εγώ λέω να πάρεις ωτασπίδες και φαράσι. 3-4 μέρες θα πάρει στην σκυλίτσα σου να βαρεθεί την άμυνα αν η γατούλα είναι όσο βλαμμένη λές, μετά θα χρησιμοποιήσεις το φαράσι και τέλος.Διασκερφόσαρτος έγραψε: 09 Μάιος 2018, 01:54 Aλλά θέλω τον ύπνο μου,δεν μπορώ να κάνω τον διαιτητή ανάμεσα στα ζωντανά μου
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σκυλοκλάμα στο crate
Re: Σκυλοκλάμα στο crate
-
Ορέστης 35
Βαλε το κρεητ στο δωματιο που κοιμασαι και μεσα σε αυτο μια φανελα σου απλυτη.
ναι το κελί πρέπει να μυρίζει οικειότητα και αγάπη, σωστό.
πιάνει παντού, το ξέρω.
εμμένω στην λύση με το φαράσι αν χρειαστεί.
εμμένω στην λύση με το φαράσι αν χρειαστεί.
Διασκερφόσαρτος έγραψε: 09 Μάιος 2018, 11:14
Στο θέμα μας.
Δεν κατάλαβα τι φοβάσαι ακριβώς και έχεις τον σκύλο σου μέσα στο crate.
Να μην ορμήξει η γάτα στον σκύλο;
Γιατί το πιο δύσκολο θα ήταν να μην ορμήσει ο σκύλος στην γάτα γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.
Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις να μάθουν να συμβιώνουν μαζί εφόσον θέλεις να τα έχεις στον ίδιο χώρο. Και ειδικά τώρα πρέπει να το κάνεις που ο σκύλος σου είναι μεγαλοκούταβο. Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο.
Πάντως αν σώνει και ντε πρέπει να περιορίζεις τον σκύλο σου κάποιες ώρες, αντί για crate που είναι κλουβί , γιατί δεν παίρνεις ένα προστατευτικό κάγκελο όπως αυτό που βάζουν στα μωρά για να μην αισθάνεται ο σκύλος ότι είναι σε κλουβί.
Και σιγά σιγά αν βεβαιωθείς ότι συνηθίζονται μεταξύ τους το βγάζεις.
Εγώ γενικά δεν είμαι και πολύ υπέρ των crate.
Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις που υπάρχει πάνω από ένα ζώο σε έναν χώρο, θα πρέπει να γίνει σαφές στα ζώα σου ποιος είναι αρχηγός της αγέλης.
Και αυτός είσαι εσύ.
Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ασχολείσαι πολύ με τα ζώα σου και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.
Δεν πρόκειται να γίνει αυτό από μόνο του.
Και αυτός είσαι εσύ.
Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ασχολείσαι πολύ με τα ζώα σου και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.
-
[42]
όποτε είχα γάτα και σκύλο έτσι ήταν. η γάτα είχε το πάνω χέρι, μάλλον γιατί ο σκύλος υποχωρούσε για χάρη της συμπάθειάς μου και στην γάτα μου. ο Μπούμπης ο γίγαντας τον έκανε ό,τι ήθελε τον σκύλο μου. ακόμα και πάνω του κοιμόταν. 
Να δώ πως θα πείσεις σερνικό σκύλο ότι αι γυναίκαι είναι πιο πάνω στην Ιεραρχία.bizeli έγραψε: 09 Μάιος 2018, 19:30 Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις που υπάρχει πάνω από ένα ζώο σε έναν χώρο, θα πρέπει να γίνει σαφές στα ζώα σου ποιος είναι αρχηγός της αγέλης.
Και αυτός είσαι εσύ.
Ερώτηση .
Το γατί είναι θηλυκό και Ελληνίς ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ναι εμένα δεν θα με ανησυχούσε τόσο αν η γάτα ορμούσε στον σκύλο αλλά το αντίθετο.[42] έγραψε: 09 Μάιος 2018, 19:34 όποτε είχα γάτα και σκύλο έτσι ήταν. η γάτα είχε το πάνω χέρι, μάλλον γιατί ο σκύλος υποχωρούσε για χάρη της συμπάθειάς μου και στην γάτα μου. ο Μπούμπης ο γίγαντας τον έκανε ό,τι ήθελε τον σκύλο μου. ακόμα και πάνω του κοιμόταν.![]()
Η γάτα μπορεί να αποφύγει ένα ήρεμο σκύλο. Το πρόβλημά θα ήταν αν ο σκύλος ήταν επιθετικός.
Δεν είναι ανάγκη να γίνουν και φιλαράκια απλά να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.
Αλλά εφόσον ο σκύλος δεν δείχνει να ενοχλείται από την παρουσία της γάτας, δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τον περιορίζει αφού η γάτα δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο.
Η γάτα θα βρει τους ρυθμούς της μαζί με τον σκύλο κάποια στιγμή.
Το πιο δύσκολο είναι να συνηθίσει ο σκύλος τη γάτα. Όχι το ανάποδο.
Όλα γίνονται αρκεί να αφιερώνεις χρόνο στα ζώα σου και να αναπτύξεις σχέσεις εμπιστοσύνης.Αγις έγραψε: 09 Μάιος 2018, 19:36 Να δώ πως θα πείσεις σερνικό σκύλο ότι αι γυναίκαι είναι πιο πάνω στην Ιεραρχία.![]()
trust me
Έχω καταφέρει τα ακατόρθωτα.
έντιτ: Και απ' ό,τι ξαναδιάβασα ο σκύλος είναι θηλυκό. Ακόμα καλύτερα. Τα θηλυκά έχουν πιο ήρεμο χαρακτήρα και είναι πιο συνεννοήσιμα. Δεν είναι κυριαρχικά ζώα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bizeli την 09 Μάιος 2018, 19:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης .
Υπάρχουν αυτά που γίνονται και αυτά που ΔΕΝ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ΟΛΑ γίνονται αν έχεις επιμονή και υπομονή.Αγις έγραψε: 09 Μάιος 2018, 19:45 Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης .
Αυτά που ΔΕΝ γίνονται είναι όταν τα παρατάμε.
Και είναι θέμα εμπιστοσύνης που χτίζεται σιγά σιγά.
Αν ο σκύλος αντιληφθεί ότι τον σέβεσαι, σε σέβεται και αυτός και παίζει by your rules.
Αν δεν τον σέβεσαι θα έχεις έναν απείθαρχο ή υποτακτικό σκύλο. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα σε ακούει και στη δεύτερη θα σε ακούει γιατί θα σε φοβάται. Και στα δύο απέτυχες.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Το γνωστό καθιερωμένο στανταράκι ποιηματάκι .bizeli έγραψε: 09 Μάιος 2018, 19:53ΟΛΑ γίνονται αν έχεις επιμονή και υπομονή.Αγις έγραψε: 09 Μάιος 2018, 19:45 Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης .
Αυτά που ΔΕΝ γίνονται είναι όταν τα παρατάμε.
Και είναι θέμα εμπιστοσύνης που χτίζεται σιγά σιγά.
Αν ο σκύλος αντιληφθεί ότι τον σέβεσαι, σε σέβεται και αυτός και παίζει by your rules.
Αν δεν τον σέβεσαι θα έχεις έναν απείθαρχο ή υποτακτικό σκύλο. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα σε ακούει και στη δεύτερη θα σε ακούει γιατί θα σε φοβάται. Και στα δύο απέτυχες.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Οταν εμβαθύνεις αντί να παπαγαλίζεις τα ξαναλέμε.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Πού τα έχεις τα σκυλιά σου εσύ;Αγις έγραψε: 09 Μάιος 2018, 19:58
Το γνωστό καθιερωμένο στανταράκι ποιηματάκι .
Οταν εμβαθύνεις αντί να παπαγαλίζεις τα ξαναλέμε.
Κυνηγός δεν είσαι;
Χρησιμοποιείς και αυτό το ηλεκτροσόκ στο περιλαίμιο;
Τα έχεις δεμένα και με αλυσίδες;
Για κάνε μας κανένα μάθημα για τις δικές σου μεθόδους.