Natasha έγραψε: 03 Απρ 2019, 16:52
shrike έγραψε: 02 Απρ 2019, 22:03
Ζενίθεδρος έγραψε: 02 Απρ 2019, 22:00
Πρέπει να σβήσεις και τη μισή Καινή μετά, γιατί θα σβήνεις και τις αναφορές στο ότι Χριστός ήταν Εβραίος. Π.χ. Περιτομή του Χριστού, οι 14 γενεές του Χριστού, οι αναφορές του Χριστού στους προφήτες της ΠΔ και πάει λέγοντας.
Βασικά... όλη πρέπει να τη σβήσει. Και μόνο που το μεγάλο αφεντικό είναι το ίδιο, πώς γίνεται να την ξαναγράψεις χωρίς "κατάλοιπα";
Ποιον λες αφεντικό; Τον Θεό εννοείς; Αν εννοείς τον Θεό, ξέχνα το! Ο Θεός της Παλαιάς είναι ο Σαμαέλ και ο Θεός της Καινής είναι ο τριαδικός. Ο "κανονικός" δηλ. Γίνεστε βλάσφημοι χωρίς να το καταλαβαίνετε.
Κατ' αρχάς, βλάσφημος γίνεται αυτός που υβρίζει κάτι που πιστεύει. Εγώ τα λέω ως "εξωτερικός" τρίτος παρατηρητής (και συνήθως καλόπιστα, είτε το πιστεύεις αυτό είτε όχι). Όχι ότι με νοιάζει κιόλας για το αν με χαρακτηρίσει κανείς βλάσφημο ή οτιδήποτα βέβαια, απλά νομίζω ότι δεν μπορώ να θεωρηθώ "βλάσφημος" (τουλάχιστον με τον τρόπο που το εννοείς εσύ), απλά και μόνο επειδή παραθέτω την άποψή μου για κάτι που δεν το πιστεύω.
Συνεχίζοντας όμως, πραγματικά απορώ μ' αυτό που λες. Δηλαδή, άλλος είναι ο Θεός της Παλαιάς και άλλος της Καινής κατ' εσέ; Με λίγα λόγια, απορρίπτεις τα πάντα από τις γραφές που πιστεύεις; Ή μήπως πιστεύεις κάτι άλλο απ' αυτό που θέλεις να μας πείσεις ότι πιστεύεις;