range τους όσο ποιο μέσα στη Ελλάδα είναι για μικρά παιδιά. Αφού έτσι μπορείς να τα χτυπήσεις εύκολα με το απλό πυροβολικό ή με mlrs . Ενας τρόπος είναι με τους scalp που έχουν τα mirage αλλά δύσκολο να στοχεύσουν αν σε lockαρει το s400.Γενικότερα είναι γρίφος που δύσκολά λύνεται και δεν έχω το υπόβαθρο να το λύσω.
Μια άλλη καλή ιδέα είναι να έχουν scalp τα πλοία ετσι δεν φοβάσαι για s400 ούτε περιμένεις μεχρι να φορτώσουν τον επόμενο scalp τα mirage. Με ένα «κουμπί» φεύγουν όλοι.
Θα έγραφα και για το gripen αλλά βαριέμαι τώρα .Γενικότερα θέλει λεφτά τα οποία δεν έχουμε. Σε καμια δεκαρια χρόνια και άν ίσως να πάμε σε f35.
ΛΟΒΕΡΔΟ ΣΕ ΑΓΑΠΩ 
Το σίγουρα λειτουργούν δεν το ξέρεις. Δεν λέω οτι δεν λειτουργούν απλως επιχειρησιακά δεν το έχουμε δει. Δεν ξέρω προσωπικα να έχουν ρίξει κανενα αεροπλάνο πχΖενίθεδρος έγραψε: 12 Απρ 2019, 20:48 Άμα πάρουν τα Ες 400 οι Τουρκαλαδες, που σίγουρα λειτουργούν, και θα κατεβάσουν όλον τον ανθό της ΠΑ σαν ορτυκια, μέσα σε μισή ώρα, με πόσα εφ 35 θα ισοφαριστει αυτό;
ΛΟΒΕΡΔΟ ΣΕ ΑΓΑΠΩ 
Τρόμαξα λίγο με την περιγραφή σου. Δεν ξέρω γιατί. Που να είχαμε και πυρηνικά δηλαδή.Ivelius έγραψε: 13 Απρ 2019, 11:25 Αν θέλουμε f35 η απάντηση δεν είναι άσπρο ή μάυρο. Πιο πάνω λέει ένα φίλος για έναν πύραυλο ,μαλλον για τον meteor, να τον πάρουμε . Ο meteor έχει range 300km , και no escape zone τα 100km!!!!Απίστευτος πύραυλος. Ελα όμως που τα ραντάρ μας τον αεροπλάνων δεν φτάνουν σε τέτοια επιπεδα. Είναι σαν έχουμε ένα σνιπερ όπλο αλλα χωρίς διοπτρα. Δεν θα βλέπαμε τον στοχο.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Τα Grippen είναι πράγματι φτηνά αλλά υποδεέστερα των F-16 τα οποία έχουμε ήδη. Η πολυτυπία στα αεροσκάφη είναι μεγάλο πρόβλημα και οδηγεί σε αυξημένα κόστη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουμε Grippen. Για μικρές χώρες που δεν απειλούνται είναι πάντως εξαιρετική επιλογή.
- Otto Weininger
Εμένα μου αρέσουν τα Northrop Grumman B-2 Spirit
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 18 Απαντήσεις
- 317 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
-
- 347 Απαντήσεις