!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζαιοι εχετε τελειωσει

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
under

Re: Ζαιοι εχετε τελειωσει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Μπραβο ρε Λεπο.Επαθα πλακα γιατι τα θυμομουν οπως τα λες τωρα αφου αλλωστε μοιραστηκε και πλεονασμα του πλεονασματος.
Χελη τι εγινε ρε ; Σε ολα λαθος τελικα ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

gassim έγραψε: 04 Απρ 2019, 23:53
Νon4me έγραψε: 04 Απρ 2019, 19:47
kameron έγραψε: 04 Απρ 2019, 19:42
Όλα τα κόμματα παίζουν αυτά τα παιχνίδια, έτσι είναι η πολιτική.
Δεν γίνεται να έχεις την απαίτηση εσύ να είναι οι άλλοι με το σταυρό στο χέρι και οι άλλοι να έχουν αναγάγει τον καιροσκοπισμό και τον πολιτικό κυνισμό σε κύριο χαρακτηριστικό τους. Όχι τα δικά σου, δικά σου και τα δικά τους πάλι δικά σου.

Ας έπαιζε σωστά με τους κανόνες ο νταουλιέρης, να άφηνε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα των 2 δις και να ολοκληρώσει τη θητεία της ώστε να έχουν μια διετία να ξεδιπλώσουν και αυτοί τη δική τους στρατηγική, όπως κάνει δηλαδή αυτός εδώ και ένα χρόνο που πηγαίνει από παροχή σε παροχή, άμβλυνση μνημονιακών υποχρεώσεων και τα συναφή.

Αυτό που γράφεις με παραπέμπει στο είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
Ετσι ακριβως , απο την αλλη ειναι σαν να απαιτεις απο φαλαινα να κανει καλλιτεχνικό πατινάζ . Για ζαιους μιλαμε δηλαδη για τετοιους .

Να έχεις ξεκινήσει να μαθαίνεις ελληνικά σπουδες πολιτικων επιστημων και να πει ο δάσκαλος δες κανένα βιντεάκι για εξάσκηση εδω παιδιά μου βλέπουμε το worst case scenario on camera δλδ πολιτες να καταγγελουν πολιτικο πως τους προέτρεπε να ζημιώνουν το κρατος προς οφελος του ιδιου (και του κομματος ) .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 05 Απρ 2019, 00:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Yochanan έγραψε: 04 Απρ 2019, 23:59 δεν ξερω τα στοιχεια σου αν ειναι σωστα ή όχι γιατι δεν μπηκα στον κοπο να τα ελεγξω. η ερμηνεια που τους δινεις ειναι αυθαιρετη και με βαση κυκλικη λογικη. αυτο είναι που κανεις ιδιο με τους φλατ ερθερ.
Δεν τους δίνω μη οικονομική ερμηνεία. Είναι απλή παράθεση γεγονότων. Αν έχεις αντιρρήσεις, μπορείς να τοποθετηθείς επί της ουσίας, γιατί οι δηλώσεις δεν έχουν βάρος επιχειρήματος. Όσες φορές κι αν το πεις, δεν γίνεται αλήθεια απλά επειδή το λες.

Το ότι και το 2013 και το 2014 ο Σαμαράς ΔΕΝ έπιασε τους στόχους, δείχνει ότι τίποτα δεν πήγαινε καλά. Κι αυτό σε ένα περιβάλλον που ο τουρισμός αυξανόταν ετησίως, από μόνο του ισχυρό μπουστ.

Έφερες ένα δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι η πολιτική κατάσταση ήταν τεταμένη το πρώτο τετράμηνο του 2015 και γι' αυτό είχαμε ύφεση. Κι αυτό είναι δήλωση. Χρειάζεται απόδειξη. Έφερα ανταπόδειξη ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά τεταμένη ήταν. Τουναντίον, μιλάμε για την μακράν πιο αισιόδοξη περίοδο της κρίσης, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο περί πλάνης. Αυτό δεν έχει σημασία. Το κλίμα ήταν θετικό.
under έγραψε: 05 Απρ 2019, 00:00 Οπως απεδειξα προηγουμενως η κυβερνηση Σαμαρα αντεστρεψε την υφεσιακη πορεια αρα η αναπτυξη του 14 δεν επεσε απο τον ουρανο αλλα ηταν η συνεχεια της πορειας που ξεκινησε απο το 13.Μια συνεχους ανοδικης πορειας.Αυτο προεβλεπαν και οι θεσμοι για το 15 και το 16.
Τι εμποδισε τον συριζα να μοιρασει καποιο πλεονασμα και να μπουσταρει και αυτος την οικονομια ;
Τίποτα δεν τον εμπόδιζε. Απλά κάτι τέτοιο δεν είναι βιώσιμο. Δεν μπορείς να συντηρείς μια επίπλαστη αύξηση του ΑΕΠ με εφάπαξ ενέσεις για μεγάλο διάστημα. Η αύξηση αυτή δεν αντικατοπτρίζει αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και εξαντλείται κυρίως σε κατανάλωση και μάλιστα δυσχεραίνει την οικονομική θέση του συστήματος, απόδειξη ότι το 2014 οι εισαγωγές αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το 2008.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Οπως απεδειξε ο Λεπο πριν,εχεις κανει σε ολα λαθος και ειχα σε ολα δικιο εγω.
Εισαι τυχερος γιατι εβλεπα Παναθηναικο και δεν ειχα ορεξη να τσεκαρω τα στοιχεια και ξεχασα οτι το 14 μοιρασαμε πλεονασμα του πλεονασματος (αυτο του ετους 2013) με συμφωνους φυσικα τους θεσμους.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2019, 00:40
Yochanan έγραψε: 04 Απρ 2019, 23:59 δεν ξερω τα στοιχεια σου αν ειναι σωστα ή όχι γιατι δεν μπηκα στον κοπο να τα ελεγξω. η ερμηνεια που τους δινεις ειναι αυθαιρετη και με βαση κυκλικη λογικη. αυτο είναι που κανεις ιδιο με τους φλατ ερθερ.
Δεν τους δίνω μη οικονομική ερμηνεία. Είναι απλή παράθεση γεγονότων. Αν έχεις αντιρρήσεις, μπορείς να τοποθετηθείς επί της ουσίας, γιατί οι δηλώσεις δεν έχουν βάρος επιχειρήματος. Όσες φορές κι αν το πεις, δεν γίνεται αλήθεια απλά επειδή το λες.

Το ότι και το 2013 και το 2014 ο Σαμαράς ΔΕΝ έπιασε τους στόχους, δείχνει ότι τίποτα δεν πήγαινε καλά. Κι αυτό σε ένα περιβάλλον που ο τουρισμός αυξανόταν ετησίως, από μόνο του ισχυρό μπουστ.

Έφερες ένα δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι η πολιτική κατάσταση ήταν τεταμένη το πρώτο τετράμηνο του 2015 και γι' αυτό είχαμε ύφεση. Κι αυτό είναι δήλωση. Χρειάζεται απόδειξη. Έφερα ανταπόδειξη ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά τεταμένη ήταν. Τουναντίον, μιλάμε για την μακράν πιο αισιόδοξη περίοδο της κρίσης, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο περί πλάνης. Αυτό δεν έχει σημασία. Το κλίμα ήταν θετικό.
Το "Είναι απλή παράθεση γεγονότων. " ειναι μεγιστη γιωτομπαλλια. δεν υπαρχει αυτο το πραμα. δεν αντιγραφεις απο εγκυκλοπαιδια αρχιζοντας από το Aardvark, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ καποια στοιχεια να παραθεσεις (αναφέρομαι στις βλακειες που εγραφες για στηριξη 80% ξερω γω κλπ). Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο, οτι δλδ και η απλη παραθεση συνεπαγεται μια κριση (συγκεκριμενα οτι τα στοιχεια που παραθετεις δειχνουν αυτο που λες ή τελος παντων κατι χρησιμο για την κουβεντα) ειναι ασκοπο μετα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Βασικά ο χέλλης είναι πολύ ειδική περίπτωση. Δείχνει τόση σιγουριά για τις γνώσεις του σε θεματολογία που καλύπτει απο ιατρική μέχρι ιστορία της τέχνης και οικονομικά. Με την ίδια ευκολία που θα σου πει οτι ο κυβισμός ήταν ένα gimmick του picasso θα πιάσει μετά να σου αναλύσει προυπολογισμούς κρατών και αστρικά φαινόμενα. Ολα αυτά φυσικά με ύφος που δεν σηκώνει αντιρρήσεις γιατί μιλάει πάντα μα πάντα με στοιχεία.
Δηλαδή κάπου έλεος, κι εμείς στο ιντερνετ τα βρίσκουμε τα "στοιχεία" αλλά κρατάμε και καμιά πισινή.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 23:45Η αγορά ήταν σε πτώση από τον προηγούμενο Μάιο. Δεν συνέβη ξαφνικά, σε μια νύχτα.
Ανακριβές. Η ανάπτυξη τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2014 ήταν υψηλότερη απ'ό,τι κατά τα δύο πρώτα:
Εικόνα
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 23:45Θα ήταν άλλωστε παράλογο να αναμενόταν άρση της ύφεσης σε ένα περιβάλλον που τα κόκκινα δάνεια αυξανόταν, τα χρέη προς ΔΕΚΟ και εφορία αυξανόταν και οι καταναλωτικές τιμές διαρκώς έπεφταν.
Η επιστροφή στην ύφεση έφερε την αύξηση των κόκκινων δανείων και των χρεών προς ΔΕΚΟ και εφορία, όχι το ανάποδο.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Yochanan έγραψε: 05 Απρ 2019, 00:50 Το "Είναι απλή παράθεση γεγονότων. " ειναι μεγιστη γιωτομπαλλια. δεν υπαρχει αυτο το πραμα. δεν αντιγραφεις απο εγκυκλοπαιδια αρχιζοντας από το Aardvark, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ καποια στοιχεια να παραθεσεις (αναφέρομαι στις βλακειες που εγραφες για στηριξη 80% ξερω γω κλπ). Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο, οτι δλδ και η απλη παραθεση συνεπαγεται μια κριση (συγκεκριμενα οτι τα στοιχεια που παραθετεις δειχνουν αυτο που λες ή τελος παντων κατι χρησιμο για την κουβεντα) ειναι ασκοπο μετα.
Ακόμα περιμένω το επιχείρημά σου. Τα στοιχεία που επιλέγω είναι αυτά που αφορούν την συζήτηση. Μπορείς ωστόσο να διαβάσεις μόνος σου όλα τα στοιχεία που είναι δημοσίως διαθέσιμα και να αντιπαραθέσεις τις αντιρρήσεις σου με στοιχεία.

Αυτό που έφερα σαν δημοσκόπηση ήταν μία από τις πολλές που δείχνουν ότι το κλίμα στις αρχές του 2015 δεν ήταν καθόλου αρνητικό και δεν υπήρχε πολιτική αναταραχή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 05 Απρ 2019, 01:07
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 23:45Η αγορά ήταν σε πτώση από τον προηγούμενο Μάιο. Δεν συνέβη ξαφνικά, σε μια νύχτα.
Ανακριβές. Η ανάπτυξη τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2014 ήταν υψηλότερη απ'ό,τι κατά τα δύο πρώτα:
Εικόνα
Έναντι του περασμένου έτους εποχικά προσαρμοσμένη κατανάλωση. Τα δυο πρώτα τρίμηνα του 2014 παρουσίασαν αύξηση και τα δυο επόμενα μείωση. Ακριβέστερα, +1%, +0,7%, 0%, -0,4%. Κοίτα τις αναλυτικές σειρές της ΕΛΣΤΑΤ:

http://www.statistics.gr/el/statistics/ ... 84/2014-Q3

Leporello έγραψε: 05 Απρ 2019, 01:07
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 23:45Θα ήταν άλλωστε παράλογο να αναμενόταν άρση της ύφεσης σε ένα περιβάλλον που τα κόκκινα δάνεια αυξανόταν, τα χρέη προς ΔΕΚΟ και εφορία αυξανόταν και οι καταναλωτικές τιμές διαρκώς έπεφταν.
Η επιστροφή στην ύφεση έφερε την αύξηση των κόκκινων δανείων και των χρεών προς ΔΕΚΟ και εφορία, όχι το ανάποδο.
Το ίδιο λέμε. Δεν υπήρξε ποτέ άρση της ύφεσης. Υπήρξε μια αυξημένη κατανάλωση με ενέσεις επιδομάτων το 2014, αλλά η διαρκής αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των πολιτών καταδεικνύει την αναμενόμενη επιστροφή στην ύφεση (τουτέστιν, είχαμε μια μικρή αύξηση του ΑΕΠ σε όρους όγκου, που έχω εξηγήσει ξανά ότι συνδέεται άμεσα με την αυξημένη κατανάλωση λόγω πτωτικών τιμών, η οποία είναι επίπλαστη, μη βιώσιμη).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

gassim έγραψε: 05 Απρ 2019, 00:53 Βασικά ο χέλλης είναι πολύ ειδική περίπτωση. Δείχνει τόση σιγουριά για τις γνώσεις του σε θεματολογία που καλύπτει απο ιατρική μέχρι ιστορία της τέχνης και οικονομικά. Με την ίδια ευκολία που θα σου πει οτι ο κυβισμός ήταν ένα gimmick του picasso θα πιάσει μετά να σου αναλύσει προυπολογισμούς κρατών και αστρικά φαινόμενα. Ολα αυτά φυσικά με ύφος που δεν σηκώνει αντιρρήσεις γιατί μιλάει πάντα μα πάντα με στοιχεία.
Δηλαδή κάπου έλεος, κι εμείς στο ιντερνετ τα βρίσκουμε τα "στοιχεία" αλλά κρατάμε και καμιά πισινή.
Το Ίντερνετ δεν είναι μαγικό κουτί. Το να διαβάσεις ένα βιβλίο ή ένα έγγραφο online δεν είναι κάτι διαφορετικό από το να το διαβάσεις σε τυπωμένο χαρτί. Όταν αναφέρομαι σε στοιχεία, αναφέρομαι σε στοιχεία που γνωρίζω. Δεν συμμετέχω σε όλες τις συζητήσεις. Αποφεύγω τις συζητήσεις όπου δεν έχω να προσθέσω κάτι ή που οι γνώσεις μου δεν επαρκούν. Όταν αναφέρομαι σε στοιχεία προϋπολογισμού, δεν αναφέρομαι σε στοιχεία που βρήκα με μια γρήγορη ματιά, ανοίγοντας ένα έγγραφο πριν πέντε λεπτά. Το θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό να μου το λένε αυτό όταν έχω ξοδέψει 2-5-10 ώρες για να διαβάσω ένα έγγραφο, έτσι επειδή είναι η γκάβλα μου να διαβάζω.

Παρότι δεν πρόκειται να σου αλλάξω την γνώμη, δεν έχω την παραμικρή σχέση με άτομο που θα συμμετάσχει σε μια συζήτηση και θα πετάξει κάτι που μόλις γκούγκλισε. Μιλάω αποκλειστικά για πράγματα που έχω διαβάσει, παρακολουθήσει και συμμετάσχει είτε online είτε offline.

Είναι ψευδές ότι έχω συμμετοχή σε ιστορία της τέχνης. Οι δημοσιεύσεις μου που αφορούν τέχνες είναι ελάχιστες, σχεδόν όλες στον κινηματογράφο και την φωτογραφία. Δεν έχω εκφέρει κάποια βαθυστόχαστη άποψη για την ιστορία της τέχνης, παρόλο που κάποια πολύ βασικά πράγματα τα ξέρω και αυτό κυρίως από το ενδιαφέρον μου στην λογοτεχνία. Ιδού μια άκρως -κατ' εσέ, φαντάζομαι- υπερφίαλη δημοσίευσή μου περί τέχνης:

Μην μου ζητάς αδύνατα πράγματα. Δεν έχουμε τρελό υλικό από εκείνην την εποχή ώστε να βρω όχι απλώς μεμονωμένα γλυπτά αλλά τρεντ πιο ρεαλιστικών γλυπτών. Αυτό είναι δουλειά για αρχαιολόγο, που θα ξέρει τις πιο έγκυρες χρονολογήσεις κάθε αναπαράστασης και θα έχει στην άκρη του μυαλού του απαντήσεις για όλα αυτά. Εγώ επιχειρηματολογώ με βάση την λογική σ' αυτό το σημείο.

Συγγνώμη, πάντως, που με ενδιαφέρουν πολλά πράγματα. Δεν θα το ξανακάνω. Από 'δώ και πέρα θα εκφράζω άποψη μόνο για γαριδάκια, αν και είμαι βέβαιος ότι όλο και κάποιος θα βγει να μου πει πόσο λάθος κάνω και να πάω να πλύνω τα πιάτα μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Οι μυστικοί ζαίοι, ο λαός της στρούγκας, δεν υπάρχουν ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2019, 22:04 Το '14 είχαμε μια σύντομη ανάπτυξη. Πράγματι. Αλλά ήταν βραχύβια για δομικούς λόγους κι όχι λόγω του μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, τον πρώτο καιρό υπήρχε μια σχετική αισιοδοξία, που δεν μεταφράστηκε ποτέ σε αγοραστική δύναμη και επενδύσεις. Ακόμη και ο πλέον αντιπολιτευτικός τύπος κρατούσε αισιόδοξη στάση στις αρχές του 2015.
Η σεζόν των χειμερινών διακοπών του 14-15 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ και φυσικά ούτε ξανάγινε! Δεν έβρισκες δωμάτιο πουθενά σχεδόν, μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα που είχαν πολλές κλίνες. Αν θυμάσαι γλυκάθηκαν οι ξενοδόχοι και τότε υπήρξε η κουβέντα για χειμερινές διακοπές στα σχολεία και τότε έγινε χαμός στα σόσιαλ γιατί ήταν λέει... κάτι που δεν ήταν καλό. Ξεχύθηκαν οι Έλληνες σε όλη την Ελλάδα που είχαν ανάγκη να ξελαμπικάρουν μετά από ό,τι είχε προηγηθεί και ξόδεψαν και οι τιμές στα καταλύματα ήταν ψηλά. Μπορεί να μη φάνηκε σε όλους τους κλάδους αυτό, φυσικά! Δεν υπήρξε χρόνος. Ειδικά κάτι συριζαίοι που μιλούσαν για καταστροφές και δεν έψαχναν για δουλειά με μνημόνια, μπορεί να μην το πολυκατάλαβαν.

Αλλά εντάξει, από ανθρώπους που έδειχναν σίγουροι ότι πρέπει να δοκιμάσουμε κάποιους, αλλά όχι ποτάμι, όχι τζήμερο όχι όχι όχι... στα σίγουρα όμως ,μόνο κάποιους συγκεκριμένα, εντάξει, είναι μια θεώρηση της πραγματικότητας κάπως σχετική.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

αν δεν πληρωνω και εγω τους φορους γιατι προσδοκω συντομα εξοδο απο τα μνημονια λογικο να καταγραφεται μια ανακαμψη προσκαιρη

ο μπαρουφακης σωστα ειχε τονισει οτι η κυβερνηση προδοτη-αποστατη παρεδωσε στεγνα τα ταμειακα διαθεσιμα και γιαυτο αρχισε και η χρηση των ρεπος απο την πρωτη μερα της αναληψης διακυβερνησης απο τους επομενους

το τι ισχυριζονται οι νεοδημοκρατες δεν εχει και μεγαλη σημασια,τα ταμειακα διαθεσιμα της κεντρικης κυβερνησης λενε την αληθεια

επισης γνωριζαν χρονια πριν οτι ηταν θεμα χρονου το νεο μνημονιο αφου οι αποπληρωμες στο δντ ηταν για το 2015 και τα εσοδα ειχαν παρει την κατω βολτα (γιαυτο και εδιωξαν δηθεν παληκαραδικα την τροικα το καλοκαιρι του 14 μοιραζοντας πεντακοσαρικα χωρις την εγκριση της τροικας)

υπηρχαν σχετικο βιντεο που τονιζεται η αναγκη νεου μνημονιου (συνεντευξη παπακωνσταντινου στο μεγκα) τ0 2015 οταν ειχαν οριστει οι αποπληρωμες των ομολογων στο δντ
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2019, 02:31
gassim έγραψε: 05 Απρ 2019, 00:53 Βασικά ο χέλλης είναι πολύ ειδική περίπτωση. Δείχνει τόση σιγουριά για τις γνώσεις του σε θεματολογία που καλύπτει απο ιατρική μέχρι ιστορία της τέχνης και οικονομικά. Με την ίδια ευκολία που θα σου πει οτι ο κυβισμός ήταν ένα gimmick του picasso θα πιάσει μετά να σου αναλύσει προυπολογισμούς κρατών και αστρικά φαινόμενα. Ολα αυτά φυσικά με ύφος που δεν σηκώνει αντιρρήσεις γιατί μιλάει πάντα μα πάντα με στοιχεία.
Το Ίντερνετ δεν είναι μαγικό κουτί. Το να διαβάσεις ένα βιβλίο ή ένα έγγραφο online δεν είναι κάτι διαφορετικό από το να το διαβάσεις σε τυπωμένο χαρτί. Όταν αναφέρομαι σε στοιχεία, αναφέρομαι σε στοιχεία που γνωρίζω. Δεν συμμετέχω σε όλες τις συζητήσεις. Αποφεύγω τις συζητήσεις όπου δεν έχω να προσθέσω κάτι ή που οι γνώσεις μου δεν επαρκούν. Όταν αναφέρομαι σε στοιχεία προϋπολογισμού, δεν αναφέρομαι σε στοιχεία που βρήκα με μια γρήγορη ματιά, ανοίγοντας ένα έγγραφο πριν πέντε λεπτά. Το θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό να μου το λένε αυτό όταν έχω ξοδέψει 2-5-10 ώρες για να διαβάσω ένα έγγραφο, έτσι επειδή είναι η γκάβλα μου να διαβάζω.

Παρότι δεν πρόκειται να σου αλλάξω την γνώμη, δεν έχω την παραμικρή σχέση με άτομο που θα συμμετάσχει σε μια συζήτηση και θα πετάξει κάτι που μόλις γκούγκλισε. Μιλάω αποκλειστικά για πράγματα που έχω διαβάσει, παρακολουθήσει και συμμετάσχει είτε online είτε offline.

Είναι ψευδές ότι έχω συμμετοχή σε ιστορία της τέχνης. Οι δημοσιεύσεις μου που αφορούν τέχνες είναι ελάχιστες, σχεδόν όλες στον κινηματογράφο και την φωτογραφία. Δεν έχω εκφέρει κάποια βαθυστόχαστη άποψη για την ιστορία της τέχνης, παρόλο που κάποια πολύ βασικά πράγματα τα ξέρω και αυτό κυρίως από το ενδιαφέρον μου στην λογοτεχνία. Ιδού μια άκρως -κατ' εσέ, φαντάζομαι- υπερφίαλη δημοσίευσή μου περί τέχνης:

Μην μου ζητάς αδύνατα πράγματα. Δεν έχουμε τρελό υλικό από εκείνην την εποχή ώστε να βρω όχι απλώς μεμονωμένα γλυπτά αλλά τρεντ πιο ρεαλιστικών γλυπτών. Αυτό είναι δουλειά για αρχαιολόγο, που θα ξέρει τις πιο έγκυρες χρονολογήσεις κάθε αναπαράστασης και θα έχει στην άκρη του μυαλού του απαντήσεις για όλα αυτά. Εγώ επιχειρηματολογώ με βάση την λογική σ' αυτό το σημείο.

Συγγνώμη, πάντως, που με ενδιαφέρουν πολλά πράγματα. Δεν θα το ξανακάνω. Από 'δώ και πέρα θα εκφράζω άποψη μόνο για γαριδάκια, αν και είμαι βέβαιος ότι όλο και κάποιος θα βγει να μου πει πόσο λάθος κάνω και να πάω να πλύνω τα πιάτα μου.
Πολύ ωραία, εννοείται οτι θα συμμετέχεις σε όποια νήματα θέλεις και θα γράφεις και ότι θέλεις, σε ιντερνετικό φόρουμ είμαστε δεν είμαστε σε συνέδριο. Μια παρατήρηση έκανα που ίσως έπρεπε να κρατήσω για τον εαυτό μου.

Απο εκεί και πέρα δεν είδα απάντηση στο μήνυμα του leporello σχετικά με τα οικονομικά του 2015
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 05 Απρ 2019, 10:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”