Παντως εγω τετοια δεν φοβαμαι.Nandros έγραψε: 25 Μαρ 2019, 13:36Σχετικό απόσπασμα από την ίδια παράθεση:Nandros έγραψε: 28 Φεβ 2019, 23:19....
Μόνο μια φορά ένοιωσα μεγάλο τρόμο για ένα ανεξήγητο - αρχικά - φαινόμενο που είδα: Νύχτα, πλησιάζοντας το Γιβραλτάρ με κατεύθυνση τον Ατλαντικό, ξαφνικά βλέπω δεξιά μια τεράστια και έντονα φωτεινή κηλίδα να κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας με απίστευτη ταχύτητα και να χάνεται. Στέγνωσε το στόμα μου και ανασηκώθηκαν οι τρίχες, ένεκα ο φόβος του αγνώστου. Πάλι δεν επικαλέστηκα θεό/ χριστό, αλλά προσπάθησα να δώσω λογική εξήγηση του τί είδα. Δεν πρόλαβα να το καλοσκεφτώ και νάσου πάλι τα ίδια. Οπότε επικράτησε η ψυχραιμία και άρχισα να ψάχνομαι.
Τελικά κατάλαβα ότι ήταν φως από παράθλαση (ελάττωμα φακού ίσως) κάποιου ισχυρού φάρου στην περιοχή. Ένας φάρος στρέφεται με μεγάλη γωνιακή ταχύτητα και όσο μεγαλύτερη η απόσταση, τόσο πιο γρήγορα "φαίνεται" πως τρέχει η δέσμη του. Αφού έριξα τα πρέποντα μπινελίκια στον εαυτό μου, ηρέμησα.
Κάποιος άλλος μπορεί να έβλεπε θαύμα, ούφο, νεφελίμ, οτιδήποτε.
....
Πιο πολυ θα χεζομουν απο καμμια μεγαλη τρικυμια.
Οσο εξοικειωση και να εχει ενας ναυτικος με τη θαλασσα σιγουρα θα υπαρξουν στιγμες που θα τα χρειαστει αν πεσει σε καμμια κακοκαιρια τερας.