!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αστέρια Michelin.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Αστέρια Michelin.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Να μην δω μόνο αριστερό να κάνει κράτηση 3 μήνες πριν και να πληρώνει 250 ευρώ το άτομο για φαΐ.
Δεν θα κρατηθώ, θα τον δαγκώσω.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:40
stergiosbik έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:38 Ενας μαγειρας ειναι.Ο ορος σεφ μου προκαλει γελιο και αηδια.
Ουτε κανενας επιστημονας ειναι που αλλαξε την ανθρωποτητα ουτε κανενας Θεος.
Μια χαρα ετρωγε η ανθρωποτητα και πριν τους μισελενατους σεφ.
Τρωμε για να ζουμε και δεν ζουμε για να τρωμε.
Κάνεις λάθος. Εξειδικευμένοι σεφ υπήρχαν από την αρχαιότητα.
Μερικοί μάλιστα ήταν και περιζήτητοι!

Γουστα ειναι αυτα.
Εγω παντως δεν γουσταρω αυτη την και καλα γκουρμε φαση.
Οποιος την γουσταρει καλα κανει και παει.Αλλα μη μας το παρουσιαζει λες και ειναι κανενα κοσμοΐστορικο γεγονος.
Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia »

stergiosbik έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:42
Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:34
Λεγεών έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:31 Εντάξει στα παπάκια μας, έτσι ήθελα, έτσι έκανα, δεν θα ζητήσω άδεια, σας φαίνεται γελοίο, δεν απευθύνεται σε εσάς όμως, πάμε παρακάτω.
Καλά έκανες! Κι εγώ θα το έκανα αν ήμουν Αθήνα.
Είπαμε δεν είναι για κάθε μέρα...
Άλλωστε όλοι εσείς που σνομπάρετε τους μισελενάτους και προτιμάτε τον Μπάμπη τον Μερακλή δεν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια;
Ποιος δεν θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, να εμπλουτίσει τις γεύσεις και τους γαστρονομικούς του ορίζοντες;
Παρων!!!
Ποτε μου δεν παραγγελνω κατι διαφορετικο απο αυτα που ηδη γνωριζω.
Ενα καλομαγειρεμενο γνωστο μου φαγητο ειναι απολυτως οκ για μενα.
Πιο πολυ κοιταω να εχω καλη παρεα παρα το τι θα φαω.
Εντάξει, δικαίωμά σου. Δεν θα κάνουμε το ψυχολογικό σου προφίλ εδώ πέρα.
Ούτε υπάρχουν κανόνες και εξαιρέσεις.
Άλλοι έχουν την περιέργεια και την αμφισβήτηση στο αίμα τους και άλλοι όχι.
Νο πρόμπλεμ!
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ερμής έγραψε: 06 Μάιος 2018, 20:27 Υπάρχει η άποψη οτι όλη η επιστήμη της σύγχρονης γαστρονομίας δε μπορεί να πλησιάσει ουτε στο ελάχιστο ένα σουβλάκι με τζατζίκι.
Υπάρχει η άποψη οτι η κουζίνα κατα τα μέσα του 20ου αιώνα έκανε μεγάλο άλμα με τη λεγόμενη nouvelle gourmet cuisine όπως μεγάλο άλμα έχει κάνει στα τέλη του 20ου με την molecular gastronomy.
Υπάρχει η άποψη οτι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη.
Ένας θεσμός που κρίνει εστιατόρια σε παγκόσμια κλίμακα εδω και περίπου 100 χρόνια είναι τα αστέρια Michelin. Στην Ελλάδα είχαμε το πρώτο μας αστέρι στο τέλος των 90's. Απο τότε έχουν βραβευτεί συνολικά 8 εστιατόρια εκ των οποίων τα 6 είναι ακόμη εν ενεργεία και μάλιστα δύο απο αυτά με δύο αστέρια το καθένα. Όλα στην Αθήνα.
Θεωρείτε πως αυτός ο θεσμός έχει βοηθήσει την τέχνη της κουζίνας ναι ή όχι;
Θεωρείτε οτι είναι μια χαζομάρα και μισή ή θεωρείτε οτι αυτός ο ανταγωνισμός έχει βοηθήσει την παγκόσμια γαστρονομία να κάνει σημαντικά άλματα σε μόλις 100 χρόνια;
Τοποθετηθείτε.
Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει η γαστρονομία ως τέχνη ή απλά σε ενδιαφέρει το φαγητό. Διότι τα αστέρια Μισελέν δεν βραβεύουν απλώς το μενού, αλλιώς θα έπαιρνε το αστέρι ο σεφ, όχι το εστιατόριο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:45 Mε τις μερίδες πώς την παλεύετε; Χτυπάτε μετά τριόροφη μακαρονάδα με μισό κεφάλι γραβιέρα;
Πάντα είχα ένα θεματάκι με αυτό.
Χορταίνεις. μπορεί να είναι μικρές οι μερίδες αλλά περνούν 15 πιάτα απο μπροστά σου σε διάστημα 2 και βάλε ωρών.
hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:46

Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει η γαστρονομία ως τέχνη ή απλά σε ενδιαφέρει το φαγητό. Διότι τα αστέρια Μισελέν δεν βραβεύουν απλώς το μενού, αλλιώς θα έπαιρνε το αστέρι ο σεφ, όχι το εστιατόριο.
Φυσικά. Για το αστέρι παίζουν ρόλο, η γεύση, η εξυπηρέτηση, η κάβα, οι τιμές, οι ποσότητες. Μπορεί να πιστοποιείται το εστιατόριο με αστέρι αλλά το βάζει η σεφ στο βιογραφικό του. Γιαυτο υπάρχουν σεφ με 20 και 30 αστέρια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Βινόσαυρος έγραψε: 07 Μάιος 2018, 17:16 Λίγο οφ τοπικ, κατα την άποψη μου υπερβολικές φωνές από άνθρωπο είναι χαρακτηριστικό βλακείας.
Δεν αναφέρομαι στην αυστηρότητα. Επίσης ανθρωποι που έχουν σαν κίνητρο τις φωνές στη δουλειά ή
οπουδήποτε αλλού είναι βλάκες.
Ακριβώς
Ή βλακείας ή εργασιακής ανεπάρκειας
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Μάιος 2018, 21:22 Βαθμολογία, πιστοποίηση, το έγραψα παραπάνω, όπως θες πες το. Σαν τους σκούφους (ή ότι άλλο βάζουν τώρα) του αθηνοράματος, απλώς έχει ευρύτερη αποδοχή και αυστηρότερα κριτήρια. Δλδ άμα βρουν πέντε μαγαζιά για ένα αστέρι θα δώσουν και στα πέντε. Αν δεν βρούν κανένα, δε θα δώσουν. Δεν είναι δλδ σαν τουρνουά ή όσκαρ ξέρωγω να υπάρχει νικητής
Εμμμ... το Νόμπελ είναι πιστοποίηση ή βραβείο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Beria έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:50
Βινόσαυρος έγραψε: 07 Μάιος 2018, 17:16 Λίγο οφ τοπικ, κατα την άποψη μου υπερβολικές φωνές από άνθρωπο είναι χαρακτηριστικό βλακείας.
Δεν αναφέρομαι στην αυστηρότητα. Επίσης ανθρωποι που έχουν σαν κίνητρο τις φωνές στη δουλειά ή
οπουδήποτε αλλού είναι βλάκες.
Ακριβώς
Ή βλακείας ή εργασιακής ανεπάρκειας
Για τις φωνές είχε γράψει ένα πετυχημένο, νομίζω ο Σοπενάουερ

Κάπως έτσι
"το επιπεδο του ήχου που μπορεί να παράξει ή να αντέξει κάποιος είναι αντιστρόφως ανάλογος με το πνευματικό του επίπεδο"
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Μηχανικός έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:45 Να μην δω μόνο αριστερό να κάνει κράτηση 3 μήνες πριν και να πληρώνει 250 ευρώ το άτομο για φαΐ.
Δεν θα κρατηθώ, θα τον δαγκώσω.
λολ

Από την πείνα σου θα είναι, δεν σε ταΐζει καλά ο χοντρολεφτέρης στη Γκαβαλίνα όποτε πας.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 07 Μάιος 2018, 14:24 Είναι καλός όμως.
Όπως και ο Ράμσεϋ είναι δυνατός.
Αυτή είναι η διαφορά και με μαγείρους τύπου #akis, οτι βγήκαν στην τιβου φτασμένοι και δε περίμεναν την τιβού για να γίνουν κάποιοι.
Το γιατί μπήκαν στην τηλεόραση είναι άλλο θέμα, επιπλέον φράγκα, ματαιοδοξία, φήμη στο πλατύ κοινό.
Σόρι, αλλά δεν συγκρίνεται ο Ράμσι με τον Μποτρίνι. Ο Ράμσι ό,τι μαγειρεύει ο ίδιος μού φαίνεται μια πρόχειρη αηδία για τα σκουπίδια, με πραγματικά οικτρούς συνδυασμούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:59
Αυτή είναι η διαφορά και με μαγείρους τύπου #akis, οτι βγήκαν στην τιβου φτασμένοι και δε περίμεναν την τιβού για να γίνουν κάποιοι.
Το γιατί μπήκαν στην τηλεόραση είναι άλλο θέμα, επιπλέον φράγκα, ματαιοδοξία, φήμη στο πλατύ κοινό.
Σόρι, αλλά δεν συγκρίνεται ο Ράμσι με τον Μποτρίνι. Ο Ράμσι ό,τι μαγειρεύει ο ίδιος μού φαίνεται μια πρόχειρη αηδία για τα σκουπίδια, με πραγματικά οικτρούς συνδυασμούς.
:smt005:

ήμαρτον
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Κοίτα κι εμένα δώσε μου μακαρόνια κάθε μέρα και τι στον κόσμο (που ο Μποτρίνι λατρεύει και το δείχνει). Αλλά όχι κι έτσι!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:34
Λεγεών έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:31 Εντάξει στα παπάκια μας, έτσι ήθελα, έτσι έκανα, δεν θα ζητήσω άδεια, σας φαίνεται γελοίο, δεν απευθύνεται σε εσάς όμως, πάμε παρακάτω.
Καλά έκανες! Κι εγώ θα το έκανα αν ήμουν Αθήνα.
Είπαμε δεν είναι για κάθε μέρα...
Άλλωστε όλοι εσείς που σνομπάρετε τους μισελενάτους και προτιμάτε τον Μπάμπη τον Μερακλή δεν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια;
Ποιος δεν θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, να εμπλουτίσει τις γεύσεις και τους γαστρονομικούς του ορίζοντες;
δενμ τους σνομπαρω, και ολοι θελουμε να δοκιμαζουμε κατι καινουριο, αλλα δεν ειναι το στυλ μου.

π.χ. αντι να σκασω μισο βασικο μισθο και να περιμενω ενα χρονο, θα προτιμουσα να σκασω τα ιδια λεφτα για να πεταχτω μεχρι καποια γειτονικη χωρα και να δοκιμασω τη σπεσιαλιτε του εκει ταβερνιαρη, η ακομη και σε καποιο μερος στην ελλαδα που δεν εχει τυχει να παω.

στο φαγητο μου δεν μου αρεσει να κυνηγαω το αριστο μαγειρεμα, θεωρω οτι καθε εμπειρος μαγειρας το καταφερνει. μου αρεσει να κυνηγω την αριστη πρωτη υλη, φρεσκια, στον τοπο παραγωγης της. και δεν μου αρεσει να τρωω σφιγμενος στο κουστουμι μου και προσέχοντας τους τροπους μου, αλλα ξυπολυτος, με τα ποδια στη βρεγμενη αμμο, βλέποντας οριζοντα, και οχι τοιχο.

γουστα ειναι αυτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Λεγεών έγραψε: 10 Μάιος 2018, 13:01
:smt005:

ήμαρτον
Έχεις φάει σε μαγαζί του Ράμσι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:46 Χορταίνεις. μπορεί να είναι μικρές οι μερίδες αλλά περνούν 15 πιάτα απο μπροστά σου σε διάστημα 2 και βάλε ωρών.
Ναι, αλλά οι τιμές που έβαλες για σύγκριση δεν είναι πολύ έγκυρες. Εδώ τουλάχιστον τρώω καλά και με 10 ευρώ το άτομο και στο χωριό μου (που δεν έχουν καταψυγμένα, όλα είναι φρέσκα) τρώω και με 6 ευρώ (φαΐ, όχι ποτά εννοείται). Και καλό φαΐ, όχι σαβούρες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”