Beria έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:49
Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που το είπε, άσχετα που βρήκαν ευκαιρία οι ζαίοι και σπεκουλάρουν
Απλώς είναι ασυνήθιστη η επιμονή του να μιλά νομικά στην τηλεόραση, ξέροντας ότι τα λόγια του θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για τη μίζα
Εν ολίγοις, όντας πολύ έμπειρος πολιτικός, πιστεύω ότι δεν ήταν αθώα η προσέγγιση του
Συμφωνώ, αλλά παραμένει νομικός και απαντάει με νομική ορολογία. Σαφώς έπρεπε να κάνει τη διευκρίνιση ότι δε θεωρεί καθήκον τη δωροδοκία, τώρα δε θα το συζητούσαμε καν.
Μα στην αρχη της δηλωσης του χρησιμοποιει τη λεξη αδικημα.
Τρέχα γύρευε. Ακόμα κι αν έλεγε ότι "το αδίκημα της δωροδοκίας εντάσσεται στα καθήκοντα του υπουργού" πάλι το ίδιο "συμπέρασμα" θα έβγαινε.
Απαράδεκτη η Βαλλιάνου. Να πάει να κάνει ρεπορτάζ στις λαϊκές.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:56
παιδιά συμφωνεί κανεις απο εδώ με την θέση του αθανασίου, δηλαδή και εσείς θα περνατε μιζα και μετά θα λέγατε ήταν στο πλαίσιο της εργασίας μου, κρίνετέ με πολιτικά;
Πλέον κανείς δε συμφωνεί μαζί σου ότι από τα λεγόμενα του Αθανασίου συνάγεται το συμπέρασμα πως δικαιούται ο υπουργός να παίρνει μίζα.
εγώ σε διάβασα και δεν χτυπιέμαι όμως, υπομονή, θέλω να μου εξηγήσεις αν θεωρείς οτι όταν ένας αστυνόμος σε βαράει κατά τον έλεγχο για δίπλωμα το κάνει στα πλαίσια του καθήκοντός του ή επ'έυκακαιρία αυτού.
enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:48
βασικα παιδία ο άνθρωπος ειπε 2-3 φορές οτι ειναι στα καθήκοντα, σε αντιδιαστολή με το επ' ευκαιρία. Δεν πήρε μίζα επειδή έτυχε να είναι υπουργός και η νοβάρτις ήθελε να λαδώσει, πήρε γιατί είναι καθήκον του να λαδωθεί. Δεν ειναι κάτι κακό, είναι κάτι καλό, το έκανε με το εθνικό συμφέρον στον νού του και πρέπει να κριθεί υπο αυτό το πρίσμα, του εθνικού συμφέροντος και του νόμου περί ευθύνης.
θα περιμένω τον στ μάλλον
Επιμένεις. Το ζήτημα είναι νομικό και θέλω να προσέξεις ότι τίθεται σε αντιπαραβολή με τα αδικήματα "επ' ευκαιρία". Και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή μιλάμε για αδικήματα και ο διαχωρισμός αφορά όχι το αν πρόκειται για αδίκημα αλλά αν διαπράττεται με τη χρήση της ιδιότητας κάποιου ως υπουργού.
Το θέμα αυτό είναι προκαταρκτικό διότι όλοι περιμένουν την υπόθεση Άδωνη.Σε αντίθεση με τον Λοβέρδο που όπως λέει θα παίξει το παιγνίδι κανονικά και θα πάει στην Τουλουπάκη,ο Άδωνης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο επικαλούμενος τη νομολογία του Αρείου Πάγου ζητώντας να κηρυχθεί η Τουλουπάκη αναρμόδια.Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τους δικαστές.Ή θα πρέπει να αγνοήσουν τη νομολογία του Αρείου Πάγου και να γίνουν ρόμπες ή να την δεχθούν και να ανοίξουν τον δρόμο για την υποβολή μήνυσης κατά της Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας,την οποία βέβαια θα αποκρούσουν για συντεχνιακούς λόγους αλλά πάλι θα γίνουν ρόμπες αφού θα εμφανισθούν σαν το γνωστό ανέκδοτο του χότζα όπου θα έχουν δίκιο και οι δύο διάδικοι.
παιδιά συμφωνεί κανεις απο εδώ με την θέση του αθανασίου, δηλαδή και εσείς θα περνατε μιζα και μετά θα λέγατε ήταν στο πλαίσιο της εργασίας μου, κρίνετέ με πολιτικά;
Πλέον κανείς δε συμφωνεί μαζί σου ότι από τα λεγόμενα του Αθανασίου συνάγεται το συμπέρασμα πως δικαιούται ο υπουργός να παίρνει μίζα.
δεν ειπα οτι δικαιούται, ειπα οτι ο αθανασίου ειπε οτι ειναι στα καθήκοντά του, όπως λές και εσύ.
δεν ειναι καθήκον σε καμία περίπτωση, ειναι με την ευκαιρία των καθηκόντων του, στην λούφα, κάτω απο το τραπέζι, παράνομα και παράτυπα.
εγώ σε διάβασα και δεν χτυπιέμαι όμως, υπομονή, θέλω να μου εξηγήσεις αν θεωρείς οτι όταν ένας αστυνόμος σε βαράει κατά τον έλεγχο για δίπλωμα το κάνει στα πλαίσια του καθήκοντός του ή επ'έυκακαιρία αυτού.
Κι εγώ κάνω υπομονή. Η συζήτηση με τον Αθανασίου αφορούσε το κατά πόσο θεωρεί ότι η δωροδοκία έγινε επειδή ο υπουργός κατέχει την υπουργική ιδιότητα ή όχι. Και απαντάει ότι έχει άμεση συνάφεια με την ιδιότητά του.
Ο αστυνομικός λοιπόν με βαράει με την ιδιότητά του ως αστυνομικός. Αν ο ίδιος αστυνομικός βρεθεί εκτός υπηρεσίας και πλακωθεί μαζί μου, τότε δεν το πράττει με την ιδιότητά του ως αστυνομικός.
Αντιλαμβάνομαι ότι η λέξη "καθήκον" εδώ παρερμηνεύεται με την έννοια της υποχρέωσης. Αλλά δεν ερμηνεύεται έτσι νομικά, ερμηνεύεται ως αδίκημα που διαπράττεται "εξαιτίας" της ιδιότητάς του. Γι αυτό λέει ο Αθανασίου ότι αν δεν ήταν υπουργός ποιός θα του έδινε μίζα; Για να το θέσω αντίστροφα, αυτός που θέλει να περάσει μία τιμή φαρμάκου, θα μιζάρει το θυρωρό ή τον υπουργό;
δεν ειπα οτι δικαιούται, ειπα οτι ο αθανασίου ειπε οτι ειναι στα καθήκοντά του, όπως λές και εσύ.
δεν ειναι καθήκον σε καμία περίπτωση, ειναι με την ευκαιρία των καθηκόντων του, στην λούφα, κάτω απο το τραπέζι, παράνομα και παράτυπα.
Όφουυυ!
Εδώ το "επ' ευκαιρία" σημαίνει ανεξάρτητα από την ιδιότητά του. Παράλληλα. Πώς να το πω;
vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:04
Κι εγώ κάνω υπομονή. Η συζήτηση με τον Αθανασίου αφορούσε το κατά πόσο θεωρεί ότι η δωροδοκία έγινε επειδή ο υπουργός κατέχει την υπουργική ιδιότητα ή όχι. Και απαντάει ότι έχει άμεση συνάφεια με την ιδιότητά του.
Ο αστυνομικός λοιπόν με βαράει με την ιδιότητά του ως αστυνομικός. Αν ο ίδιος αστυνομικός βρεθεί εκτός υπηρεσίας και πλακωθεί μαζί μου, τότε δεν το πράττει με την ιδιότητά του ως αστυνομικός.
Αντιλαμβάνομαι ότι η λέξη "καθήκον" εδώ παρερμηνεύεται με την έννοια της υποχρέωσης. Αλλά δεν ερμηνεύεται έτσι νομικά, ερμηνεύεται ως αδίκημα που διαπράττεται "εξαιτίας" της ιδιότητάς του. Γι αυτό λέει ο Αθανασίου ότι αν δεν ήταν υπουργός ποιός θα του έδινε μίζα; Για να το θέσω αντίστροφα, αυτός που θέλει να περάσει μία τιμή φαρμάκου, θα μιζάρει το θυρωρό ή τον υπουργό;
οχι δεν έγινε αυτή η συζήτηση. Έγινε ερώτηση αν ειναι στα καθήκοντα η επ'ευκαιρία αυτών, δεν υπήρξε επιλογή να μην ειναι υπουργός, και στις δύο περιπτώσεις έιναι υπουργός, και αρκετές φορές ξεκαθάρισε οτι είναι στα καθήκοντα, εντός των αρμοδιοτήτων του δηλαδή και πρέπει να κριθεί πολιτικά, όχι ποινικά. Είναι βασικό αυτό, δες το αν θές και μετά λέμε για τα άλλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 11 Απρ 2019, 19:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:04
οχι δεν έγινε αυτή η συζήτηση. Έγινε ερώτηση αν ειναι στα καθήκοντα η επ'ευκαιρία αυτών, δεν υπήρξε επιλογή να μην ειναι υπουργός, και στις δύο περιπτώσεις έιναι υπουργός, και αρκετές φορές ξεκαθάρισε οτι είναι στα καθήκοντα, εντός των αρμοδιοτήτων του δηλαδή και πρέπει να κριθεί πολιτικά, όχι ποινικά. Είναι βασικό αυτό, δες το αν θές και μετά λέμε για τα άλλα.
Δες το εσύ ξανά και θα καταλάβεις γιατί ο δημοσιογράφος είναι καραγκιόζης.
Ο δημοσιογράφος λέει αρχικά αν είναι στις αρμοδιότητες του υπουργού. Ο Αθανασίου απαντάει "είναι στα καθήκοντα", όχι "είναι στις αρμοδιότητες" του υπουργού. Ο δημοσιογράφος επαναλαμβάνει την ερώτηση "είναι στα καθήκοντα ή επ' ευκαιρία".
Τρισμέγιστος καραγκιόζης. Εσύ απορώ γιατί τσιμπάς τόσο εύκολα;
Ο όρος στο δεδομένο context έχει πολύ συγκεκριμένη έννοια. Ναι μεν είναι παράνομο και κανονικά δε θα έπρεπε να το κάνει, αλλά ταυτόχρονα ο μόνος λόγος που είχε τη δυνατότητα και επέλεξε να το κάνει είναι ότι ασκούσε καθήκοντα υπουργού.
Ας πούμε αν τον ξυπνήσει ο γείτονας 5 η ώρα το βράδυ και πάει να τσακωθεί και καταλήξει να του σπάσει το σαγόνι, αυτό δεν είναι "στα πλαίσια των καθηκόντων του" είναι κάτι από την ιδιωτική του ζώή. Και πάλι παράνομο απλώς όχι στα πλαίσια των καθηκόντων του.
Σωστό το παράδειγμα του βατράχου με τον αστυνομικό.
βάτραχε ο περί ευθύνης είναι πολιτική προστασία, όχι ποινική, Έχει σκοπό να δίνει στον πολιτικό την δυνατότητα να παίρνει πολιτικές αποφάσεις χωρίς να ειναι πυθία, αν κάποια κάτσει στραβά να πει δεν ήξερα, ήθελα το καλύτερα και σόρυ. Η μίζα δεν μπορεί να ανήκει εκέι, δεν έχει σχέση με πολιτική απόφαση, ελπίζω να κάνεις πλάκα και περιμένω τον στ
enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 19:09
ναι παιδια αυτό σημαίνει, εντός των αρμοδιοτήτων. Δεν σημαίνει οτι μπορώ και έδειρα γιατί είμαι μάγκας.
Γαμώτο να ήξερες πόσο αντιπαθής μου είναι ο Αθανασίου!
Δεν έχει σημασία αυτό.Εσύ διαχωρίζεις συναισθήματα από ορθολογισμό.Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή τη χώρα - και είναι πάρα πολλοί - που δεν το κάνουν.Και αυτοί ψηφίζουν και βασικά ψηφίζουν ή λαική δεξιά ή βαθύ πασόκ ή συριζοπασόκ.