!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπερψηφίστηκε η Οδηγία Copyright στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Re: Υπερψηφίστηκε η Οδηγία Copyright στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:06 Βρε συ ST.
Για να αναπαραγάγει οποιοσδήποτε το υλικό σου θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία μαζί σου. Πχ. όταν καταθέτεις το υλικο σου στο youtube, λογικά θα υπάρχει ειδικη φόρμα στην οποία θα δηλώνεις την επιθυμία σου να αναπαραχθεί το υλικό σου δωρεάν σε εκείνην την πλατφόρμα. Μπορεί το youtube να κάνει μαγκιά και να σου βάλει όρο ότι για την αναπαραγωγή του υλικού θέλει και το ίδιο ποσοστά ή επιτρέπει την αναδιανομή. Οτιδήποτε. Απλά θα πρέπει να το διαχειριστείς εσύ προσωπικά και να έρθεις σε συμφωνία μαζί του (κι εκείνο προφανώς μαζί σου).
Πάμε παρακάτω γιατί για προστασία του δημιουργού ακούω και μέχρι στιγμής δεν την βλέπω. Ανεβάζω βιντεάκι και δεν δίνω την συγκατάθεσή μου να το ανεβάσουν άλλοι. Όποιος θέλει να το δει στο κανάλι μου. Ωστόσο το yt θα βγάλει λεφτά από τις διαφημίσεις των τρίτων που το βλέπουν από μένα και λες δεν θα πάρω κάτι. ΟΚ. Είναι σε αντιστάθμισμα της δυνατότητας που μου προσφέρει η πλατφόρμα να προβάλω την δουλειά μου δωρεάν. Δεκτό έως εδώ.

Το βλέπεις το video σου αρέσει, το κατεβάζεις έστω και χοντροειδώς μέσω τρίτων προγραμμάτων, το χρησιμοποιείς μαζί με λίγο δικό σου μπλα μπλα - περιορισμένο editing και το ανεβάζεις στο δικό σου κανάλι που παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες views. Ο αλγόριθμος του yt ξεγελάστηκε και το video έπαιζε μια βδομάδα πριν το καταλάβουν και στο κατεβάσουν. Με πληρώνουν τώρα από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να το ανακαλύψω, εγώ να κινήσω διαδικασίες για να κατεβεί και εγώ να κινήσω διαδικασίες για να πληρωθώ;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:18
stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:06 Βρε συ ST.
Για να αναπαραγάγει οποιοσδήποτε το υλικό σου θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία μαζί σου. Πχ. όταν καταθέτεις το υλικο σου στο youtube, λογικά θα υπάρχει ειδικη φόρμα στην οποία θα δηλώνεις την επιθυμία σου να αναπαραχθεί το υλικό σου δωρεάν σε εκείνην την πλατφόρμα. Μπορεί το youtube να κάνει μαγκιά και να σου βάλει όρο ότι για την αναπαραγωγή του υλικού θέλει και το ίδιο ποσοστά ή επιτρέπει την αναδιανομή. Οτιδήποτε. Απλά θα πρέπει να το διαχειριστείς εσύ προσωπικά και να έρθεις σε συμφωνία μαζί του (κι εκείνο προφανώς μαζί σου).
Πάμε παρακάτω γιατί για προστασία του δημιουργού ακούω και μέχρι στιγμής δεν την βλέπω. Ανεβάζω βιντεάκι και δεν δίνω την συγκατάθεσή μου να το ανεβάσουν άλλοι. Όποιος θέλει να το δει στο κανάλι μου. Ωστόσο το yt θα βγάλει λεφτά από τις διαφημίσεις των τρίτων που το βλέπουν από μένα και λες δεν θα πάρω κάτι. ΟΚ. Είναι σε αντιστάθμισμα της δυνατότητας που μου προσφέρει η πλατφόρμα να προβάλω την δουλειά μου δωρεάν. Δεκτό έως εδώ.
:smt018
Ακόμα δεν κατάλαβες τον πυρήνα του κανονισμού. Επαναλαμβάνω ότι
"για να γίνει ηλεκτρονικη αναπαραγωγή του υλικού θα πρέπει να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης των δικαωμάτων".
Από τη στιγμή που το κάθε youtube θα διαπραγματευτεί μαζί σου υποχρεωτικά, μπορεις να βάλεις όποιους ορους θέλεις στη συμφωνία: πχ. "θέλω μερίδιο από τις διαφημίσεις" ή "δεν θα μπουν διαφημίσεις". Από τη δική σου συναίνεση εξαρτάται.
Το βλέπεις το video σου αρέσει, το κατεβάζεις έστω και χοντροειδώς μέσω τρίτων προγραμμάτων, το χρησιμοποιείς μαζί με λίγο δικό σου μπλα μπλα - περιορισμένο editing και το ανεβάζεις στο δικό σου κανάλι που παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες views. Ο αλγόριθμος του yt ξεγελάστηκε και το video έπαιζε μια βδομάδα πριν το καταλάβουν και στο κατεβάσουν. Με πληρώνουν τώρα από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να το ανακαλύψω, εγώ να κινήσω διαδικασίες για να κατεβεί και εγώ να κινήσω διαδικασίες για να πληρωθώ;
Προφανώς σε τέτοια περίπτωση προβαίνεις σε καταγγελία κατά του φορέα (ιστοσελίδας) ζητώντας εύλογη αποζημίωση.
Να ξερεις πάντως οτι σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποζημιωσεις είναι σοβαρές, επειδή μπορείς να επικαλεστείς τα πάντα κι ο άλλος βρίσκεται στη δυσμενή θέση να έχει παραβεί ήδη το νόμο, εν γνώσει του (η ευθύνη της επεξεργασίας βρίσκεται στον φορέα σύμφωνα με αυτό το νόμο. Δεν υπάρχει "δεν ήξερα").
Spoiler
Δελτίο Τύπου:

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες πλέον υπεύθυνες για το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες
Συγκεκριμένες κατηγορίες διαδικτυακού υλικού, όπως τα «memes» και τα αρχεία GIF, εξαιρούνται από την οδηγία
Οι σύνδεσμοι προς ειδησεογραφικά άρθρα, οι οποίοι συνοδεύονται από «μεμονωμένες λέξεις ή πολύ σύντομα αποσπάσματα» μπορούν να διαμοιράζονται ελεύθερα
Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να λαμβάνουν μερίδιο των εσόδων που αποκομίζουν οι εκδότες για τη χρήση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα υπόκεινται σε ελαφρύτερες υποχρεώσεις

Οι δημιουργοί και οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να διαπραγματευτούν με τους γίγαντες του διαδικτύου χάρη στη συμφωνία, η οποία διασφαλίζει και την ελευθερία της έκφρασης.
Άβαταρ μέλους
ST48410

stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:29
ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:18 Το βλέπεις το video σου αρέσει, το κατεβάζεις έστω και χοντροειδώς μέσω τρίτων προγραμμάτων, το χρησιμοποιείς μαζί με λίγο δικό σου μπλα μπλα - περιορισμένο editing και το ανεβάζεις στο δικό σου κανάλι που παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες views. Ο αλγόριθμος του yt ξεγελάστηκε και το video έπαιζε μια βδομάδα πριν το καταλάβουν και στο κατεβάσουν. Με πληρώνουν τώρα από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να το ανακαλύψω, εγώ να κινήσω διαδικασίες για να κατεβεί και εγώ να κινήσω διαδικασίες για να πληρωθώ;
Προφανώς σε τέτοια περίπτωση προβαίνεις σε καταγγελία κατά του φορέα (ιστοσελίδας) ζητώντας εύλογη αποζημίωση.
Να ξερεις πάντως οτι σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποζημιωσεις είναι σοβαρές, επειδή μπορείς να επικαλεστείς τα πάντα κι ο άλλος βρίσκεται στη δυσμενή θέση να έχει παραβεί ήδη το νόμο, εν γνώσει του (η ευθύνη της επεξεργασίας βρίσκεται στον φορέα σύμφωνα με αυτό το νόμο. Δεν υπάρχει "δεν ήξερα").
Και που θα το δω εγώ ότι έχει γίνει κακή χρήση αν κατεβαίνουν τα videos μετά από κάποιες μέρες; Είναι ρητή η υποχρέωσή τους να με βρουν και να με ενημερώσουν/αποζημιώσουν;

Στην περίπτωση ας πούμε που δεν είμαι καν στο yt αλλά έχω υλικό hosted σε δική μου προσωπική σελίδα και το πάρει κάποιος και το ανεβάσει σε δικό του κανάλι, σιγά μην το μάθω ποτέ εκτός και αν γίνει μεγάλος ντόρος. Δηλαδή πάλι εγώ θα πρέπει να κυνηγάω (πως άραγε;) το ποιος και που μπορεί να έχει ανεβάσει κάτι.

Πρακτικά πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουν αυτά που περιγράφει ο sys3x. Δηλαδή με το που πάμε να ανεβάσουμε κάτι σε κάποια από τις μεγάλες πλατφόρμες θα τρώμε διαδοχικές αρνήσεις μέχρι να αποδείξουμε ότι είναι δικό μας και δεν είμαστε ελέφαντες. Εναλλακτικά θα μας βάζουν σαν όρο ότι αποποιούμαστε οποιαδήποτε δυνατότητα να απαιτήσουμε κάποια αποζημίωση αν γίνει το χ ή το ψ από κάποιον άλλο.

Μπορεί να κάνω λάθος και να είναι για καλό. Ο χρόνος θα δείξει. Για την ώρα μου φαίνεται ότι η ΕΕ ασχολείται με επουσιώδη πράγματα την στιγμή που γίνονται σημεία και τέρατα σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν ανοίγει ρουθούνι.

ΥΓ. Ειλικρινά ευχαριστώ για τις λεπτομερείς απαντήσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 27 Μαρ 2019, 21:41
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Μαρ 2019, 21:24 Συγκεφαλαιώνοντας, και λαμβάνοντας υπόψη το ευρύτερο πλαίσιο, έχομε να κάνομε με μία από τις λαμπρότερες στιγμές της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Έχομε να κάνομε με το (θίοντορ) ρούζεβελτ μόμεντ της ευρωπαϊκής ένωσης όπου, απ' ευθείας εκλεγμένοι από τους πολίτες των λαών της ευρώπης, ευρωβουλευτές εκπροσωπούν θαραλλέα τα συμφέροντα της κοινωνίας των πολιτών, ορθώνοντας το ανάστημα απέναντι στις στάνταρ όιλ του εικοστού πρώτου αιώνα. Δεν πρόκειται για το πρώτο, αλλά ούτε και για το τελευταίο επεισόδιο. Μείνετε συντονισμένοι
Συμφωνώ.
Εδώ είναι το νήμα που ρίχνονται ιδέες για το νέα σήριαλ του ΑΝΤ1;

Ηρωικοί, αδέκαστοι και αδιάφθοροι πολιτικοί, με την υποστήριξη των καλών 84 ευρωπαϊκών εταιρειών μουσικής και μίντια, πολεμάνε απέναντι στην κακή Wikpedia, τον κακό Τιμ Μπέρνερς Λη, την κακιά Google, τον κακό Βιντ Σερφ, 70 άλλους κακούς καθηγητές και πρωτοπόρους, τους απεχθείς 57 οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάφορους άλλους κακούς πλην ασήμαντους (MIT media lab και παπαριές).

Ευτυχώς που προσφέρουν το φως της γνώσης και της ελπίδος αυτοί οι καλοί πολιτικοί απέναντι στους κακούς επιστήμονες. Άλλωστε τι να τους κάνει κανείς τους ελιτιστές επιστήμονες, τους ελιτιστές ειδικούς και τις ελιτίστικες γνώσεις τους:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:48 Ηρωικοί, αδέκαστοι και αδιάφθοροι πολιτικοί, με την υποστήριξη των καλών 84 ευρωπαϊκών εταιρειών μουσικής και μίντια, πολεμάνε απέναντι στην κακή Wikpedia, τον κακό Τιμ Μπέρνερς Λη, την κακιά Google, τον κακό Βιντ Σερφ, 70 άλλους κακούς καθηγητές και πρωτοπόρους, τους απεχθείς 57 οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάφορους άλλους κακούς πλην ασήμαντους (MIT media lab και παπαριές).

Κανείς από αυτούς δεν είναι κακός. Απλώς όλοι εκτός από τη Google είστε μαλάκες.

Το δε EFF το έχω στη μπούκα από τότε που αγωνίστηκε να μην περάσει το SESTA/FOSTA (μετάφραση: η δυνατότητα του Craigslist να χρησιμοποιείται σαν μέρος για να ψωνίζεις ανήλικες πουτάνες) στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 27 Μαρ 2019, 22:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 21:46 Μα αν θέλει κάποιος να σατιρίσει (συνήθως επαγγελματικά), μισθώνει τα δικαιώματα αυτού που σατιρίζει (πληρώνει το αντιτιμο αναπαραγωγης του υλικού) και τα σατιρίζει άνετα προβάλλοντας ό,τι θέλει...
Δεν είναι απαραίτητο να αναπαραγάγεις τον κόπο του άλλου για να σατιρίσεις. Υπάρχουν σίγουρα χιλιάδες διαφορετικοι τρόποι.
Καλά τα λες, ρε μπάρμπα. Από δώ κι εμπρός, θέλω να μου δίνεις ένα λεπτό του ευρώ για κάθε μου λέξη που παραθέτεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:50
hellegennes έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:48 Ηρωικοί, αδέκαστοι και αδιάφθοροι πολιτικοί, με την υποστήριξη των καλών 84 ευρωπαϊκών εταιρειών μουσικής και μίντια, πολεμάνε απέναντι στην κακή Wikpedia, τον κακό Τιμ Μπέρνερς Λη, την κακιά Google, τον κακό Βιντ Σερφ, 70 άλλους κακούς καθηγητές και πρωτοπόρους, τους απεχθείς 57 οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάφορους άλλους κακούς πλην ασήμαντους (MIT media lab και παπαριές).

Κανείς από αυτούς δεν είναι κακός. Απλώς όλοι εκτός από τη Google είστε μαλάκες.
Ναι, ρε. Τι ξέρει ο βλάκας ο Μπέρνερς Λη και ο οργανισμός μπουμπούνων* που αποφάσισαν να δώσουν δωρεάν το Ίντερνετ στην ανθρωπότητα. Ή μπορεί να τους έχει εξαγοράσει όλους η CIA, όπως λέει ο φίλος σου ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. Το σχεδίαζαν καιρό τώρα. Λίγο αφότου γκρέμισαν το WTC. Είπαν μάλιστα να το τυπώσουν και σε κάρτες ταρώ, αλλά φοβήθηκαν μην τους αντιληφθεί ο ΣΕ.

* CERN
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:42
stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:29
ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:18 Το βλέπεις το video σου αρέσει, το κατεβάζεις έστω και χοντροειδώς μέσω τρίτων προγραμμάτων, το χρησιμοποιείς μαζί με λίγο δικό σου μπλα μπλα - περιορισμένο editing και το ανεβάζεις στο δικό σου κανάλι που παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες views. Ο αλγόριθμος του yt ξεγελάστηκε και το video έπαιζε μια βδομάδα πριν το καταλάβουν και στο κατεβάσουν. Με πληρώνουν τώρα από μόνοι τους ή πρέπει εγώ να το ανακαλύψω, εγώ να κινήσω διαδικασίες για να κατεβεί και εγώ να κινήσω διαδικασίες για να πληρωθώ;
Και που θα το δω εγώ ότι έχει γίνει κακή χρήση αν κατεβαίνουν τα videos μετά από κάποιες μέρες; Είναι ρητή η υποχρέωσή τους να με βρουν και να με ενημερώσουν/αποζημιώσουν;

Στην περίπτωση ας πούμε που δεν είμαι καν στο yt αλλά έχω υλικό hosted σε δική μου προσωπική σελίδα και το πάρει κάποιος και το ανεβάσει σε δικό του κανάλι, σιγά μην το μάθω ποτέ εκτός και αν γίνει μεγάλος ντόρος. Δηλαδή πάλι εγώ θα πρέπει να κυνηγάω (πως άραγε;) το ποιος και που μπορεί να έχει ανεβάσει κάτι.
Κοίταξε.
Υποθέτω ότι πρακτικά θα δημιουργηθούν διεθνείς ...ΑΕΠΙ, δηλαδή σωματεία προστασίας δικαιωμάτων από τους ίδιους τους παραγωγούς, ώστε να μην μπαίνουν στη διαδικασία ψαξίματος και διαπραγμάτευσης, που πολλοί δεν μπορούν να υποστηρίξουν.
Το πρόβλημα των ιστοσελίδων είναι ότι αν πιαστούν με παράνομες αναρτήσεις, θα πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα διακινδυνεύουν τέτοια φάση, αντί να έρθουν σε μία συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων.
Πρακτικά πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουν αυτά που περιγράφει ο sys3x. Δηλαδή με το που πάμε να ανεβάσουμε κάτι σε κάποια από τις μεγάλες πλατφόρμες θα τρώμε διαδοχικές αρνήσεις μέχρι να αποδείξουμε ότι είναι δικό μας και δεν είμαστε ελέφαντες. Εναλλακτικά θα μας βάζουν σαν όρο ότι αποποιούμαστε οποιαδήποτε δυνατότητα να απαιτήσουμε κάποια αποζημίωση αν γίνει το χ ή το ψ από κάποιον άλλο.

Μπορεί να κάνω λάθος και να είναι για καλό. Ο χρόνος θα δείξει. Για την ώρα μου φαίνεται ότι η ΕΕ ασχολείται με επουσιώδη πράγματα την στιγμή που γίνονται σημεία και τέρατα σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν ανοίγει ρουθούνι.
Και πάλι υποθέτω ότι θα δημιουργηθεί κάποια στιγμή κάτι σαν "παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων υλικου πνευματικής ιδιοκτησίας" ώστε να λυθούν πρακτικά προβήματα σε σχέση με το αχανές του διαδικτύου.

Ο sys είναι αδελφή ψυχή και καλώς προβληματίζεται.
Ο προβληματισμός είναι υγιης. Η γκρίνια όχι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2019, 21:49 Προσωπικά πιστεύω ότι η μπίλια θα καθίσει κάπου στη μέση. Ναι, θα αναγκαστεί να πληρώσει κάποια χρήματα η Google και οι ομοειδής επιχειρήσεις αλλά τελικά δεν θα καταλήξουν αυτά στις τσέπες των μικρομεσαίων δημιουργών.
Κακές θεωρίες συνωμοσίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:51
stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 21:46 Μα αν θέλει κάποιος να σατιρίσει (συνήθως επαγγελματικά), μισθώνει τα δικαιώματα αυτού που σατιρίζει (πληρώνει το αντιτιμο αναπαραγωγης του υλικού) και τα σατιρίζει άνετα προβάλλοντας ό,τι θέλει...
Δεν είναι απαραίτητο να αναπαραγάγεις τον κόπο του άλλου για να σατιρίσεις. Υπάρχουν σίγουρα χιλιάδες διαφορετικοι τρόποι.
Καλά τα λες, ρε μπάρμπα. Από δώ κι εμπρός, θέλω να μου δίνεις ένα λεπτό του ευρώ για κάθε μου λέξη που παραθέτεις.
Ακόμα δεν κατάλαβες ότι -στο ευφυολόγημα- το πρόβλημά σου είναι με το φορέα επεξεργασίας κι όχι με εμένα; :lol:
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:56
ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2019, 21:49 Προσωπικά πιστεύω ότι η μπίλια θα καθίσει κάπου στη μέση. Ναι, θα αναγκαστεί να πληρώσει κάποια χρήματα η Google και οι ομοειδής επιχειρήσεις αλλά τελικά δεν θα καταλήξουν αυτά στις τσέπες των μικρομεσαίων δημιουργών.
Μα ναι. Αν θα άξιζε κάτι θα ήταν να μπορεί να προστατευτεί ο μικρός δημιουργός που δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε τα μέσα για να κυνηγήσει παράνομη χρήση του υλικού του. Αν υπάρξει μια τέτοια προστασία τότε να πω αξίζει ο κόπος και η ταλαιπωρία που θα υφίστανται όλοι οι μικροί προκειμένου να ανεβάσουν κάτι σε μεγάλη πλατφόρμα. Το να γίνει μια πανευρωπαϊκή ΑΕΠΙ που θα κυνηγάει τα δικαιώματα της Μαρινέλλας και του Νταλάρα στην Ουγγαρία τι να μου πει; Αυτοί (οι δισκογραφικές τους δηλαδή) έχουν το χρήμα και τα μέσα να το κάνουν και τώρα.

Το άλλο θέμα, το να κοπούν λιγάκι τα φτερά των αμερικάνικων κολοσσών, είναι σοβαρό και μία τέτοια άποψη σεβαστή και συζητήσιμη. Ας γίνει αν είναι να ορθώσει ανάστημα η Ευρώπη αλλά μην πάμε να το πουλήσουμε ως προστασία της δημιουργίας των μικρών.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:57
Ακόμα δεν κατάλαβες ότι -στο ευφυολόγημα- το πρόβλημά σου είναι με το φορέα επεξεργασίας κι όχι με εμένα; :lol:
Δεν μιλάω για κάποιον υπαρκτό νόμο. Μιλάω για την φιλοσοφική σου προσέγγιση. Εγώ από σένα τα θέλω τα λεφτά, που χρησιμοποιείς τα λόγια μου, όχι από το phorum.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 27 Μαρ 2019, 23:06
hellegennes έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:56
Μα ναι. Αν θα άξιζε κάτι θα ήταν να μπορεί να προστατευτεί ο μικρός δημιουργός που δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε τα μέσα για να κυνηγήσει παράνομη χρήση του υλικού του. Αν υπάρξει μια τέτοια προστασία τότε να πω αξίζει ο κόπος και η ταλαιπωρία που θα υφίστανται όλοι οι μικροί προκειμένου να ανεβάσουν κάτι σε μεγάλη πλατφόρμα. Το να γίνει μια πανευρωπαϊκή ΑΕΠΙ που θα κυνηγάει τα δικαιώματα της Μαρινέλλας και του Νταλάρα στην Ουγγαρία τι να μου πει; Αυτοί (οι δισκογραφικές τους δηλαδή) έχουν το χρήμα και τα μέσα να το κάνουν και τώρα.

Το άλλο θέμα, το να κοπούν λιγάκι τα φτερά των αμερικάνικων κολοσσών, είναι σοβαρό και μία τέτοια άποψη σεβαστή και συζητήσιμη. Ας γίνει αν είναι να ορθώσει ανάστημα η Ευρώπη αλλά μην πάμε να το πουλήσουμε ως προστασία της δημιουργίας των μικρών.
Νομίζω ότι το link που έβαλα πιο πριν είναι διαφωτιστικό:

84 European Music & Media Organizations Declare Their Support for Article 13

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 27 Μαρ 2019, 23:06
stavmanr έγραψε: 27 Μαρ 2019, 22:57

Δεν μιλάω για κάποιον υπαρκτό νόμο. Μιλάω για την φιλοσοφική σου προσέγγιση. Εγώ από σένα τα θέλω τα λεφτά, που χρησιμοποιείς τα λόγια μου, όχι από το phorum.
Κανονικά εγώ θα έπρεπε να σου ζητώ λεφτα που αναγκάζομαι να γίνομαι άθελά μου θεατής τους (περί οπτικής οχλήσεως κλπ :a108: ) , αλλα τεσπα... :smt047

Φυσικά αστειεύομαι γιατί κατά βάθος σε πάω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 27 Μαρ 2019, 23:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”