Πάνας έγραψε: 25 Μαρ 2019, 23:32
Μπλου όταν παρακολουθείς την πορεία της τεχνολογίας δεν είναι δύσκολο να προβλέψεις κάποια πράγματα, εκτός και αν πούμε άγιο και τον Όργουελ με το βιβλίο του 1984.., έχει πει πολλά περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα από τους άγιους πατέρες.
Και ειδικά αν σκεφτείς ότι, σύμφωνα μ' αυτόν που περιγράφει το περιστατικό, ο Ιερομόναχος είπε ό,τι είπε το 1982. Το 1982, όχι το 1892...
Άσε που ισχύει κι αυτό που λέει ο τανίπτερος. 2019 φτάσαμε, οι κάρτες είναι πλέον σε ημερήσια διάταξη ακόμα κι εδώ (σε άλλες χώρες είναι εδώ και δεκαετίες σε πλήρη χρήση), και φυσικά δεν ακούμε κάθε μέρα στην τηλεόραση "του κλέψανε την κάρτα και του σήκωσαν τα λεφτά" όπως προέβλεψε ο Γέροντας.
Αν σου κλέψουν και το πιν μπορούν, αλλά αυτά τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό θα μεταφερθούν ο οποίος δεν ε΄ναι ανώνυμος... οπότε να ο κλέφτης να και τα χρήματα.
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αυτή την δουλειά κάνει... κανείς δεν έχασε ηλεκτρονικό χρήμα, το αντίθετο μάλιστα, τραπεζογραμμάτια έχασαν πολλοί.
tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2019, 23:45
Ξέρουμε σε ποιες χώρες το εφαρμόζουν το τσιπ RFid ήδη? Νομίζω Σοουηδία?
Για ποια χρήση; Εμφυτευμένο σε ανθρώπους πχ; Δεν ξέρω, υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο;
Γιατί για άλλες χρήσεις υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια. Ακόμα και εργαλεία (για μάστορες εννοώ) υπάρχουν, με ενσωματωμένο RFID.
Πω πω, τώρα που το σκέφτομαι, φαντάζομαι να πάει κανένα συνεργείο να δουλέψει στο Άγιο Όρος και να 'χει τέτοια εργαλεία. Στη θάλασσα θα τους πετάξουν...
Η χρήση πάντως που έτυχε να ακούσω και που να έχει να κάνει με ανθρώπους, ήταν για κάτι βραχιολάκια σε νοσοκομεία (πχ για νεογέννητα).
bluerose έγραψε: 25 Μαρ 2019, 23:28Άγιος Πορφύριος,σχετικά
Δεν τον έχω γνωρίσει, όμως τον έχουν γνωρίσει χιλιάδες κόσμος κι αποδεικνύεται το μεγάλο πνευματικό του ύψος
Μπλου όταν παρακολουθείς την πορεία της τεχνολογίας δεν είναι δύσκολο να προβλέψεις κάποια πράγματα, εκτός και αν πούμε άγιο και τον Όργουελ με το βιβλίο του 1984.., έχει πει πολλά περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα από τους άγιους πατέρες.
Και ειδικά αν σκεφτείς ότι, σύμφωνα μ' αυτόν που περιγράφει το περιστατικό, ο Ιερομόναχος είπε ό,τι είπε το 1982. Το 1982, όχι το 1892...
Άσε που ισχύει κι αυτό που λέει ο τανίπτερος. 2019 φτάσαμε, οι κάρτες είναι πλέον σε ημερήσια διάταξη ακόμα κι εδώ (σε άλλες χώρες είναι εδώ και δεκαετίες σε πλήρη χρήση), και φυσικά δεν ακούμε κάθε μέρα στην τηλεόραση "του κλέψανε την κάρτα και του σήκωσαν τα λεφτά" όπως προέβλεψε ο Γέροντας.
Αν σου κλέψουν και το πιν μπορούν, αλλά αυτά τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό θα μεταφερθούν ο οποίος δεν ε΄ναι ανώνυμος... οπότε να ο κλέφτης να και τα χρήματα.
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αυτή την δουλειά κάνει... κανείς δεν έχασε ηλεκτρονικό χρήμα, το αντίθετο μάλιστα, τραπεζογραμμάτια έχασαν πολλοί.
Για ποια χρήση; Εμφυτευμένο σε ανθρώπους πχ; Δεν ξέρω, υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο;
Γιατί για άλλες χρήσεις υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια. Ακόμα και εργαλεία (για μάστορες εννοώ) υπάρχουν, με ενσωματωμένο RFID.
Πω πω, τώρα που το σκέφτομαι, φαντάζομαι να πάει κανένα συνεργείο να δουλέψει στο Άγιο Όρος και να 'χει τέτοια εργαλεία. Στη θάλασσα θα τους πετάξουν...
Η χρήση πάντως που έτυχε να ακούσω και που να έχει να κάνει με ανθρώπους, ήταν για κάτι βραχιολάκια σε νοσοκομεία (πχ για νεογέννητα).
αν γκουγκλάρεις "Σουηδία RFid chip" θα δεις τι θα σου βγάλει...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Γενικά το ηλεκτρονικό χρήμα δεν συμφέρει τα λαμόγια τους κλέφτες και τους εγκληματίες (έμπορους ναρκωτικών κλπ).. απορώ γιατί οι πιστοί παίρνουν θέση δίπλα τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 25 Μαρ 2019, 23:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
independent_44 έγραψε: 25 Μαρ 2019, 23:51
Πρόσφατα αναφέρθηκαν κλοπές με POS μέσα στο μετρό.Τι έγινε μ΄αυτά;
Φαντάζομαι θα ήταν με τίποτα wireless pos και ανέπαφες κάρτες.
Το 'χω ακούσει σαν θεωρία, δεν ξέρω αν γίνεται βέβαια γιατί υπάρχει καταγραφή η συναλλαγής και θα φαίνεται πού πήγαν τα λεφτά.
Εκτός κι αν υπάρχει τρόπος να τα στέλνουν σε κανέναν λογαριασμό στο Ουζμπεκιστάν ξέρω 'γω ή κάτι τέτοιο.
Πάντως, ακόμα κι αν γίνεται, μιλάμε για 25 ευρώ μάξιμουμ που είναι το όριο συναλλαγής χωρίς pin.
Ο παππουλης ήταν μισοτυφλος και δε διάβαζε εφημερίδες δε γνώριζε τεχνολογία μαλλον
Και όσοι τον ήξεραν τους έπειθε για άλλο λόγο που πήγαν
Γιατί να μη του έχουν εμπιστοσύνη και σε αυτο
Δηλαδή δεν είχε επαφές με κανέναν; κανένας δεν του έλεγε τις εξελίξεις της τεχνολογίας; Από όσα γνωρίζω η εκκλησιά παρακολουθεί στενά την εξέλιξη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στον μεσαίωνα φυλάκιζαν όσους θεωρούσαν επικίνδυνους και αντίθετους με την φιλοσοφία τους.
Κάποιος θα τον ενημέρωνε, ας μην είμαστε αφελείς.
Το βίντεο που έβαλε πριν ο χρήστης τανιπτερος το είδες στην αρχή;
Όλα τα είδε ο Γέροντας κι ακριβώς έτσι έγιναν
Από κει και πέρα αποκλείεται να μην έχεις γνωστό γνωστού που τον είχε δει εν ζωή και τον είχε συμβουλεύσει κι ήταν όλα σωστά όπως του τα είπε. Άρα ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 26 Μαρ 2019, 00:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο παππουλης ήταν μισοτυφλος και δε διάβαζε εφημερίδες δε γνώριζε τεχνολογία μαλλον
Και όσοι τον ήξεραν τους έπειθε για άλλο λόγο που πήγαν
Γιατί να μη του έχουν εμπιστοσύνη και σε αυτο
Δηλαδή δεν είχε επαφές με κανέναν; κανένας δεν του έλεγε τις εξελίξεις της τεχνολογίας; Από όσα γνωρίζω η εκκλησιά παρακολουθεί στενά την εξέλιξη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στον μεσαίωνα φυλάκιζαν όσους θεωρούσαν επικίνδυνους και αντίθετους με την φιλοσοφία τους.
Κάποιος θα τον ενημέρωνε, ας μην είμαστε αφελείς.
Το βίντεο που έβαλε πριν ο χρήστης τανιπτερος το είδες στην αρχή;
Όλα τα είδε ο Γέροντας κι ακριβώς έτσι έγιναν
Από κει και πέρα αποκλείεται να μην έχεις γνωστό γνωστού που τον είχε δει εν ζωή και τον είχε συμβουλεύσει κι ήταν όλα σωστά όπως του τα είπε. Άρα ;
Δεστο
independent_44 έγραψε: 25 Μαρ 2019, 23:51
Πρόσφατα αναφέρθηκαν κλοπές με POS μέσα στο μετρό.Τι έγινε μ΄αυτά;
Φαντάζομαι θα ήταν με τίποτα wireless pos και ανέπαφες κάρτες.
Το 'χω ακούσει σαν θεωρία, δεν ξέρω αν γίνεται βέβαια γιατί υπάρχει καταγραφή η συναλλαγής και θα φαίνεται πού πήγαν τα λεφτά.
Εκτός κι αν υπάρχει τρόπος να τα στέλνουν σε κανέναν λογαριασμό στο Ουζμπεκιστάν ξέρω 'γω ή κάτι τέτοιο.
Πάντως, ακόμα κι αν γίνεται, μιλάμε για 25 ευρώ μάξιμουμ που είναι το όριο συναλλαγής χωρίς pin.
Πάντα υπάρχει ένα όριο χρονικό όριο από τις τράπεζες πριν μεταφερθούν οπουδήποτε. Αν δηλώσεις κλοπή δεν πάνε πουθενά πριν εξεταστεί η υπόθεση.
Η pay pal κάνει άμεσες μεταφορές μόνο αλλά όνο με ειδική πιστοποίηση και από τς δύο πλευρές, αν δηλώσεις κλοπή τότε τα επιστρέφει όπως τα πήρε εφόσον εξεταστεί η υπόθεση.
Αν έχεις κάνει και ειδοποίηση με SMS σε πραγματικό χρόνο τότε θα εις και τον κλέφτη δίπλα σου αν έχεις ανέπαφη.
αν γκουγκλάρεις "Σουηδία RFid chip" θα δεις τι θα σου βγάλει...
Ναι, το βρήκα. Είχε ένα άρθρο στη Washington Post για ένα πείραμα στη Σουηδία που γίνεται εθελοντικά λέει, αλλά λέει επίσης ότι το πείραμα δεν πάει και πολύ καλά γιατί υπάρχει πολύ μικρό ενδιαφέρον από τον κόσμο. Θα μου πεις, αρχή είναι ακόμα, αν το προωθήσουν κατάλληλα θα τρέξουν όλοι σε κάποια στιγμή.