!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;
νομίζω Μοναστηράκι ή και Ερμού (για τους τουρίστες)
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
κατα πάσα πιθανότητα ναι πάνα.
συνήθως κλέινουν 11-12 το μεσημέρι και ξανανοίγουν το απόγευμα
συνήθως κλέινουν 11-12 το μεσημέρι και ξανανοίγουν το απόγευμα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Orion22 την 03 Απρ 2019, 16:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Έτσι όπως το γράφεις δεν μου κάθεται καλά.
the end
Ναι ρε σύ. Στις 18:00 έχει Εσπερινό. Πιο χειμώνα στις 17:00 και πιο καλοκαίρι στις 19:00. Και αν πάς τώρα την Παρασκευή στις 19:00 θα παρακολουθήσεις και Χαιρετισμούς, πως σαπίσαμε τους Αβαροσλάβους και τους Πέρσες και σώσαμε την Πόλη.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:34Δηλαδή μετά τις 17:00 θα είναι ανοικτές;Ζαποτέκος έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:33Το ίδιο έπαθα και εγώ πρόσφατα στις 15:00 ώρα σε μία με προαύλιο. Πήγα να περάσω από μέσα για να κόψω δρόμο και ήταν κλειστά τα πορτόνια. Στις 17:00 θα άνοιγε γιατί στις 18:00 θα έκανε Εσπερινό.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:28
Σε τρεις που είχαν προαύλιο χώρο είχε λουκέτο και στην καγκελόπορτα, ούτε στο προαύλιο δεν μπορείς να μπεις.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Ξέρεις τι είναι να αποφασίσεις μετά από χρόνια να μπες σε εκκλησιά και να φας πόρτα;
Επίσης ούτε μια ταμπέλα που να λεέι τι ώρα είναι ανοικτή η εκκλησιά δεν έχουν!
the end
Ξέρεις τι είναι να πάς σε Εκκλησία να παρακολουθήσεις Όρθρο ή Εσπερινό και ο παπάς και τα γερόντια να λείπουν σε τετραήμερη εκδρόμα ;Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:40 Ξέρεις τι είναι να αποφασίσεις μετά από χρόνια να μπες σε εκκλησιά και να φας πόρτα;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Η εκκλησία της ενορίας μου κλείνει τα μεσημέρια και ανοίγει πιο αργά. ΑΝ θέλεις να ανάβεις κερί στο εξωκλήσι.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:04 Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Αυτό που αντίκρισα σε 7 περίπου εκκλησίας που ήταν στον δρόμο μου ήταν παντού λουκέτα... και δεν μιλάμε για ξωκλήσια αλλά για μεγάλες κεντρικές εκκλησίες.
Τι συμβαίνει;
Παρεπιπτόντως, να ζεις να τους θυμάσαι.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Ευχαριστώ.brb και tyt έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:47Η εκκλησία της ενορίας μου κλείνει τα μεσημέρια και ανοίγει πιο αργά. ΑΝ θέλεις να ανάβεις κερί στο εξωκλήσι.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:04 Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Αυτό που αντίκρισα σε 7 περίπου εκκλησίας που ήταν στον δρόμο μου ήταν παντού λουκέτα... και δεν μιλάμε για ξωκλήσια αλλά για μεγάλες κεντρικές εκκλησίες.
Τι συμβαίνει;
Αν δεις τι γράφω... ποιο ξωκλήσι; και οι προαύλιοι χώροι είναι κλειδωμένοι. Όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει και μόνος του.
the end
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Λογικά είναι και θέμα περιοχής. Εδώ γύρω στα δικά μου τα μέρη, οι περισσότερες είναι κλειστές τα μεσημέρια.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:54Ευχαριστώ.brb και tyt έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:47Η εκκλησία της ενορίας μου κλείνει τα μεσημέρια και ανοίγει πιο αργά. ΑΝ θέλεις να ανάβεις κερί στο εξωκλήσι.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:04 Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Τι συμβαίνει;
Αν δεις τι γράφω... ποιο ξωκλήσι; και οι προαύλιοι χώροι είναι κλειδωμένοι. Όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει και μόνος του.
Κάποιες μεγάλες όμως είναι συνεχώς ανοιχτές.
Βέβαια, στις περισσότερες (ακόμα και σε πολλές στο κέντρο της πόλης) υπάρχει όντως το παρεκκλήσι για τα κεριά το οποίο πάντα είναι προσβάσιμο.
Παρεμπιπτόντως, Πάνα, ρίξε μια ματιά στο mailbox σου.
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν το είδα. Πάντως η εκκλησία της ενορίας μου έχει ανοιχτό το ξωκλήσι και είναι προσβάσιμο χωρίς πόρτες από το πεζοδρόμιο. Το ίδιο και η εκκλησία της Αγίας Τριάδος, της Αγίας Αναστασίας στην Κηφισιά και υποθέτω αρκετές ακόμα.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:54Ευχαριστώ.brb και tyt έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:47Η εκκλησία της ενορίας μου κλείνει τα μεσημέρια και ανοίγει πιο αργά. ΑΝ θέλεις να ανάβεις κερί στο εξωκλήσι.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:04 Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Τι συμβαίνει;
Μπαινουν και κλεβουν οι συριζαιοι ρε φιλε.Αν δεν ειναι καποιος μεσα τις κλεινουν για λιγες ωρες.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν έχουν εξωκλήσι προσβάσιμο από το πεζοδρόμιο αρκετές εκκλησίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη. Αλλά η Αγία Σοφία έχει.
Πάντως έχεις απόλυτο δίκιο γι' αυτό που λες αλλά κάνε έναν κόπο και ψάξε ποια εκκλησία έχει εξωκλήσι προσβάσιμο από το πεζοδρόμιο.
Πάντως έχεις απόλυτο δίκιο γι' αυτό που λες αλλά κάνε έναν κόπο και ψάξε ποια εκκλησία έχει εξωκλήσι προσβάσιμο από το πεζοδρόμιο.
Στην πραγματικότητα, κι εγώ.Πάνας έγραψε: 03 Απρ 2019, 15:32Εμένα με ξέρεις, είμαι πολύ δύσπιστος, για εκείνους θα το έκανα σε περίπτωση που σκέφτομαι λάθος. Να σου πω την αλήθεια μου, είναι μερικές φορές που ούτε και εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Ordem e Progresso.
Λοιπόν πήγα κατά τις 6 και ήταν ανοιχτές, μπήκα σε μία άναψα δύο κεράκια και κάθισα λίγο να χαζέψω.. ξαφνικά ανακάλυψα ότι ήμουν το θέμα του απογεύματος, άγνωστος ανάμεσα σε γνωστούς, με κοιτούσαν καλά καλά λες και έβλεπαν εξωγήινο, μέχρι και ο παπάς με πλησίασε και ρώτησε αν θέλω να εξομολογηθώ, όχι πατέρα του είπα, ήρθα να ανάψω δύο κεράκια γα τους γονείς μου και έκατσα λίγο.
Μετά με πλησίασε ένας με ένα μπαστούνι, που δεν έβλεπε καλά και μου έδωσε ένα φυλλάδιο 8 σελίδων το οποίο είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Και πάλιν το τέρμα" του Dr. Yermak... Με λίγα λόγια ορθόδοξο τζιχάντ... το πήρα, τον ευχαρίστησα και έφυγα.

Μετά με πλησίασε ένας με ένα μπαστούνι, που δεν έβλεπε καλά και μου έδωσε ένα φυλλάδιο 8 σελίδων το οποίο είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Και πάλιν το τέρμα" του Dr. Yermak... Με λίγα λόγια ορθόδοξο τζιχάντ... το πήρα, τον ευχαρίστησα και έφυγα.

the end
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 362 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
-