!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τέρενς Κουάκ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Τέρενς Κουάκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Απριλιέϊσιον σίτυ ντέϊς

Μακεδονομάχος (κότες-κότες-κότες)

New

δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Τέρενς Κουάκ

Δυναμικός

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Τέρενς Κουάκ

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Τα έκαναν και οι Απριλιανοί τα λαθάκια τους:

Τζίμμυ Κορίνης: Ένα γουέστερν(!) για τη Μακεδονία από τον ζωντανό θρύλο του νουάρ

05 Ιουνίου 2018

Ο Τζίμμυ Κορίνης είναι ένας ζωντανός θρύλος του noir μυθιστορήματος. Ο άνθρωπος που "κρύβεται" πίσω από το ένδοξο έντυπο που μεγάλωσε γενιές και γενιές αναγνωστών, τη Μάσκα, αλλά και το "Μυστήριο" (1958 – 1963), παραμένει σήμερα, στα 81 του χρόνια πολυγραφότατος, ακμαίος και γεμάτος έμπνευση.

Το πρώτο του διήγημα το έγραψε σε ηλικία 11 ετών, στο δημοτικό για ένα χειρόγραφο περιοδικό. Ομολογεί πως στις εκθέσεις ήταν κακός ως μαθητής γιατί βαριόταν τα θέματα που του έδιναν οι δάσκαλοι, αλλά η φαντασία του δούλευε διαρκώς εκτός πλαισίου.

Ήταν "υπεύθυνος" για το πρώτο CSI, ή αλλιώς το πρώτο αστυνομικό σίριαλ της χώρας μας, το "38ο αστυνομικό τμήμα" που προβλήθηκε το 1972 από την ΥΕΝΕΔ. Η πρωτοτυπία της σειράς έγκειται στο γεγονός πως παράλληλα με τις βασικές ιστορίες αναπτυσσόταν και μια δεύτερη ιστορία με τον υπότιτλο "Ο δολοφόνος που έκλαιγε", η οποία διέτρεχε ολόκληρη τη σειρά, παρουσιάζοντας ένα μυστηριώδη δολοφόνο να κάνει μια σειρά εγκλημάτων με θύματα νέες κι όμορφες κοπέλες. Οι τηλεθεατές συμμετείχαν σ' έναν διαγωνισμό (με έπαθλο μια TV) στον οποίο έπρεπε να υποδείξουν τον δολοφόνο και να εξιχνιάσουν την σειρά των εγκλημάτων (σήμερα η σειρά υπάρχει διαθέσιμη στο YouTube). Με αφορμή παρέμβαση της Χούντας σε σειρά του, είχε πάρει άλλωστε την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα για το Λονδίνο.
"Θύελλα στη Μακεδονία"

Έχει γράψει 13 βιβλία και αυτή την περίοδο γράφει μια νέα τριλογία. Το News 24/7 παρουσιάζει σήμερα το βιβλίο "Θύελλα στη Μακεδονία", έχοντας τη χαρά να συνομιλεί με τον ίδιο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό θρίλερ στα μονοπάτια των "Μυστικών του Βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα, μια μυθιστορία αγάπης και καταπίεσης, ενάντια στους Βούλγαρους κατακτητές εκείνης της περιόδου. Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ είναι απολύτως επίκαιρο, μιας και αναφέρεται στα τέλη του 1903, λίγο μετά το τέλος της εξέγερσης του Ίλιντεν. Ένα Ίλιντεν που ήρθε στη δημοσιότητα, με το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Ο χειμαρρώδης συγγραφέας μας απαντά αυθόρμητα, χωρίς περιστροφές, αλλά και με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Εμείς μεταφέρουμε αυτούσια τα λόγια του, παρακάτω.

[....]

Γιατί είχατε φύγει από την Ελλάδα; Είχε να κάνει με τη Χούντα;

Τι άλλο; Άντεξα τον πόλεμο, επειδή ήμουν ανένταχτος, όπως πάντα, μέχρι την δεύτερη. Όταν, όμως, μετέδωσαν επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς που το είχα γράψει και σκηνοθετήσει εγώ, χωρίς το όνομά μου, έχοντας αντικαταστήσει εμένα από παρουσιαστή α-λα-Χίτσκοκ με τον… Τέρενς Κουίκ, είδα τον ουρανό ανάποδα, πήγα την Χούντα στο δικαστήριο, κέρδισα με αντίπαλο τον ειδικό στα πνευματικά δικαιώματα Μεταξόπουλο, σήκωσα παντιέρα που δεν έπρεπε κι αναγκάστηκα να φύγω αφήνοντας τη γυναίκα μου και το παιδί μου ως εγγύηση ότι δεν πήγαινα να καταστρώσω ανατροπή της Χούντας, αλλά για επαγγελματικό ταξίδι. Ευτυχώς, έπεσε η Χούντα, ήρθε η οικογένειά μου στο Λονδίνο, όπου είχα καταφύγει, και κόλλησα εκεί περίπου 30 χρόνια.

[...]

https://www.news247.gr/psixagogia/vivli ... AzJ3Gx0Qu0
Ευνόησαν "ημέτερο" έναντι ενός αξιολόγου συγγραφέως...

Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι θέμα και ποιος ήταν αυτός η "ημέτερος", τί ποιότητα έχει...

Ένας γλύφτης που στη Μεταπολίτευση έγινε καραμανλογλύφτης.

Όσο για το τί κάνει σήμερα; Καλύτερα να μην το συζητήσουμε...
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Τα καλύτερα 7 χρόνια, νοσταλγικά βίντεο
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”