Ελάττωσα πολύ τους υδατάνθρακες αλλά δε θέλω να τους αποκλείσω εντελώς. Όσοι έχετε αποκλείσει τα όσπρια από τη διατροφή σας, δε σας προβληματίζει το ότι χάνετε όλα τα διατροφικά τους οφέλη;
Υπολόγισε ότι 1 φλιτζάνι βρασμένα όσπρια παρέχει κατά μέσο όρο:
18 γραμμάρια πρωτεΐνη
16 γραμμάρια φυτικές ίνες
40 γραμμάρια υδατάνθρακες
37% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σιδήρου
90% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φολικού οξέος
18% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου
21% συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας καλίου
Πάνω από 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμινών Β1, Β3, Β5, Β6, φωσφόρου, ψευδαργύρου, χαλκού και μαγγανίου
Γενικά φίλε είμαι λίγο σκράπας σε αυτά οπότε διασταύρωσε και με καναν άλλο μή-σκράπα, αλλά απ'ότι έχω καταλάβει τα όσπρια είναι βασικά η πιό φτηνή πηγή πρωτείνης, αυτό είναι το δυνατό τους σημείο. Αλλά αν τρως το κρεατάκι σου δε θα σου λείψει ούτε η πρωτεϊνη ούτε ο σίδηρος. Τα υπόλοιπα που έχουν τα όσπρια (φολικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες κλπ) τα βρίσκεις στη σαλάτα σου.
Όσο για να αποκλείσεις εντελώς τους υδατάνθρακες δε μπορείς να το κάνεις έτσι κι αλλιώς, οι υδατάνθρακες είναι σχεδόν παντού. Αποκλείεις μόνο τα φαγητά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.
θετικό αυτό,
βασικά θετικό είναι το ότι πρέπει να φας λιπος
αποτι έχω καταλάβει μπορεις να κάνεις μειξη ελαιολαδου, βουτυρου και λαρδί
σε 'ενα τηγάνι και να πετάξεις μέσα κανα σπανάκι, σπαράγγι, μπροκολο
και να το χιονίσεις στο αλάτι.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Βινόσαυρος έγραψε: 08 Απρ 2019, 13:08
θετικό αυτό,
βασικά θετικό είναι το ότι πρέπει να φας λιπος
αποτι έχω καταλάβει μπορεις να κάνεις μειξη ελαιολαδου, βουτυρου και λαρδί
σε 'ενα τηγάνι και να πετάξεις μέσα κανα σπανάκι, σπαράγγι, μπροκολο
και να το χιονίσεις στο αλάτι.
Θες κ κρεατακι. Ελαιόλαδο αν μπορείς να ταποφυγεις οκ. Εκτός αν έχεις ψυχρής εκθλιψης.
Η ουσία είναι να χορταινεις με λιγότερες ποσότητες φαγητού αλλά με την ίδια θερμιδική αξία. Ο υδατάνθρακας σε κάνει να πείνας συνέχεια. Με το λίπος, δεν πείνας.
HaTeRs GoNnA hAtE...
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Bασικά ρε Βινόσαυρε κι εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς μέχρι πού μπορείς να το τραβήξεις, απλά προσπαθώ στο περίπου με το μάτι να είμαι μέσα σε κάποια όρια και να μάθω εμπειρικά τί δουλεύει καλύτερα για μένα. Και γενικά έχω βρει τι δουλεύει και δεν το ζορίζω παραπάνω. Ούτε το έχω ψάξει να δω σώνει και καλά αν είμαι σε κέτωση, μπορεί και να μην είμαι, το μόνο που ξέρω είναι ότι έχω πολύ θετικά αποτελέσματα.
Αλλά από ότι έχω καταλάβει από άλλους που το τραβάνε στα όρια: ξεκινάς από μια βασική δοσολογία 20% πρωτείνη, 10% υδατάνθρακες και 70% λίπος. Από εκεί και πέρα οι υδατάνθρακες είναι ταβάνι, η πρωτεϊνη είναι πάτωμα, και το λίπος είναι ελαστικό όριο που τρως τόσο όσο να σε κρατάει χορτασμένο. Και met;a προσπαθείς να μένεις νηστικός μόνο με νερό τουλάχιστον 16-18 ώρες τη μέρα και ό,τι φας τις υπόλοιπες 6-8.
Τώρα αν χωράει εκεί μέσα βούτυρο και λαρδί χιονισμένο στο αλάτι, θα σε γελάσω.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 08 Απρ 2019, 13:15
Δεν ξέρω τί μου είναι πιο δύσκολο για την κέτο: να μην τρώω όσπρια ή να τρώω συνέχεια κρέας; Και τα δύο δεν τα μπορώ καθόλου
βασικά γιατί θες να κάνεις κέτο; κάνε τίποτα άλλο που να σου ταιριάζει σε γεύση.