Τα όσα γράφω προκύπτουν από τις απαντήσεις που έδωσες. Για την οικονομία ρωτάω διότι όταν λέμε τους αναρχικούς κομμουνιστές κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές δεν έχουν καμία σχέση. Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις ότι οι αναρχικοί είναι κομμουνιστές.μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 07:31 Τα οσα λες (1-4) είναι απλως το συμπέρασμα σου. Για να απαντήσω στο νεο σου ερώτημα, είναι από κολλεκτιβιστές μεχρι κομμουνιστές οι περισσότεροι, ενώ άλλοι θέλουν ελευθερη οικονομια χωρις καπιταλιστικές επιχειρήσεις (μικρο-επιχειρίσεις χωρις υπάλληλους)
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η ιδεολογία της αναρχίας
Re: Η ιδεολογία της αναρχίας
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Δεν ξέρω αν είμαι εντός θέματος, αλλά από το τρόπο που επιτρέπουν να γίνει ο δημόσιος χώρος εκεί που συχνάζουν οι αναρχικοί, δεν προμηνύονται και πολλά καλά. Έχει χαθεί λίγο η έννοια του καλού, του κακού, του ωραίου, του άσχημου, της προοπτικής, του αδιεξόδου, της αμφισβήτησης, της απελπισίας και του απλού ξοδέματος ενέργειας και νιάτων χωρίς να βγει τίποτα που να προσφέρει πουθενά. Μια φορά είχα πιάσει κουβέντα με κάτι παιδάκια και τέλος πάντων δεν τους έβγαινε να κουβεντιάσουν και πετάχτηκε ένας από τους καθοδηγητές τους πενηντάρης; Η παρουσία του τα έλεγε όλα. Καλά, αυτόν βρήκαν να ακούσουν και αυτά;
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Τι εννοεις οτι δεν εχουν σχέση; Το ρεύμα του Κροποτκιν, Μαλατέστα, ονομάζεται αναρχο-κομμουνισμός. Οι αναρχικοί δεν εχουν σχέση με τον σοβιετικό "κομμουνισμό", μάλιστα, ηταν ο ιδιος ο Κροποτκιν που πρώτος εγραψε επιστολές προς τους εργάτες της Δύσης για το τι απάτη ηταν η ΕΣΣΔ.Γάταρος έγραψε: 29 Μαρ 2019, 07:52Τα όσα γράφω προκύπτουν από τις απαντήσεις που έδωσες. Για την οικονομία ρωτάω διότι όταν λέμε τους αναρχικούς κομμουνιστές κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές δεν έχουν καμία σχέση. Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις ότι οι αναρχικοί είναι κομμουνιστές.μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 07:31 Τα οσα λες (1-4) είναι απλως το συμπέρασμα σου. Για να απαντήσω στο νεο σου ερώτημα, είναι από κολλεκτιβιστές μεχρι κομμουνιστές οι περισσότεροι, ενώ άλλοι θέλουν ελευθερη οικονομια χωρις καπιταλιστικές επιχειρήσεις (μικρο-επιχειρίσεις χωρις υπάλληλους)
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Εσυ ποσο χρονών ήσουν; Δλδ αν εγώ πιασω κουβέντα με 5-6 παιδάκια απο τα τσικο της ΝΔ, και χρειαστουν την βοηθεια καποιου μεγαλύτερου για να απαντήσω, σημαίνει οτι διέλυσα τον νεοφιλελευθερισμό;Athina__P έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:10 Δεν ξέρω αν είμαι εντός θέματος, αλλά από το τρόπο που επιτρέπουν να γίνει ο δημόσιος χώρος εκεί που συχνάζουν οι αναρχικοί, δεν προμηνύονται και πολλά καλά. Έχει χαθεί λίγο η έννοια του καλού, του κακού, του ωραίου, του άσχημου, της προοπτικής, του αδιεξόδου, της αμφισβήτησης, της απελπισίας και του απλού ξοδέματος ενέργειας και νιάτων χωρίς να βγει τίποτα που να προσφέρει πουθενά. Μια φορά είχα πιάσει κουβέντα με κάτι παιδάκια και τέλος πάντων δεν τους έβγαινε να κουβεντιάσουν και πετάχτηκε ένας από τους καθοδηγητές τους πενηντάρης; Η παρουσία του τα έλεγε όλα. Καλά, αυτόν βρήκαν να ακούσουν και αυτά;
Χαίρω πολύ. Δεν λέω εγώ ότι δεν έχουν σχέση, κάποιοι άλλοι το ισχυρίζονται ακόμα κι εδώ.μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:11 Τι εννοεις οτι δεν εχουν σχέση; Το ρεύμα του Κροποτκιν, Μαλατέστα, ονομάζεται αναρχο-κομμουνισμός. Οι αναρχικοί δεν εχουν σχέση με τον σοβιετικό "κομμουνισμό", μάλιστα, ηταν ο ιδιος ο Κροποτκιν που πρώτος εγραψε επιστολές προς τους εργάτες της Δύσης για το τι απάτη ηταν η ΕΣΣΔ.
Μα οι "κομμουνιστές" μας πρήζουν ότι η ΕΣΣΔ δεν είχε κομμουνισμό, αλλά σοσιαλισμό.μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:11 Το ρεύμα του Κροποτκιν, Μαλατέστα, ονομάζεται αναρχο-κομμουνισμός. Οι αναρχικοί δεν εχουν σχέση με τον σοβιετικό "κομμουνισμό", μάλιστα, ηταν ο ιδιος ο Κροποτκιν που πρώτος εγραψε επιστολές προς τους εργάτες της Δύσης για το τι απάτη ηταν η ΕΣΣΔ.
Υποτίθεται ότι ο κομμουνισμός βρισκόταν στην άκρη του τούνελ.
Πάνος Σκουρλέτης
Δεν είμαι σε κουτάκι, αγαπητέ, δεν μου αρέσει να καταστρέφεται η πόλη που ζω και δεν μου αρέσει φυσικά που άλλοι επιτρέπουν να γίνει η πόλη έτσι που έγινε. Είτε είναι αυτοί που δεν σας πιάνουν κουβέντα. Πιστεύω και άλλοι πρέπει να σας πιάνουν κουβέντα και όχι μόνο να μουρμουράνε για το πώς έγινε έτσι ό,τι έγινε. Για να καταλάβουν και τι παίζει στο μυαλο σας. Να σας δώσουν ευκαιρία να μιλήσετε. Για να έχετε θυμό ή όσοι έχουν τέλος πάντων σας φταίνε πράγματα που πράγματι υπάρχουν, με τα μέσα που έχετε όμως μόνο δεν βοηθάτε για να μην υπάρχει θυμός και απελπισία.μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:13Εσυ ποσο χρονών ήσουν; Δλδ αν εγώ πιασω κουβέντα με 5-6 παιδάκια απο τα τσικο της ΝΔ, και χρειαστουν την βοηθεια καποιου μεγαλύτερου για να απαντήσω, σημαίνει οτι διέλυσα τον νεοφιλελευθερισμό;Athina__P έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:10 Δεν ξέρω αν είμαι εντός θέματος, αλλά από το τρόπο που επιτρέπουν να γίνει ο δημόσιος χώρος εκεί που συχνάζουν οι αναρχικοί, δεν προμηνύονται και πολλά καλά. Έχει χαθεί λίγο η έννοια του καλού, του κακού, του ωραίου, του άσχημου, της προοπτικής, του αδιεξόδου, της αμφισβήτησης, της απελπισίας και του απλού ξοδέματος ενέργειας και νιάτων χωρίς να βγει τίποτα που να προσφέρει πουθενά. Μια φορά είχα πιάσει κουβέντα με κάτι παιδάκια και τέλος πάντων δεν τους έβγαινε να κουβεντιάσουν και πετάχτηκε ένας από τους καθοδηγητές τους πενηντάρης; Η παρουσία του τα έλεγε όλα. Καλά, αυτόν βρήκαν να ακούσουν και αυτά;
Για αυτό και θα ήθελα από τον Ρωμανό που σπούδασε λέει διοίκηση επιχειρήσεων, να πει σε τι βοήθησε την προοπτική της νεολαίας αυτό το κίνημα. Με αριθμούς, με στοιχεία, αν μπορεί. Σε σχέση με άλλους δρόμους.
Αφού στους δρόμους παιδάκια είναι τόσα χρόνια και όσοι μένουν μετά από χρόνια... Ε, αν τους δει κανείς καταλαβαίνει. Τριάντα χρόνια ιστορία είναι αυτή. Γιατί δεν έμειναν οι παλιοί αν τους καλύπτει αυτό; Μήπως άλλαξαν μυαλά;
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
not everything that counts can be countedAthina__P έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:17Δεν είμαι σε κουτάκι, αγαπητέ, δεν μου αρέσει να καταστρέφεται η πόλη που ζω και δεν μου αρέσει φυσικά που άλλοι επιτρέπουν να γίνει η πόλη έτσι που έγινε. Είτε είναι αυτοί που δεν σας πιάνουν κουβέντα. Πιστεύω και άλλοι πρέπει να σας πιάνουν κουβέντα και όχι μόνο να μουρμουράνε για το πώς έγινε έτσι ό,τι έγινε. Για να καταλάβουν και τι παίζει στο μυαλο σας. Να σας δώσουν ευκαιρία να μιλήσετε. Για να έχετε θυμό ή όσοι έχουν τέλος πάντων σας φταίνε πράγματα που πράγματι υπάρχουν, με τα μέσα που έχετε όμως μόνο δεν βοηθάτε για να μην υπάρχει θυμός και απελπισία.μίστερ μαξ έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:13Εσυ ποσο χρονών ήσουν; Δλδ αν εγώ πιασω κουβέντα με 5-6 παιδάκια απο τα τσικο της ΝΔ, και χρειαστουν την βοηθεια καποιου μεγαλύτερου για να απαντήσω, σημαίνει οτι διέλυσα τον νεοφιλελευθερισμό;Athina__P έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:10 Δεν ξέρω αν είμαι εντός θέματος, αλλά από το τρόπο που επιτρέπουν να γίνει ο δημόσιος χώρος εκεί που συχνάζουν οι αναρχικοί, δεν προμηνύονται και πολλά καλά. Έχει χαθεί λίγο η έννοια του καλού, του κακού, του ωραίου, του άσχημου, της προοπτικής, του αδιεξόδου, της αμφισβήτησης, της απελπισίας και του απλού ξοδέματος ενέργειας και νιάτων χωρίς να βγει τίποτα που να προσφέρει πουθενά. Μια φορά είχα πιάσει κουβέντα με κάτι παιδάκια και τέλος πάντων δεν τους έβγαινε να κουβεντιάσουν και πετάχτηκε ένας από τους καθοδηγητές τους πενηντάρης; Η παρουσία του τα έλεγε όλα. Καλά, αυτόν βρήκαν να ακούσουν και αυτά;
Για αυτό και θα ήθελα από τον Ρωμανό που σπούδασε λέει διοίκηση επιχειρήσεων, να πει σε τι βοήθησε την προοπτική της νεολαίας αυτό το κίνημα. Με αριθμούς, με στοιχεία, αν μπορεί. Σε σχέση με άλλους δρόμους.
Αφού στους δρόμους παιδάκια είναι τόσα χρόνια και όσοι μένουν μετά από χρόνια... Ε, αν τους δει κανείς καταλαβαίνει. Τριάντα χρόνια ιστορία είναι αυτή. Γιατί δεν έμειναν οι παλιοί αν τους καλύπτει αυτό; Μήπως άλλαξαν μυαλά;
Ναι είπες για τσικό, ο πενηντάρης όμως που είχε ζήσει 35 χρόνια εναλλακτική ζωή είχε ακόμα λιγότερα να αρθρώσει σε μια κυρία που ανήκει στον κόσμο που πληρώνει φόρους... Δηλαδή τσικό ξετσικό... Μια από τα ίδια. Στην ήρεμη κουβέντα, τέλος πάντων αξίζει να γίνεται ήρεμη κουβέντα να φαίνεται τι έχει να πει ο καθένας.
Και το έχω ξαναπεί. Ναι, φταίει το σύστημα και ο κόσμος που πληρώνει φόρους και δεν ελέγχει τι γίνεται για το ότι υπάρχουν σχολεία που βγάζουν παιδιά χωρίς προοπτικές και όρεξη. Ναι, υπάρχει η κρίση και ναι, χρειάζεται να κάνουμε κάτι όλοι για αυτό.
Και το έχω ξαναπεί. Ναι, φταίει το σύστημα και ο κόσμος που πληρώνει φόρους και δεν ελέγχει τι γίνεται για το ότι υπάρχουν σχολεία που βγάζουν παιδιά χωρίς προοπτικές και όρεξη. Ναι, υπάρχει η κρίση και ναι, χρειάζεται να κάνουμε κάτι όλοι για αυτό.
Διότι βρήκαν γκόμενα/ο. Το γράφω δίχως ίχνος ειρωνείας και τρολαρίσματος. Αυτό κατάλαβα από συζητήσεις που έκανα με πρώην αναρχικούς.Athina__P έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:17 Γιατί δεν έμειναν οι παλιοί αν τους καλύπτει αυτό; Μήπως άλλαξαν μυαλά;
Η αποκρουστική εμφάνιση των περισσοτέρων τους δυσκολεύει στο να βρουν ερωτικό σύντροφο και σκέφτονται ότι δεν είναι δίκαιο κάποιος να είναι όμορφος και να έχει 10 κοπέλες που να τον ποθούν ενώ ο διπλανός του να είναι άσχημος και να μην έχει καμία. Ανατρέφονται μέσα σε αυτό το πλαίσιο το οποίο τους γεμίζει ζήλια, μίσος και οργή.
Αυτό τους κάνει να έλκονται από ιδεολογίες που διατείνονται ότι τα αγαθά πρέπει να μοιράζονται σε ίσες ποσότητες σε όλους τους ανθρώπους.
Η έλλειψη μιας ερωτικής σχέσης τους προσφέρει τον χρόνο να συμμετέχουν σε βίαια ξεσπάσματα κατά τα οποία εκτονώνουν την οργή τους και τη σεξουαλική τους αδράνεια.
Και ανάποδα πάει Γάταρε. Καλώς ή κακώς στην πορεία της ζωής, μπορεί ο ωραίος νέος στα είκοσι να βρει πολλές γκόμενες που δεν τις νοιάζει να ζήσουν ως φάση τη ζωή να είχαμε τώρα δύο τσιγάρα και δύο για μετά. Πιο μετά όμως δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά αυτό... Συνήθως. Καλώς ή κακώς υπάρχουν απαιτήσεις για να μη μένει κανείς για πάντα με τη μαμά του.
Athina__P έγραψε: 29 Μαρ 2019, 08:31 Ναι είπες για τσικό, ο πενηντάρης όμως που είχε ζήσει 35 χρόνια εναλλακτική ζωή είχε ακόμα λιγότερα να αρθρώσει σε μια κυρία που ανήκει στον κόσμο που πληρώνει φόρους... Δηλαδή τσικό ξετσικό... Μια από τα ίδια. Στην ήρεμη κουβέντα, τέλος πάντων αξίζει να γίνεται ήρεμη κουβέντα να φαίνεται τι έχει να πει ο καθένας.
Ε αφού τα λες αυτά τι πας κι εσύ στη δεξιά;
Όλα όσα έθεσες θέλουν κοινό προσδιορισμό από τους δυο μας (τις δύο πλευρές που συνδιαλέγονται δηλαδή, όχι εμένα απαραίτητα).
Είπες να δούμε τι φταίει και γιατί υπάρχει οργή και τι να κάνουμε γι αυτό. ήδη όμως από μόνο του μας προσανατολίζει στο ότι είναι εφικτή κάποια λύση στα συνηθισμένα γνώριμά μας πλαίσια (αστικά). Εγώ λέω δεν γίνεται αυτό.
Έθεσες και την υποκειμενική σου πλευρά καταθέτοντας προσωπική εμπειρία η οποία δεν θεωρητικοποιείται (Δεν μπορεί καμία συζήτηση να σε κάνει να ακυρώσεις αυτό που είδες, οπότε δεν ωφελούν οι αριθμοί και τα μετρήσιμα μεγέθη).
Αναγκαστικά η κουβέντα θα γίνει ένα παιχνίδι τένις όπου ο καθένας θα αποκρούει ή θα σερβίρει (η άλλη όψη του νομίσματος.
Μία αληθινή κουβέντα θα προϋπέθετε ότι θέλεις να ακολουθήσεις την αναρχία και το ψάχνεις. Δεν υπάρχει η αντικειμενική και ουδέτερη κουβέντα. Μην πλανόμαστε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 180 Απαντήσεις
- 5950 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 183 Απαντήσεις