!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

foscilis έγραψε: 26 Μαρ 2019, 10:06 Εγώ ξέρω πάντως ότι το βασικό με τα εξ αδιαιρέτου είναι αυτό που είπα, ότι πρόκειται για μετοχές. Σαν πολύ απλοϊκό παράδειγμα: Αν έχετε από 50% και βρεθεί ένα τσουβάλι με 100 χρυσά φλουριά κάπου στο οικόπεδο, ο καθένας θα πάρει από 50. Δεν έχει "δικό μου κομμάτι" και "δικό σου κομμάτι".

Από εκεί και πέρα μπορεί να γίνει σύσταση καθέτων, όπου όντως χωρίζεται σε δικό μου και δικό σου με σαφή όρια και υποχρεώσεις που αναφέρονται στο συμβόλαιο. Τότε μοιάζει πάρα πολύ με πολυκατοικία: το διαμέρισμα του καθενός είναι δικό του αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κάπου σαν ενιαίο πράγμα η πολυκατοικία και δε μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις, δε μπορείς να βάψεις τη δικιά σου πρόσοψη πράσινη π.χ. ενώ όλα τα άλλα διαμερίσματα είναι άσπρα.

Αυτό που παραμένει ιερό αν έχουν συσταθεί κάθετες είναι τα ποσοστά και δεν επιτρέπεται καμία μεταβολή που να τα αλλάζει κατά ουσιαστικό τρόπο. Έτσι και έχουμε 50-50, μπει στο σχέδιο και μου πάρει ο δρόμος 100 τετραγωνικά, πρέπει να μου δώσεις 50 τετραγωνικά από το δικό σου για να παραμείνουν ίδια τα ποσοστά.

Το σπίτι ανήκει κατηγορηματικά σε αυτήν την περίπτωση, γιατί σε ένα οικόπεδο δε μπορείς να χτίσεις όσο γουστάρεις. Αν ο συντελεστής είναι ξερωγω 0.5, στα 200 τετραγωνικά οικόπεδο χτίζεις 100 τετραγωνικά σπίτι. Έτσι και πάει ο άλλος και χτίσει 90 τετραγωνικά, ακόμα και αν υπάρχουν όντως χωρισμένες ιδιοκτησίες, καταλαβαίνεις ότι τους άλλους τους ρίχνει πάρα πολύ μια και στο δικό τους κομμάτι μπορούν να χτιστούν μόνο 10 τετραγωνικά άρα ουσιαστικά είναι άχρηστο. Το ότι το έκανε με δικά του έξοδα είναι κάτι που θα πρέπει να συμψηφιστεί με την οικονομική ζημιά που έπαθαν χάνοντας το δικαίωμα να χτίσουν. Όλα αυτά αν υπάρχουν όντως όρια. Αν δεν υπάρχουν, ό,τι είναι πάνω στο οικόπεδο ανήκει σε όλους κατά τα ποσοστά του εξ αδιαιρέτου.
Σωστή η προσέγγιση, γενικά.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Οχι και πολυ σωστη ,εαν εβρισκαν ενα τσουβαλι φλουρια τα περισσοτερα θα τα επαιρνε η εφορισ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Εξ αδιαιρέτου σημαίνει χωρίς διαίρεση, χωρίς διαχωρισμό ιδιοκτησίας. Ό,τι ανήκει στον ένα, ανήκει ταυτόχρονα και στον άλλο κατά το ποσοστό του καθενός. Ή πιο απλά καθένας έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα κατά το ποσοστό του, στο σύνολο της ιδιοκτησίας.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Naranjita έγραψε: 26 Μαρ 2019, 13:27
brb και tyt έγραψε: 26 Μαρ 2019, 13:08 Naranjita το πρόβλημα σου δεν είναι η οριοθέτηση του ακίνητου και του οικοπέδου για να πας σε τοπογράφο αλλά είναι νομικό. Πρέπει να μάθεις τη νομοθεσία που διέπει τα ακίνητα που βρίσκονται σε οικόπεδο με δικαιούχους εξ αδιαιρέτου. Ο τοπογράφος δεν γνωρίζει τη νομοθεσία.

Σ' εμένα, το σπίτι που έχτισε άλλος με άδεια στο όνομα του και τώρα το έχουν οι κληρονόμοι του, το έχω και εγώ και ένας ακόμα, ίσο με το ποσοστό οικοπέδου.

Εγώ δηλώνω 33% οικόπεδο και μου ανήκει και το 33% του σπιτιού. Το δηλώνω παρ' όλο ότι δεν το θέλω και πληρώνω και ΕΝΦΙΑ. Πρέπει να χωριστεί και να πάρει ο καθένας το οικόπεδο ου του ανήκει κι αυτός θα πάρει το οικόπεδο στο οποίο είναι μέσα το σπίτι του.
αυτό, πρέπει να βρω καλό δικηγορο.

η συμβολαιογράφος που μίλησα μου πε οτι εχει δικαιωμα και στο σπιτι η ξαδερφη μου. αν ειναι στο ονομα της ξαδερφης μου.

και δεν εχω μιλησει μαζι της για να ξερω τι προτιθεται να κανει. η θεια μου μου τα πε ολα αυτα, η ξαδερφη μου μπορει να χει αλλη αποψη.
Πιθανότατα θα πρέπει να προχωρήσετε σε σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας.
Σε άλλη περίπτωση τα προβλήματα μπορεί να τραβήξουν χρόνια (στη μεταβίβαση κλπ).
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

stavmanr έγραψε: 28 Μαρ 2019, 08:35 Εξ αδιαιρέτου σημαίνει χωρίς διαίρεση, χωρίς διαχωρισμό ιδιοκτησίας. Ό,τι ανήκει στον ένα, ανήκει ταυτόχρονα και στον άλλο κατά το ποσοστό του καθενός. Ή πιο απλά καθένας έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα κατά το ποσοστό του, στο σύνολο της ιδιοκτησίας.
Σωστά.
Αν πχ είναι 3 αδέρφια σε ένα οικόπεδο ο διαχωρισμός πάει συνήθως κατά 33.3 στον καθε.αδερφο.
Και παίζει ρολο αν είναι οριζόντια η καθετης ιδιοκτησίας αναλόγως που βρίσκεται το οικόπεδο.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Στριμωγμα κανονικό
Το έγραφα, ο ΕΝΦΙΑ θα καταστρέψει κόσμο
Εδώ θα τη πατήσουν οι συγγενείς

Όσο πιο πολύ αργείς σε συμβόλαιο που σημαίνει πρέπει πρώτα να προηγηθούν μηχανικός και πιθανών δικηγόρος, τα ΕΝΦΙΑ μαζεύονται κι όταν φτάσεις στη φάση συμβολαίου τα πληρώνεις των προηγούμενων ετών

Εδώ οι συγγενείς δε το δηλωνανε ήδη πέντε έτη ΕΝΦΙΑ. Κάντε πρόσθεση συν προστιμο
bluerose

Μόνο μη σου πουν δικό σου είναι το σπίτι δε πληρώνουμε
Εσύ αν το έχεις εκατό τοις εκατό όπως έγραψες δεν έχεις θέμα, το πληρώνεις
Αυτοί που ήταν εξ αδιαιρέτου έπρεπε καθότι η γη είναι και στο όνομα τους

Απλά αν τα αφήσουν θα κινδυνεύουν με το να κατασχέσουν ότι άλλο έχουν ως λέει ο νόμος, αν χρωστάς πάνω από πεντακόσια εφορία παύλα ενφια

Όταν προχωρήσουν να το δηλώνουν ωσότου χωριστεί το οικόπεδο εσύ θα έχεις επιστροφή ίσως δε ξέρω, απ' την εφορία
Το ποσοστό τους θα πληρωθει και θα λάβεις πίσω, εσύ το ποσό που πληρωνες ΕΝΦΙΑ, τόσα χρόνια δηλώνοντας. Θα λάβεις δλ το δικό τους ποσοστό.

Δικηγορος-μηχανικος-συμβολαιογραφος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 28 Μαρ 2019, 09:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

taliban έγραψε: 28 Μαρ 2019, 09:12
stavmanr έγραψε: 28 Μαρ 2019, 08:35 Εξ αδιαιρέτου σημαίνει χωρίς διαίρεση, χωρίς διαχωρισμό ιδιοκτησίας. Ό,τι ανήκει στον ένα, ανήκει ταυτόχρονα και στον άλλο κατά το ποσοστό του καθενός. Ή πιο απλά καθένας έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα κατά το ποσοστό του, στο σύνολο της ιδιοκτησίας.
Σωστά.
Αν πχ είναι 3 αδέρφια σε ένα οικόπεδο ο διαχωρισμός πάει συνήθως κατά 33.3 στον καθε.αδερφο.
Και παίζει ρολο αν είναι οριζόντια η καθετης ιδιοκτησίας αναλόγως που βρίσκεται το οικόπεδο.
Κάτι που αγνοεί το 99% των συνιδιοκτητών ειναι η "Κοινωνία Δικαιώματος".
Η πλειοψηφία των μερισμάτων έχει το δικαίωμα λήψης αποφάσεων διαχειρισης της ιδιοκτησίας.
Είναι περίπου σαν ...εταιρία.
bluerose

Φυσικά

Σου ζητούν για οτιδήποτε προσθέσεις στο κτίσμα ή οικόπεδο υπογραφές από όλους τους ιδιοκτήτες
Μια βρύση να βάλεις να τραβήξεις νερό πχ

Αυτά σίγουρα γίνανε εδώ για να κτιστεί αλλά τότε ο κόσμος δεν έδινε σημασία όταν επρόκειτο για οικίες. Τα βρισκανε με τα λόγια
Ήταν κι ευκολότερα να τα κάνεις τα χαρτιά
Από πέρσυ ισχύει κι η στατική μελέτη κι ας είναι του 2000
Συν ανάλογα τη πολεοδομία που θα απευθυνθείς
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Ναι μπλου.
Αναλόγως τον κόσμο.
Γιατί παλια είχαν τα παλούκια για σύνορα ή τους πετροτοιχους και σκοντωνοντουσαν με το παραμικρό.
Όταν έφτιαχνα το σπίτι μου το 80 μου φέρανε πολεοδομία επειδή είχα μια ξύλινη μικρή καλύβα για να βάζω ξύλα για το χειμώνα.
bluerose

taliban έγραψε: 28 Μαρ 2019, 09:43 Ναι μπλου.
Αναλόγως τον κόσμο.
Γιατί παλια είχαν τα παλούκια για σύνορα ή τους πετροτοιχους και σκοντωνοντουσαν με το παραμικρό.
Όταν έφτιαχνα το σπίτι μου το 80 μου φέρανε πολεοδομία επειδή είχα μια ξύλινη μικρή καλύβα για να βάζω ξύλα για το χειμώνα.
Σ' εξ αδιαιρέτου έπρεπε και πρέπει να λάβεις το οκ και των άλλων ιδιοκτητών για να φτιάξεις τη καλύβα κι ας πλήρωνες εσύ και τη καλύβα και την άδεια κι υλικά για αυτην
Εννοείται δεν είναι σωστό ακόμη κι αυτό σύμφωνα με το νόμο,θέλουν συμβόλαια

Οι πολεοδομιες ανά περιοχή διαφέρουν πχ δεν μπορείς και να θέλεις, να κάνεις πράξη κάθετης ιδιοκτησίας εάν πχ δεν είναι πάνω από είκοσι στρέμματα το αγροτεμάχιο

Οπότε δε κάνει κανένας τίποτε ή τα αγοράζει απ' τους άλλους ο ένας

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κτίζει κάποιος κι οι άλλοι είναι καχύποπτοι ή κι αν δεν είναι, καλούνται να πληρώσουν τώρα πια τον ΕΝΦΙΑ του εργοστασίου του άλλου

Μπαχαλο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”