Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 13:37
1. Πού να ξέρω πώς ονομάζεται; Άγαμος κίναιδος ίσως;
2. Αυτό το πήδηξες, γιατί;
Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:31
Κι επειδή πολλά διάβασα από αδιάβαστους εδώ μέσα, πάρτε κι αυτό:
(σας τα δίνω ένα ένα για να προλάβω τα εμφράγματα)
Πλάτωνος Νόμοι 636.
Εννοητέον ότι τη θηλεία και τη των αρρένων φύσει εις κοινωνίαν ιούση της γεννήσεως ή περί ταύτα ηδονή κατά φύσιν αποδεδόσθαι δοκεί, αρρένων δε προς άρρενας ή θηλέων προς θηλείας παρά φύσιν.
Δηλαδή:
Είναι λοιπόν κατανοητό ότι η φύσις ωθεί τα θηλυκά να είναι σε επαφή με τα αρσενικά από την γέννησή τους, και η ηδονή σε αυτά είναι φανερό ότι έχει δοθεί σύμφωνα με την φύσιν, ενώ (η επαφή) των αρσενικών με τα αρσενικά και θηλυκών με τα θηλυκά ενάντια στην φύσιν (παρά φύσιν).
Είναι δυνατόν να λέει τα παραπάνω στους Νόμους του και άλλα στο Συμπόσιο;
Ή μήπως θα βγάλετε και τον Πλάτωνα ανισόρροπο;
3. Μάλλον τον όρο "αντιδανεισμό" πρώτη φορά τον ακούς. Τρέχα για διάβασμα πάλι...
4. Ναι, επειδή έχω πολλές εναλλακτικές ενώ εσύ ΚΑΜΙΑ!
1. Φέρε αρχαιοελληνική λέξη που να έχει την ίδια σημασία, φέρε κάτι που να υποστηρίζει την άποψή σου πως ομοφυλόφιλος και κίναιδος, αρσενοκοίτης, καταπύγων είναι το ίδιο πράγμα και δεν υπάρχει ο διαχωρισμός που επισημαίνω. Αλλιώς, δέξου ότι υπάρχει εννοιολογικό κενό το οποίο καλύπτει η λέξη ομοφυλόφιλος. Ή μη το δέχεσαι, δικό σου θέμα είναι αυτό, αλλά όταν μου φέρνεις μια επιχειρηματολογία θα κάτσω να την ελέγξω.
2. Δεν προσπερνώ πράγματα, αντίθετα εσύ το κάνεις με όσα σου λέω. Έχε υπομονή, θα απαντήσω σε κάθε επισήμανσή σου όπως έχω κάνει μέχρι τώρα. Το να αντιγράφεις αποκομμένα κομμάτια από μπλογκ είναι εύκολο, το να κάθεσαι να τα αξιολογήσεις μετά θέλει χρόνο. Έτσι πρόχειρα λοιπόν, μπορεί ο Αθηναίος ξένος να μιλάει για φυσιολογικές και παρά φύσιν ηδονές (δεν βλέπω όμως να αναφέρεται στον Έρωτα), αλλά αν διαβάσεις ολόκληρο το απόσπασμά του, και δεν κάνεις κοπτοραπτική όπως ο μπλόγκερ, αναφέρει πως τόσο στην Κρήτη, στη Σπάρτη, αλλά και σε άλλες πόλεις, τα γυμνάσια, τα οποία κατηγορεί πως είναι υπαίτια για τις παρά φύσιν ηδονές, είναι κοινή πρακτική.
https://repository.edulll.gr/edulll/ret ... _lawsI.pdf
Σελίδα 462.
Και ναι, από αυτά που μου έφερες χθες, στο Συμπόσιο λέγονται διαφορετικά πράγματα από αυτό το απόσπασμα. Μάλιστα ο Παυσανίας λέει πως ο Ουράνιος Έρωτας αφορά την ανδρική μορφή και γι΄ αυτό είναι ανώτερος.
Με κοπτοραπτική αποφθεγμάτων είναι εύκολο να βγάλει κανείς ό,τι συμπέρασμα θέλει λοιπόν για την αρχαία Ελλάδα, αλλά και για οτιδήποτε. Ποιος από τους ομιλητές εδώ εκφράζει τις απόψεις του Πλάτωνα; Ποιος από τους ομιλητές εκφράζει τις απόψεις του Πλάτωνα στο Συμπόσιο; Πώς οι απόψεις του Πλάτωνα σχετίζονται με τις απόψεις της αριστοκρατίας και του δημου της Αθήνας, πώς σχετίζονται με τα ήθη της Αθήνας;
3. Γιατί διστάζεις; Λες ότι είναι αντιδάνειο, άρα προέρχεται από το sex το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από τα Ελληνικά. Φέρε την πηγή αυτής της ετυμολογίας και μην την παρουσιάζεις ως θέσφατο. Αν ό,τι λες για τη λέξη σεξ είναι σωστό είναι πάρα πολύ εύκολο να το αποδείξεις.
4. Το antipliroforisi και τα άλλα μπλογκ της κακιάς ώρας είναι εξαιρετική εναλλακτική.