!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η γνώμη μου για τα μικρά κόμματα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Η γνώμη μου για τα μικρά κόμματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία τάση για πόλωση μεταξύ των δύο κομμάτων ΝΔ και Σύριζα, αν και στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων δεν φαίνεται αυτό.
Ενώ ΝΔ + Πασόκ ξεπέρναγε το 80%, ΝΔ + Σύριζα φαίνεται να είναι λίγο πάνω από το 60%.
Για να γίνει επομένως πόλωση πρέπει να πάει το άθροισμα παραπάνω.

Το ζητούμενο από το εκλογικό σώμα είναι από τους μεν η εξωπέταξη του συριζαϊκού τέρατος και από τους δε να φέρει αποτέλεσμα η "πλατειά απεύθυνση" και να βγει νικητής ο Αλέξις.

Θα εξετάσω τώρα τα μικρά κόμματα ένα-ένα, αρχίζοντας εξ αριστερών προς τα δεξιά.

1ον) ΚΚΕ - Το "τιμημένο" είναι εκτός συναγωνισμού. Οι σύντροφοι παραμένουν πιστοί.

2ον) Πιλαφικά - Από αυτά μόνο ο Αλέξις κινδυνεύει. Αλλά όπως φάνηκε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 οι ζαίοι δεν τσιμπάνε να ψηφίσουν πιλαφικό κόμμα. Τα πιλαφικά κόμματα επαγγέλλονται επιστροφή στη δραχμή και "όλη η Ελλάδα Εξάρχεια" για όποιον ενδιαφέρεται.

3ον) Ένωση Κεντρώων - Ο πρόεδρος είναι ηρωϊκός αλλά δυστυχώς κι αυτός μόνο για τον Σύριζα μπορεί να δουλέψει, έτσι όπως έχει η κατάσταση. Στο Μακεδονικό που τηρεί σκληρή γραμμή, μας έχει κάνει δυστυχώς "last year" το δίδυμο Αλέξι-Κοτζιά, είτε σκληρή γραμμή θέλουμε είτε μαλακή.

4ον) ΑΝΕΛ - Δεν ξέρω ποιά είναι τα τελευταία ιατρικά ανακοινωθέντα για τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ. Σαν είτε αντιμνημονιακό κόμμα είτε συριζοεξάρτημα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν I 'm afraid.

5ον) Μικροαβγά διάφορα - Αυτοί να πάνε να το ρίξουν Σύριζα κατ' ευθείαν.

6ον) Κανονικά αβγά - Όσοι δεν είναι μέλη συμμοριών και δεν κυκλοφορούν με σιδηρογροθιές, αυτό που κάνουν είναι επίσης καθαρόαιμη συριζαϊκή ψήφος.

Το ρεζουμέ της υποθέσεως είναι ότι με άλλα τέσσερα χρόνια Σύριζα κλάφτα Χαράλαμπε και οπωσδήποτε μιά-δυό εβδομάδες μετά τις εκλογές να ετοιμάζετε και ψιλά για τους καινούριους φόρους και οι μικροί δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σας σώσουν.
Θέλετε ο κ. Λεβέντης να μπει στη βουλή για να πάρει μία πρόσκληση για τον τελικό του κυπέλλου 2019-20 (ΠΑΟ - ΑΕΚ θα γίνει) ; Για μέχρι εκεί μπορεί.

Ο Κυριάκος τώρα. Θα δούμε τι θα δούμε αλλά τουλάχιστον δεν έχει λόγους να μας γδάρει. Ούτε μαρξιστικό πολίτευμα ονειρεύεται, ούτε ... νέα Ευρώπη.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Al Bundy

Re: Η γνώμη μου για τα μικρά κόμματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy »

ΝΔ + Σύριζα φαίνεται να είναι λίγο πάνω από το 60%.
Λίγο πάνω από το 50%...με το ζόρι θα ακουμπήσουν το 55%.

Στη Βουλή θα είναι 6 ίσως και 7 κόμματα.
Και αυτό θα κόψει την αυτοδυναμία του Κούλη.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Η απλή αναλογική θα είναι ο θάνατος των μικρών κομμάτων. Επίσης, όσα μικρά κόμματα καθοδηγούνται από παλιά στελέχη μεγάλων κομμάτων συνήθως είναι αναξιόπιστα γιατί κουβαλάνε εμμονές πχ ο ΛΑΟΣ ήθελε οπωσδήποτε να έχει διαφορετική στάση από τη ΝΔ για τα μνημόνια και πλήρωσε την απότομη αντιμνημονιακη στροφή του 2012, οι ΑΝΕΛ επίσης δημιουργήθηκαν ως αντιΝΔ και κατεληξαν παραδουλευτρες του ΣΥΡΙΖΑ κτλ.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Στο χώρο της αριστεράς το κόμμα του Βαρουφάκη παρουσιάζει μια δυναμική, χωρίς να έχει γίνει ακόμα ιδιαίτερα γνωστό. Ότι κόψει θα είναι από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις του δεν τραβάνε κανέναν που να μην είναι αριστερός
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”