!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπερψηφίστηκε η Οδηγία Copyright στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Re: Υπερψηφίστηκε η Οδηγία Copyright στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte »

NewModelArmy έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:05 Musicians like me need to fight against the giants of YouTube and Google
Debbie Harry

https://www.theguardian.com/commentisfr ... ry-blondie

H Debbie Harry παιρνει ξεκαθαρη θεση υπερ της οδηγιας :)

Εικόνα
H Google απλά θα της προσφέρει ποσοστό από τις διαφημίσεις, κάτι που ήδη κάνει με όποιον ισχυρίζεται ότι είναι ο νόμιμος κάτοχος οποιουδήποτε υλικού. Αν δεν θέλει θα κατεβάσει τα τραγούδια της. Ηδη έχει συμφωνίες με όλες τις δισκογραφικές. Το πώς θα πρέπει να μοιράζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις αφορά τους μουσικούς και τις δισκογραφικές και τα συμβόλαια που υπογράφουν.

Αν ως "safe harbour" αναφέρεται στην αποποίηση ευθύνης από την Google, τότε προφανώς θα γίνουν πουτάνα όλα αν η Google πρέπει να ελέγχει το κάθε βίντεο που μπορεί να ανεβάσει ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:15 Η wikimedia πήρε 2 εκατομμύρια δωρεά από την Alphabet, 1 εκατομμύριο από τη Facebook και άλλο 1 από την Amazon.

Έτσι μολονότι εξαιρείται από το άρθρο 13 ως μη εμπορικός παραγωγός πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι δε μπορεί να το δεχτεί "λόγω των επιπτώσεων στο ευρύτερο οικοσύστημαστο ποιο?"
Ουάο. Τι χρηματισμός! Και τι κέρδος για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό!

Για πες τώρα και τι δωρεές έπεσαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού από εταιρείες τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούνται από τον νέο νόμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Ερώτηση.
Αυτό που λέει ο Fuerte δε μπορεί να ισχύσει για τραγούδια και ταινίες, δηλαδή να μπαίνουν διαφημίσεις και απλά να προσφέρεται (από σάιτ που έχουν ταινίες) ένα μέρος των κερδών από τις διαφημίσεις σε εταιρίες για κινημοατογραφικές ταινίες όπως γίνεται με τα τραγούδια?
Ομοίως και με τόρρεντ?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
sport billy
Phorum.gr user: sport billy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sport billy »

Πριν λίγα χρόνια ανέβασα στο you tube ένα βίντεο.
Το βιντεάκι ήταν ρετρό/νοσταλγικό βίντεο για δεκαετία 60 στην Ελλάδα.
Ήτανε ένα κολάζ από ελεύθερες στο διαδίκτυο φωτογραφίες του 60, χωρίς υδατογραφήματα και ετικέτα φωτογραφικών δικαιωμάτων.
Για μουσικό χαλί έπαιζε ένα και μοναδικό κομμάτι 40ετίας πασίγνωστου Έλληνα δημιουργού.
Στο κανάλι αλλά και στο video αναγνώριζα όλα τα πνευματικά δικαιώματα που θα προέκυπταν και αποποιούμην οποιοδήποτε πνευματικό δικαίωμα για τον εαυτό μου. Αυτό το έκανα και στην συνέχεια από τον πίνακα ελέγχου στις ειδοποιήσεις που ερχόντουσαν κατά καιρούς.
Το κανάλι και το video δεν είχαν σκοπό το κέρδος, δεν έβγάζα λεφτά ούτε και επέτρεπα διαφημίσεις.
Αυτό το ανέφερα επιπλέον και σε ελεύθερο κείμενο που είχα γράψει κάτω από το video, σαν υπεύθυνη δήλωση.
Ήταν μια δημιουργία από hobby.
Απλά ελεύθερες φωτογραφίες και μουσική που μπορεί να δει και να ακούσει ο καθένας μεμονωμένες στο internet, τις συνέθεσα σε ένα video.
Τίποτα παραπάνω.

Το μοναδικό μου ίσως λάθος ήταν ότι από την ασχετοσύνη μου επέτρεπα την ενσωμάτωση σε άλλους ιστοτόπους.
Το video έφτασε τις 130.000 θεάσεις μέχρι να το μπλοκάρουν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων μετά από 2 χρόνια.
Πλέον μπορώ να το δώ μόνο εγώ.
Η ειρωνεία του θέματος είναι ότι κατόπιν κάποιος άλλος με αντέγραψε (φωτογραφίες-μουσικό θέμα) και το ίδιο στην ουσία video κυκλοφορεί
στο facebook ελεύθερα με εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις.
grtex 7381 έγραψε: 30 Μαρ 2019, 20:41 Το Γκιωνης βγαίνει και από το πουλί Γκιώνη, ακόμα και οι Τσακωνες και οι Κρητικοί το έχουν
Θες ένα γλυφιτζούρι;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:24 "δεν ισχύει ακριβώς" όπως δεν ισχύει ακριβώς ότι ο πλανήτης Δίας είναι είδος λεπιδοπτερου.
Ο πλανήτης Δίας και τα λεπιδόπτερα αποτελούνται από τα ίδια βασικά υλικά στις ίδιες περίπου αναλογίες. Οπότε, θα συμφωνήσω. Δεν ισχύει ακριβώς ότι είναι είδος λεπιδόπτερου αλλά δεν είναι τελείως ασύνδετα πράγματα μεταξύ τους, αν το κοιτάξεις από συγκεκριμένη οπτική γωνία. Και η Wikipedia δέχεται έμμεσο πλήγμα από τον νέο νόμο, οπότε μπορεί να μην ισχύει ακριβώς ότι πρέπει να πληρώνει εκατομμύρια για αποσπάσματα, αλλά δεν είναι τελείως ασύνδετος αυτός ο νόμος με την Wikipedia.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Perp
Phorum.gr user: Perp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Perp »

hellegennes έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:20
Perp έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:13 Η wikipedia δηλαδή θα πρέπει να αγοράσει δικαιώματα από όλα τους συγγραφείς που ανεβαίνουν αποσπάσματα των βιβλίων τους; Ή το youtube θα ψάξει να βρει κάθε μικρό καλλιτέχνη/δισκογραφική και να αγοράσει δικαιώματα; Τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται λογικό.
Μα ναι, είναι απολύτως λογικό μια εγκυκλοπαίδεια που προσφέρεται δωρεάν να πρέπει να αγοράζει δικαιώματα συνολικής αξίας δισεκατομμυρίων. Βέβαια δεν ισχύει αυτό ακριβώς για την wikipedia, αλλά η λογική σου με απογειώνει.
Η εγκυκλοπαίδεια προσφέρεται δωρεάν, οι συγγραφείς των βιβλίων ρωτήθηκαν όμως για την χρήση αποσπασμάτων από τα βιβλία τους; Για πες και τι ισχύει εν τέλει για τη wikipedia γιατί δεν ξέρω πάνω σε τι παίρνω θέση :lol:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Το συνολικό κόστος λειτουργίας του οργανισμού είναι περίπου 50 εκατομμύρια δολλάρια.

Ειμαι σίγουρος ότι θα θεωρούσα κι εσύ 4 εκατομμύρια δολλάρια αμελητεο νούμερο, τη στιγμή μάλιστα που 2 χρόνια πριν οι ίδιες εταιρείες δώρισαν περίπου 1.050.000 (η Google 1, η Facebook 50.000…, η Αμαζόνες τίποτα).

Δε σχολιάζω τα περί μη κερδοσκοπικού. Επειδή δεν έχει καταστατική υποχρέωση ο μαγαζατορας να μεγιστοποιεί το κέρδος δε σημαίνει ότι θα πει όχι σε 1 μυριο για τα expenses του. Grow up φίλε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:46
foscilis έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:24 "δεν ισχύει ακριβώς" όπως δεν ισχύει ακριβώς ότι ο πλανήτης Δίας είναι είδος λεπιδοπτερου.
Ο πλανήτης Δίας και τα λεπιδόπτερα αποτελούνται από τα ίδια βασικά υλικά στις ίδιες περίπου αναλογίες. Οπότε, θα συμφωνήσω. Δεν ισχύει ακριβώς ότι είναι είδος λεπιδόπτερου αλλά δεν είναι τελείως ασύνδετα πράγματα μεταξύ τους, αν το κοιτάξεις από συγκεκριμένη οπτική γωνία. Και η Wikipedia δέχεται έμμεσο πλήγμα από τον νέο νόμο, οπότε μπορεί να μην ισχύει ακριβώς ότι πρέπει να πληρώνει εκατομμύρια για αποσπάσματα, αλλά δεν είναι τελείως ασύνδετος
Ναι συγκεκριμένα θιγει τους μεγαλύτερους δωρητές της. Να η σύνδεση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sport billy έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:45 Πριν λίγα χρόνια ανέβασα στο you tube ένα βίντεο.
Το βιντεάκι ήταν ρετρό/νοσταλγικό βίντεο για δεκαετία 60 στην Ελλάδα.
Ήτανε ένα κολάζ από ελεύθερες στο διαδίκτυο φωτογραφίες του 60, χωρίς υδατογραφήματα και ετικέτα φωτογραφικών δικαιωμάτων.
Για μουσικό χαλί έπαιζε ένα και μοναδικό κομμάτι 40ετίας πασίγνωστου Έλληνα δημιουργού.
Στο κανάλι αλλά και στο video αναγνώριζα όλα τα πνευματικά δικαιώματα που θα προέκυπταν και αποποιούμην οποιοδήποτε πνευματικό δικαίωμα για τον εαυτό μου. Αυτό το έκανα και στην συνέχεια από τον πίνακα ελέγχου στις ειδοποιήσεις που ερχόντουσαν κατά καιρούς.
Το κανάλι και το video δεν είχαν σκοπό το κέρδος, δεν έβγάζα λεφτά ούτε και επέτρεπα διαφημίσεις.
Αυτό το ανέφερα επιπλέον και σε ελεύθερο κείμενο που είχα γράψει κάτω από το video, σαν υπεύθυνη δήλωση.
Ήταν μια δημιουργία από hobby.
Απλά ελεύθερες φωτογραφίες και μουσική που μπορεί να δει και να ακούσει ο καθένας μεμονωμένες στο internet, τις συνέθεσα σε ένα video.
Τίποτα παραπάνω.

Το μοναδικό μου ίσως λάθος ήταν ότι από την ασχετοσύνη μου επέτρεπα την ενσωμάτωση σε άλλους ιστοτόπους.
Το video έφτασε τις 130.000 θεάσεις μέχρι να το μπλοκάρουν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων μετά από 2 χρόνια.
Πλέον μπορώ να το δώ μόνο εγώ.
Η ειρωνεία του θέματος είναι ότι κατόπιν κάποιος άλλος με αντέγραψε (φωτογραφίες-μουσικό θέμα) και το ίδιο στην ουσία video κυκλοφορεί
στο facebook ελεύθερα με εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις.
Οι θιασώτες του νόμου που αγόρασαν με τα λεφτά τους οι μεγάλες εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων (και όχι οι δημιουργοί οι ίδιοι), ουσιαστικά λένε ότι αυτό το βιντεάκι είναι αίσχος που κυκλοφορεί και κάνει ζημιά στο κοινωνικό σύνολο:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Λολ, σοβαρά γράφεται εν έτει δύο χιλιάδες δέκα εννέα ότι η σόνυ και η ντίζνεϊ έχουνε μεγαλύτερο λομπυϊνγκ κλάουτ από γκουκγλ, φέισμπουκ, μσφοτ κλπ; :lol: Γουατ γίαρ ιζ δις;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:49 Το συνολικό κόστος λειτουργίας του οργανισμού είναι περίπου 50 εκατομμύρια δολλάρια.

Ειμαι σίγουρος ότι θα θεωρούσα κι εσύ 4 εκατομμύρια δολλάρια αμελητεο νούμερο, τη στιγμή μάλιστα που 2 χρόνια πριν οι ίδιες εταιρείες δώρισαν περίπου 1.050.000 (η Google 1, η Facebook 50.000…, η Αμαζόνες τίποτα).

Δε σχολιάζω τα περί μη κερδοσκοπικού. Επειδή δεν έχει καταστατική υποχρέωση ο μαγαζατορας να μεγιστοποιεί το κέρδος δε σημαίνει ότι θα πει όχι σε 1 μυριο για τα expenses του. Grow up φίλε.
Δηλαδή σε διάστημα 3 ετών αυτές οι εταιρείες δώρισαν στην Wikimedia το 3,5% των εξόδων της. Αμελητέο όχι, αρκετά σημαντικό για να είναι υποχείριό τους σε καμμιά περίπτωση. Για να είμαι δίκαιος θα έπρεπε να κάνω την αναλογία σε σχέση με το σύνολο του κόστους λειτουργίας της από τα γενοφάσκια της, γιατί μέχρι πρότινος επιβίωνε μια χαρά. Δηλαδή δεν άλλαξε κάτι στο μοντέλο της επειδή η Alphabet τής έδωσε 5 φράγκα εξτρά στα 150 που εισπράττει από το υπόλοιπο σύνολο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Μαρ 2019, 21:54 Λολ, σοβαρά γράφεται εν έτει δύο χιλιάδες δέκα εννέα ότι η σόνυ και η ντίζνεϊ έχουνε μεγαλύτερο λομπυϊνγκ κλάουτ από γκουκγλ, φέισμπουκ, μσφοτ κλπ; :lol: Γουατ γίαρ ιζ δις;
The year in which Disney, having acquired all major studios, is the single largest media company in the world. Get over it.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Ναι, οκ, 22-4 η άλφαμπετ ήταν εφέτο το σκορ :003:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”