μαλλον δεν εψαξες πολυ καλα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παντελώς άγνωστες ΕΡΓΑΡΕΣ
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
Re: Παντελώς άγνωστες ΕΡΓΑΡΕΣ
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
-
Γραφικός
Γραφικός έγραψε: 25 Μαρ 2019, 10:29 Felidae
Νεονουάρ, αντιφασιστικό, ενήλικο κινούμενο σχέδιο με γάτες από την Γερμανία. Η ποιότητα του ανιμέισο είναι εφάμιλλη με παραγωγές Αμερικής και Ιαπωνίας.
Μ' άρεσε
Star 80 (1983)
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
More (1969)
https://www.imdb.com/title/tt0064694/

Γερμανική ταινία του Σρέντερ, στην Ίμπιζα, παρτούζες, (πολλά) ντραγκς και πολύ όμορφη Μίμσι Φάρμερ. Και τη μουσικάρα των Pink Floyd για την ταινία που την έκαναν και δίσκο

Γερμανική ταινία του Σρέντερ, στην Ίμπιζα, παρτούζες, (πολλά) ντραγκς και πολύ όμορφη Μίμσι Φάρμερ. Και τη μουσικάρα των Pink Floyd για την ταινία που την έκαναν και δίσκο
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Εκτός της Μισαλλοδοξίας έχω δει όλα τα υπόλοιπαTarkovsky έγραψε: 05 Απρ 2019, 09:57Papa John έγραψε: 02 Απρ 2019, 00:38 Άνετα η καλλίτερη ταινία που έχω δει - αν και δεν είναι τόσο άγνωστη.
Αποκρυφισμός,μαγεία,φιλοσοφία σε ισόποσες δόσεις και με -μάλλον- θετική ματιά.
Την είχε προβάλλει η ΕΤ3 κάποια χρόνια πριν.
Ζήτημα ζωής και θανάτουΚάτσε τώρα που το θυμήθηκα και θα σε φτιάξω.Papa John έγραψε: 04 Απρ 2019, 00:48 Μου αρέσει ακόμη ο κινηματογράφος του 1930-1940,νομίζω πως τότε γυρίστηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα![]()
Κάποτε παρακάλεσα φίλο γηραιό Έλληνα σκηνοθέτη να μου προτείνει 5 ξένες ταινίες που κατά την κρίση του θα μου άρεσαν. Μου λέει θέλω λίγο χρόνο. Σε μερικές μέρες μου χαρίζει 10+1 dvd με τις κορυφαίες ταινίες σύμφωνα με τον ίδιον (χρονολογική σειρά):
Μισαλλοδοξία (ΗΠΑ, 1916)
Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου (ΗΠΑ, 1940)
Ο κλέφτης της Βαγδάτης (Αγγλία, 1940)
Τα παιδιά του παραδείσου (Γαλλία, 1945)
Ζήτημα ζωής και θανάτου (Αγγλία, 1946)
Ημέρα γιορτής (Γαλλία, 1949)
Μοιραία συνάντηση (Αγγλία, 1950)
Ορφέας (Γαλλία, 1950)
Κάρμεν Τζόουνς (ΗΠΑ, 1954)
Ο πόλεμος για τη φωτιά (Γαλλία, 1981)...
Ο Κλέφτης της Βαγδάτης,άλλη ταινιάρα !
Άγνωστες είπαμε,αυτές είναι όλες πασίγνωστες (στους κανονικούς σινεφίλ εννοώ).Saliveros έγραψε: 04 Απρ 2019, 08:24πήζον bot έγραψε: 01 Απρ 2019, 02:35 Living in oblivion
https://www.imdb.com/title/tt0113677/
Παιζει ο στιβ μπουσέμι (τυπάκος τρελλός) και η καθριν κινερ (γκομεναρα).
Σκηνοθετης ο τομ ντι τσίλο που μετα απο αυτό είδα 3-4 ακόμα. πολύ καλός![]()
Από τις αγαπημένες μου ταινίες, την έχω δει 3-4 φορές!
Κάποιες όχι άγνωστες, αλλά πολλοί νεότεροι δεν τις γνωρίζουν (και χάνουν!):
Being there
Η τελευταία (και καλύτερη) ταινία του Peter Sellers
Funny games
Κωμικοτραγικός Haneke σε γαλήνιο αστικό περιβάλλον
I soliti ignoti (Ο κλέψας του κλέψαντος)
Ότι πιο αστείο έδωσε ο Ιταλικός νεορεαλισμός (μαζί με το "Διαζύγιο α-λα-ιταλικά")
Jules et Jim
Εικαστικό αριστούργημα του Truffaud
Mon oncle
Κορυφαίος Jack Tati
Οι Floyd την εμίσησαν αυτήν την ταινία - και όχι άδικα,εντελώς κουκουρούκου είναι.Beria έγραψε: 06 Απρ 2019, 20:57 More (1969)
Εεεεεε; παραδέχεσαι;
αν έχετε λινκ για κάποιες ταινίες, να το βάζετε, παρακαλώ!
Πάνος Σκουρλέτης
και βέβαια παραδέχομαι, έτσι με το καρέ είναι μια ζωγραφιάSaliveros έγραψε: 08 Απρ 2019, 11:02Εεεεεε; παραδέχεσαι;
αν έχετε λινκ για κάποιες ταινίες, να το βάζετε, παρακαλώ!![]()
να μην αναφερθώ στον λαιμό, την κλείδα και τα στραβά δοντάκια
γιατί όμως τόσος αρνητισμός για τα λινκς;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
- nik_killthemall
The Man from Earth (2007)
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Πάνος Σκουρλέτης

https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Ένας κατάλογος κορυφαίων ταινιών από σκηνοθέτη είναι αδόκιμος εκ προοιμίου, επειδή μπαίνει στη μέση η ζήλια. Τον έβαλα μόνο και μόνο για να χαρεί ο Παπατζόν, καθώς έχει μέσα την δική του αγαπημένη (Ζήτημα ζωής και θανάτου).
Εντάξει, όλες είναι ξεπερασμένες τεχνικά και σκηνοθετικά. Επίσης, πάνω από τις μισές είναι ξεπερασμένες και σεναριακά.
Ωστόσο ερμηνευτικά κάποιες μετράνε στο έπακρο. Για παράδειγμα ο Ζαν-Λουί Μπαρό ως Μπατίστ στα Παιδιά του παραδείσου. Και πολύ περισσότερο, θα ξεπεραστεί ποτέ ο Τατί;
Είναι μια ώρα δύσκολη (ειδικά εάν έχεις καθίσει και άλλους να τη δουν μαζί σουSaliveros έγραψε: 05 Απρ 2019, 10:49Κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου να θυμάται κάποιες των 50's - 60's ως αριστουργήματα, αλλά κατά κανόνα δεν βλέπονται πια εκτός από κάποια στοιχεία τους.
Μερσί πολύ, δεν την ήξερα!!!Saliveros έγραψε: 05 Απρ 2019, 10:49 Πολύ καλό, κι εξίσου καλό το "L'histoire d'un poisson rouge" του '59.
Αυτή τώρα είναι ξεπερασμένη; Τι παραπάνω δηλαδή θα προσέθεταν τα ειδικά εφέ, εάν γυριζόταν μετά από 50 χρόνια; Με τα τρικ της κάμερας την εποχή του και προσεγμένο μοντάζ, ο άνθρωπος έκανε παπάδες. Έπαιξε ρόλο βέβαια ότι -από όσο διάβασα- ο ίδιος ήταν βασικά διευθυντής φωτογραφίας και απλώς σκηνοθέτησε 2 μεγάλου και μερικές μικρού μήκους.
btw, παραγωγή του Ζακ-Ιβ Κουστό
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 655 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ελ_ρία